Отговори
# 540
  • София
Аз пък  нямах проблеми с направлението от ЛЛ,тогава даже бях към 7 г.с, но когато ходих на 20.11,първо доки се оказа че не работи в болницата ,а в едно ДКЦ със здравна каса и ме извика там на 27.11 тогава си ме записаха,бях в 7 и 6 дни направлението си ми беше направо за избор на лекар,нямах такова за консултация с гинеколог само за установяване и първия път така ми даде ЛЛ,пуснах си и пкк,урина,спин,австралийски антиген,васерман и микробиология,доктора отказа да вземе цитонамазка,каза че било рисковано. Не знам кой прав, кой крив но с първата бременност три пъти ми правиха цитонамазки ,че си смених доктора в началото и пак ми ги пускаха всички изследвания. Абе лудница после прокървих и пак ме бъркаха сума народ и никой не разбра защо кървя Shocked,било нормално случвало се на повечето жени,пък в моя род на никой до сега не му се беше случвало,да пази господ всичко се размина.
Аз ранен БХС няма да мога да напрвя пада се точно по коледните празници ,мисля чак 16 д.г да пусна късния и фМ към 21г.с,само да си запиша час че все забравям  ooooh! да звънна,колкото до бхс може би час трябва само ако ще си правите замерванията на друго място като мен,а само кръв ще ида да ми вземат в Майчин дом.

# 541
Аз съм на ранна ФМ и БХС на 22.12. Тогава ще съм 11 г.с. + няколко дни.
Записах час отдавна, защото бързо се заемат, особено около празниците.
Нямам търпение.

# 542
Кейще кажеш как е минал прегледа после. Ако не ми харесат тези в Авис медика ще ида и аз в Св. Марина.

# 543
Кейще кажеш как е минал прегледа после. Ако не ми харесат тези в Авис медика ще ида и аз в Св. Марина.
Утре вечер ще пиша.

# 544
Аз вече си взех резултатите от БХС (ранния). Направих го точно в 10 г.с. Прави се от 10 до 14 с. мисля. Резултатът ми е нисък риск. С предишните бременности не съм се замисляла да правя, но сега реших за всеки случай, нали възрастта, бла бла бла... Наистина се учудих, че вече и в Пловдив може да се прави. Нали знаете обаче, че е само степен на риск, не е точно диагностично изследване?

# 545
  • София
Добро утро момичета,снощи гласа на сина ми нещо почна да се променя и днес реших да не го водя на ясла,често ми прави ларингити и сега направо ми настръхва косата като чуя някаква промяна в гласа или кашлица,та днес ще водим при педи,а между другото честит сняг на софианки,не знам дали навсякъде вали но тук е бяло вече Grinning и продължава да вали.
Ох като ви чета и аз вече искам пак да си видя малкото човече,не знам даже и кога пак ми е следващата консултация, в четвъртък трябва да ида да си взема продължение на болничния но не знам дали ще може да го видим или не,пък и до колкото разбрах от предния преглед там се спазва всичко по здравна каса ,а именно двата или три ултразвука за цялата бременност без да броим бхс и фм,което ми се вижда малко та ще трябва да ходя и другаде Sad,а нямам представа къде е това другаде поне за сега.

# 546
Аз вече си взех резултатите от БХС (ранния). Направих го точно в 10 г.с. Прави се от 10 до 14 с. мисля. Резултатът ми е нисък риск. С предишните бременности не съм се замисляла да правя, но сега реших за всеки случай, нали възрастта, бла бла бла... Наистина се учудих, че вече и в Пловдив може да се прави. Нали знаете обаче, че е само степен на риск, не е точно диагностично изследване?
А на 4д мина ли,на мен ми каза лекарката че трябва да мина. newsm78

# 547
  • София
А на 4д мина ли,на мен ми каза лекарката че трябва да мина. newsm78

Всъщност реално 4D е записа на клипчето от 3D  - тоест движението на бебето в реално време.
3D е нещото, което съществува в пространството.

Иначе не е задължително да е 3D преди БХС, важно е много точно да е измерено бебето, нухалната гънка и още някакви неща и да е описано на колко седмици е бебето, защото това са важните неща за БХС.

И само да попитам - нещо ми се върти ок. 70 лв първата ФМ във Фемина, но това дали включва запис на диск или не? Някой има ли актуално инфо, че не попитах по телефона като записвах час....

# 548
Здравейте момичета, някоя от вас дали си бие Фраксипарин?

# 549
  • до едно тепе
Всички важни мерки се правят на 2Д, 3 и 4 Д се пуска после за кеф на родителите-да видят как им изглежда отрочето Laughing Аз като видях на сина ми лицето в 20-та седмица казах че ще прилича на баща си на външен вид. Познах Whistling
Записах си час за ранната ФМ на 23 декември. БХС ще реша дали да правя след като измерим гънките. Предполагам възрастовия риск ще ми е голям, но може би все пак ще си го причиня  ooooh!

# 550
Здравейте момичета, някоя от вас дали си бие Фраксипарин?
Аз пия аспирин протект

# 551
 newsm78 Аз много не съм наясно с това БХС.Гледат те само 4д,или взимат кръв и пак те гледат на 4д.Малко объркан стана поста newsm78

# 552
  • до едно тепе
Първо вземат мерки на бебето и с тях се отива да се даде кръв за скрининга. Мерките са необходими за изчисляване на риска. Peace Може да се мине и само на мерките, зависи какво реши майката или я посъветва лекаря, който прави замерването. Peace

# 553
Първо вземат мерки на бебето и с тях се отива да се даде кръв за скрининга. Мерките са необходими за изчисляване на риска. Peace Може да се мине и само на мерките, зависи какво реши майката или я посъветва лекаря, който прави замерването. Peace
Благодаря,наистина не съм наясно Embarassed

# 554
Ей, като ви слушам как всички ще ходите на БХС преди празниците и започвам да се чудя за себе си. Имам час за 05.01, когато ще съм точно на 13 навършени седмици. Притеснява ме да не закъснеем, въпреки че бебчето на първите два ехографа върви 2 дни назад и явно съм била с малко по-късна овулация, пък и жената, която ме записваше, беше много любезна и смяташе с мен. Каза ми, че 13 седмици било идеално. С първата бременноста си правих само в 20-а г.с. Ама пък с тия празници... пфууу. Някоя друга има ли, която да ходи към края на допустимия срок?

Общи условия

Активация на акаунт