АПРИЛчето се стяга под юргана - коремчето набъбнало на мама!

• 27 782
  • 665
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте коремчета  Hug
И мен вече ме е срам да кажа...ама пак си повисяхме в болница с бебоците  Tired
Вече имам чувството, че трябва да си ходя с багажчето на преглед, че ще ми кажат "ааа оставаш тук за няколко дни"  Tired Нон стоп нещо не ми е в ред..
Weary Пак ли! Горката! Този път защо така?

# 301
  • София
Скрит текст:
Момичета, не съм седнала да чета много, но от няколко дни се позамислих за това дали ще имам кърма. Много ми се иска пълноценно да мога да си кърмя бебенцето когато му дойде времето. Замислих се, защото гърдите ме болят от самото начало та и до сега, но като размер не са мръднали въобще. То не, че приритвам да растат, че те и без това са огромни, но се зачудих дали това не означава, че нищо не се случва там. Сигурно разсъждавам като пълен лаик, но такива мисли ми се въртят в главата и реших да споделя, а сега се заравям да попрочета нещичко.
И аз се чудих по този въпрос... Моите гърди наедряха само първите 1-2 месеца видимо, после като че ли се върнаха към оригиналния си размер Grinning И аз не знам какво да си мисля, в крайна сметка, каквото дойде...
Момичета, такова нещо "да няма кърма" се случва при един процент от жените, така че не се безпокойте излишно. А и истинското наедряване се случва след раждането, като тръгне кърмата.
Иначе за кърменето е хубаво да се попрочете предварително, да е подготвен човек. Peace

# 302
Привет на всички!  bouquet
Аз тъкмо се връщам от преглед при доки, всичко е ок с бебка. И, макар че на ФМ лекарката, каза че изостава с една седмица, според следящия лекар всичко си е наред. За кърмата нямам идея кое е нормално и кое не. Но факт гърдите ми от началото на бременността се увеличиха от чашка В на D. И сякаш не спират да растат  #Crazy, добре че вече не ме болят.
А за гаденето, аз още си го имам предимно вечер, направо няма край. #2gunfire
А да питам момичетата от Бургас, някоя дали ще ходи на училище за родители?

# 303
Шматкофелче, много благодаря!  Hug
Мегимаги, въобще не го мисли от сега! Елица ме е изпреварила, но ако това ще те успокои, процентът на жените с недостатъчна лактация е едва под 3%! Peace Не е задължително да ти се уголемят гърдите сега, по-скоро се втвърдяват, в повечето случаи нарастват драстично след раждането, когато слезе кърмата. В този период е нормално да са ти станали по-видими вените и да са ти потъмнели ареолите. Ще кърмиш щом имаш желание, просто трябва да вярваш в себе си и възможностите на тялото си! Peace
PoisonDaisy, дано не ви се налага отново лежането в болница.  Hug

# 304
  • Пловдив
Здравейте,хубава седмица ви желая.!Да попитам защо е тази тайнственост относно фейсбук групата,не може ли всеки ,който иска да се присъедини,както е и тук.По- специални критерии ли има за приемането в нея?Дано въпроса ми не засегне модераторите,но ми се иска да знам има ли разлика в информацията,която се обменя и на двете  места.Ако да бих искала и аз да се присъединя към фейсбук групата.

# 305
  • София
Здравейте,хубава седмица ви желая.!Да попитам защо е тази тайнственост относно фейсбук групата,не може ли всеки ,който иска да се присъедини,както е и тук.По- специални критерии ли има за приемането в нея?Дано въпроса ми не засегне модераторите,но ми се иска да знам има ли разлика в информацията,която се обменя и на двете  места.Ако да бих искала и аз да се присъединя към фейсбук групата.

даде ли си на някой мейла? Аз лично не добавям хора които не пишат редовно тук, но това не е критерий на Фейсбук групата а мой си.

# 306
Защо да има тайнственост?! Аз пращам покани само на тези, които ми пратят имейл на лично съобщение.  Peace Пък във  ФБ групата е тайна, понеже в началото много хора не знаеха, че сме бременни ...

# 307
Poison Daisy, дано е било последното лежане в болница на която и да е от нас до раждането! Вече всичко наред ли е?  Hug

# 308
  • Пловдив
maceto
Не, не съм си го давала,но явно според твоя критерий не съм за другата група,защото не съм от тези ,които пишат всеки ден.Лично аз смятам ,че тези групи се създават с общата цел ,да си помага ме един-друг,с информация,съвет или там с каквото можем.Ако няма какво да пиша не пиша,но за това пък ви чета всеки ден.Ако все пак прецениш ,моля да ме включиш.
Скрит текст:

# 309
  • София
Но факт гърдите ми от началото на бременността се увеличиха от чашка В на D.

И аз съм така. Не са ме боляли, но видимо са се уголемили.
Имам една приятелка, която непрекъснато ме облъчва с "Ще кърмиш ли? Кажи ми че ще кърмиш!" и аз като и отговоря с "Не знам" следва една... Фактът обаче е, че се надявам да кърмя, но няма да го правя на всяка цена. ИМа и много жени май, които имат кърма, но недостатъчно. Така че стискаме палци да сме от късметлийките и ще разберем накрая. Мен единствено ме плаши самият процес на кърмене - знам, че е едно от най-естествените неща на земята, но ми звучи много странно въпреки всичко.

PoisonDaisy радвам се, че сте добре! Стискам палци да няма повече ходения по болници!

djeska15 - ако ти е за обменянето на полезни неща, по-скоро тук е мястото, а не Фейсбук, ако питаш мен, но това си е мое лично мнение =) Тук все пак се водят повечето дискусии, обменят се съвети, защото не всички от тази група са и във фейсбук. Идеята и на двете е тотално различна и аз подкрепям Мацето в това, че там някак си е по-лично и показно и е ОК да има отсявка.

# 310
Съгласна съм с Мацето, не може да е Аврамови порти там, все пак споделяме лични неща, снимки качваме и не е приятно да е публично достояние.  Naughty

# 311
Само аз ли умирам от скукааааа Joy Joy Налегнал ме е един мързел и нищо не ми се прави. Всъщност прави ми се  - пазаруват ми се подаръчета за празниците ама пари ще има чааак края на седмицата Whistling. Сега ще трябва да си мисля занимавка, която не включва пари и много активни дейности, че напоследък и но шпато не ме спасява Crazy.

djeska15 Трябва да пратиш на лични на някое от момичетата. Няколко пъти се каза, че с постове тук лесно се пропуска. Това важи и за новите данни за първа страница, много момичета пишем и нормално да не успяваме всичко да запомним Peace. Лично аз съм на мнението на Мацето - непознати момичета не добавям, казвам го без да искам да обидя някой. По тази причина и спрях да пиша във ФБ.

За кърменето - щом има желание, ще намерите начин Hug. Споделям мнението, че няма такова нещо като "няма кърма", "нехранителна кърма" и други подобни теории. В повечето случай майката спира да кърми или "кърмата спира" заради недостатъчна информираност и неадекватни съвети на заобикалящите ги. Някой спомена за СЗО (мисля че Вени беше newsm78) - добър ориентир. При проблем винаги можете да се обърнете и към ЛЛЛ консултант. На мен ми се наложи няколко пъти и останах повече от доволна.

# 312
  • Пловдив
Рози ,аз точно това искам да разбера.Не съм срещала някаква информация за фейсбук групата в този форум,и не знам някак си ми се стори много потайно членството в нея.За това и попитах дали има някакви критерии ,по които те включват в нея.Но сега ми се стори интересно,това че там е по-лично и показно.Ако може пиши на лични за какво точно става въпрос,за да не досаждам на никога с въпросите си.Нямам намерението да обезпокоявам личното пространство ,на който и да е било от вас.И се извинявам ако някой се е засегнал от това,което съм написала и попитала.

# 313
  • София
Нормално е да е по-лично, все пак е Фейсбук.
Там пускаме снимки, клюкарим си и т.н.
Мястото за повечето съвети, по-изчерпателни дискусии и т.н е именно тук - идеята на форума предразполага към това.
Не разбирам просто зора за фейсбук, при положение, че тук е много по-образователно и основно тук водим всички дискусии.
И аз не искам да дискриминирам никой, дано не се приеме лично или сякаш "отбираме".

Ейми, и аз умирам просто! Хахаха. Въпреки че работя от дивана, представяш ли си =) Тия дни имахме много излизания, подреждаме вкъщи, вадихме елхата, прибирахме дрехи, ама днес ми е едно такова.. .Аз лично чета книжки и редя пъзели, ама сега се опитвам да измисля как да си редя пъзелите от полегнало положение =)

# 314
Е тайно, тайно... преди имаше инфо за групата на 1 стр. Или поне пишеше към кой да се обръщате за да ви добавят. Сега явно сме пропуснали Peace. До този момент който е поискал е станал член, не знам някой да му е било отказано. А за това че е лично - сега се сещам само че последно имаше снимка на момичетата, показваха си коремчетата Heart Eyes. Ми не е много приятно да споделяш лични снимки със съвсем непознати. Със сигурност има и други лични неща, но както казах спрях да пиша там и виждам от време на време в новините по нещо Wink.

Ро3u
Обожавам да редя пъзели ама с малката покрай мен е невъзможно Mr. Green. Даже бях замислила да си подаря някой по хубав за празниците, но ще се размина, че съм харесала едни играчки за детето... отиде ми заплатата Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт