Изгубена рецепта

• 101 616
  • 249
  •   1
Отговори
# 165
Момичета, спомням си живо вкуса на новогодишния сладкиш, който мама правеше от натрошени бисквити, масло и какао. Правеше го в тавичка и да престои в хладилника. Режеше се и се ядеше. Бисквитите на по-едричко натрошени.

Благодаря за всяка идея за рецепта!  bouquet
Това е сладък салам просто.
Има и рецепти с шоколад и сметана и сушени плодове.

Благодаря, Жармен! Не е това обаче. Имаше само масло, бисквити и какао. Дори захар не се слагаше. Беше много тежък сладкиш, защото се ползваше много масло. Опитвам да го пресъздам, но съм много далече от спомена!  Confused

# 166
Такава торта правих по скоро, това е блата, а се залива със сметана и шоколад, стана много вкусно  Peace

Ама аз малко на око ги правя тия работи  Wink

# 167
  • USA

Благодаря, Жармен! Не е това обаче. Имаше само масло, бисквити и какао. Дори захар не се слагаше. Беше много тежък сладкиш, защото се ползваше много масло. Опитвам да го пресъздам, но съм много далече от спомена!  Confused
Аз правя тази тортичка, но има ядки и захар. Но и не виждам как няма да сложиш никаква захар при положение, че се слагат масло и какао, които не са сладки.

Внимание! Песента от клипа води до пристрастяване!

# 168

Благодаря, Жармен! Не е това обаче. Имаше само масло, бисквити и какао. Дори захар не се слагаше. Беше много тежък сладкиш, защото се ползваше много масло. Опитвам да го пресъздам, но съм много далече от спомена!  Confused
Аз правя тази тортичка, но има ядки и захар. Но и не виждам как няма да сложиш никаква захар при положение, че се слагат масло и какао, които не са сладки.

Внимание! Песента от клипа води до пристрастяване!

Да, възможно е да греша за захарта. Цветът обаче ставаше блед като мляко с какао. Ще се опитам този уикенд да се приближа до желания резултат.

Благодаря ви!  bouquet

Последна редакция: сб, 19 дек 2015, 06:16 от Jennie

# 169
  • USA
Просто вместо водата в рецептата сложи мляко, и аз така правя и става по-блед цвета. Дори и течна животинска сметана съм слагала. Изобщо търпи всякакви вариации тази рецепта, аз слагам и нутела. Най-важното е бисквитите да са хубави.

# 170
  • Sofia
Хареса ми прозрачната форма за торта,искам такава Crazy

# 171
  • USA
И аз искам, но рекламираната в това видео струва "само" 49$ и не мисля, че си заслужава

# 172
  • В градината...
коя е песента, страхотна е  Peace

# 173
Background music: Take my heart http://www.audionetwork.com/search/results?stype=4&keywords= … +My+Heart+gledden

Под рецептата има линк.

# 174
  • В градината...
Мерси  Peace

# 175
  • край голямата локва
Баба ми имаше електрическа тенджера. В нея печеше торта по рецепта от книжка към нея. Любимата ми торта  млечен крем с орехи. После тенджерата изгоря, а кутията се загуби някъде..

Така и не разбрах дали блатът  е обикновен пандишпан, а  уникалният вкус се дължи на печенето, но ще се радвам много ако някой си спомни за нея. Преди 30- 40 години доста домакини разполагаха с подобен уред.

# 176
Ако продуктите са били домашни  -аромата се е дължал и на това .
 Домашни яйца и мляко - истинско .

# 177
  • край голямата локва
Не е от продуктите,  Simple Smile рецептата не намирам.

# 178
Баба ми имаше електрическа тенджера. В нея печеше торта по рецепта от книжка към нея. Любимата ми торта  млечен крем с орехи. После тенджерата изгоря, а кутията се загуби някъде..

Така и не разбрах дали блатът  е обикновен пандишпан, а  уникалният вкус се дължи на печенето, но ще се радвам много ако някой си спомни за нея. Преди 30- 40 години доста домакини разполагаха с подобен уред.
Чак пък вкусът да се дължи на печенето в електрическата тенджера не вярвам.
Може би, ако е бил пандишпанов е от вкуса/мириса на нишестето.

# 179
  • Истанбул
Здравейте, обръщам се с въпрос към дамите които месят/точат кори за баници.
Преди много години моята баба правеше баница с плънка от пържен праз лук и кисело зеле.

Искам да си припомня продуктите за тестото ?!  След като омесеше тестото го делеше на топки, разточваше на дебела кора (колкото чиния) и ги слепваше по ТРИ броя с МАС. Отпочиваха малко и после всяка тройка разточваше на кора и слагаше плънка. Не се навиваше а я слагаше на прави парчета в тавата. След изпичането корите ставаха както сега многолистното тесто.

Тази баница ТЯ я наричаше турско гьозлеме. Но...чичко Гугъл ми дава друга рецепта за гьозлеме  newsm78

Моля ако някоя от Вас може да помогне с рецептата за тестото. Благодаря и....ще черпя ако стане за пред хора

Ние имахме съседи албанци и жената правеше бюрека по този начин ,като в единия вид баница слагаже запържен праз а в другия вид сготвено с доматена салча кисело зеле.И двата вида са невероятни на вкус.

Общи условия

Активация на акаунт