"Песен за огън и лед" - 12

• 32 665
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
"Сега имате силата на зрението. Внимавайте за бъдещи видения" или "You now have the power of #TheSight. Keep watch for visions of the future". "Игра на тронове" определено знае как да държи феновете си под напрежение.

Официалният акаунт на Game of Thrones в Twitter пусна линк към нов уебсайт www.ThreeEyedRaven.com, който приканва посетителите да се запишат за новини чрез лични съобщения в Twitter или SMS-и. Ако се запишете, използвайки акаунта си в Twitter, ще получите горното съобщение.

От HBO не дават никаква допълнителна информация, но обещаха, че тези, които се включат, ще могат да разгадаят за какво става въпрос.

# 376
  • Варна
Записах се, пък да видим. Laughing Ще ни спойлват сигурно за пети сезон..

П.П. Вече имат 2,08 млн  последователи в Туитър.

# 377
  • Варна
Някой забелязвал ли е това?
Цитат
— Дала го роди по време на битка, докато мечовете пееха около нея. Да. Това трябва да е името му. Емон Родения в битка. Емон Стоманена песен.

„Име, което и милорд баща ми може да хареса. Име на воин“. Та нали момчето беше син на Манс Райдър и внук на Крастър. Нямаше в себе си страхливата кръв на Сам.

Защо син на Манс и внук на Крастър? Значи ли това, че Дала и Вал са дъщери на Крастър?

# 378
Може би защото е кърмен от Гили? Осиновен от Гили?

Да си призная извън контекст това ми вади очите.  Shocked Като го погледна в пасажа ми изглежда ОК. Но съм озадачена....

# 379
  • Варна
Може би защото е кърмен от Гили? Осиновен от Гили?

Да си призная извън контекст това ми вади очите.  Shocked Като го погледна в пасажа ми изглежда ОК. Но съм озадачена....

Нали?
Отглеждан от Джили, но това не го прави внук на Крастър. Можеше да каже син на Манс и дете на Свободния народ/диваците примерно.

Какво казва Крастър за Манс:
Цитат
— Оня Манс Райдър ли? — Крастър се изхрачи в огъня. — „Кралят отвъд Вала.” Че какво може да иска един свободен народ от кралете? — Обърна се към Мормон и го изгледа примижал. — Много мога да ви кажа за Райдър и делата му, ако река. Туй с празните села, негова работа е. Тая зала щяхте да я намерите празна, ако ми минаваха тия. Праща ми той ездач, да си оставя цитаделата, вика, и да ида в краката му да пълзя. Върнах го, но езика му задържах. Ей там, заковал съм го на оная стена. — Посочи. — Мога и да ти кажа къде да го търсите тоя Манс Райдър. Ако река. — И пак кафявата усмивка. — Но за туй ще имаме време. Вие сигур ще искате да спите под покрива ми, и да ми ядете от свинете.

Звучи като да има свои хора (Дала, Вал) при Манс и определено има нещо повече отколкото казва.
Крастър знае къде е точно Манс по това време.
Цитат
— Така ли? — Мормон не остана доволен. — Крастър доста неща ни каза снощи и до голяма степен потвърди опасенията ми. Дотолкова, че цяла нощ не можах да заспя. Манс Райдър събира народа си при Ледените нокти. Затова са празни селата. Същото е научил и сир Денис Малистър от диваци, пленени от хората му в Ждрелото, но Крастър уточни и къде, и в това е съществената разлика.

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 21:04 от Хексе

# 380
 newsm78
По-скоро е някакво недоглеждане. Иначе излиза, че Сам знае, че Дала и Вал са дъщери на Крастър. Ако беше така, щяхме да го узнаем и ние. Явно наистина се има предвид това, че е кърмен и осиновен от Гили, но е употребено доста нескопосано в случая и най-вероятно е недомислица от страна на Мартин и редакторите.

# 381
Как е в оригинала?  newsm78

# 382
  • Варна

Цитат
Gilly thought about that. "Dalla brought him forth during battle, as the swords sang all around her. That should be his name. Aemon Battleborn. Aemon Steelsong."
A name even my lord father might like. A warrior's name. The boy was Mance Rayder's son and Craster's grandson, after all. He had none of Sam's craven blood. "Yes. Call him that."
"When he is two," she promised, "not before."

# 383
Хексе  Hug

Не виждам как тогава Джили да не знае, че са и сестри  Crazy

И според мен е недоглеждане на чичо

# 384
  • Варна
Докато не си признае за недоглеждането ще имам едно наум. Laughing

Добре, че си призна за бедрата на Джейни, иначе още щяхме да спекулираме.

Но пък ето "грешката" с целувката на Хрътката, призна за  съвсем умишлена.

Очаквам аз всичко. Може нарочно да не признават, че са сестри, все пак дори и диваците мразят кръвосмешението.

# 385
Все си мисля, че бракът на Манс не е случайна прищявка или влюбване,
а, ако е така от всички жени да избере точно някоя от жените/дъщери на Крастър.  Thinking
Малко вероятно за мен, пропастта между Вал и Джили е огромна като поведение и самочувствие.

# 386
  • Варна
Все си мисля, че бракът на Манс не е случайна прищявка или влюбване,
а, ако е така от всички жени да избере точно някоя от жените/дъщери на Крастър.  Thinking
Малко вероятно за мен, пропастта между Вал и Джили е огромна като поведение и самочувствие.
Интересен раговор.
Цитат
— Само за известно време. Ще се върнеш. Заради момчето, ако не за друго.
— Заради сина на Крастър? — Вал сви рамене. — Не ми е близък.
— Чух те да му пееш.
— Пеех на себе си. Виновна ли съм, ако е слушал? — По устните й пробяга усмивка. — Това ме разсмива. О, добре. Той е едно сладко малко чудовище.
— Чудовище?
— Млечното му име. Трябваше да го нарека някак. Гледай да е на сигурно и топло. Заради майка му и заради мен. И го пази от червената жена. Тя знае кой е. Вижда неща в огньовете си.
„Аря“, помисли той с надежда.
— Пепел и въглени.
— Крале и дракони.

# 387
Просто, все щеше да ни се даде моментът, в който Сам научава, че Вал и Дала са дъщери на Крастър. Все пак е POV герой. Така пльоснато от нищото е много нескопосано и ненамясто. Недоглеждане е за мен.

Добре, че си призна за бедрата на Джейни, иначе още щяхме да спекулираме.
Аз още си спекулирам.Laughing На мен много ми се набиха тия бедра в началното описание на Джейни, даже, ако не се лъжа, се споменаха повече от веднъж. И изведнъж, при срещата с Джайм, точно обратното описание на бедрата, а за сестрата на Джейни нито дума. Много драстична грешка. Давам малка вероятност Мартин да е послъгал, за да запази обрата, останал съм с впечатлението, че се дразни, като му ги разкриват. Laughing
Така или иначе, още в пролога на Ветровете би трябвало да разберем. Да се надяваме догодина.

# 388
Интересен раговор.
Цитат
— Само за известно време. Ще се върнеш. Заради момчето, ако не за друго.
— Заради сина на Крастър? — Вал сви рамене. — Не ми е близък.
— Чух те да му пееш.
— Пеех на себе си. Виновна ли съм, ако е слушал? — По устните й пробяга усмивка. — Това ме разсмива. О, добре. Той е едно сладко малко чудовище.
— Чудовище?
— Млечното му име. Трябваше да го нарека някак. Гледай да е на сигурно и топло. Заради майка му и заради мен. И го пази от червената жена. Тя знае кой е. Вижда неща в огньовете си.
„Аря”, помисли той с надежда.
— Пепел и въглени.
— Крале и дракони.

Това ако го казва Вал, точка за МР=РТ  Wink

Сега пък се сетих за малкия Емон
Бебето с каква коса е

# 389
Току що завърших една от главите за Бран в Танца.Направо съм в шок  Shocked.Сигурно сте го обсъждали,но не ми се рови сега-в един от сънищата му,докато гледа през язовото дърво в гората на  Зимен хребет вижда млада бременна жена която излиза гола от езерото и се моли боговете да и дадат син да отмъсти за нея.Това Лиана ли е?  newsm78.Преди това вижда Нед да се моли Кат да му прости,а след това "Аря" (която е Лиана гаранция) да се бие с мечове с брат си.Един вид хронология от минало към по минало.Мале имам чувството че не съм я чела тази книга на места,честно.Какви дребни детайли,а колко са важни  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт