АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 181
  • 665
  •   1
Отговори
# 75
Варианта на mishelin и аз съм си го набелязала, ако се окаже, че основното ми искане не стане в спалнята.

# 76
За дрешките - на мен основното притеснение ми е да не купя твърде малки. Преди известно време много си харесах едно  боди, но пишеше на него за новородено до 3.4 кг и видимо беше много мъничко. НЕ знам , ами ако се роди  3.5кг!? newsm78
За това мисля да поизчакам, като вляза примерно в 8 месец като имам ориентировъчни килограми и скорост на растеж на бебо, да попълвам тази част от списъка.

# 77
  • София
Po3u , 3 пъти по 2 е максималната дозировка за денонощие.Пробвай с 1 на ден,но имай предвид,че за да подейства,магнезият трябва да се натрупа в депата,т.е да не очакваш веднага ефект. Лично за мен,обаче,ако наистина имаш нужда от него- 1 е мн малко.

# 78
  • София
Мерси за съветите!
Ще го пия с но-шпа-то - 3х1, и биозин-а ще си пия и така. Аз и фолиева още пия, не знам има ли смисъл, ама доки нищо не ми каза?
Пък на ФМ ще го видим малкото човече, леле от снощи как се върти, изведнъж просто се случиха нещата =)

Ето нещо за майчинството - нова услуга от НОИ - http://news.ibox.bg/news/id_740534782

# 79
За дрешките моята препоръка е да не купувате от най-малките размери /в повечето случаи са за недоносени бебета/, а ако все пак купувате да не е повече от 2-3 дрешки. 0-3 месеца е перфектният размер, който може да свърши работа и не ви трябват повече от 5 броя от вид /аз най-много използвах камизолки/ризки с ританки, бодита и цели гащеризончета/пижамки - за новородено бебе мисля, че са най-удобни/. Април вече е топло и с едно бързо запиране на ръка доста бързо ще изсъхне малката дрешка. Пък и не е задължително всичко да е оповръщано и оакано на 2 часа ...  Joy

# 80
  • София
Vaseto29 я сподели кои са най-лесни за обличане? Аз търся блузки тип прегърни ме, и гащеризончета с копчета около крачетата.

Друг въпрос, понеже на мен всичко ми прилича на пижамки, има ли отделни пижамки от началото или във всичко спат ( тези гащеризонки, ританки и подобни) и да не взема да изведа детето навън по пижамки да ми се смеят  hahaha Joy

# 81
Момичета, аз да ви попитам къде горе- долу ви рита бебо, че аз направо полудях вече 30 мин ме рита ама силничко и много, ама много ниско долу имам чувството, че ще се подаде я крак - я ръка (разбира се, че в кръга на шегата)  Joy, но наистина е много ниско долу в момента и немога и аз да си намеря място така  Whistling

# 82
И мен ме рита ниско долу и е така от самото начало на ритниците,но на прегледа не ми казаха да има нещо нередно и аз не се и притеснявам.Сигурно ще се вдигне след някоя друга седмица.
Маце,не мисля ,че ще го изведеш по пижамка,защото то като ги видиш и им личи на дрешките.Нямам опит,но поне от това ,което разглеждам.Те дрешките за излизане си личат.Нека някоя по-компетента и по-добре обясняваща мама да се включи,но аз мисля,че няма как да се сбърка.

# 83
Маце, голяма си скица!  Heart Eyes Ми то на новороденото общо взето всичко му е пижамка, спането му е една от основните дейности през деня. Така, че не вярвам някой да ти се смее, с каквото и да го облечеш.  Hug За мен не са удачни дънкени неща и такива с якички и качулки /имам предвид блузки, а не връхни с качулки/, иначе всичко друго си е ОК. А тези тип прегърни ме са камизолки, ританките, бодита с цяло закопчаване отпред, целите гащеризончета са много удобни за обличане.  Peace
Никол, и аз усещам ритничетата много ниско долу, но бебето така или иначе е под пъпа все още, няма начин.  Peace

# 84
Nikol, не се притеснявай. Всичко е наред и на мен ми се случва често, доста е неприятно ...имам чуството, че си играе с конеца на серклажа Simple Smile  Понякога си лягам на възглавничка за да ми е по-високо таза, докато се премести..определено в тази част не му е много удобно и бързо си сменя позата.

