Голямата тема за малките масла - 9

• 68 638
  • 742
  •   1
Отговори
# 120
В Зоя чаено дърво масло само на Алтея ли има?
Само на Алтея, поне това намирах аз, когато търсех да си поръчвам. В крайна сметка си взех на Ривана и не съжалявам, защото съм много доволна от ефекта на лицето, а и е по-изгодно  Wink

# 121
Може и да е писано назад, но не видях, затова ще попитам нещо. Някой ползвал ли е масло от маково семе? Видях го вчера в супермаркета, наредено до кокосово, бадемово, рициново, сусамово и т.н. Мисля си, че тук го ползват за готвене, както и останалите, но ми е чудно дали има приложение за коса например. Видях и масло от някаква трицветна теменуга, такова пък изобщо не бях чувала.  Thinking Притеснява ме малко, че са доста евтини тези масла (към 1.80 евро за 200 мл) и не знам дали има значение. То бурканче с гъша мас от 150 мл е по-скъпо.  Laughing

# 122
Евтино е, защото е смес със зехтин. Simple Smile 
Ако откриеш масло от син мак по вашите ширини непременно си купи, защото е много хвалено Simple Smile - хубав аромат, богато на магнезий, селен, вит Е и др. Подходящо е както за коса, така и за кожа.
Не съм го ползвала, но отдавна искам.  Simple Smile

# 123
Бадемовото става ли за около очите?Появило ми се едно червено сухо петно точно под едното око,като лишеи.Нямам друго подходящо мазило..

# 124
  • в огледалото на живота
Имам нужда от малко професионална помощ,но незнам дали е подходящо за тази тема.. Blush
Наскоро получих като подарък два продукта от марката ''Lush'':твърд шампоан и балсам.
Питането ми е предимно за балсама.На самата кутия пише следното:
-Балсам за коса, който трансформира цъфтящите краища и придава ярък блясък. Съдържа множество укрепващи косата съставки, като екстра върджин зехтин, пресни яйца от свободно отглеждани кокошки и феър трейд кокосово масло. Кокосовото масло също така подобрява състоянието на косата и й придава блясък. Ароматизиран е с тонизираща комбинация от масло-абсолют от портокалов цвят, и масла от грейпфрут, нероли и палисандрово дърво.

Ето линка към него:

https://www.lushbg.com/shop/product/product/path/147_186/id/1326/КОСА-Балсами-за-коса-shine-so-bright
Никога не съм ползвала подобен род продукти и ми се иска да е правилно и по предназначение.... Simple Smile
Снощи опитах да нанеса от балсама върху леко влажна коса след измиване.Има леко мазна структура при допир,разтрих малко количество между пръстите и нанесох в краищата.Няма ефект на омазняване за сега,но и не виждам нещо по различно.Дали е правилно?

А това е твърдия шампоан:

https://www.lushbg.com/shop/product/product/path/147_148/id/38/КОСА-Твърди-шампоани-new-
Ето и в реален план снимка :
Скрит текст:

И още един въпрос:имам масло от макадамия в остатъчно количество.Като маска за коса в каква комбинация прилагате?Правила съм маслена баня с него и действа добре на кожата ми,именно защото е от типа ''бързо попиващо''.
Никой ли няма мнение относно моите въпроси  Blush
Да побутна все пак....

# 125
Аз нямам опит с подобни продукти, нито съм използвала масло от макадамия, но предполагам може да го смесваш с каквито масла имаш и харесваш.  Peace

# 126
  • Пловдив
За маска на косата...колко капки етерично масло се слага Rolling Eyes На 30мл. - 10капки или...?

# 127
Ако откриеш масло от син мак по вашите ширини непременно си купи, защото е много хвалено Simple Smile

Ами не e смес с нищо. Пише 100% Pure Poppy Seed Oil. То 200 мл хубав зехтин може да струва повече.  Laughing
Ще го потърся това от син мак, благодаря за съвета.  Peace

# 128
  • София
Имам нужда от малко професионална помощ,но незнам дали е подходящо за тази тема.. Blush
Наскоро получих като подарък два продукта от марката ''Lush'':твърд шампоан и балсам.
Питането ми е предимно за балсама.На самата кутия пише следното:
-Балсам за коса, който трансформира цъфтящите краища и придава ярък блясък. Съдържа множество укрепващи косата съставки, като екстра върджин зехтин, пресни яйца от свободно отглеждани кокошки и феър трейд кокосово масло. Кокосовото масло също така подобрява състоянието на косата и й придава блясък. Ароматизиран е с тонизираща комбинация от масло-абсолют от портокалов цвят, и масла от грейпфрут, нероли и палисандрово дърво.

Ето линка към него:

https://www.lushbg.com/shop/product/product/path/147_186/id/1326/КОСА-Балсами-за-коса-shine-so-bright
Никога не съм ползвала подобен род продукти и ми се иска да е правилно и по предназначение.... Simple Smile
Снощи опитах да нанеса от балсама върху леко влажна коса след измиване.Има леко мазна структура при допир,разтрих малко количество между пръстите и нанесох в краищата.Няма ефект на омазняване за сега,но и не виждам нещо по различно.Дали е правилно?

А това е твърдия шампоан:

https://www.lushbg.com/shop/product/product/path/147_148/id/38/КОСА-Твърди-шампоани-new-
Ето и в реален план снимка :
Скрит текст:

И още един въпрос:имам масло от макадамия в остатъчно количество.Като маска за коса в каква комбинация прилагате?Правила съм маслена баня с него и действа добре на кожата ми,именно защото е от типа ''бързо попиващо''.
Никой ли няма мнение относно моите въпроси  Blush
Да побутна все пак....

Маслото от Макадамия може и за лице и за коса. Да по-леко е и попива добре. Може да се смесва с всякакви масла.

Не съм ползвала двата продукта, за които питаш, но мисля, че правилно ги използваш. Не можеш да очакваш вфект веднага. Трябва да дадеш време на продукта да подейства.

# 129
Ако откриеш масло от син мак по вашите ширини непременно си купи, защото е много хвалено Simple Smile

Ами не e смес с нищо. Пише 100% Pure Poppy Seed Oil. То 200 мл хубав зехтин може да струва повече.  Laughing
Ще го потърся това от син мак, благодаря за съвета.  Peace

Права си за хубавия зехтин. Grinning
Не знам защо тогава е толкова евтино, след като по принцип държи висока цена. Възможно е да е на промоция или да се презентира нов продукт (на нова фирма).

Масло от макадамия съм добавяла към боята за коса /Макадамия/. За лице не съм го ползвала.

# 130
Кое масло е най-добре да се използва за лице? Против бръчки и за суха кожа.......

# 131
  • в огледалото на живота
Благодаря ви дами за мненията  Hug

Кое масло е най-добре да се използва за лице? Против бръчки и за суха кожа.......
Ползвала съм шипково и масло от гроздови семки.
Второто определено ми повлия по-добре на кожата,но си е индивидуално все пак  Peace

# 132
И за бръчки и за суха кожа е хубаво маслото от пшеничен зародиш, също така и шипковото, авокадо, арган... ми много са Simple Smile

# 133
Аз се включвам с "провидение" от снощи.
Косата ми е суха, поизтощена. Преди сушене със сешоар все слага масла, които да я омекотят. Все си мислех, че аргановото и макадамията най-добре ми действат. Хубаво, ама не се усещах, че често смесвам с масло от жожоба. Снощи слагам само арганово, суша - абе седи ми суха косата.  Confused Светна ми нещо, сложих малко от жожоба и косата ми стана страшно мекичка. Shocked
Уж е по-обикновено, а пък има при мен страхотен ефект.  Peace

# 134
  • Пловдив
Аз пък си купих хининов шампоан и сложих капки м.розмарин...за 2 измивания е ок,ама нещо усещам,че пък сега пърхут ще се появи или започва даже ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт