Голямата тема за малките масла - 9

• 68 609
  • 742
  •   1
Отговори
# 195
Дивиана, какво е МСМ и от къде поръчваш гел от алое вера? Косата ми е твърда, непокорна, суха и имам остра нужда от хидратация. Освен това ползвам два пъти в седмицата сешоар и я боядисвам. Слагам на влажна коса органично кокосово масло и малко кристали, тя буквално ги пие.

MSM=метилсулфонилметан - органично сярно съединение. Ако решиш да използвашМСМ на прах, не на таблетки! в маска/и за коса, имай предвид, че може да ти втвърди косата!
Гел от алое вера съм поръчвала преди време от Форевър ливинг /в семейството ми го пиеха/, сега предпочитам да си го правя.

Цитат
Имам паднал цял клон (доста големичък) от алоето, което си отглеждаме. Забравих да си сложа в маската за коса днес, но как бихте ми препоръчали да го използвам, за да не го изхвърля?
Merry., измий го и го обели, след което го нарежи на парчета и го смели в комбинирана сокоизтисквачка /за моркови/. Ако нямаш - в блендер или с пасатор.
Към количеството, което ми остане неизползвано аз добавям натурален консервант и съхранявам в хладилник.

# 196
Цитат
Имам паднал цял клон (доста големичък) от алоето, което си отглеждаме. Забравих да си сложа в маската за коса днес, но как бихте ми препоръчали да го използвам, за да не го изхвърля?
Merry., измий го и го обели, след което го нарежи на парчета и го смели в комбинирана сокоизтисквачка /за моркови/. Ако нямаш - в блендер или с пасатор.
Към количеството, което ми остане неизползвано аз добавям натурален консервант и съхранявам в хладилник.
Какво да разбирам под натурален консервант? Сори за тъпите въпроси, ама..  Grinning Blush

# 197
Letsgo, Magnollia, Freya благодаря ви за препоръките и насоките, направо ще взема това което Магнолия ползва. Иначе доколкото аз разбрах Letsgo е посочила тези двата като най-разпространите и да внимавам да не ги взема. И аз днес точно тях видях, че предлагат, но се отказах като видях състава, даже щях да ви питам, но вие вече сте ме насочили  Hug Hug

# 198
Linnda, внимавай при избора. Повечето гелове по аптеките имат консерванти и дори оцветители. По-добре виж в някой магазин за био храни и козметика.

Най-разпространени са тези двата:
http://www.abopharma.bg/bg/pages/aloe-vera-aktiven-gel.php
http://apteka.framar.bg/30015702/%D0%B0%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B3 … 100-%D0%BC%D0%BB-

Тези, които си посочила не са чисто алое Вера, а с примеси. Трябва да се ползва чисто, а най-добро е от цели листа. В добрите аптеки има качествени и био продукти. Хубавото Алое Вера е сравнително скъп продукт - цената трябва да те ориентира донякъде, макар и не прекалено.

Аз ползвам ето това и съм много доволна:
http://www.remedium.bg/?page_id=27&record_id=265937

Защо да трябва да е от цели листа алоето? Най-добре е да е само от сърцевината  Peace в корите се съдържат и някои дори вредни в-ва, които, за да се неутрализират, алоето минава през различни обработки и от тези обработки не е ясно какво се случва и с полезните в-ва  Peace
Моят съвет е да гледате да е от сърцевина и в състава на първо място да пише алое и следващите съставки да са натурални  Peace някои момичета преди ми казаха, че моето е с неоснователно висока цена, но аз си знам защо я плащам тази цена и какви са ползите от това  Peace

# 199
Mari Lin, на Форевър Ливинг ли?

# 200
Да  Simple Smile Не искам да правя реклама, не му е тук мястото. Не казвам, че е единственото добро, но казвам, че има значение какво и от къде  Peace

# 201
Така е. И на мен приятелка ми го препоръча и и вярвам, но така и не се навих да си взема.

# 202
Не се колебай, няма да сбъркаш  Peace На мен ми изкарва доста дълго време  Wink
Оспамихме темата за маслата  Embarassed
Сега стоя наклепотена точно с масла и алое и събирам сили да отида да се измия  Thinking

# 203
  • София
Да  Simple Smile Не искам да правя реклама, не му е тук мястото. Не казвам, че е единственото добро, но казвам, че има значение какво и от къде  Peace

Да, добро е, но ако се ползва предимно орално, т.е. за пиене, като добавка. Ако ще си го слагаш предимно по косата, лицето и тялото цената не си заслужава /според мен/, макар за мен цената да не е никога водеща при купуването на продукти.

# 204
Linnda, правилно си ме разбрала.

И аз гледах геловете от алое, които сте препоръчали тук, но не купих, защото са хранителни добавки и не знам как се държат върху кожата използвани без отмиване. Лепнат ли или са ок?

# 205
Хм, май говорим  за различни неща... Аз не се мажа с това за пиене, а с това, което си е за мазане:

Скрит текст:
Другото си го пия, което също влияе на доброто състояние на кожата, но отвътре  Peace

# 206
  • София
Хм, май говорим  за различни неща... Аз не се мажа с това за пиене, а с това, което си е за мазане:

Скрит текст:
Другото си го пия, което също влияе на доброто състояние на кожата, но отвътре  Peace

Тук въобще не става въпрос за продукти, които са направени за мазане за лице, тяло, стави и т.н. Както и по-горе казах продуктите на Форевър Ливинг са качествени и добри, но за маски с масла и други неща смятам, че чостия гел, който е от типа за приемане вътрешно е най-добър. Това си е мое мнение. Говоря само за Алое Вера,  а не за продукти с алое Вера.

За пиене на добавки  е друга темата   bouquet

# 207
  • Стара Загора
Вчера и аз си купих Алое Вера от аптеката на NaturesWay- от цели листа!Казаха ми ,че било мн добро 99.5%алое,за пиене е и е под формата на течност,като вода.Дали е добре това? newsm78Преди години си взимах за пиене и беше гелообразно.

# 208
  • София
Вчера и аз си купих Алое Вера от аптеката на NaturesWay- от цели листа!Казаха ми ,че било мн добро 99.5%алое,за пиене е и е под формата на течност,като вода.Дали е добре това? newsm78Преди години си взимах за пиене и беше гелообразно.

Да, хубаво е. Може да е гел, може да е сок. И двете стават.

# 209
Момичета имам много подходящо и удобно шише за нанасяне на масла по косата, та питането ми е има ли проблем да стоят за по дълго омешани няколко вида масла, за да не правя смес всеки път. Става дума за бадемово и авокадо, и евентуално шипково?  Praynig Hug

Общи условия

Активация на акаунт