Проектозакон за предучилищното и училищното образование

• 138 286
  • 2 346
  •   1
Отговори
# 1 980
Ам... Не знам колко ученици имат - но би следвало всички да са се явили на матура, нали така? Пък сега, дали обучават 3ма или 3000... "На бал у Фрида чест е за избрани"...
Айде да провериш кое училище е с най-висок резултат от ДЗИ по математика, независимо че тук матурата е по избор. Лелеее...СМГ са чак на 12-то място. Какъв ужас! Joy
Самия факт, че едно частно училище има само трима зрелостници, не му вдига кой знае колко акциите. Не мислиш ли?
Скрит текст:
Алоу, русалката! Да спреш да ми четеш мислите, ей!  Joy Joy Joy

# 1 981
  • София

Скрит текст:
Алоу, русалката! Да спреш да ми четеш мислите, ей!  Joy Joy Joy
Върнах ти го, да сме квит Mr. Green

Ти пък, Дидева, мисли бре... Joy hahaha Само трима са в това ЧУ, понеже изпитът  за прием е бил много тежък в 7 клас и  болшинството желаещи не са ги приели.. Как да не са му високи акциите, напротив..

# 1 982
  • София

Нм, не. Абсолютно не бях погледнала, признавам си - и през ум не би ми минало, че едно училище може да има 3ма ученика. "На бал у Фрида чест е за избрани"...
И да го бях видяла, щях да го подмина като техническа грешка. Абсурдно ми се струва... 30 - да, бива,. вероятно дори и 20, ама 3ма... Все още ми се струва ... странно / съмнително. Как 3ма души могат финансово да обезпечат съществуването на гимназия?..  newsm78

# 1 983
  • София
Пълно е с ЧГ с такива випуски от по 3-5-10 деца.. За София списъкът с такива е внушителен - Евростандарт, Рьорих, Гимназия по мултомедии, Ровел, Артис, Яворов, Булпрогрес, Славейков, Веда, Евклид, Орфей и др. Сред упоменатите има гимназии и с по един зрелостник даже, та както виждаш, "голям" е напливът, а оттам и сериозен приемът на входа, та чак има и неприети..

Последна редакция: нд, 15 ное 2015, 22:10 от пенсионирана русалка

# 1 984
  • София
Стига бе. Това направо си мирише на прах за пране...  Rolling Eyes

# 1 985
Все още ми се струва ... странно / съмнително. Как 3ма души могат финансово да обезпечат съществуването на гимназия?..  newsm78
[/color]
Ами, направи си справка. Знам, че не ти е лесно да се оправяш с търсенето и анализирането на информация, затова ще ти помогна. Училището освен гимназия, има и основно  училище - от подготвителен до седми клас че и детска градина.

# 1 986
Дидева, лесно ти е на теб, ама ако беше правила докторантура, щеше ли да можеш да търсиш и анализираш информация, а?  Joy Joy

# 1 987
  • София
Все още ми се струва ... странно / съмнително. Как 3ма души могат финансово да обезпечат съществуването на гимназия?..  newsm78
[/color]
Ами, направи си справка. Знам, че не ти е лесно да се оправяш с търсенето и анализирането на информация, затова ще ти помогна. Училището освен гимназия, има и основно  училище - от подготвителен до седми клас че и детска градина.

Е, да речем, че в малките класове и ДГ имат достатъчно ученици - пак е странно заетостта на една сюрия учители да се плаща от 3ма души... По най-груби сметки излизат към 1700 лв. само в учителски заплати. Месечно. А да преливат пари от основния към към гимназиалния... счетоводно сигурно може, ама никак не е редно.

# 1 988
А да преливат пари от основния към към гимназиалния... счетоводно сигурно може, ама никак не е редно.
Странно как тогава функционират финансово СОУ-тата. Щото нали и там са от предучилищен до дванадесети клас.

