Голямата тема за малките масла - 9

• 68 588
  • 742
  •   1
Отговори
# 165
Letsgo, благодаря за идейката. Мисля да ги пробвам тези душ гелове.

Аз пак с оплакване. След като си намазах лицето, реших да си намацам и косата. ПОлзвах бадемово масло. След това сложих два пъти от този шампоан. Стори ми се, че успях да отмия мазното, но сега като е полусуха, забелязвам, че е доста мазна  Crazy Явно утре ще си ходя с вързана коса  Crossing Arms

А, и да питам нещо... Само аз ли тука ползвам конопено олио? Не съм виждала са го споменавате  Thinking

# 166
Цитат
Само аз ли тука ползвам конопено олио?
Не. Simple Smile

# 167
Аз пак с оплакване. След като си намазах лицето, реших да си намацам и косата. ПОлзвах бадемово масло. След това сложих два пъти от този шампоан. Стори ми се, че успях да отмия мазното, но сега като е полусуха, забелязвам, че е доста мазна  Crazy Явно утре ще си ходя с вързана коса  Crossing Arms

Мишелин, чела съм, че добавянето на алкохол в маските с масла спомага за по-лесното им измиване. Вкъщи има шведска горчивка и слагам мъничко от нея. Предпочитам я пред чистия алкохол, защото все пак има доста билки. Не ми се иска да ползвам алкохол, тъй като сигурно изсушава, но иначе се налага да мия с шампоан по два пъти и косата ми става съвсем суха.
Ще съм благодарна ако някой може да даде някой друг съвет в това отношение  Peace

# 168
Letsgo, можеш да опиташ върху маслата да нанесеш първо балсам, а след това да измиеш с шампоан.  Намокри леко косата, докато е с балсама и без да го отмиваш нанеси шампоана. Така и косата няма да се пресуши.

# 169
Дивиана, благодаря! Ще пробвам. А ти слагаш ли алкохол в маските? Също да те питам правиш ли си финиш без отмиване? Трябва ми нещо за дните следващи измиването, което да освежава / хидратира. Четох за спрей от алое, вода и етерично масло, но не съм го пробвала още.

# 170
Letsgo, много отдавна вече не съм слагала алкохол в маските.
Правя си финиши без отмиване - последният ми такъв е с МСМ и алое вера. Комбинацията ми харесва, защото косата стои по-твърда /да не се бърка със суха/.
Скрит текст:
Хидратиращ финиш с МСМ   

240 мл дестилирана вода
180 мл гел алое вера
  60 мл растителен глицерин
2 пълни с връх с.л. МСМ на прах
10 капки ЕМ от мента
10 капки ЕМ от лимонена трева
10 капки ЕМ от розмарин
240 мл бутилка с пулверизатор   

Смесете МСМ с водата до пълното му разтваряне и чак тогава добавете гела от алое вера. Разклатете добре, за да се смесят и добавете глицерина. Отново разклатете, добавете етеричните масла и разбъркайте сместа. Изсипете в бутилката и пръскайте върху косата и скалпа. Може да се използва всекидневно.

Read more: http://cosmeticsandoils.blogspot.com/2014/02/msm-mineralat-na-kr … tml#ixzz3MFDTgFpk

# 171
Дивиана, благодаря! Ще си забъркам едно спрейче. Сяра ползвам, но под формата на сулфур, обикновения прах по аптеките. Слагам го понякога в почистващите маски с хума и в маските за коса със жълтък. На лицето определено виждам ефект.

# 172
Момичета, Дивиана  Hug  Praynig
Маслото от невен само на определен раздразнен участък ли се нанася или няма проблем и на цялото лице да се намаже? А около очите?

Последна редакция: пт, 19 дек 2014, 23:32 от Анонимен

# 173
# 174
Маслото от невен само на определен раздразнен участък ли се нанася или няма проблем и на цялото лице да се намаже? А около очите?
Linnda, няма проблем да го нанасяш по цялото лице, напротив, маслото от невен е много нежно и е напълно подходящо.
В областта около очите също можеш да го опиташ - по принцип влияе добре при отоци и торбички под очите, както и при тъмни кръгове, но има вероятност и да не ти понесе /отнася се не само за това масло/. Опитай да нанесеш пестеливо и наблюдавай как ще ти се отрази. Hug

# 175
Linnda, няма проблем да го нанасяш по цялото лице, напротив, маслото от невен е много нежно и е напълно подходящо.
В областта около очите също можеш да го опиташ - по принцип влияе добре при отоци и торбички под очите, както и при тъмни кръгове, но има вероятност и да не ти понесе /отнася се не само за това масло/. Опитай да нанесеш пестеливо и наблюдавай как ще ти се отрази. Hug

Дивиана много ти благодаря, безценна си  Heart Eyes Hug Ще пробвам още тази вечер и след няколко дена ще ви пиша отзиви Wink

# 176
  • Стара Загора
Момичета маслената баня за лице колкото често се прави? Simple Smile

# 177
  • Варна
Шипковото заличава ли бръчки, някой от личен опит да сподели ? Simple Smile

# 178
# 179

Общи условия

Активация на акаунт