Проектозакон за предучилищното и училищното образование

• 137 875
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 635
Прието ли е вече да отпаднат бележниците от 2-4 клас?

# 1 636
  • Ямбол
Все още не е приет законът за образованието.

# 1 637
Благодаря!

# 1 638
Да пишем с ръкописни или с печатни букви 

"Училищата във Финландия премахват часовете, в които децата се учат на ръкопис, за сметка на повече часове, посветени на "умения с клавиатурата", писа преди дни британският "Гардиън"."

"Идеята се възприема добре, няма оплаквания, с изключение на няколко възрастни хора, уточнява в публикацията "Гардиън", но веднага припомня, че учени са доказали важността на ръкописа за подобряване на мозъчната активност, моторните умения, самоконтрола и дори дислексията. По тази причина във Франция през 2000 година властите са възстановили часовете по писане на ръка, след кратко прекъсване."

# 1 639
  • София
мен това с премахването на ръкописа и наблягането на клавиатурата не ме кефи, ама хич. Дори мога да кажа, че сериозно ме притеснява. Ръкописът изисква сериозна координация, интеграция на отделните елементи в една буква, буквите в думи и т.н. Много добре е описано в цитата. В това отношение се радвам, че сме от изостаналите.

# 1 640
И мен. Учителката в аудиозаписа добре го е казала също.
Ако решат да го премахнат/ намалят, ще трябва предварително да осигурят компютри за изпитите, което не го виждам Simple Smile

# 1 641
  • София
а сега идва и следващият въпрос в моята глава - кой ще спечели от цялата работа, кой ще вземе поръчките за пълното компютаризиране на системата? И като хардуер, и като софтуер.

# 1 642
а сега идва и следващият въпрос в моята глава - кой ще спечели от цялата работа, кой ще вземе поръчките за пълното компютаризиране на системата? И като хардуер, и като софтуер.
Joy Joy JoyИма още за усвояване явно. А ние да си чакаме новия закон... Joy Joy Joy

# 1 643
  • Русе
  Все пак за Финландия става въпрос. Нямаме ли си наш проектозакон за коментиране.

# 1 644
  • Ямбол
  Все пак за Финландия става въпрос. Нямаме ли си наш проектозакон за коментиране.
Имаме, но много лошо го оставиха висящ.
Дали ще го приемат сега след почивката или ще се заемат с изборите?
И ако го приемат дали ще влезе в сила за следващата учебна година?

# 1 645
  • София
то и нас след време ни чака същото като при финландците. Просто все още имаме късмет, че сме бедни, но като нищо може да ни "зарадват" на принципа "на гол тумбак чифте пищове".

# 1 646
  • Русе
  Седмокласната тема се пука по шефовете по повод новите наредби за матурите. Чудя се как вълненията не са се пренесли тук.

# 1 647
  • София
какви нови наредби?

# 1 648
Няма нови наредби. Има предложение за промяна на вече съществуващата такава.

# 1 649
  • Ямбол
И какво е новото?

Общи условия

Активация на акаунт