АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 782
  • 665
  •   1
Отговори
# 345
Gelato, не съм спец. , но ми звучи като запушване на мастно каналче. Ако е това, не е опасно, но ти иди на лекар.

Не, не съм протестирала досега, но сега ме бият яко хормоните, и съм станала много войнствена. А и ако се съберат много коремчета на едно място, може да ги разчувстваме Wink Защо питаш?

Разбирам, че се опитват да закърпят бюджета, ама после да не се чудят, че не се раждат българчета...

# 346
  • София
Има ли желаещи за утрешната лекция в Mall of Sofia? Елица  Wink
Скрит текст:
Тема: Раждане (първа част): нормално раждане и цезарово сечение, видове упойки по време на раждане. Плюсове и минуси на двата вида раждане, показатели за цезарово сечение.

Подтема: Стволови клетки.

ЛЕКТОРИ: д-р Дорина Асенова (акушер-гинеколог, УБ Лозенец), Елена Божилова (тъканна банка CRYO SAVE)
Точно на тази исках да дойда, обаче отпадам, защото с детето сме болни.
С ужасни зелени сополи и едва дишаме. Confused

# 347
  bouquet зная миличка giada on the road, попитах, защото си умна, имам наблюдения от форума и виж - ти сама се сети. Гледат да закърпят бюджета, онези боклуци откраднаха за година и малко 12 млрд. лв. Няма какво да се прави  Hug Всичко е на червено. Аз съм много войнствена по природа, но този път наистина няма накъде. Откраднаха от нас боклуците и от децата ни  #2gunfire
И да скачаме сега и да викаме, май този път наистина няма откъде.  Hug Мярката е чисто икономическа - да се спести от каквото може. Виж, на животновъдите им сложиха още един вид осигуровки. Те пък тези хора горките направо трябва да се гръмнат наистина.
Оф, тема за понеделник вечер:)))

Елица, оздравявайте бързо!  Hug

Последна редакция: пн, 01 дек 2014, 21:09 от Смехорани

# 348
  • София
Дойде ми и време за ФМ,  моя док ми препоръча др  Цолова от Фемина, ако някой е ходил там може ли да споделите мнение? ☺

Аз ходя там, обаче при Врагалова, в сряда съм пак при нея, много ми харесва. За Цолова нямам отзиви.

Аз днес пак съм се разшетала вкъщи, с ММ обръщаме къщата с краката нагоре, хехе. Излязох само веднъж и верно - егати студа! Тъпото е, че точно ми мина запушения нос и сега почнах нещо да покашлям и всеки път гледам да е "нежно", да не го раздрусам бебето =)

И на мен ми се ходи на лекцията, но съм на работа за жалост =(

Смехорани - и аз щях да напиша същото за майчинските.
Сега само се надявам да поорежат малко и някои от "другите" осигуровки, макар че покрай тях със сигурност ще пострадат и добросъвестни граждани. И тук пак идва любимия ми момент с въвеждането на образователен ценз.

# 349
Има ли желаещи за утрешната лекция в Mall of Sofia? Елица  Wink
Скрит текст:
Тема: Раждане (първа част): нормално раждане и цезарово сечение, видове упойки по време на раждане. Плюсове и минуси на двата вида раждане, показатели за цезарово сечение.

Подтема: Стволови клетки.

ЛЕКТОРИ: д-р Дорина Асенова (акушер-гинеколог, УБ Лозенец), Елена Божилова (тъканна банка CRYO SAVE)
Много ми с идва, темата е много интересна, че имам няколко неща които може да натежът в полза на секцио, което аз не предпочитам.
Тази седмица съм в командировка в София, а Mall of Sofia ми е на 5 мин, ама няма как да духна и да дойда, много жалко!

# 350
Добро утро   food010 Аз ще отида на лекцията и ако има нещо впечатляващо ще го споделя след това   typeuu

# 351
Здравейте коремчета  Hug
И мен вече ме е срам да кажа...ама пак си повисяхме в болница с бебоците  Tired
Вече имам чувството, че трябва да си ходя с багажчето на преглед, че ще ми кажат "ааа оставаш тук за няколко дни"  Tired Нон стоп нещо не ми е в ред..
Weary Пак ли! Горката! Този път защо така?

За какво ли не, контракции основно, та трябваше малко на системи да стоя. Освен това ми е нисък хемоглобина, нещата вървят към анемия. Околоплодните води са на горна граница и имаха съмнение за гестационен диабет, та трябваше да се изследваме. С две думи - положението е цветя и рози  Laughing
Важното е, че бебетата са добре.
Момичета, аз смятам да отида на лекцията на училището за родители в Токуда "Първи грижи за новороденото" на 4ти декември от 14 часа. Мисля, че ще ми е полезно, тъй като нямам никакъв опит с малките бебета. Лекциите свързани със самия процес на раждане не са ми толкова атрактивни, вече знам че ще раждам секцио, наясно съм с упойките, не виждам смисъл да ходя. По-скоро ме вълнува периодът след раждането, че ще трябва да се справям с две скимтящи човечета  Simple Smile

# 352
  • Перник
Благодаря, Рози! Simple Smile
Paston Daisy, дано това да е било последното ви премеждие!  Важно е, че бебетата са наред!  😙
Аз пък се събудих тази сутрин с шурване е на кръв от носа. Доста се стреснах, защото за секунди ми се напълниха шепите с кръв, докато стигна до кърпичките. Чела съм, че е нормално, на вас случвало ли ви се е? 😞

# 353
Аз пък се събудих тази сутрин с шурване е на кръв от носа. Доста се стреснах, защото за секунди ми се напълниха шепите с кръв, докато стигна до кърпичките. Чела съм, че е нормално, на вас случвало ли ви се е? 😞
Да, но не чак толкова много да тече. При мен помага бутилката с вода, която винаги си държа във фризера - вадя и допирам до носа. Кръвта спира доста бързо, но не е приятно, а и трябва да внимаваш да не простинеш.

# 354
PoisonDaisy, надявам се, че резултатите от изследванията са добри, при толкова съмнения? Лекцията в Токуда звучи интересно. Аз се хващам, че съм забравила какво е това да гледаш бебе, но пък няма да имам време да отида. Надявам се, че ще споделиш по-важните неща после...

Карамел, на мен не ми се е случвало да ми тече чак толкова силно, но наистина не е изключение. Малко подробности в скрития текст.
Скрит текст:
Навремето близка моя роднина лежа в болница заради кръвотечение от носа, и покрай нея зная разни лекове. Най-ефикасния бабин лек за бързо спиране на кръвта е мокро памуче със сол в ноздрата. Аз имам доста проблеми с хреми, и когато ми се разкървави носа, след като спре, капвам малко витамин D или друго мазно витаминче. Не знам как действа точно, но спира следващи разкървавявания. Другото, което се прави, е витамин C по схема, но при бременност трябва внимателно с тези неща.

# 355
Благодаря, Рози! Simple Smile
Paston Daisy, дано това да е било последното ви премеждие!  Важно е, че бебетата са наред!  😙
Получавала съм кървене от носа, но съвсем слабо. Мислех, че е от фраксипарина  newsm78
Giada, ще споделя за лекцията  Hug

# 356
Добро утро, момичета!   bouquet
*карамел*, на мен ми течеше много кръв от носа, предимно сутрин. Но си е още от преди бременността (и е следствие уж от синузита), установих че се появява като спа зимата на много топло (аз съм си много зиморничева), започнах да намалявам вечер отоплението в спалнята и вече повече от година ми се случва много рядко (преди беше ежедневие). Дано някои от методите (описани преди мен) да ти помогне. Hug

А да питам, някоя от вас имаше страничка в facebook с плетени нещица, от снощи търся в старите теми, но не откривам линка. Може ли да помоля да ми го изпрати, може и на лични. Много благодаря!   bouquet

# 357
  • София
На мен не ми тече кръв от носа, но като го издухвам сутрин намирам кръв, и аз се чудех дали е от фраксипарина или просто от бременноста.

PoisonDaisy  Hug всичко ще се нареди. И аз мисля да ходя само на такива за първи грижи на детето. Въобще не ми се слуша за стволови клетки, раждане, кърмене и захранване. Аз даже се чудя да опитвам ли въобще да кърмя. newsm78 Имам ИР и искам да се върна обратно на метформина който пиех, но пък ако се окажа с пръщящи гърси с мляко ще е грях да не опитам. Гледам да не го мисля. newsm78

Момичета кога е хубаво да се ходи на отворени врати на родилното? Аз си мислех следващия месец, т.е Януари да отида, че нали в моята болница отварят другата седмица новото родилно и ми се ще с ММ да го видим Heart Eyes

# 358
  • София
Според мен за отворените врати е добре по от рано да се пита какви са възможностите. За едната болница, за която се колебая, се обадих в средата на ноември и първата възможна свободна дата, която ми предложиха, беше за средата на януари Simple Smile

# 359
maceto85, това с кръвта сутрин в носа ми звучи като синузит. Имаш ли такова чудо? И аз в момента съм на това дередже.

Общи условия

Активация на акаунт