Голямата тема за малките масла - 9

• 68 658
  • 742
  •   1
Отговори
# 90
Хоп, и аз да се похваля с първата ми покупка на масло от чаено дърво Grinning Ще го ползвам за пъпки, белези, имам и нещо, която смятам за брадавица на пръста. Надявам се и при мен да има положителен ефект. Някой ползвал ли е чаено дърво срещу брадавици?

# 91
  • Велико Търново
Откакто капвам по няколко капки чаено дърво в шампоана на дъщеря ми, пърхотът й изчезна Peace
Днес съм замислила маслена баня с арганово масло Flutter
Много съм доволна и от този продукт - http://www.zoya.bg/Витализиращо-масло-за-коса-210-мл.4906

# 92
  • София
Здравейте, момичета
поздравления за страхотната и супер интересна тема  bouquet
имам конкретен въпрос
моята девойка е на 8г и от едн-два месеца косата й започна да става чуплива, да се оплита, да цъфти, появи се и пърхут, ситен един такъв, леко се омазнява в корените
чудя се какво да я правя
каква маска от масла да пробвам и дали въобще мога да слагам на нейната възраст  newsm78
забравих да кажа че е с дълга коса, финна, тънка, но доскоро нито пърхут имаше, беше й гладка като коприна Sick
Галя, на тази възраст децата вече започват да влизат в пубертета в следствие на което се повишава тестостеронът. Той засилва секрецията на себум, косата се омазнява по-често, поражда се акне, пърхот... Наистина е най-добре лекар да види детето, но най-вероятно се касае за нормална възрастова хормонална промяна.

# 93
Дивиана,благодаря   bouquet ,наистина изглеждат различни и даже по-плътни ми се струват муселиновите кърпи,явно ще поръчвам  Grinning,само да реша от къде .

# 94
  • София
Здравейте, красавици! Искам да попитам, колко често е хубаво да се прави маслена баня на лицето? Аз тази вечер си направих с рициново и 4-5 капки чаено дърво, само това имах под ръка, какви други масла да използвам при маслената баня, за акнеичната и дехидратираната ми кожа  Rolling Eyes  Praynig

# 95
Дивиана, и на мен ми харесаха твоите кърпи. Откъде могат да бъдат поръчани?   bouquet

# 96
Много обичам маслените маски за косата, правя ги с едно или няколко масла. Напоследък усещам дължините по-сухи и твърди. Кое масло според вас би ми омекотило най-добре косата? В момента имам ЯЧРМ, арганово, кокосово,  от жожоба, от авокадо, от пшенични зародиши, от гроздово семе и едно за мазни корени, което е смес от масла....Искам да ползвам само това, което да ми омекоти, но не мога да преценя кое точно как действа... newsm78 #Crazy Зехтин и тривитаминол не понасям.. Mr. Green

# 97
Дивиана, и на мен ми харесаха твоите кърпи. Откъде могат да бъдат поръчани?   bouquet
Elenore,
http://www.lookfantastic.com/pai-organic-muslin-face-cloth/10528 … productsuggestion  Hug

lunna pateka, според мен ти трябва хидратация, а маслата няма да ти я дадат.
Можеш да опиташ с маслена маска (арганово и жожоба примерно) само в корените, а след шампоана да нанесеш по дължините маска от мед, гел алое вера + хидратиращ балсам. На влажна коса можеш да сложиш капка-две от някое леко масло (например масло от гроздови семки или арганово), което да запечата влагата.

# 98
Здравейте, момичета! Тази тема от години я пропускам и ето, че ми се падна тази вечер да стигна и до нея Simple Smile Та, ровя си аз в нета за ролки на Ремингтон, и от линк на линк стигнах до един сайт за ролки. Понеже ми се видяха евтини нещата, реших да се разровя. Назимах си ластички, ролки, огледалце, гребенчета и реших да видя и категорията за маслата. Просто така от любопитство. И се зачетох в описанието за бадемовото и пшеничното масло. И това, което прочетох много ми харесва. По принцип, от край време се каня да потърся качествен подхранващ нощен крем, но така и не успявам да намеря време да се разровя в нета (в интерес на истината, доста ме помръзва  Blush). Та, така след като написах в гугъл - пшенично масло, разбира се, като резултат ми излезе тази тема, само че от 2008 година.

Разгледах първия пост, прегледах документите, които сте събрали в google docs и сега съм в чуденка дали да поръчам от този магазин. Притеснявам се да не попадна на кофти масла, понеже четох в документите, че капка от маслото капната върху хартия, трябва да не остави следа, ако е качествено. Сайтът се казва Магазинче за домашна козметика. Поръчвали ли сте от там? Какво е качеството? В документа на две места попаднах на мнения на съфорумки, че са поръчали от Зоя.бг.

Нямам търпение да почна да се мажа, понеже с неохота забелязвам, че бръчките се обаждат. Кожата ми определено не е като преди. Доста  бързо започна да губи еластичността си  Cry До преди няколко месеца ползвах Виши Идеалия, а в момента съм с Авен Клиананс. Но крем ползвам само сутрин, като основа за грим.  Rolling Eyes Отделно, че кожата ми е проблемна Sad Имам кофти акне отстрани по контура на челюстта. Ту се успокоява и пъпките изчезват за малко, ту се появяват отново със страшна сила. Писна ми. Явно трябва да се погрижа повече за кожата ми, защото годинките си вървят.

Съжалявам за дългия пост, но съм много развълнувана и имам огромни очаквания след прочетеното за маслата. Кажете ми само, моля ви, дали сте поръчвали от този сайт? Може да споделите откъде поръчвате вие. Не искам да попадам на некачествени продукти. И без това кожата ми е зле.

bouquet

Редактирам: Сега видях цените в сайта на Зоя.бг. Доста по-скъпо е от другия сайт. Да разбирам ли, че този другия продава некачествени продукти? Ето за сравнение:
линк 1
линк2

Сега се сетих и за Златната рибка. Май и там съм виждала масла. Сега ще хвърля едно око и там.

Още нещо се сетих. Косата ми също е доста зле, понеже често я изправям с преса. Мисля да втривам в корените бадемово и пшенично масло. Но чудя се, дали има някое масло, което може да се изпозлва за термозащита? Или там си трябва специален продукт?  newsm78

Последна редакция: сб, 06 дек 2014, 23:10 от Мишелин

# 99
  • София
Мишелин

Не може да става въпрос за сравнение между двете масла по отношение на качество. Това от Зоя.бг е много хубаво. Аз не ползвам Икаров за лице от много отдавна, за коса също.
Ако са ти скъпи маслата в Зоя.бг,  то можеш да вземеш на Ривана
http://www.rivana.eu/shop/index.php?route=product/product&pa … amp;product_id=97

Има и разфасовка от 500 мл.

# 100
  • София
да попитам и аз, като новак, маслата на Икаров ниско качество ли са2
вярно че цената им е ниска, но мисля че качеството е определящо, та им се чудех и аз? newsm78
аз съм в очакване на едно масло от риган-ще го ползвам за съсипани от дезифектанти нокти-да видим какво ще излезе
ще пиша после

# 101
Благодаря за отговора, Magnollia. Ще поръчам от Зоя.бг в такъв случай. Може би ще е по-добре да не правя компромис с качеството щом става въпрос за кожата  Hug

Gallia2007, все ми се струва, че съм чела добри отзиви за маслата на Икаров, но беше преди доста време. Може оттогава насам да са се променили нещата. Иначе и на мен ми е интересно мнението на по-компетентните по темата  Hug

Аз лично не бих имала притеснения да ползвам Икаров за нокти. Към кожата бих подходила малко по-предпазливо, че може да се получи реакция, допълнително запушване на порите

# 102
Дивиана, благодаря.. Ще пробвам това с меда и алоето, да видим... Напоследък наистина май прекалих с протеините за косата...

# 103
Момичета, муселинени кърпи само от чуждестранни сайтове ли си поръчвате? Не успях да намеря информация дали се предлагат и тук.

# 104
  • София
Момичета, муселинени кърпи само от чуждестранни сайтове ли си поръчвате? Не успях да намеря информация дали се предлагат и тук.

Има в детски магазин Пакостник в Овча купел.

Общи условия

Активация на акаунт