Има ли лек за ревността?

• 22 650
  • 192
  •   1
Отговори
# 75
  • Плевен
Ако спре да ти пука ще е добре. Аз съм на този принцип не бях ревнива докато случайно не попаднах на един чат и от тогава правех проверки на фейсбука, осъзнах, че така само се тормоза и спрях да гледам и проверявам има и моменти които ми вдига кръвното, но избягвам да проявявам прояви на ревност Simple Smile

# 76
Да поставяш някого в центъра на вселената си според мен е голяма грешка (изкл. деца). Ревнувах като малка. Сега обичам себе си повече от всеки друг (нямам деца) и поставям себе си в центъра на собствената си вселена.

# 77
  • Плевен
Мен просто ме човърка отвътре аз съм малко особена  Laughing

# 78
  • Blondeville
В настоящата ми връзка не съм имала поводи за ревност, чувствам онази сигурност, която само обожанието в очите му ми дава. Вярвам му безрезервно и чувствам за пръв път истинска сигурност.

В предишни връзки интуитивно съм усещала проблем и винаги, когато се е проявявала ревността ми за съжаление е имало истински повод. Защото аз съм по-скоро наблюдателна, отколкото мнителна или ревнива, и някоя изпусната реплика или нещо странно в поведението могат да ме накарат да се усъмня. И да му се не знае, всеки път бях права значииии  Laughing

Но за мен като цяло няма нищо лошо в умерена доза ревност, защото става въпрос за човека, когото обичаш, когото цениш, с когото си истински щастлив и понякога те обземат някакви съвсем ирационални страхове, без повод, без причина, както за всяко нещо в живота, което ти е истински ценно. Ако обаче половинката ми някога ми даде повод за ревност и облече ирационалния ми страх в рационален такъв, тогава вече сериозно ще се притесня.

Последна редакция: вт, 25 ное 2014, 14:12 от blondie_anna

# 79
  • Плевен
Ами аз имах доверие на човека до себе си и то огромно доверие докато един ден не реши, че трябвало да излезе с бившата си просто ей така а пък те с нея голяма любов са имали и за това след този ден изгубих всякакво доверие в него. Забравих да спомена колко съм злопаметна помня всичко  Laughing

# 80
      Не съм склонна към ревност и в редките случаи, когато съм я изпитвала е имало повод, който стои извън сценариите в моята глава. Но бях от другата страна.
      Безпричинната ревност, желанието за свръх контрол, общуването, в което единия партньор е в позицията на вечния обвиняем, на вечния разпит, не могат да съхранят любовта, дори да си я изпитвал в началото. Смазваща е за всяко положително чувство и води до логичен край на връзката.

# 81
И аз мога да кажа че когато обичам ревнувам. И моето чувство за собственост е много силно развито. И аз имам проблем с това понякога макар че до сега в предходните ми връзки винаги си е имало повод за това и подозренията ми са били основателни. Те не бяха подозрения а имах доказателства и след това ревност и естествено недоверие - резултат край на връзката.
Била съм жертва и на ревнивец  - аз не обичах в случая, а той мен много. Резултатът същия.

# 82
  • Лутаща се
На първо място лек за ревност е, човекът да не ти дава поводи за такава.
На второ място увереността в запазването на собствената ти цялост със или без човека. Както и обратното - да признаваш неговата независимост, въпреки изборът му да е с теб.
И..Уважение.

Ако считаш, че щастието е възможно единствено при наличието на този човек до теб и верността му, няма да се излекуваш.

Ревнивецът вижда поводи във всичко.
Дори най-невинни неща като отиване до магазина за хляб за него може да са основателен повод - та нали минаваш край еди коя си къща и може да се видиш с еди кого си. Или пък да не би нарочно точно сега да отиваш за хляб, защото знаеш, че еди кой си в момента е навън и искаш да се видите.
Така че не съм съгласна с това.
Ревнивият ревнува и с повод, и без повод.

# 83
Peace
       Докато човек не срещне ревнивец, няма откъде да знае, че купуването на хляб от различен магазин, смяната на цвета на червилото, въобще несъгласуваната покупка на червило са тежки прегрешения. Няма и как да научи логическите пътища от тези простички действия до изводите за неуважение, незачитане, изневяра.

# 84
  • Blondeville
Ооо, патологичните ревнивци са клиничен случай  Peace

Бившият ми веднъж, преди да заживеем заедно, за малко да го приберат кварталните, когато ме е дебнал в едно храстче пред блока малко след полунощ, за да види дали след като съм му казала, че се прибирам след женска вечер, наистина се прибирам и то сама.  Laughing

А веднъж се чуваме, аз съм в такси и пътувам за някъде, а той един такъв студен, подозрителен. После пак ми звъни и ми казва "Аз като ти звъннах  се чуваше същата музика, която се чуваше и при Х, ти да не си била с него, вие да не се виждате тайно зад гърба ми?"

И култовото - аз съм в банята и когато излизам виждам, че ми е звънял. Набирам го, той ме пита защо не съм вдигнала. Казах му причината. Отговорът "Ама ти днес сутринта не се ли къпа, как така се къпеш пак"  Laughing

# 85
Неконтролираната и непремерена ревност може да разруши една връзка.
Тълкуванието на думата ревност е болезнено и мъчително чувство на недоверие, на съмнение в любовта на любимото същество, на неговата вярност. Доколко ревността може да мъчи?

# 86
  • Плевен
До колко мъчи ли мен до хормонален дисбаланс, както и поведението на моя приятел. Не знам как да го обясня, нали си знаете мъжете виждат някоя "мацка" и точат лиги  еми нещо подобно и по цял ден виси във Фейсбук и се чуди на колко да пусне приятелство и коя колко е съблечена. Товс неуважение към мен направо ме побърка ...

# 87
Ревността има лек:
- смяна на партнъора
- повече себеуважение

Аз съм ревнива, когато ми дават поводи. Изпитвала същото унищожаващо чувство. Това не е щастие.
Предпочитам да съм спокойна и да обичам, отколкото нещастна и да обичам. Всички женкари,които не уважават жената до себе си, не заслужават толкова много драма. Партъора в горния пост не бих го търпяла и минутка.
Но ако темата е за ревност без повод....... е това вече е страшно. Разговор със специалист, може би.
Успех момичета и поставете себе си в центъра на вселената   bouquet

# 88
Peace
       Докато човек не срещне ревнивец, няма откъде да знае...

Оох, като се сетя бившият  ме беше следил, как съм се държала на фирмени партита,
не знам как се беше крил в ресторанта. И защо си го казва след това, защо не го запази в тайна...
Поводи за ревност е намирал в най-дребния детайл. Нямам думи просто.
Никога няма да накажа ММ с  пристъпи на ревност, пък и съм много горда.

# 89
До колко мъчи ли мен до хормонален дисбаланс, както и поведението на моя приятел. Не знам как да го обясня, нали си знаете мъжете виждат някоя "мацка" и точат лиги  еми нещо подобно и по цял ден виси във Фейсбук и се чуди на колко да пусне приятелство и коя колко е съблечена. Товс неуважение към мен направо ме побърка ...

Мъжът ти е простак, ще ме извиняваш, и не те уважава  Peace

Общи условия

Активация на акаунт