Голямата тема за малките масла - 9

• 69 951
  • 742
  •   1
Отговори
# 480
Ето това е гелът: линк

Маслата не заместват ли кремовете? Rolling Eyes А и кремовете все пак са ги химия

# 481
Освен гелът с кончето, който е показала Мишелин, този с елфа също много хубав. Той се пени малко повече. Понякога го ползвам и като шампоан.
Скрит текст:

Относно маслата и кремовете. Чела съм, че кремовете помагат на маслата да проникват по-добре, тъй като съдържат съставки преносители. При мен много успешна е комбинацията на крем Ред аут на Фитокод с капка масло и малко алое вера гел. Кремът е натурален, лек и попива напълно. През деня ако ползвам само масла лъщя повече от желаното, особено на слънце.

# 482
Ще го пробвам и този с елфчето. При мен пък лъщенето осезаемо намаля. Преди като се будех сутрин, след чисто измито лице вечерта, мазнина избиваше по лицето ми. Сега се будя с почти сухо лице. Ползвам конопено олио за цялото лице и чаено дърво за областта около челюстта, че там ми избиват акнетични пъпки. По напред се бях оплакала, че чаеното дърво не ми помага, но сякаш наистина пъпките завяхват по-бързо спрямо преди. Преди беше избиване на пъпката, някакъв период на зреене и набъбване и отнемаше около 10-15 дни да изчезне. Сега вече за 3-4 дена.

Като приключа с чаеното дърво, мисля да взема лавандула. А днес мисля да се пробвам за първи път с маслена баня за лицето.

Между другото, една вечер се мазах с бадемово олио и на сутринта лицето ми беше по-мазно от обичайното (след мазане с конопено олио). Тежичко ми се видя.

# 483
  • вятър в маслините, вятър над хребета
А как използвате чаеното масло- директно нанасяте върху кожата или разреждате? Аз се притеснявам, че директно ще ми пари, колкото и минимално количество да е върху голяма площ.

# 484
Аз го нанасям директно въху кожата, без да разреждам. Но нека се изкажат и по-вещите. Иначе има леко парене, но минава бързо.

Върху единия ми клепач се появи нещо като лишей или и аз не знам какво. Кожата се изсуши и стана грапава. Мазах няколко дена с конопеното олио и кожата се позаглади. Обаче снощи, в случай че е имало някакви бактерии на това място, мацнах и малко чаено дърво.  Laughing Пари, но е леко и кратко. Или просто съм заспала  Mr. Green

# 485
Мишелин, слагах няколко поредни дни и маслото и крем. Уж по - лесно проникват съставките и на двете, допълвали се... Не зная колко е вярно, но аз определено съм доволна от резултата.
 Тази сутрин си намазах скалпа и косата с масло от пшеничен зародиш и макадамията(само такива имам) Разресвах няколко пъти и се ужасих от това колко много коса ми падна. newsm45 Не знаех, че имам такъв косопад.
 И при вас ли се случва така. След малко влизам да се къпя, докато спи детето, че след това ще излизаме на разходка. Wink Леко ми е притеснено дали ще успея да измия добре косата или ще остане на мазни клечки. В същото време ми се искаше по - дълго време да стоя, за да получа по - осезаем ефект.

Какво стана с ЯЧРМ? Ще има ли зареждане в Зоя? Mr. Green

# 486
  • София
Вчера минах до смесения магазин и ми обясниха, че повече няма да зареждат ЯРЧМ!

# 487
  • В полите на Пирин планина
Вчера минах до смесения магазин и ми обясниха, че повече няма да зареждат ЯРЧМ!

Много неприятно  Thinking

Моля, някое от момичетата, които поръчват от е-bay да пусне линк или продавач за ЧЯРМ.

Честно казано и аз капвам вечер в крема няколко капки кайсиево масло и така нанасям. Попива по-бързо, отколкото само масло самостоятелно.

# 488
Момичета какво ще кажете за този продавач:https://http://www.ebay.co.uk/itm/Sunny-Isle-Jamaican-Black-Castor-Oil-E … sh=item4182d6528c

Последна редакция: нд, 18 яну 2015, 14:01 от biacho

# 489
Всички етерични масла се ползват за локално нанасяне върху кожата почти задължително разредени. Чаеното, лавандулата, розмарин - въобще не е полезно да ги нанасяте в чист вид - паренето е вид реакция на кожата, която ви казва, че сте прекалили, така че внимателно. Лично аз съм пробвала веднъж с чисто чаено, но остана червено петно, макар че възпалението спря. След това мина известно време докато се възстанови кожата и се заличи. Затова съм разредила чаено в такова от гроздови семки и го ползвам върху проблемни участъци.
Чаеното изсушава, внимателно с него.

При маслени маски върху косата, е нормално да пада повечко коса, защото маслата проникват и освобождават мъртвите вече косми и така те падат наведнъж. Но пък после стимулират фоликулите за нови такива.

Козметолозите твърдят, че маслата се усвоявят по-добре в кожата, когато са добавени към кремовете, защото в тях има съставки, предназначени да проникнат в по-долните слоеве на епидермиса.

# 490
Относно маслото от чаено дърво - аз го нанасям директно но с  върха на пръста единствено и само върху конкретна пъпчица да речем. На цяло лице минавам с тоника от розова вода и чаено дърво, но там на 100мл. има 3 капки от маслото.

# 491

Имам въпроси относно начина на употреба на маслата... Как нанасяте маслата върху лицето си - директно с пръсти или с памучен тампон? В какво съхранявате сместа на две и повече масла или ги смесвате непосредствено преди употребата им?
       bouquet
Аз си смесвам на дланта маслата, алоето и евентуално крем преди всяко ползване  Peace Ако ми дойде в повече го мажа на врата  Rolling Eyes Мажа само с пръсти Simple Smile

# 492
И аз изпаднах в тиха истерия като видях колко коса ми падна по време на маслена маска на скалпа....само си повтарях ,че е по-добре така,уж съм в некосопаден период,а ми падна коса колкото за 2 седмици,дано другия път да е по-малко  Shocked Shocked Shocked

# 493
И мен ме мъчи страхотен косопад.В тази връзка да ми препоръчате някакво масло или по-скоро комбинация от базово и етерично? Praynig

# 494
Аз съм страшно доволна от това шипковото масло. Мажа си лицето,косата(спря да ми капе).
Влияе страхотно. Купувам си от една мацка на много достъпна цена(не е реклама,но ако някой се интересува мога да споделя страницата и).

Общи условия

Активация на акаунт