# 1 989
  • София
Е, да, ама децата са доста - и то във всички класове, не само в малките. Ако, примерно, 20 деца плащат - образно казано - за заетостта на учителя, това би означавало 1/20 от споменатата сума - Примерно 85лв/месец. Каквото и да се добави за помещение / амортизационни, режийни, администрация, печалба, пак не е абсурдно. Но ако се добави в/у 570лв/месец - базова цена... амииии... Общо взето дори и занималня за деца в малките класове, с 1 стая и тоалетна за база, не мисля, че би издържала финансово при 3 деца. Не знам какъв им е случая и какви са им сметките, но... или е пералня, или... ами, или не знам.

# 1 990
  • София
пак е странно заетостта на една сюрия учители да се плаща от 3ма души... По най-груби сметки излизат към 1700 лв. само в учителски заплати. Месечно.
не мисля, че би издържала финансово при 3 деца

Не че нещо, Кати, ама в тази гимназия, приемаща от 8 клас, няма само зрелостници и работещите в нея учители не предават само на 12 клас. Има още 4 випуска зад тях. Дори и те да са така оскъдно представени откъм брой ученици, в което не се съмнявам, пак сборно учещите в етапа 8-12 клас са поне 15-ина.. Което не казвам, че е внушаваща бройка, но със сигурност не е 3.. Интересно ми как  нагласи и тази ориентировъчна сума за заплати месечно? 1700 лева за колко учители ги предвиди..

# 1 991
  • Ямбол
От целия ти пост ето това е най-същественото.

# 1 992
  • София
пак е странно заетостта на една сюрия учители да се плаща от 3ма души... По най-груби сметки излизат към 1700 лв. само в учителски заплати. Месечно.

Не че нещо, Кати, ама в тази гимназия, приемаща от 8 клас, няма само зрелостници и работещите в нея учители не предават само на 12 клас. Има още 4 випуска зад тях. Дори и те да са така оскъдно представени откъм брой ученици, в което не се съмнявам, пак сборно учещите в етапа 8-12 клас са поне 15-ина.. Което не казвам, че е внушаваща бройка, но със сигурност не е 3..

Съгласна съм - но те все пак едва ли учат заедно, в смисъл, смесено различни класове в часовете. В гимназията учениците, поне по мое време, имаха по 8 часа на ден. Т.е. това са 8 часа дневно, в които учител - няма значение, че всъщност са различни учители - се занимава с тях. Т.е. те трябва да заплатят за времето му. 3мата. А това си е пълен работен ден - с други думи, трябва да заплатят като минимум една учителска заплата, на гимназиален учител, не на начален, т.е. начална и т.н. педагогика не е достатъчна квалификация, заедно с всички видове осигуровки, дължими от работодателя, платен годишен отпуск и каквото друго се сетиш. И към това се добавя нещо за ползваните помещения, нещо за ползваната база - пък било то и само бели дъски, пак има амортизационни, нещо за режийни - щото все пак дори и да не подушват техника, лампите ще запалят, нали така, е и тоалетна ще ходят, дялово участие в заплащането за хигиенист/ка, портиер/ка, администрация, лекар/сестра, поддържане на двора, топки за физическо и поддържане на каквато там база имат... и, разбира се, печалбата на училището, щото то все пак не функционира за чест и слава само. Тези всичките неща, разбира се, не са по-скъпи за тях отколкото за който и да е друг ученик на училището - но ако са, примерно, 200лв. и за другите ученици се добавят към, примерно, базова цена от 100 или дори 200 е едно, ако се добавят към базова цена от 700 е друга ситуацията...

# 1 993
Не знам какъв им е случая и какви са им сметките, но... или е пералня, или... ами, или не знам.
Ето ти още няколко подобни примера.
   София-град   Столична   София   Първа Частна Математическа Гимназия   Частно  6   5.277
   София-град   Столична   София   Частна профилирана гимназия "Веда"     Частно  5   5.256
   София-град   Столична   София   ЧСОУ "Рьорих"                                     Частно 4   5.048
   София-град   Столична   София   ЧСОУ "Увекинд"                                  Частно   6    4.653

и други има на същото място....

# 1 994
  • Ямбол
Оф, кой го интересува в темата за новия закон колко лампи са запалили в някакво училище.

Общи условия

Активация на акаунт