АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 281
  • 665
  •   1
Отговори
# 105

Скрит текст:
Необходими неща за бебето:
Бельо:

1. Бодита или блузки с дълъг ръкав - 5
2. Цели пижамки - 5                                                                                             
3. Бодита с къс ръкав (или камизолки) - 5
4. Ританки - 5
5. Чорапки - 5
6. Шапка за навън - 1-2                                                                                                         
7. Хавлийки за баня - 1-2                                                                                               
8. Одеало/пелена лекичко /или тънко спално чувалче / - 1                                   
9. Одеало/пелена плътно /дебело спално чувалче или олекотено юрганче/ - 1   
10. Спално бельо, комплект чаршафчета – долен, горен и калъфка - 2-3                 
11. Тензухени и бархетни пелени – (могат да се ползват и вместо възглавничка, и като завивка през лятото, а и за цедене на сокове) - 2-3
12. Комплектче за изписване - 1

Аксесоари и принадлежности за хранене:
1. Биберон залъгалка - 1                                                                                                                       
2. Помпа за изцеждане на кърма - 1                                                                                         
3. Шишета - 2                     

Хигиена:
1. Бебешко гребенче и четка
2. Бебешко мляко за тяло /медицинска козметика/
3. Шампоан за тяло и косичка /медицинска козметика/
4. Цинков крем против подсичане
5. Бебешки клечки за уши с ограничител
6. Мокри кърпи
7. Ножичка / нокторезачка
8. Памперси за новородено
9. Прах за пране за бебешки дрехи
10. Термометър за вана
11. Термометър за стая

Аптечка:
1. Капки против колики /след  първото посещение при педиатъра/
2. Бебешки термометър
3. Спирт 70% + обикновени клечки за уши (без ограничител) за пъпчето
4. Топоцин - антибиотично прахче за пъпчето
5. Марлички

По - крупни покупки:
1. Корито за къпане – за препоръчване е анатомично със стойка
2. Бебешка количка + чанта
3. Легло/кошарка + матрак (ако няма дюшече или матрак към леглото/кошарата)
4. Стерилизатор – не е задължително, но е удобство
5. Столче за кола

Други:
1. Музикална играчка за леглото + други дрънкалки/играчки - 3-4                             
2. Кофа с капак за мръсните дрешки на бебето - 1                                                       
3. Памперсни чаршафчета - 10+

newsm10 newsm74

# 106
  • София
За размери - роди се 3700г, което уж е едро бебе, а всички дрехи бяха големи и се губеше в тях Crazy. Всички дрехи за новородени изглеждат малки, ама като видите бебенцата накрая, те ще ви се струват още по малки.
...
Така си е. Майка ми като видя бодитата за новородено ми обясняваше "ама защо си ги купила, те са като за кукла", ама после бяха даже леко хлабавки на 3 200 госпожица, а тези 0-3 месеца направо се вееха и подгъвахме ръкавки.
Но го има и моментът, че пък ако се роди 4 и нещо, най-малкият р-р отпада.

Списъкът на пакостник не ми се струва чак толкова раздут, но има неща, които могат да се купят след това в движение, според зависи. Примерно нагревател за шишета не ви трябва, ако кърмите или пък някакви неща за кърмене, ако храните с АМ. По-добре първо вижте как ще потръгнат нещата. Вземете някаква от най-евтините помпи или от приятелка за родилното, но пък си вземете силиконови предпазители за зърна, защото си трябват като цъфнат зърната на третия ден.(Като имате предвид, че последните не е препоръчително да се ползват прекалено дълго, за да не объркват бебето и да не нарушат лактацията)
Сега, овлажнител, йонизатор за въздух са си някакви лигавщини според мен.
Възглавница за новородено не зная какво точно имат предвид, аз имам такъв тип. Купихме я, за да спи настрани, че много повръщаше.
Обиколниците ги обсъдихме - не са нещо задължително.
За слънцезащитни продукти ще е рано март.
Аспиратор за нос ми потрябва чак като тръгна детето на градина.
Бебефон не съм ползвала.

За броя на дрешките - по-сложно е зимно време, че бавно съхнат.

# 107
ТАКА!ве4е се прибрах след цял ден ешън!но първо да благодаря на всички за хубавите пожелания!даи боже на всички да ни се случват само прекрасни неща Hugбях на преглед.нещата с моя кръвоносен съд са по-добре,преместил се е и вече е на 2 см от шииката,та можв би в петък ще ме серклажират newsm78доки,обаче вика:що не минем и ФМ преди серклажа,че ще изпуснем седмицата.аз:ми нямам час записан.тя:ааа,няма проблем,ей сега ще се чуем с др. която прави ФМ.и като и звънна,ме уредиха за след един час.тамън му стигна времето на ММ да се донесе до клиниката за да гледа филма и той.малко скъпи билетите(190лв).ама....та наще момчета са суууупер!лекарката каза,че много и харесват и няма забележки,всичко им ок.единич е 370гр,а другия 330.не спряха да се ритат и блъскат,не знам как ще ги разтървавам тия двамата като се родят! Mr. Greenвсе пак ги изловихме и им щакнахме няколко сладурски снимки-много са сладки,пу-пу!мойте си гарджета най-хубави!и по този повот с таткото им купихме първите няколко бодинца и по един лигавник!размера е 50-56.не вярвам да се родят по 4 кила Winkта това е!доволна съм от рождения си ден!сега се готвим за гости,по-точно ММ се готви,аз пиша Mr. Greenама като съм се омъжила за готвач....завиждайте!

# 108
  • София
tikvi4kata ех че хубав РД супер на момците  Hug

За стволовите клетки ми се вижда прекалено експериментално цялото нещо. Сигурна съм че в бъдеще ще е по изяснено но на този етап не ме печелят.

Радвам се че ви разсмях с пижамите. Аз съм свикнала да си имам пижами. ММ примерно докато не се събрахме да живеем не беше имал пижами знам ли  newsm78

# 109
Вземете някаква от най-евтините помпи или от приятелка за родилното, но пък си вземете силиконови предпазители за зърна, защото си трябват като цъфнат зърната на третия ден.(Като имате предвид, че последните не е препоръчително да се ползват прекалено дълго, за да не объркват бебето и да не нарушат лактацията)
Разраняването на зърната или болка по време на кърмене не е нормално явление, а сигнал, че бебето не засуква правилно. Ако се случи нещо такова, опитайте да промените позата и вижте дали бебето засуква добре цялата ареола. Ако това не реши нещата, свържете се с консултант по кърмене. Силиконовите зърна са полезни в някои случаи, но те са доста редки, и към тях се прибягва след изчерпване на останалите опции за оправяне на положението.

Относно помпите - по-рано бях писала доста подробен пост и не мисля, че има нужда да пиша същите неща отново, ако на някой му е интересно - да го потърси. За в болницата е добре да опитате да бъдете заедно с бебето(на мен лично това ми е основният критерии за избор на болница), то ще свърши работата много по-добре от всяка помпа, а дори да не желаете да кърмите - е препоръчително от гледна точка на бондинг с бебето (има различни хормонални механизми, които зависят от това бебто и майката да са заедно), както и че за бебето минава много по-лесно адаптацията в новата ситуация извън корема на мама, ако е близо до нея. Иначе помпата е добър вариант, ако наистина няма как да бъдете с бебето.

За стволовите клетки - предпочитам да отидат в бебето като се изчака пъпната връв да спре да пулсира, вместо да ги прибирам за някой ден...

# 110
  • София
Да не се разранят зърната през първите 2 седмици кърмене е доста рядко явление. Първо, бебето докато се научи да суче, майката докато му хване "цаката", ако мога така да се изразя грубо, на правилното нагласяне на главичката и устичката върху ареолата. Освен това няма как да се избегне естественото загрубяване на кожата на зърната, която се травмира малко или много. Все пак е по-добре да се кърми 2 седмици с предпазители, отколкото да се откаже изобщо кърменето с рев заради рагади. И без това доста малък процент от майките кърмят. Иначе да, полезни и правилни неща пишеш, реално тях ги пише навсякъде.

# 111
  • Под кленовите дървета
За стволовите клетки - предпочитам да отидат в бебето като се изчака пъпната връв да спре да пулсира, вместо да ги прибирам за някой ден...

И аз така реших  Whistling Стволови клетки се вадят и от млечен зъб. Добра инвестиция е, ако имате няколко хиляди излишни, иначе...

На мен силиконовите зърна ми помогнаха да кърмя. Отказа моето зърно диването, в силиконовото изстисквах малко кърма и давах. Лъжеше се, че е биберон и сучеше Laughing на 4 месец ги махнах.

# 112
  • София
Проучвах в детайли въпроса със стволовите клетки преди 4 години, за първото ми раждане.
 Тогава с ММ бяхме убедени, че ще го направим. Наши приятели, очакващи бебе, също. В процеса на проучване всички променихме мнението си кардинално и се отказахме. Няма да навлизам в детайли, но поне тогава всичко изглеждаше като действие с евентуално голям потенциал в бъдеще и почти нулеви доказателства за практически резултати към настоящия момент.
 Проучих и много чужди източници, защото банките за ств.клетки рекламират едно, а медицинската практика е съвсем друго. Тогава 2010-2011) за себе си не намерих нито едно убедително доказателство в полза на тази процедура. Лично мнение, разбира се.

Ada_smiles, благодаря за идеята за удължителя за сутиен. Супер практичен е, намерих в кварталния магазин за 1,20 лв.

Утре може и аз да дойда на лекцията в мола:) Как да ви позная:)

Някой ползвал ли е колан за бременни, от онези ластичните? Все забравям да попитам док дали според нея има полза. Намерих един за 70 лв. и не ми се дават, ако няма смисъл. Досега не съм ползвала и с първата бременност нямах никакви "поражения" по тялото и корема. Но с двамата младежи сега може би трябват допълнителни мерки.

Тичвичкв, ЧРД! Супер сте изкарали:)) Бъдете здрави и ти, и бебоците!

Момичета, хубава вечер на всички!

Май и на мен ще ми правят серклаж. Здраве да е, само всичко да е наред накрая:)

Последна редакция: пн, 24 ное 2014, 22:06 от Мohita

# 113
Васе ,моля те да ми обясниш какви са тези Памперсни чаршафчета,че аз не съм в час изобщо.Разпечатала съм си един списък от началото и малко съм го преработила и бях решила да карам по него.Сега обаче като чета твоя и ми хареса много.Точно и конкретно,но за всеки случай ще сравнявам с другия ,за да преценя кое може да отпада или да се добавя.
Цвети, ами тези чаршафчета от едната страна са от памперсна материя, попиваща, а от другата са найлонови. Могат да се ползват да ги слагаш под бебето, когато например го преобуващ на спалнята или дивана, за да не ги напишка. Може и в кошарата над матрака да се слагат ... Бе доста приложения имат. Продават се в аптеките, също и в Кауфланд съм виждала. Имат различни размери май, но аз взимам все 90/60. Peace
Аз не съм ползвала нито силиконови зърна, нито кремове - могат да се купят само ако се наложи да се ползват, иначе е излишно охарчване според мен.  Peace

# 114
  • Перник
Тиквичка, честит рожден ден!!!   Gift пожелавам ти спокойна бременност и само хубави емоции за напред! Simple Smile
За бебо съм купила само едно гащеризонче с шапка и една приятелка ми даде една торба дрехи, щяла да ми даде по натам още. Simple Smile Като за начало не мисля да се уливам с дрешките. След Нова година ще го мислим.
За стволовите клетки не сме мислили изобщо.
Васето29, много благодаря за списъка, ще ми е полезен.  Simple Smile

# 115
  • София
Естествено, Vaseto, нямам предвид да се купуват без нужда, но като/ако се разранят зърната, вършат чудесна работа. В родилното примерно останалите в стаята не бяха и чували, че съществува подобно нещо като силиконови предпазители.

tikvi4kata, честит празник и от мен!  bouquet

За стволовите клетки ни обясняваха точно предния път в рекламната част от лекциите. Аз съм доста скептична принципно, а и ми е малко неприятно как се опитват да ти го изтъргуват, да те накарат да се чувстваш виновен и задължен... Но нямам и възможност в момента за такъв разход.
Най-добре да не му се налага на човек да стига до подобни нужди и услуги.

Мohita, писах ти на ЛС

# 116
Тиквичка, честит рожденден, да си жива и здрава и много, много щастлива  nbirthday  party023  bigdance2
Момичета, стискайте палци, утре съм на ФМ, дано всичко е наред и нещата да са такива каквито искаме и се надяваме, да видим едно живо и здрав човече  Praynig

# 117
  • София
Добър ден, дами =)
Като гледам и тази тема ще я напълним набързичко =)

Имам един въпрос към вас - някой ходил ли е на масаж за бременни и мисли ли да ходи?
Много се чудя и гледам, че сред всички клиники и центрове за масажи, Щерев също предлагат подобна услуга и мисля да се пробвам другата седмица, след консултация с доки разбира се.
Вие как мислите?

ОХ, тия дни си чакам и поръчката от Хиполенд. Някой, поръчал онлайн (май само една бройка имаше, ама й забравих името...) получил ли е вече нещата?

# 118
Здравейте момичета моля да ме включите при вас - аз съм в 19 та седмица- термина ми е 23.04.2015 и за нас е 2ра бременност. имам батко на 2 г и 7  месеца.
Исках да споделя нещо за стволовите клетки- аз със синът ми дарих стволовите клетки на националната банка, реално ако всяка майка която ражда дари клетките си ако не ги съхранява във платена банка, тогава ще се обезмисли като цяло платените банки. Но това е лично мое мнение, все пак ако не се дарят заминават за биологичен отпадък , а така можеш да спасиш нечий живот и като цяло се обогатява банката.
Аз се свързах с Александровска болница и ги попитах каква е процедурата, те ми изпратиха подробно какво трябва да се направи. След това говорих с лекарката ми и тя с управителя на болницата задействаха нещата и в деня на раждането ми в болницата имаше сетове за стволови клетки, като Александровска болница сама си осигурява транспорта и всичко останало.
Освен мен в деня на раждането ми още 3  мами дариха клетки , ние бяхме първите извън София, но все пак си мисля че заради платените банки , не се популяризира националната банка и не се информират майките че има опция да дариш.

# 119
Да не се разранят зърната през първите 2 седмици кърмене е доста рядко явление. Първо, бебето докато се научи да суче, майката докато му хване "цаката", ако мога така да се изразя грубо, на правилното нагласяне на главичката и устичката върху ареолата. Освен това няма как да се избегне естественото загрубяване на кожата на зърната, която се травмира малко или много.

Ели, не мога да се съглася с това, че е рядко явление. При мен и моите приятелки не е имало такъв проблем. Мисля, че всеки изхожда от личния си опит, както и ти при отбелязването на важните покупки. За теб силиконовите зърна са били важни, за други ще е помпата... Аз се бях подготвила доста кратко по въпроса, но явно е било с висока степен на полезност  Simple Smile - гледах 2-3 клипчета в youtube, и там много хубаво беше показано как се слага детето на гърда, и как е правилно да засуче. Бих препоръчала на всички да го направят.

Е, има и по-трудни ситуации, както в предаването, което следя по Travel and Living за семейства с бебета - напр. болезнен белег от секцио, и бебето трябва да суче във футболна поза напр. Тогава е по-сложничко, и е добре някой с опит да помогне, дали ще е консултант или друга майка.

mymiracle, намирам, че това което си направила, е чудесно!

Рози, аз съм много ЗА за масажа! Мисля, че ако е направен професионално и съобразено с факта, че жената е бременна, освен полезен, е и приятна глезотийка. Но при нас покрай боледуванията така се завъртяха нещата, че нямам време за нищо освен малко да поработя и семейството.

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 10:19 от Giada

Общи условия

Активация на акаунт