Голямата тема за малките масла - 9

• 68 653
  • 742
  •   1
Отговори
# 105
Момичета,ето нещо за маслата и акнето http://www.minimalistbeauty.com/oils-specifically-for-acne-prone-skin/    bouquet

# 106
  • Бургас
Момичета,
кое масло се препоръчва при косопад ????? (имам кокосово, жожоба, рициново, бадемово)

# 107
  • София
Момичета,
кое масло се препоръчва при косопад ????? (имам кокосово, жожоба, рициново, бадемово)

Рициново, има много добър ефект за растеж и върху миглите и веждите.

# 108
Момичета,

Бадемовото Peace В листовката пише, че е един от най-мощните стимулатори за поникване на коса. Мога да го потвърдя от личен опит от преди години, когато имах много силен косопад. Ползвала съм и рициново, но то ми омазняваше косата, и кокосово, но при мен то нямаше ефект за косопада.

# 109
Момичета, муселинени кърпи само от чуждестранни сайтове ли си поръчвате? Не успях да намеря информация дали се предлагат и тук.

Има в детски магазин Пакостник в Овча купел.

Благодаря, Jeni_E!  bouquet

# 110
Благодаря за отговора, Magnollia. Ще поръчам от Зоя.бг в такъв случай. Може би ще е по-добре да не правя компромис с качеството щом става въпрос за кожата  Hug

Gallia2007, все ми се струва, че съм чела добри отзиви за маслата на Икаров, но беше преди доста време. Може оттогава насам да са се променили нещата. Иначе и на мен ми е интересно мнението на по-компетентните по темата  Hug

Аз лично не бих имала притеснения да ползвам Икаров за нокти. Към кожата бих подходила малко по-предпазливо, че може да се получи реакция, допълнително запушване на порите

Аз съм ползвала на Икаров и не са ми навредили, само положително съм видяла. Но наистина не са 100% чисто масло. Представи си какъв ефект може да има с истински, качествени масла. А пък и ти сама го каза - компромис с кожата не трябва да се прави Wink

# 111
Момичета, при маслената баня да ли е възможно да се увеличат спуканите капиляри? По едно време си правех всяка седмица и след това забелязах нови капилярчета. Възможно ли е, да е от горещата кърпа?

# 112
В Зоя чаено дърво масло само на Алтея ли има?

# 113
  • в огледалото на живота
Имам нужда от малко професионална помощ,но незнам дали е подходящо за тази тема.. Blush
Наскоро получих като подарък два продукта от марката ''Lush'':твърд шампоан и балсам.
Питането ми е предимно за балсама.На самата кутия пише следното:
-Балсам за коса, който трансформира цъфтящите краища и придава ярък блясък. Съдържа множество укрепващи косата съставки, като екстра върджин зехтин, пресни яйца от свободно отглеждани кокошки и феър трейд кокосово масло. Кокосовото масло също така подобрява състоянието на косата и й придава блясък. Ароматизиран е с тонизираща комбинация от масло-абсолют от портокалов цвят, и масла от грейпфрут, нероли и палисандрово дърво.

Ето линка към него:

https://www.lushbg.com/shop/product/product/path/147_186/id/1326/КОСА-Балсами-за-коса-shine-so-bright
Никога не съм ползвала подобен род продукти и ми се иска да е правилно и по предназначение.... Simple Smile
Снощи опитах да нанеса от балсама върху леко влажна коса след измиване.Има леко мазна структура при допир,разтрих малко количество между пръстите и нанесох в краищата.Няма ефект на омазняване за сега,но и не виждам нещо по различно.Дали е правилно?

А това е твърдия шампоан:

https://www.lushbg.com/shop/product/product/path/147_148/id/38/КОСА-Твърди-шампоани-new-
Ето и в реален план снимка :
Скрит текст:

И още един въпрос:имам масло от макадамия в остатъчно количество.Като маска за коса в каква комбинация прилагате?Правила съм маслена баня с него и действа добре на кожата ми,именно защото е от типа ''бързо попиващо''.

Последна редакция: пн, 08 дек 2014, 10:15 от ~Dev~

# 114
Момичета, при маслената баня да ли е възможно да се увеличат спуканите капиляри? По едно време си правех всяка седмица и след това забелязах нови капилярчета. Възможно ли е, да е от горещата кърпа?
Преди това как си напарваш лицето? На парна баня ли? Една моя леля така е с много спукани капиляри по лицето от парна баня на лицето. От горещата кърпа не знам дали може да стане... newsm78

# 115
Здравейте, момичета
поздравления за страхотната и супер интересна тема  bouquet
имам конкретен въпрос
моята девойка е на 8г и от едн-два месеца косата й започна да става чуплива, да се оплита, да цъфти, появи се и пърхут, ситен един такъв, леко се омазнява в корените
чудя се какво да я правя
каква маска от масла да пробвам и дали въобще мога да слагам на нейната възраст  newsm78
забравих да кажа че е с дълга коса, финна, тънка, но доскоро нито пърхут имаше, беше й гладка като коприна Sick

Като цяло е добре да подстригвате късо детските коси. Като бях малка родителите ми винаги ме правеха на френско каре и даже ме обръсваха понякога - тогава много им се дразнех , но сега .... започнах да си я пускам в 4 клас и досега косата ми е все под кръста и само и единствено шампоан ползвам , без балсам без нищо и е гъста , здрава , права и един цъфнал косъм нямам. Фризьорките винаги се измумяват . И не е до ген , тъй като и  двамата ми родители и баби и дядовци са със все тънки и пършави коси.
даже в класа ми винаги имаше няколко момичета, които бяха с коси под кръста тогава и аз много плаках и се дразнех , че на мен не ми дават, но сега (15 години по-късно ) те не могат да си пуснат косата дори и под раменете без да им цъфне , а аз се радвам на уникална коса Simple Smile

# 116
  • Бургас
Момичета,

Бадемовото Peace В листовката пише, че е един от най-мощните стимулатори за поникване на коса. Мога да го потвърдя от личен опит от преди години, когато имах много силен косопад. Ползвала съм и рициново, но то ми омазняваше косата, и кокосово, но при мен то нямаше ефект за косопада.

Извинявай че те занимавам с пояснения, но само бадемово масло ли си ползвала или смесено с нещо ??

# 117

Горещо и студено твърдо не при чупливи капиляри. Наблегни на почистващи маски с хума и смлени овесени ядки. Редовно използвани заместват успешно почистването с парна баня.
Бих ти препоръчала вместо тоник да използваш дестилирана вода от хамамелис, който тонизира стените на кръвоносните съдове.
http://www.zoya.bg/fr/%D0%A2%D0%BE%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%B7%D0%B … %D0%BC%D0%BB.2818
Използвай вътрешно и външно витамин Ц  Peace

# 118
Момичета,

Извинявай че те занимавам с пояснения, но само бадемово масло ли си ползвала или смесено с нещо ??
Само чисто, не съм го смесвала. Видях цялостен ефект след първия месец ползване, на всяко миене на косата го слагах и стоях по 2 часа. След 7 месеца ползване имах уникално здрава и бляскава коса, падаше тежко на раменете и отвсякъде ми стърчаха нови косми като се вържех на опашка, определено имаше голям ефект при мен за сгъстяване.Simple Smile

# 119
Благодаря за съветите. Явно ще се откажа от маслената баня. Много добре ми почиства кожата, но няма да рискувам. Много лесно ми се появяват капиляри  Sad

Общи условия

Активация на акаунт