Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 122-pа тема

• 174 152
  • 738
  •   1
Отговори
# 330
  • Под сянката на разлистените кактуси
Темата няма никакъв смисъл, ако не се споделят рецепти. Тогава просто да се кръсти "Снимай, похвали" и да се приключи въпроса. Според мен цялата идея е да се споделя опит, а не да се тупаш по гърдите и да викаш "Ей вижте какво направих, пък вие не можете  smile3534" Това наистина вече е като в детската градина. Според мен в правилата трябва да е написано, че предоставянето на рецепта е задължително, а който не иска, да не слага снимки.

# 331
Заглавието на темата е "снимай, покажи" - не пише "дай рецепта". И съм съгласна, че никой не е длъжен да дава рецептата си, ако не желае. Това е форум, задължението на потребителите е да спазват правилата на форума, не да отговарят на всеки въпрос независимо дали желаят или не, в случая да предоставят рецептите си.

По-скоро проблем са отново онези потребители, които се нарочно като в детската градина продължават: "знам, че ще ме изтрият, но да си поспамя". На кого правите на пук? На "госпожата"? Кого дразните? Другарчетата, с които си "играете"?

# 332
  • SHOOT ME 10 $
Чудих се дали да покажа снощното си творение (трябваше да е тутманик...),въпреки повишената температура във форума,но нека на фона на моите снимки да изпъкнат вашите красоти

има още какво  да се иска... newsm78

# 333
  • забравих си мисълта...
Bubanka, моля те да ми простиш,  Praynig  Hug но наистина нахалството на някои тук е повече от голямо. затова ще им го кажа, пък ако ще да подскочат до небето.
Като вече споменах, никой на никого с нищо не е длъжен. Научете се да четете по снимките, като не го можете, потърсете в google и ще откриете милиони рецепти. Искате да приготвите нещо вкусно, тогава потърсете, опитайте, направете си. След като сте видели снимката, имате идеята, не е малко. Нагло е да искате от пишещите тук да губят личното си време, за да ви научат на нещо. Мързелът ви е огромен, искате всичко да ви бъде поднесено на тепсия!!! И като разгледа човек темите назад, вижда, че почти едни и същи дават рецепти, а останалите са само консуматори. Ако има как, със сигурност ще поискате и да ви го сготвим. Аз лично смятам, че достатъчно съм обяснявала, достатъчно съм давала рецепти и то за да бъда обиждана, и за да ми бъдат откраднати рецептите. Точно това нагло, напористо и брутално отношение на някои от вас, ме накара да стигна до това решение, да не давам рецептите си. Нахалството ви е толкова огромно, че би бутнало с един дъх най-малко 100 стени като Берлинската.
И пак ще го кажа, ако има бутон блокирай потребител, няма да има подобни проблеми.

Мидкоо, не знам какво не ти допада в твоят тутманик. Изглежда чудесен. Пухкав, въздушен и съм сигурна, че е бил много вкусен.  

От мен пикантен слънчоглед. Предлагам го най-вече на тези, които още не са се успокоили.
Нека седнат на люлката в детския кът, да се полюлеят, да си хапнат слънчоглед, за да се успокоят и после да приготвят нещо вкусно на семейството си, за да са щастливи и да не се карат за рецепти тук.

# 334
  • София
Bubanka, моля те да ми простиш,  Praynig  Hug но наистина нахалството на някои тук е повече от голямо. затова ще им го кажа, пък ако ще да подскочат до небето.
Като вече споменах, никой на никого с нищо не е длъжен. Научете се да четете по снимките, като не го можете, потърсете в google и ще откриете милиони рецепти. Искате да приготвите нещо вкусно, тогава потърсете, опитайте, направете си. След като сте видели снимката, имате идеята, не е малко. Нагло е да искате от пишещите тук да губят личното си време, за да ви научат на нещо. Мързелът ви е огромен, искате всичко да ви бъде поднесено на тепсия!!! И като разгледа човек темите назад, вижда, че почти едни и същи дават рецепти, а останалите са само консуматори. Ако има как, със сигурност ще поискате и да ви го сготвим. Аз лично смятам, че достатъчно съм обяснявала, достатъчно съм давала рецепти и то за да бъда обиждана, и за да ми бъдат откраднати рецептите. Точно това нагло, напористо и брутално отношение на някои от вас, ме накара да стигна до това решение, да не давам рецептите си. Нахалството ви е толкова огромно, че би бутнало с един дъх най-малко 100 стени като Берлинската.
Venetta, аз често се вдъхновявам от тази тема, просто защото не ми остава време да ровя за рецепти в google и съм благодарна за всяка споделена такава!  bouquet Ако нещо ми е харесало го правя,ако не - го подминавам, да не говорим,че нямам време за по-засукани неща като много показани в темата, още по-малко за снимки с фотоапарат и запазен знак в тях!Човек се учи докато е жив и човек учи други хора само,ако иска!Изборът е изцяло твой,но много моля, нека не се обиждаме кой колко е прост, нагъл и мързелив - най-малкото заради добрия тон във форум! Peace

