АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 285
  • 665
  •   1
Отговори
# 120
РоЗи и моята поръчка от петък от Хипо я нама още, но  в сайта бяха отбелязали, че поръчки от лудоя петък ще се обработват за 7 работни дни, вместо за стандартните 3. Търпение ми е майката.
Добре дошла mymiracle, това за дарението е интересно, определено ще го обмисля, както и съхранението. Хем ми се иска да направя съхранение, хем ми се вижда доста скъпо и не съм си избистрила идеята за себе си.

# 121
  • София
mymiracle добре дошла! За даряването на стволовите и аз съм за, но доколкото разбрах процедурата е толкова тромава и все едно насила ги караш да им дариш, мисля все пак да разуча въпроса, ако не е прекалено сложно да го направя.

ММ е в командировка снощи ми звъни в 23:00 аз полу заспала и ме пита да поръчам това и аз му викам прави какво искаш и днес се събуждам и ми писал че го е купил, е да сме живи и здрави, всичко има в комплекта  :

http://www.amazon.co.uk/exec/obidos/ASIN/B004GCJF9U

Аз отново съм шаш, като ви чета как пишете че бебета ритат много и започвам да се паникьосвам. Аз го усещам от доста време, но не се усилват ритниците. И въпреки че знам че е нормално толкова малко да го усещам аз не съм спокойна, цяла нощ сънувах кошмари.Все пак беше расположен напречно и може това да е от значение. Оф мислех че като мине 20-та седмица и втората ФМ ще ми е спокойно ама на. Отново треввоги.

# 122
Добро утро. Маце много интересен комплект- честито.

Аз пак съм в играта. Сега ми се обади док за добро утро и ме изненада с е -коли, излязла гадината от анален секрет. В 14 30 ме вика да видим с какво ще се лекуваме Sad Sad Sad
Писна ми вече все нещо излиза я от кръвни, я от секрети.... ooooh! ooooh! ooooh!

Чета в нета че често се среща при бременност, ама той страха си е голям като се падне при теб....Сори за оплакването, ама е една новина за сутрин....

Пожелавам ви един слънчев ден, без притеснения и проблеми  bouquet

# 123
  • Пловдив
maceto85 и аз го усещам от бая време, но не се "засилва" има дни в които е много активен, има и дни в които само по 1 път реално усещам нещо .. и аха да почна да се притеснявам и    newsm44 от вътре хихих.
Иначе тази вечер и аз сънувах кошмари.. не ми се беше случвало от много време. Даже се събудих и не исках да заспивам сигурно час...Дано скоро не ми се случва пак!

# 124
Maceto85 да ти е честит комплекта, много е хубав, а и функционален 😀.
Не се шашкай за усещането, аз мога да кажа, че почти не го усещам. Случвало ми се е да усетя леко трептене 2-3-4 пъти, но като е непознато усещане за мен и не съм сигурна това ли е. Акушерката ми все ми казва "ей то ще се роди, а ти още няма да си го усетила", а аз й казвам "дано да е кротко като баща си, че ако е бяс като майка си - дупце да ми е яко" 😜😳

# 125
mace не се шашкай , щом док. ти е казало, че бебчо е  наред и на ФМ-то също- няма място за  притеснение. Просто това зависи от много неща ,дали бебо е по-мързеливо, дали му е по-тесничко или му е широко , зависи как е разположено и т.н. Много е готин комплекта. Браво на твоя М. ММ още не сме е да купи нищо и само ми казва да не бързам.  #Crazy

mymiracle ,добре дошла при нас!

Успех на тези, които ще ходят на ФМ.

за кърменето -не знам дали ще ползвам силиконовите зърна, но ще си купя предварително за да съм подготвена.

аз да попитам едно от момичетата от ПЛД беше постнала за една лекция утре.Пишете ако имате целание да се съберем:

Скрит текст:
АГ Селена
Чиполино, съвместно със СБАЛАГ Селена, организират "Предколедно училище за бременни", което ще се проведе на 26.11.2014 г. от 16:00 ч. в базата на Чиполино, гр. Пловдив, ул. ''Голямоконарско шосе'' N 1.

В първата лекция, която ще се води от екип на Селена, бъдещите майки ще научат всичко по темата "Първи грижи за новороденото".

По време на втората лекция ще може да поговорите с екипа на Чиполино относно избора на продукти за новородено – какво трябва да знаем за тях, полезни съвети, добри практики, и ще получите отговори на всичките си въпроси.

В духа на предстоящите празници, ще има и много подаръци

Didolino не се притеснявай, доколкото знам имаше доста момичета ,които минаха през тези гадинки. И всичко е наред. Стискам палци и при теб да е така .

# 126
  • София
Маце, много хубав комплект, и аз го заглеждах но в крайна сметка си поръчах от Хипо само един най-обикновен стерилизатор, две шишета и две биберонки и това е. Ще видим по-натам.

Не се притеснявай според мен за ритането. Аз се оплаквам, че почна изведнъж и по-много, ти - че намаля. Според мен си зависи от позата на бебето а и в началото като нещо ново ни прави много по-голямо впечатление все пак.

Аз сериозно се замислям за масаж и май ще пробвам при Щерев по-натам. Сега като си останах и вкъщи и съвсем се изкривих от лежане и работа от дивана, даже ме боли кръста (отново...).

# 127

аз да попитам едно от момичетата от ПЛД беше постнала за една лекция утре.Пишете ако имате целание да се съберем:

Скрит текст:
АГ Селена
Чиполино, съвместно със СБАЛАГ Селена, организират "Предколедно училище за бременни", което ще се проведе на 26.11.2014 г. от 16:00 ч. в базата на Чиполино, гр. Пловдив, ул. ''Голямоконарско шосе'' N 1.

В първата лекция, която ще се води от екип на Селена, бъдещите майки ще научат всичко по темата "Пър[quote author=Nikol_1189 link=topic=811131.msg29558343#msg29558343 date=141

Скрит текст:
АГ Селена

В първата лекция, която ще се води от екип на Селена, бъдещите майки ще научат всичко по темата "Първи грижи за новороденото".

По време на втората лекция ще може да поговорите с екипа на Чиполино относно избора на продукти за новородено – какво трябва да знаем за тях, полезни съвети, добри практики, и ще получите отговори на всичките си въпроси.

В духа на предстоящите празници, ще има и много подаръци

Didolino не се притеснявай, доколкото знам имаше доста момичета ,които минаха през тези гадинки. И всичко е наред. Стискам палци и при теб да е така .

Никол аз постнах за лекцията утре във фейса. Ще я посетя най -малкото за да видя за какво става въпрос пък и да се пошматкам из магазина- доста е голям Simple Smile. Ако искаш на лични ще ти пратя тел си номер за да се чуем ако ще идваш. Тя лекцията е от 16 00 но аз ще гледам към 15 - 15 30 да съм там.

# 128
аз съм за, само да видя ММ кога ще може да ме докара  newsm78 ще ти пиша на ЛС за да се разберем , но ще е довечера като се разбера с ММ, че ме е страх с колата да тръгвам, че много не познавам улиците по ПЛД  Whistling

# 129
  • Пловдив
Didolino до сградата, където ще е лекцията, си нямаме градски, нали?  newsm78

# 130
За съжаление не, аз ще съм с кола или ММ ще ме докара или ще се самозакарам, ако не иска, ако искате да се разберем нещо.
Който има желание да ми пише на лични, да не спамим

# 131
  • София
maceto85, супер е комплекта,а и до колкото знам от приателка,в Щерев ползват същите.
Тиквичка, браво за хубавите новини от ФМ. Моя мъж също е готвач,ама за разлика от твоя трудно мога да го накарам да готви и вкъщи  Laughing
mymiracle, добре дошла!

# 132
Привет и от мен момичета!
mymiracle добре дошла!  Hug
Рози и аз поръчах от Хипото онлайн, още не съм си получила доставката.  За магнезия - на мен ми беше предписан магнерот 3х2 на ден за една седмица заради контракции, и после 3 х 1 на ден. Идеята беше да се получи  първоначално натрупване на магнезий в организма и затова първата седмица беше по-висока дозата. В крайна сметка обаче го пих с високата доза 3 седмици, че нещо при мен ефекта се забави. Сега съм на 3х1 на ден, но не ми харесва, пак по цяла нощ корема ми е като камък  newsm78. Ще обсъдя с доктора дали да не се върна на 3х2, ама сега ме е страх да не се предозирам.
За ритничетата - и мен момченцето ми ме рита ниско долу, ама то няма къде да отиде. Сестра му е отгоре и май им е тесничко на милите  Grinning Най-неприятно е наистина като започне да рита навътре по органите.
Списък имам, изпрати ми го една приятелка, комбинация от няколко интернет списъка. Първо обаче ще го дам на сестра ми да го прегледа, че вече е минала по този път и да ми каже какво ще ми трябва и какво не.
За помпите за кърма на мен ще ми дадат две - Филипс Авент и Медела. Ще видя с коя ми е по-добре. Хич не ме интересува, че са втора употреба  Naughty И принципно не бих купувала нещо такова преди раждането, защото не се знае дали ще има изобщо какво да изцеждам.
За стволовите клетки - бих замразила, ако имах финансовата възможност. Когато преди няколко години се роди племенника ми му замразиха стволови клетки. Излезе им към 4500 лв. Вярно, че за близнаци има 50% отстъпка за второто бебе, но така или иначе на този етап не можем да си го позволим. След два ин витро опита (единият от които самофинансиран), купища изследвания, ремонт и на фона на предстоящите покупки за бебетата просто няма как и за това да отделим средства.
Маце, много хубаво комплектче. Да ти е честито. Аз като че ли засега съм се ориентирала към комплекта на Авент. Лошото е, че както и да ги гледам всички комплекти все не ми стигат шишетата  Laughing Май ще трябва да се купуват допълнително.
За дрешките за бебета - нямам никакъв опит и не знам какво ще купувам, отвсякъде чувам различни мнения за тези камизолки тип "прегърни ме". Едни казват супер са, други че изобщо не са удобни  newsm78. Предполагам че ще трябва да тествам кое е най-добре конкретно за нашите бебчета.

# 133
  • Sofia
Момичета, много ми е интересно да чета мненията ви за списъците, дрешките, помпите, кърменето, стволовите клетки и всичко останало, с което аз нямам никакъв опит и познания Laughing Sad

Мацето, честито комплектче.  Hug

Никол, аз също нямам нищо купено все още. Притеснявам се да не избързвам, може би по Коледа и след нова година ще започна. Имам и приятелка, която роди октомври и сигурно ще ми даде разни неща. А друг приятел ми каза, че има стерилизатор, който почти не е ползван  Laughing

mymiracle Добре дошла   bouquet

За ритничетата - тази седмица е като щуро. Такова мятане, ритане, понякога ме боли даже и ме стряска доста често. Но иначе и според мен при всяка е индивидуално и щом всичко с бебчетата е наред, не трябва да се притеснявате момичета  Hug

Иии честит ми 5 месец!  newsm68 newsm44

# 134
И аз си поръчах някои неща от Хиполенд, но тези дни хич не ми се вярва да ги доставят. По-скоро към края на седмицата ги чакам. До сега имам само една покупка и тя е шапчица (заради суеверия си я взех).

Помпа задължително ще си взема още преди да родя. Сестра ми имаше и още има проблеми с кърменето, така че не се надявам, че мен ще ме пропуснат. Важно е, ако си взимате втора ръка да смените всички части, които имат допир с кърмата.

Общи условия

Активация на акаунт