Отговори
# 240
Не се справям. Отдавам й се.

# 241
Здравейте бъдещи мамчета, записвам се при вас чааак на втората тема нищо че следях и първата.
Казвам се Десислава и съм от Русе, на 27 г. съм и това ми е втора бременност с термин по мои сметки 15.07.15  Heart Eyes
първото ми детенце (голяяямата кака) е на 1г.1м. доста малка разлика ама като е станало ще си го гледаме и това бебче тоест вече сте подразбрали че не беше планирано и сега идват моите въпроси  newsm78
1. След като стана "гафа" на другия ден пих ескапел понеже ми се струваше рано за второ бебе(не че вярвах че ще стане от веднъж ама на то пък стана хаха) , ако някоя има опит да сподели дали това може да причини увреждания за бебето че ми е много притеснено   Confused
2. Сега като съм в майчинство още с първото детенце как се процедира с документите, знам че първата година от следващото майчинство ще си вземам пак старите пари т.е. добри пари ама сега мога ли като дойде времето де да си пусна пак болничен за да вземам и него или ще си карам на ниското майчинство от втората година  докато родя второто патенце newsm78
еми това е от мен за сега ааа в петък съм на преглед да видим, имайки предвид че ми е второ не мислех да ходя рано рано ама заради това тъпо хапче все пак си записах час че да се успокоя ще съм на 7с. 3д.

# 242
  • до едно тепе
male male опитай с капки или свещички Вомитусхийл-хомеопатични са и няма проблем да се пробва. Може пък да облекчат положението.
Криси в Селена платено ли е следенето на бременност newsm78

# 243
  • Paris, France
Ох, писах, писах и се изтри!
Дестъни, добре дошла! Желая ти всичко да е наред с бебчето!

Честито на всички, видели и чули сърчица!
Аз днес ходих на ехографа, дето щеше да е уж фетална морфология. Каква ти фетална, каква ти морфология - то ембриончето е 3.3 см! Simple Smile Важното е, че всичко си му е наред де, прилича малко на водно конче с ръце. Видях го на голям монитор и чух хубаво сърцето (миналия път само го видях леко да тупка). Нямаше как да му замерят всичко, което трябва и докторът каза да ходя пак като се върнем, ама то ще са точно празниците та ще видим дали ще се вредя.

Толкова от мен, хубав ден на всички! Simple Smile

# 244
pospalancho Две мои колежки ходеха в "Селена" при Петрова и  не са плащали прегледи, 3Д, фетална и раждане-естествено се плащат.
Аз бях със стандартно направление и само потребителска такса си платих, вчера. Каза да отида пак след 2 седмици за изследвания, пак със същото направление. Записах си час за 8 дек. Тогава вече ще говорим за воденето на бременност по здравна каса.

# 245
Добре дошли на новите мами   bouquet
 Честито на всички видели  Two Hearts
ani-bani   как са резултатите от втория тест   bouquet

# 246
destiny_ff Мисля, че тези хапчета предотвратяват забременяването, но ако вече е имало такова не вредят. Но пак е добре да се пита доки.
"Ако си бременна
Хапчето за спешна контрацепция не действа, ако вече е настъпила бременност и няма да навреди на плода при налична бременност.
Ако смяташ, че си бременна се консултирай с гинеколог възможно най-бързо."

# 247
благодаря кит-кат това го прочетох ама викам да питам и вас може пък някой да е чул нещо различно,
предполагам излишно се тревожа ама...пък си мислех че с второ няма да ми е толкова шашнато хаха явно с всяко ще е така  Laughing

# 248
Честито на всички чули сърчица   bouquet

Аз съм на преглед утре, по мои изчисления ще съм в 6 г.с и 5 д, дали вече е възможно да се чуе сърчице?

Да ви се оплача, че много повръщам, постоянно ми се гади и когато ям, и когато не ям, дори когато се събудя, преди да съм станала и усещам как ще повърна. През нощта се будя от това, че ми се повръща. Знам, че ще отмине, но ми създава известни проблеми в работата това повръщане, дайте моля, някакво предложение за облекчаване на положението

Ще чуеш сърчице как няма да чуеш. Аз бях 6 г.с. и 1 ден.

# 249
  • морето и сините вълни :)
Оххх Кит Кат чакам ги и кърша пръсти.Мъжо и тои звъни да пита.Баси напрежението

# 250
  • София
Момичета, за температура и главоболие можете спокойно да пиете парацетамол или чист панадол. За гърлото- на мен много ми помага Тантум Верде за пръскане (може спокойно и него да го ползвате). За носа- имаедни капки Куикс, които океанска вода. В началото на първата ми бременност се разболях много жестоко- гърло и запушен нос, не можех да дишам няколко дни през носа и това водеше до жестоко главоболие и накрая отидох при ЛЛ и ми изписа Биопрокс (което си е антибиотик, но локален) и това ме оправи. Така, чеда не се налага на никоя от нас, но има и как да се лекуваме.

2. Сега като съм в майчинство още с първото детенце как се процедира с документите, знам че първата година от следващото майчинство ще си вземам пак старите пари т.е. добри пари ама сега мога ли като дойде времето де да си пусна пак болничен за да вземам и него или ще си карам на ниското майчинство от втората година  докато родя второто патенце newsm78
еми това е от мен за сега ааа в петък съм на преглед да видим, имайки предвид че ми е второ не мислех да ходя рано рано ама заради това тъпо хапче все пак си записах час че да се успокоя ще съм на 7с. 3д.

Добре дошла и лека бременност Simple Smile
И аз съм в същата ситуация като теб. Малкият ми е на 1г.4м. Чудех се и аз за болничен, но не съм сигурна дали след това няма да окаже вличние на майчинството. Иначе имаш право да си вземеш, като ще ти се изчисли на базата от преди майчинството, като имаш вариант да прехвърлиш майчинството на баба/дядо и да взимаш си взимаш и тези 340лв. Аз реших, че няма да правя нищо и ще си изляза направо в 45-дневния преди раждането.

# 251
Честито на всички чули сърчица   bouquet

Аз съм на преглед утре, по мои изчисления ще съм в 6 г.с и 5 д, дали вече е възможно да се чуе сърчице?

Да ви се оплача, че много повръщам, постоянно ми се гади и когато ям, и когато не ям, дори когато се събудя, преди да съм станала и усещам как ще повърна. През нощта се будя от това, че ми се повръща. Знам, че ще отмине, но ми създава известни проблеми в работата това повръщане, дайте моля, някакво предложение за облекчаване на положението

Внимавай много с повръщането-аз така стигнах до хоспитализиране в Токуда! След 4-ри системи се оправих,но не нямах сили да стана от леглото 2-3дни ... ! Яж по-малко и на често/ през 2ч ! Дано мине бързо,че знам какво е....  SickPeace

# 252
мама жени, точно това ме притеснява, да не стигна до болница, аз повръщам от 10 до 30 минути след като съм яла, а повръщам и когато не съм яла.

Аз също се интересувам за болничния и майчинството. Съжалявам за може би глупавия и навярно некоректно зададен въпрос, но докато съм била втората година по майчинство колко ми е бил осигурителния доход 340 лв. или 0, ох дано някой да ме разбра какво питам Embarassed

# 253
  • София
340 лв.

# 254
  • морето и сините вълни :)
Зо съжаление резултатите са 1:1.Което значи че има проблем Cry

Общи условия

Активация на акаунт