Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 679
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Съни, честита рожба! Да ви е жива и здрава! Heart Eyes  bouquet

Ирайн, много си права - когато зърната, ареолите и изобщо целите гърди са твърди, на бебето му е много трудно да засуче Tired Добре правиш, че цедваш по малко преди кърмене, за да поомекнат. Целта е да може хубаво да захапе бебчо. Това което го цедиш, можеш да го разнасяш с пръст по ареолите и зърната - хем помага при разранявания, хем бебчо после се ориентира по мириса на млекцето и засуква с охота Simple Smile Щом тече жълто, значи още е коластра Peace

# 541
Честити бебчета на Съни-Н   bouquet и на Сиску   bouquet ! Да са ви живи и здрави!

Въпроси:

Защо толкова го ненавиждате това хранене с АМ? Какво вредно има в АМ?  newsm78

Salvadore и другите мами, които казаха, че има люспички по кожата - всеки ден ли къпете бебчето си? С какво ги къпете/мацате?  Thinking

За силиконовите протектори - как си ги избирате? Гледам, че има различни размери и форми. Има ли някоя по-предпочитана марка? И защо някои от вас казват, че кърменето с протекторите е по-болезнено за тях - не трябва ли да предпазват, все пак? А какъв е проблемът бебето да свикне да суче с протектори??  newsm78

# 542
  • София
Няма нищо лошо в АМ и добре, че го има. Но то е заместител за по-особени случаи. А реално се представя като ежедневие. Даже педиатърката вчера обясняваше на едно момиче с прясно секцио, на което още не и бяха донесли бебето-"Като ти го донесат, първо на гърда за емоционалния контакт, после шишенцето". Няма никакъв смисъл от шишенцето, бебето яде много малко първите дни и ако му се дава често (не на три часа) няма как да остане гладно и АМ е напъшно ненужно. Много жени въобще не се и опитват, текат им гърдите ама те си дават шишетата. Аз изливам половината в мивката ощв в началото. Вчера стана проблем с другото момиче,   не и дадоха шише при последното хранене. Качи се горе-не била върнала предното шише(а го върна). Как така не дават храната...тя не може да кърми, защото пие лекарства за Австралийски антиген, вече и е спряна кърмата. Ми ако не кърмехме и другите две в стаята? Аз и дадох моето АМ. Тя се разстрои, разплака се...после дойде една по-главна неонатоложка, каза и, че е трябвало да се върне да каже, че шишето го няма в стаята, щели да и дадат мляко.
Другото момиче в стаята пък беше на антибиотици до сега, от вчера може да кърми. Та тя се цедеше, докато взимаше лекарствата и затова си има все още.
Трудно е, ама не могат да ме убедят, че е едно и също с АМ и кърма.
Иска ми се да си засуква и на голо, не че е такъв проблем със силиконовите. Сестра ми например до към третия месец кърмеше с тях, после ги свали и малкия си сучеше от нея. Моите са на Томи Типи, гледах ги да са по-широки или среден размер(като за моите гърди), отпред да не е много голямо, че да го лапва удобно. Не са лоши, но не знам дали съм направила най-добрият избор. Може би ще взема още едни на Медела или Авент.  Боли ако са ти малки и  при самото засмукване, когато бебето прави вакуум и зърното се издължава. Но мен зърната май не ме болят толкова, колкото гърдите. Доста са твърди, малкия не може да изсуче всичко. Днес от двете изцедих около 30мл, можех и още доста, но реших да му дам от тях и после изцеденото.  И сега още са ми на буци, ще цедя след малко. През нощта текох, измокрих нощницата, чаршафа...абе гнусна работа, дано след някой друг ден се регулират нещата.

# 543
 amy_nka  - чак пък да се ненавижда newsm78 Добре е, че го има - както в примера на Ирайн с майката с Австралийски антиген. ОБАЧЕ, тъй като това е един изключително печеливш бизнес в световен мащаб, масово майките биват стимулирани да не кърмят, дори да нямат проблем. Предполагам си наясно с предимствата на майчиното мляко и на кърменето като процес - в подфорум Кърмене има страшно много полезна информация, както и с тъжната статистика в БГ, как почти на всяка майка до 2-3 месец й спира кърмата, а една огромна част дори с хапчета още в болницата си я спират Confused

Силиконови зърна съм си взела на Авент (и предния път тях ползвах). Този път взех по-малкия размер (може и да не ми потрябват, де Whistling). Болезнено е, ако е разранено зърното и ареолът, независимо дали със или без зърна; те предпазват да не се разранят още повече. Неудобството от свикването със зърна (ползвах ги до 4 месец) е това, че усложняват кърменето - трябва да ги носиш навсякъде с теб; да ги миеш; и не е много удобно, ако си някъде навън да слагаш зърна и да кърмиш. Иначе, кърменето си е доста дискретен процес без тях Simple Smile

Ирайн, като се приберете лека полека ще се нормализират нещата. Течовете няма да спрат бързо, но се преживява. Както се казва - и това ще мине.  Hug От предния път имам ето тези накрайници - лекичко облекчават гърдите и не пропускат - аз ги слагах в сутиена за кърмене. Не стават за през нощта, че са твърди, но денем са ок. Нощем си ползвах обикновени подплънки.

# 544
Мамички, ето една изненада за някои от вас (съобщиха я в януарската групичка):
За да отпразнува своя рожден ден, eMAG ще предостави ваучер на стойност 100 лв. за всяко родено дете на 08.12.2014г. smile3501
http://blog.emag.bg/emag-bg-na-2-godini/
Нека, който може се възползва! Peace

# 545
Да се похваля, леко със закъснение, но на 8-ми и моето МОМИЧЕНЦЕ (за изненада на всички  Grinning) Виктория, се роди в 15:13, 2.890 кг, 49 см.  newsm44 Вече сме си вкъщи. Гледам, че обсъждате кърменето, аз лично виждам голям зор, но се надявам да посвикнем, за сега е голяма цапортия, мъчене, цедене и т.н.  Laughing

# 546
 Rebecca788  Hug, честита рожба! Да ви  е жива и здрава Виктория!  bouquet

# 547
Благодаря, благодаря! Няма такова щастие!  txtloves И този ваучер няма да ми дойде зле.  newsm03 Иначе исках да попитам вече раждалите... аз съм с 4-5 шева, уж само вътрешни, макар че имам чувството, че има и външни... до колко време се предполага да премине болката?  newsm78

# 548
  • на брега на морето
Честити бебчета на Съни и РебекаHugДа са здрави и щастливи! Hug  bouquet
Аминка, лично аз се радвам, че имах изцяло кърмено бебе до 5 мес...Затова не виждам лошо да го подчертая. Надявам се и с това да е така(до 5 или до 6 мес). АМ не съм купувала, и сега нямам купено. Честно казано на мен ми се вижда голяма хамалогия, освен ползите на кърмата. Но разбира се, има случаи когато е много необходимо и оправдано използването на АМ. Peace Hug

# 549
Съни и Ребека- честити ви слънца   bouquet

АМ е много хубаво нещо...бих го сравнила с антибиотиците. Откритието му спасява хиляди, но се превръща в печеливш бизнес и масово са дава там, където няма нужда от него  Peace

Ирайн, и аз тека като чешма, споко  Laughing През нощта, защото няма къде да си сложа подплънки, течовете са най-интензивни, но нищо де- ще се регулират нещата. Важното е, че има какво да тече  Wink

Някой ме пита от какво е било кървенето при раждането- не знам. Не съм си взела епикризата още, а тогава не ми беше до това да питам за минали работи  Simple Smile. След раждането доктора ми направи обстоен преглед, предполагам ако е било нещо сериозно щеше да ми каже.

# 550
Честито първо на всички мами ,които вече гушкат свойте съкровища,нека всички бебчета са живи и здрави и да ни носят много радости и незабравими и щастливи мигове Simple Smile

Относно кърменето ,при мен в началото въпреки затрудненията ,които имах успях да кърмя и продължавам да го правя ,но от няколко дни кърмата ми рязко нямаля и слагам бебчо доста по-често на гърда ,за да не давам АМ.Но ако продължава така ,ще се обърна и аз към консултант .
 Колкото до стимулацията на кърмата при мен помогнаха три неща,редовно пиене на лактогонен чай,в началото ядох кисело мляко с копър и задължително сурови ядки,но без фъстъци ,тях и чай още ги консумирам,боза отказвах да пия защото акушерките в болницата казаха ,че това за бозата е мит и те само издуват гърдите ,но не стимулират кърмата .

# 551

Salvadore и другите мами, които казаха, че има люспички по кожата - всеки ден ли къпете бебчето си? С какво ги къпете/мацате?  Thinking

Ние нашия малчуган го къпем всеки ден,като един ден в седмицата само с вода,без козметика,по препоръка на педиатърката.До вчера го мазах и къпех с Бюбхен,но вчера моя мъж накупил гел за коса и тяло,крем за лице и олио на Мустела и сега мажа с тях,че от Бюбхена (поне така си мисля) му се появиха едни ситни пъпчици по бузките и след баня се успокояват.

# 552
И аз да се включа за кърменето - абсолютно съгласна съм с Мелина - АМ е ужасна хамалогия. Много, ама много по-лесно е да кърмиш. Чудесно е, че има АМ, но за по-специфични случаи. Иначе се употребява в моменти, когато не би трябвало и в крайна сметка резултатът е, че кърмата намалява и спира.
Например когато бебето изживява т.нар. "криза на растежа" и в действителност кърмата на майката не му стига. Решението е не дохранване с АМ, а слагане по-често на гърда. На всеки час например. Има страшно много литература защо и как. На всички желая успех и стискам палци!
В допълнение само да кажа, че неслучайно на всяка кутия с АМ пише, че кърмата е най-добрата храна за бебето (фирмите са задължени по закон да поставят този надпис) и е забранено на кутията да има снимка на майка и бебе - точно за да не се създава у потребителите заблудата, че АМ = кърма. Все пак знам, че има момичета, които колкото и да искат не могат да кърмят. Или по някакъв начин кърменето им е свързано с огромен дискомфорт и напрежение. В такъв случай АМ е по-доброто, защото най-важното е и майката и бебето да са спокойни, без чувство за вина и без никакви негативни емоции.
 Hug

# 553
Добре де, мами, аз не мога да се начудя, как разбирате, че бебчетата имат нужда от дохранване с АМ? newsm78
Простете невежеството ми, но моля ви, споделете признаците, по които вие откривате това!  bouquet

Аз си мисля, че не ми стига, защото след продължително кърмене, за което смятам, че съм провела в правилна поза, бебка плаче , отваря устичка и продължава да търси какво да засмуче; взех си друга помпа и с нея изцеждам по 20 мл от гърда след горещи компреси и лактогенен чай. Не знам какво не правя правилно, но не ми дава сърце да оставя малката да плаче с все сила като знам, че гладува.

А и от двете гърди ли и даваш на едно кърмене?

# 554

Някой ме пита от какво е било кървенето при раждането- не знам. Не съм си взела епикризата още, а тогава не ми беше до това да питам за минали работи  Simple Smile. След раждането доктора ми направи обстоен преглед, предполагам ако е било нещо сериозно щеше да ми каже.

Аз питах. Питах, защото нали каза, че това е била причината, която те е постреснала и те е накарала да влезеш вече в родилното след многото обиколки пред болницата.  Simple Smile Не знаех, че и епикриза давали...

Общи условия

Активация на акаунт