ЛЮБИТЕЛИ НА КУЧЕТА - 55 тема

• 38 331
  • 734
  •   1
Отговори
# 720
Сиси, Руфъс много сериозен винаги!  Heart Eyes

Мая, не знам защо прави Лъки така... При нас е друго. Понякога го прави. Не всеки ден. И го свързвам с това, че й се е пишкало много в този момент. Тогава някаква емоция - добра или лоша отпуска кранчето.  Crazy
Не вярвам да е от храната. Дори и да му се е пишкало повече, предполага се, че би станал и потърсил място, където да се изпишка, а не така легнал...
Дано да е било инцидентно.
Бела е пишкала по леглата 1-2 пъти, но не легнала и в момент на забележка от наша страна. То и затова мен сега ме  е страх да се качва по детските легла или на спалнята. Особено, ако знам, че скоро не е била на разходка. Тя пък от своя страна, когато успее да се качи, започва да ми се звери дори и да не съм тръгнала още да я свалям. Практикувам с вкарването в друга емоция. Това е начинът, който открих, че работи. Дъщеря ми влиза в пререкания с нея :махни се, слез и т.н. Бута я, пък онова се запъва. Аз просто взимам нещо интересно и я викам в другата стая.

lucky1200, Чили ми стана любимка. Толкова мекичка изглежда... Хващам влака за Сф.
Не изглежда да е дебела. Колко кг. тежи в момента?
На всяка храна грамажите за различни, но имат малка разлика помежду си.
Нашето куче е голдън ретривър.  Храним с Роял канин и на възрастта на Чили сме давали по 300 грама на ден. Плюс някои малки добавки за овкусяване - готвено, консерва и т.н., но то е минимално.
Бела е на 6 месеца и в момента изяжда около 400гр. на ден, плюс малко повечко добавки от споменатите. По таблица го дават към 400-450 грама на ден.
На мен ми се струва много препоръчания от ветеринаря порцион за Чили на тоя етап. Но зависи и коя е храната и каква е препоръчителната доза на самата храна.  newsm78

# 721
Аша, този шоколадов рай у вас е просто неустоим! Heart Eyes Hug
Сиси, Руфъс как стои мирен за снимка не зная, но винаги излиза много фотогенично.
Мая, дано прегледът при вета не покаже сериозни неща и всичко премине бързо.
Коте, Балу е герой и пакостник, както си му е реда. Браво!
Честит рожден ден на Айра! Да е здрава, любопитна и игрива! Tada
Мики Дългото издържа пиратковата война. Вече не се стряска от еднократни пиратки, което е напредък при нас. Беше настинал - кихаше и капеше вода от нослето. Оправи се с витамин С в храната.
Това е коледна разходка:

Последна редакция: пт, 09 яну 2015, 12:20 от marta1

# 722
Охх, Дългото запретнал ушо, милия.  Heart Eyes

Мая, сега си спомних, че и Руфъс се е напишквал така преди 1-2 пъти, както си лежи. Според мен при него беше от това, че много му се пишка и се е стискал и просто се изпусна, както децата се напикават.

# 723
Руфъс е страшно фотогеничен и според мен, винаги толкова кротичко стои за снимка!  Hug А преместването на слънчице и нашата калпазанка го прави, много е мило. Дано няма нищо сериозно с Лъки и бързо да спре да пишка така! А тази прекрасна шоколадка, която видях на снимките на Аша е просто неустоима! Прекрасно е, че е намерила своя дом при такъв човек като теб!  Blush
utro77, този грамаж ми го каза момичето от развъдника, храним с храна, която тя внася и храни и нейните кучета. На чувала пише, че за 4м. куче, което ще е 30-35 кг като възрастно е около 420 гр на ден, но тъй като вета беше казал, че е леко дундеста, да намалим. Можело да е по-слаба, но да не е дебела.  Thinking Чили в момента е 14 кг, а момичето от развъдника каза, че трябва да е над 17  ooooh!

# 724
utro77, този грамаж ми го каза момичето от развъдника, храним с храна, която тя внася и храни и нейните кучета. На чувала пише, че за 4м. куче, което ще е 30-35 кг като възрастно е около 420 гр на ден, но тъй като вета беше казал, че е леко дундеста, да намалим. Можело да е по-слаба, но да не е дебела.  Thinking Чили в момента е 14 кг, а момичето от развъдника каза, че трябва да е над 17  ooooh!

Щом така пише на чувала, значи така е.

За кг. не знам, възможно е и това да са критериите.
Бела е ретривър и май не можем напълно да ги съпоставим. На 5 месеца тя беше 17,500кг. Сега не сме я теглили скоро, но предполагам, че е вече 20кг. - плюс/минус. /На 6м. и половина е/

А би ли споделила коя е храната? Събирам впечатления за храни.

# 725
Ясно, следваме си чувала, може пък Чили по-бавно да наддава. Утре ще имаме родова среща и ще огледам и останалите маймунки от кучилото. Храната е Biss 25, имат си сайт за БГ, иначе е немска като производство.  Simple Smile

# 726
Сложи още снимки на малката Чили.
На мен ми се вижда пухкавичка на снимките, но то сигурно е от козинката.
 Hug

# 727
Аша, този шоколадов рай у вас е просто неустоим! Heart Eyes Hug
Сиси, Руфъс как стои мирен за снимка, не знам, но винаги излиза много фотогенично.
Мая, дано прегледът при вета не покаже сериозни неща и всичко премине бързо.
Коте, Балу е герой и пакостник, както си му е реда. Браво!
Честит рожден ден на Айра! Да е здрава, любопитна и игрива! Tada
Мики Дългото издържа пиратковата война. Вече не се стряска от еднократни пиратки, което е напредък при нас. Беше настинал - кихаше и капеше вода от нослето. Оправи се с витамин С в храната.
Това е коледна разходка:

Марта, защо дългото е без елече.... Simple Smile

# 728
Защото снимката е от Коледа, т.е. преди големите студове.  Simple Smile Hug

# 729
  • На един клон
Дългото  без елече,  Арчибалд пък СЪС елече - сбъркан свят!  Laughing
А шоколадите ще ги изям, особено най-малкото.
Леле , ако ми падне пък Пижо - тежко му, ще го побъркам!

# 730
  • СОФИЯ/ДРАГАЛЕВЦИ
благодаря момичета замилите пожелания   bouquet
Гледам страхотни снимки - Руфас е като една лисичка - много е сладък както винаги
Браво на Мики -дългото за пиратките-ние си умряхме от страх
...... и аз не мисля че Чили е дебела-изглежда си супер аз лично давам храна 2 пъти на ден 250гр гранули с 4-5 лъжици готвено ( ориз със зеленчуци и някакви пилешки карантии )или гранули с кучешка консерва
Браво на малкия  Балудини  Joy , намерил си е метода за излизане

Относно пишкането ,аз все още извеждам Айра 3 пъти на ден , а пишкането вкъщи май си е сериозен проблем Мая и аз съветвам да посетите ветеринар 

И още едно опъване на топличко

# 731
Охааа пред камината е най - добре!

# 732
Тарикатка, хем пред камината, хем върху кожата.  Joy
А моята Дарути е дворно куче. Не я е страх от студ, а падне ли сняг изпада във възторг. Пинчерката ми Миша беше станала като човек. Ако е студено или дъждовно не искаше да излезе да пишка. Стъпи с крачето, намокри го (или усети, че е студено) и го вдигне. Постои, почуди се, па се прибере обратно вътре. Милата ми глезла, защо ли се сетих за нея, така ми липсва.  Sad

# 733
  • на морето
Готова е новата тема , дружина !
Моля !  Заповядайте !  Hug Hug Hug Hug
Нова тема

# 734
  • на морето
А тази прекрасна шоколадка, която видях на снимките на Аша е просто неустоима! Прекрасно е, че е намерила своя дом при такъв човек като теб!  Blush

Лъкинце , Hug Hug "млечната " шоколадка  , която е по -отзад на снимките е моята госпоЙца Лора , а "тъмния " шоколад отпред на кадрото е временно прибрания джентълмен -Мики . И двамата са неустоимо умопомрачителна комбинация , особенно след няколкото дни вече прекарани заедно .
Младежът е уникално кротък и послушен .Има си и кусури ; борим и проблемчета в поведението , но като имам вече база за сръвнение с друго куче намирам много "интересни " неща в поведението на моята Шоколадка . Чак започвам да се замислям , дали има опция куче да има принципен психически проблем .. Или наистина е преживяла твърде много преди да я прибера , че се е повредила ....или пък ...аз (с моЙта изначална неграмотност в кучешкото поведение  и възпитание ) съм я окепазила ooooh! ooooh! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт