Голямата тема за малките масла - 9

• 68 624
  • 742
  •   2
Отговори
# 150
  • Пловдив
Може ли да съм предозирала масло от розмарин в шампоан  Rolling Eyes Или просто не ми понася на скалпа?Сложих 10 тина капки в шампоана,но е хининов...и слад като се измия ми пари по скалпа,сърби.Иначе след това нямам оплакване и ми се омазняма по-бавно косата.

п.п.Моля някой да ме открехне и мен за маслените бани  Grinning Напишете как и какви масла ползвате,как се затоплят и колко време стоите с топлата кърпа?С мазна кожа в Т зоната съм.Благодаря!

# 151
п.п.Моля някой да ме открехне и мен за маслените бани  Grinning Напишете как и какви масла ползвате,как се затоплят и колко време стоите с топлата кърпа?С мазна кожа в Т зоната съм.Благодаря!

На първа страница има линк "Практическа употреба на маслата" и там е обяснено, мноого полезни неща + маслените бани.

И аз неотдавна забелязах същото. Откакто редовно използвам домашни маски и масла кожата ми е нормална. Преди след измиване ако не се намажех веднага с крем беше страшно. Кожата ми се опъваше направо болезнено. В същото време в Т-зоната се омазняваше бързо.
Абсолютно същото, и само човек с такава кожа може да разбере колко е досадно Simple Smile Сега направо ми е такъв кеф, особено сутрин като бързам с подготовката, определено здравата кожа сама по себе си е достатъчен "грим"  Heart Eyes
В тази връзка благодаря на всички момичета, които споделяте, наистина сте полезни  Hug

# 152

Аз първо си правя парна баня на лицето над тенджера с вряща вода, като предварително съм смесила в чашка маслата, аз ползвам шипково, кокосово ЯЧРМ-екстра дарк и арганово. оставям чашката отстрани до котлона и маслата се затоплят леко, След това я поставям за много малко в тенджерата с горещата вода, докато се стоплят добре, но да не са горещи. мажа обилно лицето и си правя масаж, като вече към края усещам как в гладките масла има извлечени мръсотии от порите. Потапям кърпа в тенджерата с горещата вода, едвам я изстисквам леко и гледам да я слагам възможно най-гореща. интересното е, че на ръцете ми пари много, но на лицето е добре. И така три пъти потапям. После не слагам крем на лицето. Peace

# 153
Оффф, разочарована съм...
Вече три пъти се мажа с чаеното дърво и не забелязвам подобрение. Даже ми излизат нови гадни пъпки. Очаквах старите завехнах и нови да няма  Cry Cry Cry

# 154
Оффф, разочарована съм...
Вече три пъти се мажа с чаеното дърво и не забелязвам подобрение. Даже ми излизат нови гадни пъпки. Очаквах старите завехнах и нови да няма  Cry Cry Cry
Не се отказвай  Peace На кожата ти й трябва време да се адаптира. И при мен беше така. Сега ми действа супер  Peace

# 155
Благодаря за куража  Hug Мисля да продължавам за сега, но имах различни очаквания  Blush

Момичета, може ли да препоръчате нещо за измиване на лицето? В момента ползвам едно зелено гелче на Клиананс, но ми се иска нещо по натурално да позлвам

# 156
Благодаря за куража  Hug Мисля да продължавам за сега, но имах различни очаквания  Blush

Момичета, може ли да препоръчате нещо за измиване на лицето? В момента ползвам едно зелено гелче на Клиананс, но ми се иска нещо по натурално да позлвам

преди се коментираше домашно направен лосион от розова вода и масло от жожоба, става и за грим. различни съотношение съм чела в нета, но най-често 80% розова вода и 20% масло от жожоба.

# 157
  • На плажа
Някой пробвал ли е шипковото масло на Алтея

Искам да го пробвам как ще се спогоди с моята кожа,но се чудя кое да поръчам  newsm78

# 158
Много се хвали гела за измиване на Phytocode като натурален, розовата вода+масло от жожоба също е много хубаво за почистване. Ползвала съм и двете и съм много доволна, чиста кожа без пресушаване. А в момента съм с една пяна от зоя.бг на Handmade Naturals за предразположена към проблеми кожа - ами много съм доволна, засега не мисля да я сменям. http://www.zoya.bg/%D0%90%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B1%D0%B0%D0%BA%D1 … made-Naturals-m86

# 159
Това с розовата вода и жожобата звучи интересно, но ми иска нещо, което да се ползва с вода, сутрин и вечер, вместо сапун или измиващ гел.

http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D1%81%D0%B0%D0%BF%D1%83%D … %D0%BB%D0%B0.2376 - това си избрах като за начало.

Linnda, това, което си показала изглежда много добре, но ми се иска нещо по-евтинко за момента  Simple Smile

# 160
Мишелин, на ДМ бебешките душ гелове са много добро натурално решение за почистване на лицето. Тук доста мами ги ползват. Струват около 5лв и са към 200мл. Използвам вече трета опаковка. Понякога и косата си мия с тях. Толкова са деликатни към кожата и косата, а почистват добре.

Скрит текст:

Скрит текст:

# 161
Аз да се похваля, че си взех масло от монои. (Моля да кажете, дали се пише масло от монои/моной, масло монои или какво точно).  Когато го взех, беше доста добре запечатано и капачката беше обвита с упътване на български. http://www.album.bg/aradiq/albums/213206/ Според вас дали е оригинално?
Първото, което ми направи впечатление е че има много силен аромат. Напомня ми на индийски магазин, но и на един парфюм на Гучи - Флора. Мисля, че заради този аромат може да се ползва спокойно като лосион за тяло. Ако на някой му е неприятен, защото е доста натрапчив, може да се смеси със ванилия, например.
Както виждате е в шишенце с доста тесен отвор, а е в твърдо състояние, така че ще се радвам на съвет, какво да го правя, за да го изваждам по-лесно. Всъщност е доста по-мекичко от кокосовото и става на олио още при първия досег с пръстите. Изглежда мазно, но попива много бързо и остава кожата много мека, но не и мазна. Ароматът е много силен, докато не се измие с вода. Нанесох си го веднъж като нощен крем и ми се отрази добре.
Днес си го слагах на косата, но тъй като нямах време да го затоплям на маслена баня, го сложих студено, но обилно и загрях със сешоар, сложих фолио и шапка и седях около час. Измих със шампоан от слънцезащитната серия(остатък от лятото) на Лакме, която е също с монои и със маската Митик ойл. След банята сложих серум на Лакме от същата серия и не съм слагала други финиши или термозащити, съвсем нарочно, както и не смесих с други масла, за да видя ефекта. Косата ми е много лъскава без да съм я изправяла, ако го направя сигурно ще е огледало. Мекичка е и се стели като коприна, без въобще да е утежнена. Според мен, това масло може да се използва и от хора с по-мазна коса и кожа. Ефектът от нормално кокосова масло въобще не е такъв. Нямам търпение да го пробвам и затоплено. 
Взех си и алое на прах. Искам да го ползвам като овлажняваща маска за лице и коса, но нямам представа какво да го правя. Да го смеся ли с масла?

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 21:35 от Aradiq

# 162
Монои де Таити се оказва, че е кокосово масло смесено с масло от гардения.
Monoï oil is an infused perfume-oil made from soaking the petals of Tahitian gardenias (best known as Tiaré flowers) in coconut oil.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 21:44 от Melany99

# 163
Маслото е от монои. То представлява настойка на цветове от таитянска гардения в кокосово масло.

# 164
Melany99, ето снимка, на която мисля, че се вижда по добре. http://www.album.bg/aradiq/images/31719956/
Това е продуктът. http://www.zoya.bg/%D0%A1%D0%BC%D0%B5%D1%81-%D0%B3%D0%B0%D1%80%D … _BD_D0_BE_D0_B9-s
Питах дали е истинско, защото Дивиана ми беше писала, да искам сертификат, но не го направих. В Зоя така и така не ми обръщат особено внимание.

Общи условия

Активация на акаунт