Изгубена рецепта

• 101 600
  • 249
  •   1
Отговори
# 195
Джемма благодаря  Hug

# 196
Джема, може би това е моята торта, но вместо орехи има само брашно Peace
А сметаната не се ли втечнява много при разбиване newsm78 Хич не ме бива да разбивам сметана или белтъци, винаги всичко ми се втечнява ooooh!
Дояждаме едно руло и идната седмица ще я пробвам. Благодаря Hug

# 197
  • Балчик
Не се втечнява, но и не става много гъста като растителната. Разбиваш докато започне да прилича на крем и не повече, защото тогава става на масло + суроватка. На умерена скорост, слагам веднага пудрата захар, не на прекалено бързи обороти. Peace

# 198
 За да не  притеснявам си взимам заквасена сметана и става супер всеки път. Дори на вкус ми е по-лека от другата.

# 199
  • Балчик
Ами тя тази торта е само и единствено със заквасена сметана. Ако се позлва млечна ще се получи друг вкус, хубава, но друга торта. Тук черешката е точно леко киселият вкус на сметаната в съчетание със сладкия. Peace А с растителна пък изобщо няма притеснения, то е изкуствен боклук, на който няма какво да му стане при разбиване. Grinning Заквасената при дълго разбиване на високи обороти ще стане на масло + суроватка, ще се пресече най-малкото.

# 200
Заквасена сметана разбивам само с тел и то леко . Добре е захарта да е пудра . За пухкавост - може да се смесят двата вида сметани - течна животинска и заквасена .
Растителна сметана не съм купувала от поне 10 години .

# 201
  • Балчик
Не, със смес няма да получите същият вкус. Ако искате да опитате онова чудо от 80-те години, правете само със заквасена.
Въпрос на вкус е, разбира се, но все пак са съвсем различни вкусовете с млечна сметана за разбиване и със заквасена. И двете по своему вкусни.

С тел е дълго и трудоемко, с миксер си става чудесно, ако не е на максимална скорост, а захарта задължително е пудра, да, написала съм го в рецептата.

# 202
Вчера направих тортата на Джема - УНИКАЛНА  bouquet Много благодаря за рецептата, стана любима на нашето семейство и явно редовно ще я правя Hug

# 203
  • Deutschland
Дай снимка, де  Wink

# 204
Не се сетих да я снимам, а вече я няма.

# 205
  • Deutschland
Не се сетих да я снимам, а вече я няма.
Следващият път, ако може.Трябва и аз да пробвам рецептата.

# 206
Знам, че тук ще ми помогнете Hug Издирвам една рецепта за торта от моето детство. Много, много любима на мен и на брат ми Peace

Та тортата е с кафяв блат, който след изпичане се режеше на две. Крема е от заквасена сметана, мисля разбита със захар. Блата ставаше много сочен и не се сиропираше допълнително. Майка ми я поръсваше отгоре с шоколадови пръчици.

Пробвах няколко рецепти от нета, но блата не се получава същия Whistling
Сетих се за тортата от лелята на ММ чак когато прочетох рецептата на Джемма.  Simple Smile Аз съм я правила веднъж преди 20години, спомням си, че ми хареса, но по-любима ми е тази, която прилича на френската селска торта.  Peace Ето рецептата, може би е тази, която търсиш:
           Сметанова торта
Блат: 6 белтъка се разбиват с 1ч.ч захар, постепенно се добавят жълтъците. След това са прибавят 5 суп. лъж. брашно, 2 суп. лъж. какао, 2 суп. лъж. ром. Изпича се и се сиропира със сок от компот. Намазва се с крем ( 250 гр заквасена сметана + 1 ч.ч пудра захар). Украсява се с цветни пръчици.

# 207
  • Балчик
А, френска селска е съвсем друга тора, няма нищо общо. Тази е същата, само  че разбиваш отделно жълтъци и белтъци + ром.

Вчера направих тортата на Джема - УНИКАЛНА  bouquet Много благодаря за рецептата, стана любима на нашето семейство и явно редовно ще я правя Hug

Нали? Много е вкусна. Радвам се, че се е харесала.

# 208
А, френска селска е съвсем друга тора, няма нищо общо. Тази е същата, само  че разбиваш отделно жълтъци и белтъци + ром.

И в моята няма орехи и бакпулвер.  Peace
В стария ми тефтер имам две рецепти за "Сметанова торта", едната е тази, която написах по-горе, другата е с точени блатове и сметанов крем и много прилича на "френска селска торта".  Peace

# 209
  • Балчик
А, ясно. Не разбрах, че са две различни рецепти. Peace

Общи условия

Активация на акаунт