Сладкарничка за книги - тема 21

• 24 432
  • 717
  •   1
Отговори
# 60
Аз пък ако ви лажа с какво се занимавам... Joy
Помните ли руските игри Електроника с вълка, който събираше яйца?   Laughing
Вчера си инсталирах на таблета същата игра. Е, няма такъв кеф просто! Направо съм в телешки възторг  Joy
А и тренинг не съм изгубила за толкова години   Mr. Green
И аз я имам на телефона  Mr. Green

Големи сте поетеси, ама за шамани не ставате Naughty

Да се оправят децата бързо и само с лукчета и чай  Hug

Никой не пуска жокери пък  Crossing Arms

Вени, аз ще изпращам подарък на нечия дъщеря  Whistling. Ама дали е на леля Нинче или на някоя друга страхотна леля   33uu  smile3505

# 61
  • Пловдив
Оттеглям си предположенията за другарче на Нези, то се оказаха много хора без трушията на леля Нинче.

Моето другарче също е правило трушията  Peace

# 62
  • София
Кости,да,доволна съм.Въпреки,че се ползва основно от детето,и аз си цъкам понякога.
Има два варианта за екран.Нашият е по-малкия вариант.
Има версия КитКат за андроид,получава ъпдейти.Добре е.
Аз го взех на някаква промоция за около 300 и няколко лева.

# 63
Нели, Гигова,

Да знаете - тук има нещо странно,
защото тази сутрин, най-спонтанно,
реших да храня моите момчета,
с картофена салата и кюфтета. Simple Smile

Но не е достатъчно салата и кюфтета, трябва и Мариетиният кекс да се ошета smile3521

Мариетка, понеже си по наблизо до мен, мирише ли ти на твоето кексче с локум и орехи Whistling Laughing

И аз трябва да си взимам кафемашина, ама кое по първо ooooh!, охарчих се тез дни, че и зъби правя, добре че миналата седмица малко ми завишиха дохода за заслуги де, не за друго Embarassed Crazy

Отивам да правя пица сега пък Laughing

# 64
  • София
Аз ще помоля за кекса с тиква  bouquet
Рецептата.

# 65
  • на североизток от Рая
 Аз моля Гигова за рецептата на Мариетиния кекс. Ако Мариети е тук, тя да я напише, моля!  Hug

Прочетох книгата си, отнесе ми се главата, не е истина просто...

# 66
Нелко, нямам я на компютъра, записах си я в тефтера, но заради теб ще я препиша Hug

Кекса на Мариета

4 яйца
1 ч.ч. захар
1/2 или по малко ч.ч.олио
1 ч.ч. кис.мляко+1ч.л. сода за хляб
ванилия или аромат по избор
малко какао за оцветяване на част от сместта
2 ч.ч. брашно

Яйцата се разбиват със захарта, добавят се млякото и олиото, аромата. Внимателно на няколко пъти се разбърква брашното, пресято с бакпулвера. Изсипва се почти всичката смес в намазнена и набрашнена кексова форма. Остатъкът се оцветява с какао и се сипва на тънка струйка. Може да се прибавят по желание и настъргани ябълки, стафиди, орехи, парченца локум. Пече се на 160-170 градуса до готовност.

# 67
  • на североизток от Рая
Гале, благодаря ти много!  Hug Този път си я записвам рецептата, но може би ще го направя утре, че вече е късно за кексове.  Sunglasses /от този вид  Laughing/.

# 68
  • ГОре на черешата...
А на вас мирише ли ви на козуначени кифли с шоколад  Whistling Crazy Laughing

Дев, крем Оле на д-р Йоткер, ванилия предпочитам, шоколадовия не ми харесва.

Спрели сме се на кафеавтомат Филипс Саеко. Ооообаче, днес докато се рових - хоп - какво открих - такива машини втора употреба, и то в Търново. Свързах се с човека, може да видим машините у тях, че и с дегустация - носи ги от Швейцария, профилактира ги и ги продава на двойно по-малко от новите в магазините. Ей тази ми спря дъха:
Скрит текст:

Направо като нова е каза, швейцарците, от които я взел бляли и сипали мляно кафе в отвора за зърна, та я запушили ooooh!. Нова струва 1100 лв, той ще ни я даде за 450 лв, 1 месец ѝ дава гаранция, но тя ако си работи...не знам, много се чудя...дайте акъл какво да правя Rolling Eyes...
Ето и линк:
http://olx.bg/saeko-inteliya-i63350626

# 69
Ако е само един месец гаранцията за 450лв. категорично не.
Поне шест да бяха...
Не бих рискувала с втори употреби.

# 70
  • Пловдив
Мар   bouquet
И аз с гаранция 1 месец не бих дала тези пари, повечето фирми, които продават уреди втора употреба дават 6месеца.
А млякото и сметаната 500мл. ли?

# 71
  • ГОре на черешата...
500 мл сметана
400 мл прясно мляко
2 пакета крем Оле

Благодаря ви, в София предлагат същата с 1 година гаранция. Освен да поръчвам оттам, но ако пък се развали да пращам до София...не си е работа...освен да се договорим за 6 мес гаранция...но пък 1100 лв за нова не мога да дам Confused

# 72
  • на североизток от Рая
 Мариетко, постъпи практично и си избери новичка, дори за по-малко пари сигурно ще намериш. Момичетата бяха дали добри предложения. Не ти се меся, разбира се, но това да дадеш 450 лв за нещо дето няма гаранция, че ще ти върши дълго работа....Ами аз не бих. Thinking

# 73
  • ГОре на черешата...
Ще мисля. Със сигурност искаме автомат, започват от 600 лв нагоре. Освен да дебнем промоции по Коледа  Thinking

# 74
Престанете с тея кексове и сладки изкушения, постя! Angry
Ноо ако метнете някоя интересна постна рецепта, ще се усмихна  Flutter

Слив и аз май този ще взема. Чувам само добри отзиви, цената е добра, а и е Самсунг.

Леле, кой готви, кой пере, кой парламента оправя, кой не знам си к'во! И после четящите хора били мързеливи! Друг път Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт