ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 55 тема

• 38 332
  • 734
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Бианка хърка, като човек, но при нея може да е от увеличента щитовидна жлеза.

Утро, много неприятно, дано се намери телефона ти!

Как е Лисандра ?

По празниците само поглеждах в темата и видях, че и Балу е пострадал, с него всичко ОК ли е ?

И да ви се оплача, вчера отиваме компания с деца да се пързалят в Западния парк. И точно сме на мястото, децата правят по някое спускане а кучето намира л@йно (човешко) и се овъргаля зверски ... Направо побеснях, трябваше спешно да се приберем за да я къпа. Абе ужас ... Култура нулева в тази държава!

# 661
  • София
Лиса е добре Wink Доктора се пошегува , че "ще й мине като на куче"  Laughing Laughing Раната си има коричка и ние я мажем с чаено дърво, което помага за по-бързо заздравяване  Wink Нямаме подувания или отоци, а Лиса е все така луда и игрива Wink

Иначе точно и аз вчера се ядосвах, защото всички тророари в квартала са осрани и опикани. Това че има сняг на тротоара, не означава, че там е мястото кучето ти са се изхожда #Cussing out #Cussing out #Cussing out А в съседния вход някой си ползва междуетажното пространство за тоалетна.

# 662
ЧНГ! Здраве и късмет на вас, безгрижни дни, изпълнени с игри и обич за кучовците ни!

И да ви се оплача, вчера отиваме компания с деца да се пързалят в Западния парк. И точно сме на мястото, децата правят по някое спускане а кучето намира л@йно (човешко) и се овъргаля зверски ... Направо побеснях, трябваше спешно да се приберем за да я къпа. Абе ужас ... Култура нулева в тази държава!

А в нашия смотан град навсякъде е забранено разхождането на кучета. Особено покрай детски площадки. А пък то било опасно за кучетата покрай тях.  Joy Joy

# 663
  • София
То наистина е опасно, за втори път в живота и се случва това...  Sick

# 664
Радвам се, че Лисандра е добре.  Wink

Да питам и аз как е Балу, коте?

Руфъс е хъркал 2-3 пъти само, най - много хъркат кучетата със сплескани муцунки.

# 665
  • Пловдив
Здравейте, момичета!
Реших да се запиша тук, по идея на Фея, с която се знаем от друга тема, тъй като ще имам доста въпроси, предполагам, във връзка с кучовците.
Аз също се радвам, че Лиса се е оправила  Hug Явно си стават разни инциденти, колкото и да ги пазим животинките.
Преди 20 дни се сдобихме с тази красавица , казва се Али. Взехме я на 2 месеца, сега е по-близо до 3. Уж е Голдън  Grinning Не съм я взела от развъдник, нито от борса, а от човек. Видях майката, беше голдънка, бащата го видях на снимка, та за него не съм сигурна, но нищо. Не сме държали на куче с родословие, точно защото няма да имам физическа възможност да го водя по изложби, ще си го обичаме дори и да не е най-честопородното пале на света. Имам три деца, взехме я заради тях. За съжаление обаче /двете момиченца са ми малки/ малко ги е страх, защото Али ги хапе /на игра и заради зъбките, но децата не го разбират това/. Та според вас как да я науча да не го прави? За сега й давам друга играчка, за да се отвлече, но следващия път пак ги преследва. Иначе е много послушна, изпълнява команда тук, седни, не. Само че аз я уча и слуша само, когато аз ги дам тези команди.  newsm78 От мъжа ми много я е страх, а не го слуша. Много странна работа. За децата не коментирам, за тях е ясно, че ги смята за играчки. Въпроса ми е и друг, на какво още да я уча? Още не я изкарваме по улиците, тъй като не сме й направили още една ваксина. Селянина /буквално/, от който я взехме, не я беше ваксинирал, та за сега е само с една ваксина, чак другата седмица ще е втората и десет дни след нея ще я разхождаме. Имаме си двор, вадя я на него. Акането го отработихме вън, само пишкането 1-2 пъти на ден е вкъщи. Гледам да я изкарвам често, но някога вън не пишка, а като се прибере. Дали още не може да стиска толкова? Абе малко хаотично стана, ама  ... Аз никога не съм имала куче, мъж ами е гледал, но не вкъщи, основно каракачанки. Та голдън е ново за нас. Ще се радвам на съвети, основно по възпитанието, тъй като не мога да си позволя да имам невъзпитано куче с тези три деца.
Благодаря и весела вечер!

