АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 206
  • 665
  •   1
Отговори
# 90
Елица,изпревари ме,тъкмо четях имейла с поканата  Stop Аз съм ЗА,ще съм на линия  Wink

# 91
  • София
Най-удобни ми бяха бодита тип прегърни ме и гащеризончета с копчета от горе до долу. Особено в началото, защото обличането през главата е голяма драма и рев. Но и през главата става де.
Бодита, защото освен това държат и памперса, а кръстът никога не е гол. Поне до една годинка са си най-удачни.

Ок, Карина, направо там Simple Smile
Освен ако някой друг не се включи, да пише да си определим явка и как да се разпознаем Sunglasses

# 92
Момичета, смятате ли да съхранявате стволови клетки?

# 93
  • Пловдив
Хаха онзи ден бях в един магазин и си мислих точно това за пижамите  Grinning Grinning Grinning
На мен ми изглежда всичко едно и също при първите дрешки. Сигурно ще използвам някой по-така за на вън, пък за домашно ползване останалите. Ох ако ви кажа колко неща събрах за 0 време.. пък една позната щяла да ми праща и 2-3 кашончета още  Shocked нямам търпение хихи. Само ги разглеждам, сгъвам, разгъвам  Joy

# 94
Честит рожден ден tikvi4kata! Бъди здрава, обичана и засмяна! 🎂🎉🎁💐
Nikol_1189, didolino и аз все още не съм купила нищо за дечко, а и ММ все казва ще имаш достатъчно време да пазаруваш. Мисля да започна с покупките през януари, когато ще съм вече в 7 м. живот и здраве.
Момичета пускайте списъци, яко съм неориентирана какво ми трябва и всичко ще ми е от полза ☺️

# 95

Лекцията за стволовите клетки я слушах 2 пъти от различни хора. Еми струвами се прекалено абстрактно и доста рисковано от финансова гледна точка. По-скоро няма да съхраняваме. Особено и след консултация с други майки, за които финансовата част не е в никаква тежест. Т.е. при тях това не е било фактор.

# 96
Пускам този сайт с уговорката, че не е реклама. Просто има един обширен списък и е удобно поне за мен- дето се вика трудно различавам кое за какво е, и можеш да погледнеш нещата как изглеждат./за мамите с първа бременност определено е интересен/.
 Аз ще карам по този, но преди това ще го пусна на приятелки да ми го орежат малко,  newsm78, че ми се струва голям. Пък може и да имат нещо излишно Praynig
 А покупките живот и здраве по нататък Simple Smile

Приятно разглеждане.

http://www.pakostnik.com/bg/spisaci-za-pazaruvane/list-baby-mom/

# 97
  • София
Хаха и аз смятах скоро да задам въпроса за пижамките:)
Ние сме взели засега няколко бодита, по-скоро пужамен тип и всичко друго ми е пъъъълна мъгла. Ще си записвам вече какво говорите! Това за чувалчето със сигурност влиза в списъка за помнене- няколко човека вече ми казаха, че много улеснява.
Аз по-скоро си представям следната конфигурация - вкъщи- по боди-пижамка (дълго или късо), навън - с късо боди и панталонки и блузка.

# 98

Лекцията за стволовите клетки я слушах 2 пъти от различни хора. Еми струвами се прекалено абстрактно и доста рисковано от финансова гледна точка. По-скоро няма да съхраняваме. Особено и след консултация с други майки, за които финансовата част не е в никаква тежест. Т.е. при тях това не е било фактор.
и аз не познавам някой, който да е правил съхранение на стволови клетки вкл. и такива с доста добри финансови възможности, но някак си ме гризе съвестта, че няма да съм направила всичко необходимо за бебчето ми.

# 99
Аз този път дрешки няма да купувам /може би 1-2 да си начеша крастата/, само комплект за изписване и две хавлийки за баня /сметнах, че само от това ще имам нужда/. Очаква ме едно дълго гости у нашите, където трябва да разхвърля и подредя всички дрешки на баткото ...  Shocked
Иначе ето моят списък, дано ви е поне малко полезен!  Peace
Скрит текст:
Необходими неща за бебето:
Бельо:

1. Бодита или блузки с дълъг ръкав - 5
2. Цели пижамки - 5                                                                                              
3. Бодита с къс ръкав (или камизолки) - 5
4. Ританки - 5
5. Чорапки - 5
6. Шапка за навън - 1-2                                                                                                          
7. Хавлийки за баня - 1-2                                                                                                
8. Одеало/пелена лекичко /или тънко спално чувалче / - 1                                  
9. Одеало/пелена плътно /дебело спално чувалче или олекотено юрганче/ - 1    
10. Спално бельо, комплект чаршафчета – долен, горен и калъфка - 2-3                
11. Тензухени и бархетни пелени – (могат да се ползват и вместо възглавничка, и като завивка през лятото, а и за цедене на сокове) - 2-3
12. Комплектче за изписване - 1

Аксесоари и принадлежности за хранене:
1. Биберон залъгалка - 1                                                                                                                      
2. Помпа за изцеждане на кърма - 1                                                                                          
3. Шишета - 2                      

Хигиена:
1. Бебешко гребенче и четка
2. Бебешко мляко за тяло /медицинска козметика/
3. Шампоан за тяло и косичка /медицинска козметика/
4. Цинков крем против подсичане
5. Бебешки клечки за уши с ограничител
6. Мокри кърпи
7. Ножичка / нокторезачка
8. Памперси за новородено
9. Прах за пране за бебешки дрехи
10. Термометър за вана
11. Термометър за стая

Аптечка:
1. Капки против колики /след  първото посещение при педиатъра/
2. Бебешки термометър
3. Спирт 70% + обикновени клечки за уши (без ограничител) за пъпчето
4. Топоцин - антибиотично прахче за пъпчето
5. Марлички

По - крупни покупки:
1. Корито за къпане – за препоръчване е анатомично със стойка
2. Бебешка количка + чанта
3. Легло/кошарка + матрак (ако няма дюшече или матрак към леглото/кошарата)
4. Стерилизатор – не е задължително, но е удобство
5. Столче за кола

Други:
1. Музикална играчка за леглото + други дрънкалки/играчки - 3-4                            
2. Кофа с капак за мръсните дрешки на бебето - 1                                                        
3. Памперсни чаршафчета - 10+

# 100

....някак си ме гризе съвестта, че няма да съм направила всичко необходимо за бебчето ми.

Не разсъждавам по този начин, особено като знам какви разходи, остави емоционалния ужас, ни коства този юнак. Мисля, че никога човек не може да се застрахова срещу всичко. Премерваме си рисковете и така вземаме решение, с което да живеем без угризения!

# 101
Благодаря ви, момичета!
Да , определено ме рита от две- три седмици, тези 3-4 дена е много подвижен, но днес като седна за  малко и ме рита точно ниско долу - посредата  Blush затова ми е неудобно и притеснително. А иначе няма място за сравнение, невероятно е чувството да те подритва и боксира мъника  Mr. Green

За стволовите клетки - не смятаме да съхраняваме - поне засега .

Didolinо - благодаря за сайтчето - сега ще го разгледам Simple Smile

# 102
Васе ,моля те да ми обясниш какви са тези Памперсни чаршафчета,че аз не съм в час изобщо.Разпечатала съм си един списък от началото и малко съм го преработила и бях решила да карам по него.Сега обаче като чета твоя и ми хареса много.Точно и конкретно,но за всеки случай ще сравнявам с другия ,за да преценя кое може да отпада или да се добавя.
Този от пакостник ще го гледам и него надълго и нашироко,но ми се струва,че има доста излишни неща.Ще чакам с нетърпение Дидолино да сподели какво са орязали приятелките и или да качи новия,преработен вече списък.
За стволовите клетки и аз бях питала,но явно сега е дошло времето.И аз съм в чуденка.Реално не е много като погледнеш на разсрочено плащане. За 2 години илиза по една кутия цигари на ден,но се чудя дали си струва,че после след тези 25 години или 20,зависи кой как прецени,не знам какво се случва.Поне не съм се информирала.Някой има ли инфо за даряването поне?

Моля Карина и Ели да споделят ,ако имат време,най - важните неща ,които са говорили на лекцията в един скрит текст.Струва ми се,че ще е интересно на много от нас.И ПОЛЕЗНО.

# 103
За дрешките- най ми бяха удобни бодитата с копчета по цялата дължина (и то само за началото, сега не ме притесняват и от другите да взимам) и ританки. Пижамки специално не съм купувала, спеше си детето с каквото съм го облякла. Не съм купувала нищо засукано в началото, но пък гледах дрешките да стават и за навън Wink. А за това колко ще се преоблича е пак много индивидуално- щерката не е повръщала( 1-2 в месеца максимум), памперсите не са пропускали и те. А и има едни мини лигавничета, които може да се ползват за повръщащите бебета.  Преобличах само веднъж след баня и ако излизаме някъде(стига да е будно бебето, не съм будила специално за преобличане). За размери - роди се 3700г, което уж е едро бебе, а всички дрехи бяха големи и се губеше в тях Crazy. Всички дрехи за новородени изглеждат малки, ама като видите бебенцата накрая, те ще ви се струват още по малки. Моя списък ще го пусна някой ден като си оправя компютъра Mr. Green

Ели аз няма да мога за тази лекция, че обещах на една приятелка да ходим до Джъмбо. Ще се постарая за следващия вторник да съм на линия.

За стволови клетки- не съм се замисляла, защото нямаме финансова възможност. Но и да имахме, май повече клоня към "не" Peace

# 104
..........но се чудя дали си струва,че после след тези 25 години или 20,зависи кой как прецени,не знам какво се случва.Поне не съм се информирала.Някой има ли инфо за даряването поне?

Това което казаха при нас е, че след този период не дават никакви гаранции защото все още не е минало толкова време от първите замразени, за да могат да кажат дали все още ще е годна пробата за ползване.
В общи линии не ми хареса че даваш 1000лв, а може да не се стигне въобще до замразяване ако има проблем с пробата.
За даряването казаха, че само 1 банка в България приема дарения на стволови клетки, но всичко от събирането до транспорта трябва да си го уреди дарителя, и ако не дай си боже, ти потрябва, едва ли не нямаш никакви права над биологичния си материал. А и бариерата за приемане на клетките била много завишена - да няма бактерии, болести, генетична обремененост, ако не ме лъже паметта и да са достатъчно на брой.
Това в общи линии запомних от лекциите им по тези 2 въпроса.

За ритането - и мен ме рита ниско долу, особено като съм седнала го усещам. АГ-то каза, че тъй като съм по-широка (*беше мила жената) матката ми е още ниско долу и затова там се усеща и по-слабо.

Общи условия

Активация на акаунт