Голямата тема за малките масла - 9

• 68 516
  • 742
  •   1
Отговори
# 690
Цитат
Гали, в първия пост на темата има в скрит текст впечатленията на някои от пишещите в темата за ЧЯРМ. Аз видях видим растеж на нови косъмчета, но след поне 2 месеца доста стриктно и често прилагане - отпред на темето при пътя косата ми беше доста изтъняла, а също и от двете страни над слепоочията. Сега пак трябва да си купя, че ми свърши, но ще поровя в e-bay, пък някой ако може да ми даде линк към изпитан продавач ще съм благодарна

Заповядай : http://www.ebay.co.uk/itm/281367958156?_trksid=p2060778.m2749.l2 … TRK%3AMEBIDX%3AIT

# 691
  • В полите на Пирин планина
Evka, много ти благодаря - сега ще погледна  Peace

# 692
Дали е ок да смесвам равни количества ЯЧРМ и гел алое? 
И в крайна сметка не разбрах дали се мие алоето после или не?
~ _Dee_Dee_~ в друга тема ми препоръчаха това

Това става ли за коса  newsm78 

# 693
  • in Wonderland
Мари Лин, благодаря, ще потърся този, който си предложила  Hug

# 694
Скрит текст:
Обаче не ми израства нова коса от него  #Cussing out Вече сигурно 3м се мажа. Иначе корените ми растат с бясна скорост, демек ускорява растежа, но нещо не забелязвам да има ефект при израстването на нова коса  Sick Оплешивелите места си ми стоят "празни"  Crossing Arms
Не е малко. А ти от какво имаш оплешивели петна? Защо не пробваш да смесваш с етерични масла, които да активизират фоликулите или с чесън?

Аз не държа да ми расте бързо косата, дори напротив, така се налага по-често да се боядисвам (къносвам). Оплешивяването е след изкарана бременност и кърмене. Онзи досаден косопад. Който вече намаля значително, но искам да ми се сгъсти отново косата  Naughty Те не са чак плешиви места, но е доста рядка на места Close
С какви етерични масла да смесвам, че да ми расте повече? Аз смесвам с други базови, кокосово, арганово, шипково, слагам и по няколко капки ЕМ от чаено дърво... Чесън не искам да слагам, защото си мирише гадно. Знам само за ЕМ от люти чушки, че активизира растежа, но не смея, защото имах (имам) себореен пърхот и четох, че не е желателно да се маже, ако скалпа не е изцяло здрав  Thinking

Според мен освен масла ти трябва и подходяща козметика  Peace  Напура има продукти за стимулиране на растежа и възстановяване на фоликулите, които дават видим резултат

Оф, има, има... ама цената им еее  Sick Далеч от моите моментни финансови възможности Tired

# 695
Mari Lin, доколкото знам, маслото от розмарин наистина помага за растежа на косата. Идеята на чесъна е също чрез силните етерични масла в него и техните аромати да раздразни кожата и да стимулира растежа. От опит ще ти кажа обаче, че коса с пърхот бързо на расте. Реши този проблем, трябва да почистваш скалпа добре от него, за да не се запушват корените, особено ако пърхотът е мазен. Напура наистина е добър вариант, има и шампоани на прилични цени, а ампулите се продават и поединично

# 696
Момичета , използвали ли сте някоя от глините в зоя бг ? Мароканската,зелената , розовата? И също някой използвал ли  е цинковият балсам против пъпки пак от зоя ?

# 697
  • София /Сухата река/
Моля Ви за съвет ,аз съм на 30 г и кожата на лицето ми е много суха-особено около очите.Имам мимически бръчки ,когато се смея.Използвам масло от жожоба ,но се замислям за масло от шипка пак в тази зона,но пък пише,че е за зряла кожа.След каква възраст кожата е ,,зряла,,? ooooh!
Ще се радвам ако ми отговорите.
Желая ви хубав ден.

# 698
Имам мимически бръчки ,когато се смея.Използвам масло от жожоба ,но се замислям за масло от шипка пак в тази зона,но пък пише,че е за зряла кожа.След каква възраст кожата е ,,зряла,,? ooooh!

Аз съм на 27 и не знам дали съм достатъчно узряла за шипковото масло  Joy ама си го ползвам и за зоната около очите и за цялото лице. Смесвам го с арганово и гел алое. Имам си мимически бръчици отстрани на очите още от детството, защото не исках да си нося очилата, заради което си присвивах очите постоянно. Откакто започнах да се мажа с масла, те понамаляха. Всмисъл, има си ги, но са с по-меки черти, по-незабележими са. Правя си и "гимнастика" на лицевите мускули, което мисля, че също помага  Peace Смея да твърдя, че кожата ми сега е в пъти по-хубава, отколкото като бях на 18-20г  Blush Сигурно вече е узряла  hahaha

# 699
  • където си пожелая...даааа...
Здравейте,  момичета!
Дъщеря ми е с дълга права коса, която обаче много се наелектризира през зимата. С какво мога да го предотвратя / става въпрос за 10-годишно дете./.
Благодаря предварително!

# 700
  • София /Сухата река/
Благодаря за експресният отговор Simple Smile

# 701
Момичета , използвали ли сте някоя от глините в зоя бг ? Мароканската,зелената , розовата? И също някой използвал ли  е цинковият балсам против пъпки пак от зоя ?
Ползвам по 1 път седмично зелената глина на cattier от зоя и съм страшно доволна, почиства и омекотява кожата прекрасно. Следващия път мисля да взема някоя от готовите им маски с глина, и за тях има добри отзиви. Peace

# 702
  • Русе
Отзиви след първа среща с ЯЧРМ:
- Измих си косата с шампоана на мъжа ми - мъжки на Алфапарф, някак не ми се искаше са хабя моите  Party
- стоплих си на водна баня рициновото масло, като сложих 3 капки чаено
- започнах да го втривам на влажна коса, обаче ми се стори много гъсто, трудно го нанасях, скубех се някак си, трудно го разстилах, лепнеше ми, беше ми кофти докато се масажирах. Дали не е ок да го разредя с зехтин следващия път?
- сложих найлонова шапка и стоях 90 мин пред камината, доста добре ми се нагря главата
- в банята първо сложих балсам в корените,масажирах малко,изплакнах, измих след това с шампоан - протеинови
- след подсушаване трудно се сресах,косата ми се смете,  следващия път ще мия с шампоан и после балсам
Кажете ако някъде съм сбъркала  Rolling Eyes

# 703
Няма проблем да слагаш зехтин, даже е хубаво за омазняването. Даже има и антибактериални свойства. Не е ок, да си слагаш балсам в корените, ако не пише изрично, че е за там. Два пъти ли изми със шампоан? Аз един единствен път съм имала проблем след ЯЧРМ и то само на един кичур, просто защото не бях измила като хората. Аз първо изплаквам много, ама много хубаво с вода. Тя да си отстрани маслата и после действам със шампоана.

# 704
След 3-тата ми маслена маска , косата която ми падна беше съвсем малко количество и определено падането като цяло намаля и през другото време... Отдъхнах си ! Мислех ,че ако косата ми продължи да капе така ще трябва да преустановя маските

Общи условия

Активация на акаунт