# 85
  • София
Маце, най-удобни за мен бяха бодита, гащеризончета, ританки и блузки (не знам дали на блузките викат камизолки). Важно ми беше закопчаването - за бодита и блузки да има копченца отпред/встрани, за да не ги обличам през главата. За най-малките размери говоря, после нямаше значение. А за гащеризончетата съм на твоето мнение за закопчаване на крачетата.

# 86
maceto85 оправи ми настроението с тези пижамки Joy Да ви кажа и мен бебка ме рита ниско долу. Страхотно усещане е, но първоначално бях стресирана, все си мислех, че трябва някъде по-нагоре да я усещам. Сега разбирам, че при всички е така. Утре съм на лекар и ще видя къде са крачетата Simple Smile

# 87
Мисля, че добре сте се ориентирали за удобството - аз слагах боди прегърни ме, и отгоре гащеризон. И не съм правила разлика между пижама и дневна дреха, макар че някои са по-джиджени и са подходящи за по-специални случаи. Най-малките размери омаляват твърде бързо, особено ако бебето се роди 3.5 - 4 кила  Twisted Evil Мисля, че детето няма да пострада, ако носи следващ размер дрешки, по-кофти би било ако му стискат.

Мен си ме рита отдавна, има дни в които доста ме забавлява. И точно ниско долу, вляво. Според мен матката в този месец стига мааалко над пъпа, защото забелязах движение и там вече  Blush.

Най-неприятното е, когато ме рита навътре по органите. И после ми се допишква... А нямам никакви спомени първото ми детенце така да е ритало..., или ми е изтрито от паметта, или не съм усещала...

Надявам се по някое време да се сети да се обърне с главата надолу, сега упорито си стои с краката към вратата  Mr. Green

# 88
  • София
Изпуснах ви нещо, не съм чела, само диагонално, хващам последните теми.

Помпата предния път ми беше на Авент, трябваше ми в болницата още заради препълване на гърдите. На ръка абсурд да цедя, ама май коментирахме и по-назад. Мисля пак да си ползвам старата, нищо че може да не й е много читава предната силиконова част, трябва да я погледна. Така или иначе съм я ползвала съвсем малко, предполагам и този път ще е така.

Обиколниците си ги ползвахме предимно за украса, като махах предната част през нощта, за да имам визуален контакт. Все пак някоя друга синина на кратуната са спестили. Но много трябва да се внимава, като почнат да се изправят и катерят, да се махнат.

Дрешките от най-малкия размер за новородено бях купила съвсем малко, но все пак не исках детето да е на изписването като изпаднал германец и бях доволна, че дрешките са й таман Sunglasses

Много ми хареса тази MUTSY IGO. Добре че си имам количка и поне това няма да купувам...

Утрешната лекция от 10 часа в МОЛ-а на Стамболийски е
Цитат
25 ноември 2014   
Тема: Хранене и захранване на мъничето до 1 година. Най-често допускани грешки.

Подтема: Вредните съставки в бебешките продукти. Предимствата на био козметиката и как да я разпознаваме? Най-големите противоречия и заблуди.

ЛЕКТОРИ: Нина Конова (педиатър, УБ Лозенец), д-р Светла Николова (химик, Logona, Sante, AlmaWin)
Има ли желаещи, Ейми, Карина?

# 89
  • Варна
 На мен лично въпросните блузки/камизолки/ изобщо не ми бяха удобни - отварят се, разпасва се...Предпочитам бодита и гащеризонче или панталонче. Ако трябва да съм честна и ританки не обичам Simple Smile За нощният сън предпочитам да взема от бебешките нощници - като торба с ръкави е, но отдолу е с отвор на ластик. МНого бързо и лесно се сменя памперса, без да го разбутваш много дечко. Като се има в предвид, че моите сучеха през 3ч синковеца и през 2 ч щерката /24 часа - без нощтна почивка/ и съответно сменях памперс след всяко сукане - това ми е оптималният вариант.
 Взела съм 2-3 бодита от малките - те така или иначе после ще останат за бебетата на дъщеря ми, но панталончетата всичките са 3-6месеца. С ластичета са, така че  се надявам да не са твърде големи.

Общи условия

Активация на акаунт