Отговори
# 180
A каква е вероятността,ако БХС И ФМ са в норма да се роди дете със синдрома на Даун,защото знам,че не дават 100 % гаранция. Няма ли някакви статистики?

# 181
kareliyka, сега си отворих бумагите от първата бременност. Не пише за вероятност в проценти. На епикризата ми пише само, че БХС и ФМ не са диагностични относно Даун и единствено и само амниоцентезата дава 100%ов резултат, но крие риск от спонтанен аборт, от порядъка на 1%. Бях на 33 и според БХС и ФМ, опасност за синдром на Даун съществуваше в съпоставка 1:20000.

ani-bani, успокой се, всичко ще е наред. Виждала съм какви ли не дървари, правещи се на лекари, през моята дълга Одисея до първата ми бременност..

# 182
С такъв резултат предполагам,че са ти казали,че няма страшно. А аз да попитам за ранната фетална морфология мисля да си запазя час при д-р Даскалов - Пловдив. Какво ще кажете? Той нали може да ми пусне БХС и да прати в София?

# 183
  • морето и сините вълни :)
От лаборяторията нищо не ми казаха.По скоро ме притеснява втория
 какво ще покаже.Дали расте или намалява.

# 184
Как да се включа в тази група във фб Thinking

# 185
zara_s и аз съм на 26г. и термина ми е на 24.07 живот и здраве Simple Smile ще ми е приятно да се включиш и във фейса,а иначе момичета трябва да пратите линк с профила във фейса на ники слънчицето и тя ще ви включи,чакаме ви Simple Smile

# 186
  • София
Момичета,аз нищо не ви разбирам Simple Smile Не трябва ли първо да чуем сърчицето после да запазваме час за ФМ и БХС. А тази ранна фетална морфология не я прави гинеколога,който следи бременността? До колкото знам и БХС 1 могат да ти направят и да пратят в майчин дом. Защото съм от Хасково и се замислих дали трябва да си запазя час в София?

Карелийка, да - ние сърчице видяхме. Първата ФМ е м/у 11-13 седмица, вдругиден влизам в 9-та, направо си е време дето се казва  Simple Smile
БХС като изследване се прави само в Майчин дом. Кръв се взима и изпраща към генетичната лаб. в МД от всяка лаборатория в страната и София. Както писах днес, от Фемина ми предложиха да ми вземат кръв те, но мисля да отскоча до Майчин дом все пак...

Ани - бани - според мен това е чудесен резултат и НЯМА да намалява!

БХС е статитическо изследване, дори не е за нашите ширини правено, но мисля пак да го направя.

# 187
  • до едно тепе
Карелийка Даскалов и да не искаш БХС ще те убеди,че ТРЯБВА да го направиш. Това е причината да не ида при него. Мисля да си запиша час при Троянчев, но първо да видим утре сърчицето,че още не сме.
БХС не се прави само в София. Тук в П-в има и 2 частни лаборатории,които имат софтуера смятащ риска. Освен това във ВМИ на Априлов има катедра по Генетика, които преди пращаха кръвта в София, но сега правят изследванията тук. Доки каза, че грешките им са зачестили обаче ooooh!  Всичко е статистика. Все още се чудя дали да го правя. На мен вероятно ще ми излезе висок възрастовия риск ooooh!
На шефа мислех да кажа в сряда,ако всичко утре на прегледа е наред. Ще оставя мъжо да го направи обаче, че аз съм болнични тая седмица покрай детето.  Whistling

# 188
Леле, момичета, чух го Heart Днес си платих на един частник сума си пари, само и само да ме вземе без час, обаче си заслужаваше всяка стотинка.

Сега вече ще трябва да звънназа ФМ. Колебая се и аз за Марков, ако изобщо има останали часове.  newsm78

Все още обаче не си знам термина хахаха Предполагам, че ще ми го определи чак докторката на ЖК. Че по онлайн календарите имам 1 седмица разминаване.

# 189
Юхууу, и ние имаме сърцеееееее!!!! По някви два параметъра на ехо-то го изкарва 7 г.с и 3 дни, а по другия 6 г.с. и 6 дни. Забравих що тъй. Термин 10.07! Лялялляля!!!
Момичета, тука нещо ми е трудно да влизам във форума от таблета и телефона. У нас нямам интернет на лаптопа. Сега във Варна влизам от компа на майка ми и ще ви следя и пиша по-редовно. Иначе повече се подвизавам из Фейса.
Аз ще ходя на тази ФМ, която беше там 19-22 г.с. май. С бебе 1 ходих 20-та седмица, ако не се лъжа. В Пловдив в МЦ Даскалов при доц. Малинова.

# 190
Кристалин, честито!

Pospalancho , аз мисля, че е добре да се пуснат тези изследвания,а иначе четах,че ги пращат в Майчин дом и съм по - сигурна вече, че ще ходя при него,пак и все пак др Даскалов е един от най- добрите лекари в Пловдив, макар че е голям скъпар и съм чувала,че пуска някои излишни изследвания,ама си мисля,че ще ми е по - спокойно.

# 191
И да се оплача, че симптомите се влошават. Гади ми се постоянно. По улиците нон-стоп усещам миризми и е ужасно. Успокоявам се, че 2012 по това време вече яко повръщах. Т.е. сега евентуално е една идея по-леко положението. Нямам и много енергия.

# 192
  • Paris, France
При мен гаденето е много непостоянно - като моряк - един ден се появи, два го няма, после пак.
Но как ми се спиии... Ако не е малкият, да спя нон-стоп. Отделно съм и настинала и съм съвсем отпаднала. Мисля утре ако не се чувствам добре, да ида на доктор. Ама като я знам, че пак антибиотици ще ми изпише и ми се отщява. А, и много ме дразнят цигари. Добре, че днес съм и без обоняние, но иначе от километри ги надушвам. Simple Smile

# 193
Без обоняние - моята мечта (не, че ти завиждам за настинката)!!!! Днес точно пред сградата за АГ-прегледа ме лъхна някаква миризма от климатик и бляяяяк... Миризмите са навсякъдее!!!

# 194
  • морето и сините вълни :)
green flower ,кои те преглежда в АГ-то Peace

Общи условия

Активация на акаунт