# 666
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
luba_rizova мила добре дошла на теб и твоята нова сладуранка. Според мен е много рано да я извеждаш навън дори и в двора -все пак минават котки -други животинки( аз бих изчакала и последната ваксина) .Трябва да имате три направени ваксини а не 2 -след това има 10 дена и тогава започвате с разходките. Относно пишкането вкъщи -всичко ще се нареди и ще се оправи .Моята ( голдънка почти на 1г) беше същата -излизаме на разходка и щом се приберем веднага бягаше на пелената да се изпишка .Иначе ще помагаме със съвети ,само питай  Peace

# 667
  • На един клон
Много е сладка, и е адашка на наша Али (не идва от алтава, хаха) .
Добре дошли!

# 668
  • София
Добре дошла, luba_rizova!
Още е малка да стиска, има време да се научи да пишка и ака само навън.
Не видях на колко са децата, извинявай, ако си писала. Но кучето в никакъв случай не трябва да ги възприема като играчки! Това поведение трябва да бъде коригирано моментално. Вярно, че Али е още малка, но децата отсега трябва да покажат кое поведение е желано и кое не. Това трябва да се случва под твой контрол, разбира се. Пищене и бягане от кучето не трябва да има, защото това се възприема като игра и кучето тръгва да ги гони, за да ги хване (с уста, няма с какво друго). Също мъжът ти трябва да започне да дава команди под твой надзор, за да започне Али да слуша и него. Кучето трябва да слуша всички вкъщи.
Много е сладка! Да ви е жива  и здрава и послушна! Simple Smile
Вероника@ - някои ветеринари позволяват разходките 10 дни след втората ваксина. Когато разучавах въпроса, срещнах различни мнения. Дори развъдчика, от който щях да взимам куче, ми каза точно тази схема - 10 дни след втората ваксина да започнем извеждането. В крайна сметка не взех куче от там поради други причини, но като взех Бела, изчаках 6-7 дни след третата ваксина. Балу излиза от втората ваксина...
жгмъц, **Sisi**, за момента Балу е добре, благодаря, че попитахте Simple Smile От време на време понакуцва с лапката, но това е много рядко. Все още пием хапчетата, скоро свършват и ще попитам какво трябва да правим по-натам.
Днес разучавахме играта, която показвах по-рано. Много му беше интересна, но се ядосва като не може да стигне до някое лакомство, а го надушва. Ей, направо побеснява и се опитва да разбие играчката Mr. Green Контролирам го уж и му се карам, но той е толкова лаком, че скоро и мен ще изяде Mr. Green

# 669
  • Пловдив
Благодаря ви момичета, за посрещането!
Котенце, благодаря за съветите. За съжаление децата точно това правят - писък и бягство. Сина ми е на 8 години и пак го е страх  ooooh! Малко е като мен по отношение на животинките, хем искаше куче, хем нещо не се справя особено. Но тя наистина като го виде и почва да го преследва и да му дърпа крачолите. Не знам как да я накарам да го слуша. Дали и той да й дава лакомство, когато изпълни негова команда? Двете ми момиченца са доста малки - на 2 и на 3, но "каката" не може да ходи, поради която причина е на нивото на кучето и то само я възсяда и я дърпа за косата. Малката е по-бойна и макар и нея да я дърпат за чорапа, по-се справя. Просто не знам как точно да стане това научаване да не ги тормози. Сега е много гадно, хем три деца, хем само аз сякаш имам куче. Ние обяснихме на баткото, че кученцето няма ръце и за това с устата си играе, но той просто си е страхливко и това е, не може да се изправи и да се покаже, че е шеф.
За ваксините ветеринаря обясни, че когато първата ваксина липсва , се бият само втора и трета. Имунитета след втората е много крехък, чак след третата бил по-стабилен. не, че е гаранция явно и това, но каквото ... Не мога да си позволя да я държа само вкъщи, знам, че поемам риск, но просто три месеца да не излезе навън не е опция. Пък и вече е късно, достатъчно пъти излиза.
Коте, ще ми обясниш ли тази игра, интересно звучи? Аз наистина се чудя вече какво още да я уча като команди, тъй като явно кучетата бързо възприемат. Ама най-първо явно ще трябва да се учим на възпитание по отношение на дечурлигата.
Благодаря ви много, лек и усмихнат ден!  bouquet

# 670
Добре дошли на luba_rizova и Али!

Люба,
Скрит текст:
на каква възраст е Али всъщност? Много мъничка ми се вижда на снимките!

Въоръжете се с търпение относно хапането - период си е, който преминава, но е продължителен. Сега й никнат млечните зъбки и има нужда да гризе нещо, затова налита да хапе каквото й попадне. Снабдете се с много играчки - плюшени, гумени, кожени кокали за гризане и при опит за хапане по ръце и крака веднага бутайте в устата играчка. После има един кратък период, в който хапането стихва - след поникването на млечните зъби. Но скоро след това започва смяната на зъбите и хапането пак се подновява.  Crazy Ние току-що преминахме през това и описвам подробно.
Нашата горлдънка Бела по Коледа стана на 6 месеца и чак сега спря да похапва. Когато поникнаха съвсем хубаво абсолютно всички постоянни зъби. И не само - самото куче става по-умно с възрастта, все пак вече не е бебе и започва повече да разбира кое е позволено и редно.

За команди - седни, легни, ела тук, стой мирно, чакай /ние това я учим/. А всеки може да си добави и всякакви други неща според мен. На този етап ни е най-трудно да я приумич да върви редом.

Аз какво да кажа - преваля вчера малко сняг и вечерта се разходихме по заснежените улици. Бела яде сняг, тича като откачена.  Crazy Днес обаче пак е киша и кал - то ще рече човек, че не живеем в североизточна България.  newsm78

Много е студено и отдавна не сме ходили в големия парк, а се разхождаме по-близо до вкъщи. Съответно не сме и срещали непознати кучета. Започнах да се чудя как ще реагира Бела. Тук си има приятели в квартала. Но много странно - има една голдънка, която срещаме вече пореден път и не се харесват с Бела - и двете се ръмжат като се видят.  Rolling Eyes

# 671
Честита и здрава Нова година на всички! Hug
Люба, добре дошла!
Скрит текст:
Казваш, че сте научили команда"Не!" Научи ли и сина си да я прилага срямо Али? За дъщеричките не мога да дам съвет, за съжаление, защото са мънички да раздават команди или да спазват определено поведение.
Научи Али да започва да се храни след определена команда: "Яж", "Започвай", "Хайде" - ти си избираш думичката. Първо кучето е седнало и кротко чака да му сипеш храна в купичката, после спокойно наблючава как поставяш купичката на определеното място за хранене, после чака да кажеш командада и чак накрая започва да се храни. Когато Али усвои тази команда, нека синът ти започне да храни кучето с тази команда. Али ще го възприеме като по-висшестоящ в йерархията.
За всичко това е нужно време и търпение - първо, за да порасне Али и второ, за да се адаптират дечицата. Засега явно на теб ще ти е най-трудно, но това си е само период.
Команда "Донеси!" усвоихте ли?

# 672
Момичета, какъв е тоя космопад, какво е това чудо???
Напоследък забелязвам все повече косми по пода.  Sick А тъкмо се радвах, че сменихме козината и няма косми. От времето ли е или? Нормално ли е посред зима да се случва?

# 673
Здравейте банда, честита нова година и от мен, пожелавам ви да бъдете здрави и много щастливи.

На пострадалите муцунки бързо възстановяване  Praynig

Утро, и при нас е страшен космопад по 2 пъти на ден съм с прахосмукачката мъжа ми ме е обявил за тотално луда вече, аз от 1 седмица само вървя и дебна за косми.

Плащам малко зимен данък   bouquet
http://valonte.snimka.bg/animals/archi.835517.34618963

# 674
  • София
Утро, споко!  Laughing
КОсмопада е само два пъти годишно по 6 месеца.  Mr. Green

Сега сериозно, рибено масло решава този проблем.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт