Отговори
# 555
Не съм гледана на 4Д, то и моят доктор не разполага с такава опция, но пък 2Д е достатъчно за разглеждането на бебето, стига разбира се лекарят да разбира какво вижда и съответно да замерва правилно мерките. БХС се прави като се гледа на ехограф бебето, записват се мерките му, записва се и възрастта на майката, дали има диабет, дали бременността е асистирана или не, после се взема кръв за изследване и вече там според мястото, където се прави изследването, се гледат маркери за разни генетични заболявания (в моя случай лабораторията гледа само за тризомия 13/18 и 21, демек Едуардс и Даун). На други места (в София вероятно) се гледа и за повече работи. Но както вече казах, преценя се само степента на риск, не е точно изследване. Абе, Божа работа е дали всичко ще е наред или не. Да се молим всичко да е наред и вярвам, че ще е. На 2Д между другото пак се вижда доста добре как се движи бебето, какво точно прави в момента, дали спи или не... Не толкова графично като при 4Д, но пак е много сладко, особено ако има и кой да разяснява какво точно се вижда, че за нетренираното око не е чак толкова ясно. Все пак не е като да се сложи камера и да се гледа бебето с нея Simple Smile А едно време само корема са замервали колко е голям и колко са кг... Никой идея е нямал какво точно става с бебето, докато не се роди... Нито дали има проблеми или не, дали е момче или момиче и изобщо дали е едно или повече... Изненадата явно винаги е била пълна като се е родило бебето Simple Smile

# 556
  • до едно тепе
Галенце един подвеждащ въпрос да ти задам Laughing При кой лекар ще се записваш на ЖК, ако не е тайна разбира се Whistling
 В процес на търсене на такъв съм и седя и се мая къде да ида. ooooh!

# 557
Ами Мерджанов, както и предишните две бременности. Харесва ми, че е спокоен, има добра апаратура, обяснява всичко, отговаря на всички въпроси. Само ако има проблем не бих се обръщала към него, но за нормална бременност мисля е чудесен. Малко ми е далече, но него си избрах. Работи в Кичук Париж.

# 558
  • до едно тепе
Чувала съм за него, но ми идва мноого далече. Освен това Кючука ми е един абсолютно непознат район и там ида ли се загубвам обикновено Joy

# 559
Аз пък да ви споделя, че моят лекар чак средата на януари ме вика пак и тогава ще правим БХС, а февруари - 4D... На мен ми се струва далече, но в края на краищата какво разбирам аз Simple Smile Не искам да влизам в излишни душевни терзания правя ли всички изследвания навреме Simple Smile
Иначе апаратът вчера показа 10 гс.

Хубав и спокоен ден на всички Simple Smile

# 560
На 20.12 съм на ФМ тогава ще съм 12г.с и 4-5 дена.  За БХС за сега нямам намерение да правя, ама както каже доки.

# 561
Аз се чудя дали да се запиша за ФМ и БХС преди празниците, когато ще бъда в 11 с и 3д или да изчакам след празниците, когато ще съм 12-13 седмица
11 седмица не е рано нали

# 562
Днес ми излязоха кръвните изследвания, а съм на преглед чак в четвъртък и съм леко притеснена. Лекарката ми пусна зареди Фраксипарина  фибриноген, който се оказва много над нормата Thinking
БХС ми е в 11-тата седмица. Явно не е рано, понеже лекарката ме вика тогава.

# 563
11 седмица не е рано нали

Аз в 11та седмица ще правя БХС  Wink

# 564
  • София
Аз по принцип знам, че има два периода за БХС и те са ранен между 11г.с. -13г.с.и 6 дни и късен между 15г.с.-19г.с. и 3 дни (пише ги във сайта на НГЛ Майчин дом) и те са си отделно от ФМ,но пак преди тях се взимат на УЗ размерите,според моя лекар няма никакво значение дали ще правите ранен или късен БХС,правело се един от двата,после за ФМ ми каза най -добре е тази между 20-21 г.с. и аз така и ще направя и с малкия така беше правих късен БХС и ФМ в 21г.с.. Но все пак всеки лекар си знае пациентката и си я насочва,има и такива които правят всички изследвания по 3 пъти през различните периоди има и такива дето нищо не правят и пак си раждат здрави деца всичко е божа работа. Но аз лично не разчитам на БХС за миродавен той си е чиста статистика ,а амниоцентезата ми се струва твърде рискована ,но всеки сам си преценява. Не ми се рискува за бхс сега преди празниците да не ме попретупат , че влизам в 11 седмица към 19. 12.,но бебчето върви малко по-малко с 2 дни,или поне така ми показа последния път ехографа,не знам ooooh! да се разправяш с доктори. Зълва ми е акушерка и питах нея тя също ми каза че най-добре БХС да си направя след 16г.с и то завършена седмица,сега много се чудя и аз вече.

# 565
Аз съм на ранна ФМ и БХС на 22.12. Тогава ще съм 11 г.с. + няколко дни.
Записах час отдавна, защото бързо се заемат, особено около празниците.
Нямам търпение.

+1. Тогава ще съм в 12г.с.+1 ден

# 566
+още 1. Само че съм на 23ти.
Държах да е преди празниците, че тогава съм отпуска. 11с4д ще съм тогава, ама Точица върви с няколко дни назад, надявам се да се вижда всичко хубаво.

Стрелях на сляпо и ще съм при др.Славков във Фемина. newsm78

# 567
Ей, като ви слушам как всички ще ходите на БХС преди празниците и започвам да се чудя за себе си. Имам час за 05.01, когато ще съм точно на 13 навършени седмици. Притеснява ме да не закъснеем, въпреки че бебчето на първите два ехографа върви 2 дни назад и явно съм била с малко по-късна овулация, пък и жената, която ме записваше, беше много любезна и смяташе с мен. Каза ми, че 13 седмици било идеално. С първата бременноста си правих само в 20-а г.с. Ама пък с тия празници... пфууу. Някоя друга има ли, която да ходи към края на допустимия срок?

Аз ще ходя в 14 г.с. след празниците. Нищо притеснително няма в това и изобшо не сме закъсняли. Не се притеснявай.

# 568

Стрелях на сляпо и ще съм при др.Славков във Фемина. newsm78

Аз съм при д-р Цолова във фемина, но мисля, че всички там са добри

# 569
  • до едно тепе
На 23-ти ще съм по ПРМ в 12 и 3 дни. Реално се движим седмица назад(заради късната овулация) така че бебето ще е на 11г.с +3 дни. Записах така часа защото доктора каза че до 6-ти няма да работи и  ми се видя късно тогава. Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт