АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 783
  • 665
  •   1
Отговори
# 285
  • София

Едно установих - по-евтините колички, даже тези среден клас до 1000 нямат функцията за въртене на дръжката в двете посоки и май ще вземем количка, на която само коша се върти.

РоЗи, това според мен не е никакъв проблем, така че не се притеснявай за избора си. И ние имахме такава. Врътваш коша веднъж, когато бебето достигне определена възраст и иска да гледа света, и готово Peace

# 286
  • София
Написаното от jasmin_veni ме подсеща, че мога спокойно да ви препоръчам едно безплатно издание - "Дневникът на мама - Най-важното за първите 3 години на твоето дете". Пише, че се разпространява безплатно в училища за бременни,болници и лекарски кабинети. Дадоха ни го на лекциите. Направи ме впечатление с изключително адекватната и систематизирана информация, без много локуми.
Сега им разгледах и сайта, също има доста интересни неща Peace
www.namama.bg

# 287
  • Под кленовите дървета
Вярно бе, много хубаво беше написан този дневник!
 Размислих се за книгите и почнах да набирам все повече на бг системата. Тук на всяка бременна й връчват книга след 12 седмица, за всичко важно засягащо бременността, раждането, първите две години. Тези книги са безплатни и се осигуряват от данъците, които се плащат тук, от здравните осигуровки и т.н. В Бг тия пари отиват ...някъде и родилките се чудят какво да купят и дали е добре написано #2gunfire Няма единна система за отглеждане на дете. Някои педиатри си карат по соц учебници, други пък са абсолютно незаинтересовани...лудост.

# 288
Мария92 , благодаря за напомнянето за табличката  Party Когато някой ме пита в кой месец съм аз им задавам въпроса "Как я искаш информацията : в гестационни седници, в лунарни месеци или в календарни месеци?..........."  Joy Направо изпадат в потрес  Joy
Тук на всяка бременна й връчват книга след 12 седмица, за всичко важно засягащо бременността, раждането, първите две години. Тези книги са безплатни и се осигуряват от данъците, които се плащат тук, от здравните осигуровки и т.н. В Бг тия пари отиват ...някъде и родилките се чудят какво да купят и дали е добре написано #2gunfire Няма единна система за отглеждане на дете. Някои педиатри си карат по соц учебници, други пък са абсолютно незаинтересовани...лудост.
newsm10 И колко по-лесно би било!

# 289
Привет от мен! Снощи не се стърпях и напоръчвах първите бебешки дрешки. Чакам си ги в понеделник или вторник. Вече си имаме и секцийка, скоро очакваме и тази кошара
http://www.bebelandia.bg/productv/50140/arbor-detsko-leglo-baby-junior.html
Абе подготовката за най-важния човек във фамилията тече с пълна пара Simple Smile))

# 290
Маце, аз с две ръце препоръчвам тази книжка. Много ми беше /дори и все още ми е/ полезна, понеже отзад има и рецепти за бебешки манджи /за такива като мен с бедна фантазия/. Иначе пише доста добри неща за кърменето и захранването под формата на въпроси с отговори, дори може да си я носиш в болницата, а и не е скъпа.  Peace

# 291
Тантан, супер е кошарката. И аз съм започнала с дрешките още преди месец  Joy.
А момичета да ви питам, някой мислил ли е (или вече го е правил с първото детенце) за съхраняване на стволови клетки?

# 292
  • София
Имаше преди няколко страници дискусия, даже наскоро говорихме за това.
Общо взето останах с впечатлението, че много хора не са ЗА идеята, аз съм сред тях. По-скоро ми допадна предложението с даряването.

Дами, на мен ми мина гърлото набързо, но познайте какво - от снощи съм със запушен нос! До сутринта беше екстра, но днес се мъча цял ден, изшмърках сума ти солена вода, нищо Sad

# 293
Аз книги не съм купувала все още, не съм много ориентирана какво, но ви следя с интерес. Имам от няколко месеца под ръка едно от изданията на Спок, така и не ме грабна да го прочета от корица до корица, само го попрехвърлих. Още една имам по случайност с единственото списание, което до момента съм купила - Всичко за сънят на бебето. http://www.moetodete.bg/razvitie/kakvo-da-pravite-s-ranobudnoto-dete.html

Да ви се оплача как се уплаших днес - започна да ме боли отзад тила на главата и разбира се първата ми мисъл беше високо кръвно, измерих го - 85/130 уж е добре, но истината е, че след високите показатели на кръвната захар, сега и това, вече започвам яко да се притеснявам, а трябва да устискам до петък. Успокоявам се, че не е от кръвно, а нещо съм притиснала нерв или ме е прокарало течение, защото най-странното е, че като се прозявам ме пронизва болка.

# 294
Календарен месец броя на датата на термина, демек аз в 6-ти ще вляза вдругиден на втори, като приемаме, че бременността продължава около 9 календарни месеца.
Или 10 лунарни месеца - съответно 40 седмици, или всеки лунарен месец продължава 4 седмици. Peace
И аз така си ги броя...въобще не се затормозявам със седмици+дни+ бля-бля-бля  Grinning

# 295
Добро утро...спря ли ви лошото при вас, на мен не, че и повръщам от време на време и ми е много некомфортно. Кога ще спре туй гадене  ooooh!

При мен спря, но съвсем наскоро. Така си бях от самото начало (5-6 седмица) и почти се бях отчаяла, че няма да спре до края, но постепенно взе да намалява. Останах си само с гаденето и сега вече и то почти изчезна... Пожелавам ти бързо да приключва, знам какво е  Hug 
Vaseto29, кураж и на теб.

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 09:56 от shmatkofel

# 296
  • София
Привет!
Книги не съм купувала, бях чела много малко преди да родя, а после не съм ги отваряла. Честно казано не намерих такава, която да съвпада с моите възгледи за отглеждане и хранене...В нета има страшно много информация, също много ми помогнаха майки от отчетната, които имаха големи деца и опит. Естествено аз си избирах от кого какво да взимам за пример. А и самите възгледи за отглеждането се самите формираха постепенно ...преди да родя четох повече за кърменето (като най-важно за мен първите месеци). После спрямо детето се водех в начина на отглеждане - например даването на вода...ами предложих един-два пъти (естествено без захар, дъщеря ми на 3г не знае какво е бяла чиста захар Simple Smile ) и тя не пожела. Ами до 6 месец вече не предложих, докато не я захраних. Общо взето се водех по препоръките на СЗО противно на възгледите на роднините. Те пък за щастие много не се бъркаха, а само се вайкаха тайно как ще оцелее това бебе Simple Smile

# 297
Добро утро на всички.
Честит първи сняг на всички във Варна !!!  newsm44 newsm44 newsm44
Тантан кошарката изглежда страхотно.
sisi_fashion дано скоро да спре да ти е лошо.  baby_neutral
Момичета, не съм седнала да чета много, но от няколко дни се позамислих за това дали ще имам кърма. Много ми се иска пълноценно да мога да си кърмя бебенцето когато му дойде времето. Замислих се, защото гърдите ме болят от самото начало та и до сега, но като размер не са мръднали въобще. То не, че приритвам да растат, че те и без това са огромни, но се зачудих дали това не означава, че нищо не се случва там. Сигурно разсъждавам като пълен лаик, но такива мисли ми се въртят в главата и реших да споделя, а сега се заравям да попрочета нещичко.

# 298
Момичета, не съм седнала да чета много, но от няколко дни се позамислих за това дали ще имам кърма. Много ми се иска пълноценно да мога да си кърмя бебенцето когато му дойде времето. Замислих се, защото гърдите ме болят от самото начало та и до сега, но като размер не са мръднали въобще. То не, че приритвам да растат, че те и без това са огромни, но се зачудих дали това не означава, че нищо не се случва там. Сигурно разсъждавам като пълен лаик, но такива мисли ми се въртят в главата и реших да споделя, а сега се заравям да попрочета нещичко.
И аз се чудих по този въпрос... Моите гърди наедряха само първите 1-2 месеца видимо, после като че ли се върнаха към оригиналния си размер Grinning И аз не знам какво да си мисля, в крайна сметка, каквото дойде...

# 299
Здравейте коремчета  Hug
И мен вече ме е срам да кажа...ама пак си повисяхме в болница с бебоците  Tired
Вече имам чувството, че трябва да си ходя с багажчето на преглед, че ще ми кажат "ааа оставаш тук за няколко дни"  Tired Нон стоп нещо не ми е в ред..
Честито на всички започнали шестия месец   bouquet
Тиквичке, радвам се че си по-добре  Hug
Връщам се назад да чета, че минах по диагонала.

Общи условия

Активация на акаунт