Искам да кажа ... (12)_24.11-30.11

  • 57 723
  • 1 387
  •   1
Отговори
# 195
  • София
  • Мнения: 19 439
Дано да имам блендер Simple Smile Правих веднъж сурови бонбони, хит си бяха, но се мъчих с пасатора, че ми е по-силен от настоящия робот.

# 196
  • Мнения: 4 892
Днес докато чаках детето на плуване и нежели влезе някоя жена и аз се озъртам - тази дали се показва снощи във форума?

Кой ме питаше къде си пера килима, белият? На различни места до сега. И един път го прах сама, но замириса на мокро куче и го дадох да ми го преперат и да ми го върнат сух. Ся ше го давам на някакъв Недко, по препоръка. Тоз Недко стана нарицателно вече.

Буюклиева е пълно куку. Гледах я в началото. От тогава не съм сколасвала да им хвърля око. Ей сега превключих, не е свършило.

# 197
  • Мнения: 4 785
Преди малко брат ми ми сервира, че утре му е дипломирането. Ееееее значи, акълът му къде е, един Господ знае  Tired И майка ми преди малко е разбрала де, разбира се, той ни бил казал. Как ще се измъквам утре, само аз си знам, то всички ни постави в тази позиция, не само мен. Така ми иде да го нашляпам, както като бяхме деца  Crossing Arms

# 198
  • някъде ... тук ...
  • Мнения: 8 706
Може нарочно да го е направил. Не го познавам, ама аз като се знам - никой не исках тогава Simple Smile

# 199
  • София
  • Мнения: 5 728
Цвети, лимецът е страхотен. Аз си купувам зърна и покълвам или го правя като вареното жито. А от смлян правя хляб. В нас е много на почит.  Wine Glass
Дари, давай меда няма да навреди на детето. Ние в къщи също ядем много. Почти навсякъде, където може захарта да се замени с мед е заменена. И така са от малки.
Ази, може ли някакви относителни пропорции за бонбоните? Много добре ми звучат. Утре май ще ги забъркам.
Бяхме на детски рожден ден и изкарахме страхотно. Децата са скапани, прибрахме се, легнаха и веднага заспаха. И на мен ми е спокойнооооо.
Нино hahaha /озъртащ се емотикон/

ПП: Ауууу като се чета сега като някоя стара свекърва на всеки нареждам поотделно!

# 200
  • София
  • Мнения: 4 051
Цвети, на око ги бъркам.
Нещо от сорта на около 200-250 грама сурови ядки, един плод или два и няколко лъжици суров тахан.
Само да кажа, че първо смилам ядките, докато не добият вид на брашно и после с пасатора смилам плодовете и забърквам в отделен съд, там с канелата, какаото и ликьора или рома.
Приятелката ми директно в блендъра слага всичко и мели.
Става за минути, буквално. После по-пипкаво е с оформянето на топките и овалването.

# 201
  • София
  • Мнения: 5 728
По принцип и аз слагам всичко в блендера. Ама много примамлива звучи твоята рецепта. А оформянето и овалването ще е оставено на хлапетата в къщи. И имам един лешников тахан в шкафа, та директно ще отида. Абе, пробвам си ги, докато си ги оцеля по мой вкус, така нали  Hug

# 202
  • София
  • Мнения: 4 051
Ох! Още утре отивам пак за лешников тахан.
Прекрасен, прекрасен, от него правя нутела за детето.

Ако имаш блендер хубав, защо не го оставиш за нутела за палачинки, препечени филийки и прочие и да заложиш на сусамовия или ореховия, че и без това не го любят до забрава, колкото и да е полезен, освен в бонбоните.
Поне моята, докато му свикне, големи битки води с мен.
Накрая се примири, де.

# 203
  • Мнения: 13 108
Пека ореховки за пръв път, ама ми разтекоха и стават като пръчки, остава ми за още една тава, бавно стават  Crazy

# 204
  • Мнения: 3 871
От къде да си купя лешников тахан?
Ази, как правиш нутелата?

# 205
  • София
  • Мнения: 19 439
Мрън.
Как се очаква с мъжа ми да оцелеем като двойка възрастни, като вечер не успяваме да се видим за пет минути? Докато децата са будни, само се дърдори (хубаво е, нека разказват, нека си споделят), ама после не искат и да заспиват бе!
Какво прави тва дребното не знам, ама от няколко седмици преди 11 не заспива - а си я оправяме и слагаме както винаги, най-късно в 9, после ту аз, ту той виси при нея, щото иначе става и вършее из къщата. През нощта задължително идва при нас и ляга при мен и мъжа ми се изнася към детската заедно с котарака.
Сутрин си става в 6:30 все едно нищо не е било, весела и жизнена.
Знам, че е период, ама много ми е криво. Е сега исках нещо да обсъдим за подаръци и якета, а няма да стане. Пишем си мейли през деня, иначе за нищо не можем да се уговорим. То смешно чак звучи, ама факт.
Съжалявам за излиянието, спи ми се и съм в ПМС.

# 206
  • София
  • Мнения: 5 728
Ази, моля те сега, като подстрекаваш така да дадеш рецептата и за нутелата. Оффф, пак ще ми развалите диетата. А си имам нужда, ейййй!

# 207
  • Мнения: 2 674
Azzy, записах. Като направя ще се похваля. Звучи вкусно.

# 208
  • София
  • Мнения: 4 051
По най-простия начин- меласа /мускувадо, лешников тахан, малко какао и мляко. Понякога ако имам слагам и сухо мляко, освен прясното, което леко затоплям и разтапям в него меласата/ мускувадото.

Веднъж нямах захар и сложих шипков мармалад, много добре ми се получи, учудващо, макар, че очаквах ароматите да се насложат и резултатът да е близък до манджа с грозде, но не.

Общо време- две минути, ако не броим наливането в съответния буркан.

Цоне, мускувадо намери ли?

Ванини, лешниковия тахан можеш да си поръчаш, че е доста скъп по магазините. Около 10 лв е в най-евтиния магазин малко бурканче. В сайта е доста по-евтин.
Не знам дали ще излезе линка.

http://laika.bg/index.php?route=product/category&path=75_80


# 209
  • Мнения: 2 674
В магазина има, но не съм купувала в интерес на истината. Ама за тази рецепта ще ида да взема. Намерих много хубаво мляко и като ми остане време съм решила да го квася. Казвам го това, защото спомена, че се слага и мляко, та се размечтах. Laughing

Общи условия

Активация на акаунт