# 335
ДО МОДЕРАТОР

Аз предлагам най-после да се открие тема "КУЛИНАРЕН АЛБУМ" - за тези ,които искат само да си публикуват   страхотните ястия и НЕ искат да споделят рецептите си .. Peace

Но много моля да Не публикуват ТУК !!!
Тук е за ШИРОКО СКРОЕНИ ХОРА !!!!!!!! не за дребни душици......

bowuu    bouquet

# 336
Виненки по рецепта на Пепчо.   bouquet

# 337
За направата на дадена тема не е нужно разрешение от модератор. Ако има желаещи да пишат в нея - тя ще се пълни. Ако не - просто ще потъне в архива.  Peace

# 338
fio темата на някой от нас си ни харесва такава каквато беше до скоро.Снимай-покажи.А който иска и рецепти на всяка цена нека си направи друга тема.Не може някой защото няма време да потърси да те изяде с парцалите че не си му дал рецепта.Не може да искаш на секундата някой да я пусне защото трябва да се знае рецептата.А съм 90% от хората дори не я и пробват.Винаги съм давала рецепта който я е поискал но и винаги съм получавала.Така че докато е този тон...........

# 339
  • Sofia
Venetta,

Защо не вземеш на всяка твоя снимка да слагаш по един надпис "Рецепта НЕ давам!" и така да прекратиш в зародиш всякакви опити на новодошли в темата да се опитват да крадат от ценното ти лично време? Сигурна съм, че си достатъчно интелигентна да го направиш по най-добрия начин!

Защото, съгласи се, че тук има много момичета, които не са длъжни да се ровят пет години назад, за да се съобразяват с това кой кого настъпил по опашката преди не-знам-колко-си време..

# 340
  • София
Айде спрете се де. Никой не е длъжен да дава рецептата. То бива наглост... Обясненията от типа "ама аз нямам време да търся" са меко казано тъпи. Ти като няма време, другия е длъжен да има, че да ти поднесе наготово. Сериозно? И аз издирвах "Омайващия кекс", понеже Венета сте захапали, но не го открих или получих. И какво сега, не съм изпаднала в драма поради това.  Laughing

ПС: Много мразя хора на които все някой им е длъжен. Няма такова нещо, девойки, в живота никой не е длъжен на никого, проумейте го.

# 341
  • забравих си мисълта...
Tari Tasartir, бих го направила, но бъди сигурна, че ще предизвика още по-бурни протести. Много от пишещите тук разсъждават въз основа на собственото си мислене. Явно те самите показват снимките си, за да се похвалят, затова и мислят, че и другите го правят поради тази причина. Аз лично ги показвам, за да дам идея. Оттам нататък, който има време да търси, да търси, който няма, да подминава. Не знам защо, те нямат време да търсят, а аз трябва да имам да им напиша рецептата, че и да им обяснявам често... Проблемът е, че някои от пишещите тук искат непременно да им се даде. Не мога да не направя асоциация с циганите, които преследват хората по главната и мрънкат след тях, "Какооооу, дай ма, дай ма, виж ма ма, нямам какво дъ ядъ, дай ми някоя стотинка ма какоооу!" И когато човек ги отпрати и не им даде, започват да кълнат. Simple Smile Ами тук е същото.
Който иска рецепти, има тема за бързи въпроси и отговори, има кулинарна книга на форума, да си потърсят. А могат и да си направят тема за рецепти. Темата си е супер в този вид. Както виждате, протестиращите за рецепти са не повече от 7-8 може би, така че нека престанат да се заяждат и най-вече да искат. Никой с нищо не им е длъжен.

ToHu_, има няколко рецепти, които са обществени и тази, която си търсила, е една от тях. Ще ти изпратя линк на лични. Simple Smile

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 12:13 от Venetta

# 342
И какво стана сега - точно тези, които не публикуват в темата или се записват веднъж на 50 страници с една-две снимки, са тези с НАЙ-ГОЛЕМИТЕ претенции, хаха. Хората си искат и това е.

Аз съм от тези потребители, които даваха, даваха, даваха години наред рецепти и накрая получаваха - да казвам ли какво? Неблагодарност, дори и обиди, защото ако отговоря на някой веднъж с рецепта, а той не благодари, но отново се върне с ИСКАНЕ, а не молба, отново за рецепта, аз му отговарям, че рецепта не бих му дала повече, то той започва с обиди, при което аз замълчавам. Какво ли и да кажа на такива хора? Не си струва.
Затова спрях последните месеци да раздавам рецепти, особено пък на такива, които никога не съм виждала в темата, нито са съпричастни към нея с публикуването на снимки. Наглостта е потресаваща при някои потребители.
Ето и онзи ден, поредната потребителка ми се лепна, уж една мила, искала жената да й обясня как да меси хлебчета. Добре - обясних й, написах й всичко подробно и край с това се свърши - изчезна си жената, ни лук яла, ни лук мирисала, дори не каза "Благодаря", а видях, че е във форума постоянно.
Ето заради такова нагло поведение и на лични съобщения и в темата - спрях да раздавам рецепти, а и още повече, че нямам блог, никога няма и да имам, а взех да виждам собствените си думи, които съм споделила тук с дадена рецепта, копирани от други хора, които ги представят за свои.
Това ме отблъсква, но обичам темата, защото съм в нея от години и продължавам въпреки всичко да публикувам.

Права е Венета, права е и мими0585, права е и Тони. Никой не ви е длъжен.
На толкова хора съм помагала, Венета също го е правила години наред, мими и тя, но ето никой не казва и дума, никой не го споменава, всеки само напада и иска, защото е най-лесно едно нещо да се принизи и да се оплюе, типично по-български.

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 12:08 от rossonera

# 343
  • SHOOT ME 10 $
Venetta
Цитат
Мидкоо, не знам какво не ти допада в твоят тутманик. Изглежда чудесен. Пухкав, въздушен и съм сигурна, че е бил много вкусен.
[/color]

Благодаря за насърчителните думи!  bouquet
Ако искаш моето мнение, просто - ИГНОРИРАЙ -.И аз така в една друга тема призовах по-точно да описват количеството на продуктите в рецептите ,които дават(дори не нагрубих никой), защото не ми втаса една питка - ми нов бях - а тя ме направи на нищо .Игнорирах я. Не се принизих

# 344
За да се сложи край на тази безумна дискусия, моля всеки, който няма да дава рецепти да го отбелязва в края на поста си, за да не се търсят рецепти и да не се пълни темата със страници разяснения кой на кого е длъжен или не е. Вярно, че темата е "Снимай, покажи" и идеи могат да се черпят, но нека не забравяме, че в темата четат млади жени и момичета, някои от които сега влизат за пръв път в кухнята  и ще им е трудно да се ориентират от една снимка. И да, моята свекърва така и не сподели ни рецепта за месеницата, която прави разкошна, нито за пилешката яхния и много манджа и материал сготвих, докато ги направя като нейните. Ама и много хвърлих. Колежка пък нарочно пропускаше поне 1-2 продукта в сладкиши....Грехота е и ако мога, винаги се опитвам да помогна. Пък и не винаги на снимката  е  ясно какво е това, сготвеното в чинията.

Хайде сега едни мекици от мен от вчера

РИБЕНА ЧОРБА  без маслините

шишчета от риба и рулца от раци , с гарнитура - картофеното пюре на баба (с чесън )

рулца от сьомга с млечен крем и топеница с пармезан

Elli9502, да ви е сладко  Hug

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 12:27 от пеп-4o

Общи условия

Активация на акаунт