Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 673
  • 744
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, момичета, отдавна не съм влизала, леле колко сте изписали... Поствам разказа си и тук  Simple Smile

Ние вчера се изписахме чак.  Много проблеми имаше покрай нас, та затова не писахме..Важното е, че сега всичко е на 6. Първо ЧЕСТИТО на всички родили мами, леле, леле, колко сме много вече!!
Сега малко разказ ...Изтекоха водите на 04.12. в 19:30, аз щастлива и доволна - към родилното, към 20:45. Отивам с 2 см. Включиха тонове, всичко беше ок, към 5 см. вече започна да ме боли и поисках упойка. В 24:00 вече бях с пълно разкритие. До тук добре, бързо разкритие. Обаче, главата на бебо седеше много високо още, не се беше смъкнал. Лекарката вика - спираме упойката, ще чакаме да се смъкне. Еми 3 часа и половина аз съм седяла с пълно разкритие и зверските болки, но главата така и не се смъкна, нямах напъни, нищо, само болки. Стана ясно, че явно няма да се смъкне и е заклещен, мъчихме се, но не успя да слезне. Казаха секцио, аз естествено ревнах, много ми беше гадно и гузно, но пък операцията мина добре и после възстановяването ми беше супер леко, защото бях с епидурална упойка за секциото - на 6-тия час ме раздвижиха, на 12-тия вече ходех и отидох да си видя детето.

Проблемите ни за съжаление не свършиха до тук - на втория ден детето започна да повръща някакви жълти секрети, правиха му изследвания, подозираха лека инфекция и започнаха антибиотици..Продължи да повръша, вкарваха му сонди в стомаха, на системи и вливания беше, абее...набодоха ми детето като игленик. Не го бях прегърнала или пипнала до третия ден, почти изпаднах в нервна криза, само ревях..На ччетвъртия ден тъпата педиатърк асе сети да му смени АМ с анти-рефлуксно и ме накара да купя и Био гая..Детето като по чудо се оправи за нула време..Тая тъпа патка ми набоде детето, а се оказа, че има някаква форма на рефлукс просто..Както и да е, сега е добре, кърмата ми е малко поради късното даване на детето, а той е озверял, че го държаха без храна 4 дена...Надявам се да тръгне кърмата хубаво, че се притеснявам много...

# 556
Мисълта ми за АМ беше, че повечето мами имат проблем с кърменето в началото и са едва ли не обсебени от идеята, че АМ е като антибиотик (Елиас направо заби с това определение), и че давайки АМ на детето си, вместо да му помагат му вредят. Запозната съм с ползата на кърмата, естествено. Обаче ми се струва травматично, да нямаш кърма и да се тормозиш, че даваш АМ. Аз бих се тревожила ако няма АМ, да не стои детето гладно! Като има АМ и то е спокойно и ти си спокойна, а като си спокойна, най-вероятно ще дойде и кърмата. Т.е., темата за недаване на АМ, се е превърнала в психически тормоз над майката.

До тук не съм прочела някоя родилка да се е похвалила, че всичко е наред след раждането (освен Мелинка де  Flutter). Всяка казва "няма кърма" и се хваща за главата и за помпaта... И този уред ми е много странен, между другото, но както и да е...  Thinking

# 557
Адичке, добре си ни дошла! Големи преживявания си имала.  Confused Пожелавам ти от тук на сетне всичко да върви като по мед и масло.   bouquet Спомена за секцио с епидурална - това обичайна практика ли е?

До преди да ти сложат епидуралната, правеше ли движения някакви? Да не би заради обездвижване да не е слезнало бебчето надолу?

# 558
Не, не е заради това, беше се заклещил в тазовата кост и не успя да се смъкне.
За епидуралната - обикновено правят със спинална, но тя е много по-тежка..Аз заради обезболяването на раждането имах така или иначе катетър, затова просто увеличиха дозата - нямах никаква чувствителност, но можех да си движа краката донякъде. По принцип бих препоръчала на всички, които са със секцио, защото направих разликата във възстановяването между мен и другите момичета със секцио - аз на втория ден вече хоро можех да играя. Но не всички болници практикуват, специално в моята така правят, даже на планирано секцио ако си поискаш, също може.

# 559
Мисълта ми за АМ беше, че повечето мами имат проблем с кърменето в началото и са едва ли не обсебени от идеята, че АМ е като антибиотик (Елиас направо заби с това определение), и че давайки АМ на детето си, вместо да му помагат му вредят. Запозната съм с ползата на кърмата, естествено. Обаче ми се струва травматично, да нямаш кърма и да се тормозиш, че даваш АМ. Аз бих се тревожила ако няма АМ, да не стои детето гладно! Като има АМ и то е спокойно и ти си спокойна, а като си спокойна, най-вероятно ще дойде и кърмата. Т.е., темата за недаване на АМ, се е превърнала в психически тормоз над майката.

До тук не съм прочела някоя родилка да се е похвалила, че всичко е наред след раждането (освен Мелинка де  Flutter). Всяка казва "няма кърма" и се хваща за главата и за помпaта... И този уред ми е много странен, между другото, но както и да е...  Thinking

Идеята по-скоро е не да се тормози човек, че дава АМ, а да не стане така че давайки АМ кърмата да намалее още повече. Вярно е, че спокойствието е важно за доброто кърмене, но е много важна и стимулацията от страна на бебето и напасването между търсене и предлагане, а на тези две неща АМ вреди.

Аз с първото ми дете не съм купувала АМ, нямах вкъщи изобщо и не съм ползвала. Имахме периоди на неясноти - стига ли и, гладна ли е, имаше цял един ден (беше на около 2 мес.), в които не искаше да суче от гърдите, а аз не знаех защо; имаше дни, в които съм я хранила през час, защото усещах, че иначе не и стига, след време пък не искаше и да помирише мляко от шише, съответно аз не можех и за 2 часа да изляза без нея Simple Smile ... Но всичко това не бих определила като огромни трудности. Просто някакви неудобства, на които им се намира цаката и в крайна сметка всичко си влиза в релси. Мисля, че за всички тези случаи АМ не е доброто решение.  В този смисъл смятам, че не става дума за обсебване от идеята за кърменето, а за това да си даде човек сметка, че по-добре е да се мине по по-трудния път, отколкото просто да се даде АМ. 

# 560
Аз с първото ми дете не съм купувала АМ, нямах вкъщи изобщо и не съм ползвала. Имахме периоди на неясноти - стига ли и, гладна ли е, имаше цял един ден (беше на около 2 мес.), в които не искаше да суче от гърдите, а аз не знаех защо; имаше дни, в които съм я хранила през час, защото усещах, че иначе не и стига, след време пък не искаше и да помирише мляко от шише, съответно аз не можех и за 2 часа да изляза без нея Simple Smile ... Но всичко това не бих определила като огромни трудности. Просто някакви неудобства, на които им се намира цаката и в крайна сметка всичко си влиза в релси. Мисля, че за всички тези случаи АМ не е доброто решение.  В този смисъл смятам, че не става дума за обсебване от идеята за кърменето, а за това да си даде човек сметка, че по-добре е да се мине по по-трудния път, отколкото просто да се даде АМ. 

newsm10

Поздравления за поста, подкрепям с две ръце! Peace  Преминах през същото с голямата ми дъщеря, не е лесно, но човек не трябва да се отказва, трябва желание и силна воля Wink

# 561
  • Бургас
И аз съм съгласна с ivory! Лесно е да дадеш АМ, но после трудно се спира, а през това време гърдите или се препълват или млякото намаля поради липса на търсене.
В тази връзка на мен май този път по рано ми се напълниха гърдите. Вчера сутринта родих, а преди няколко часа усетих тежест и изтичане на капки по нощницата. Смятам да поизцедя малко, докато не са се втвърдили, а утре живот и здраве, трябва да ми дадат вече бебенцето Simple Smile

# 562
  • на брега на морето
Адичка, големи премеждия сте имали, но важното е, че всичко е приключило добре! Hug  bouquet
И аз подкрепям поста на Ивори за кърменето. Hug
Ох, като ви чета как чакате да ви дадат бебенцата. Sad Така се радвам, че тук ги дават още като се родят и не ги вземат. Даже преди да му срежат пъпната връв и вече си беше на гърдите ми. Първите часове като се роди Борис и не заспиваше...сигурно 4 часа беше буден. Сука, гледа, усмихва се Heart Eyes...После заспа и спа дълго, и спокойно, при мен. Като го сложих в кошарката в родилното(не зная как се казват тези неща), почна да издава звуци, хъмкаше. И затова си го взех при мен. И вкъщи лежи само на спалнята, там заспива. Ако го сложа в кошарата почва да хъмка. Същото беше и с Кирил. Та сега спим и четиримата. Двете момчета са от двете ми страни. Simple Smile Hug

# 563
Момичета, стигнах и до форума! Благодаря много за пожеланията! Честито и тук на всички мама с бебенца, на всички 2в1 -търпение! Най-прекрасната среща предстои.
Ще копирам и тук за моето раждане
Мами, да взема да разкажа за моето раждане.
Скрит текст:
Ноща 3 срещу 4ти ме почнаха болките, също така тапата започна да пада по малко. На 4ти цял ден вкъщи с контракции, вечер станаха на 5 мин и тръгнахме за болницата да ме прегледа док. Оказа се, че нямам грам разкритие, но мехурът е пукнат и малко по малко водите си изтичат. Затова направо ме оставиха в болницата. Цяла нощ не можах за спя от контракции, а сутринта вече имах 2 см разкритие, сложиха ме на система. Обикалях коридорите, охках си здраво. Признавам, хич не беше лесно и бързо, аз нали си държах да не ми слагат упойка. Та с доста мъки чак в 16:25 на 5.12 Ивайло проплака. В този момент наистина се забравя всяка болка.  Мъничък е за момченце, ама който си пука мехура и си избира сам рождения ден е така все пак 12 дни преди термин се роди  Crazy Док като минаваше на визитация и само ми повтаряше - ама ти хич не приличаш на родилка, само се усмихваш.Ама то как да не се усмихва човек  Heart Eyes Имам само 3 външни шева от епизиотомията  Peace
Вече сме

# 564
  • Варна
Здравейте, мамита! Simple Smile Не бях писала във форума от раждането насам, че във фейсбук ми е по-лесно.

Първо да честитя на всички нови мами, а на бъдещите да пожелая кураж и търпение! Simple Smile

Сега ще взема пример от NikoStorm и ще си сложа и тук поста как мина моето раждане:

Скрит текст:
Раждането мина добре, въпреки че доста болеше, но тепърва се надявам, че предстои хубавото. Та накратко да разкажа. Към 2 през нощта се събудих от леки болки като при цикъл в кръста, но не бяха много болезнени и постоянни. Като започнаха да се повтарят за по 10-15 сек. реших да ги засека и изчаках да станат на 10 мин. и звъннах на доктора към 4:30, уговорихме се в 6 часа да се чакаме в болницата, прегледа ме и имах 1,5 см разкритие, но бяха доста слабички контракциите, бебчо беше все още високо разположен и с гръбче в дясно, което било по-неблагоприятната позиция - трябвало да бъде в ляво. И така, спука ми мехура да изтекат водите и ми сложи някаква таблетка да предизвика контракции, тя не подейства много, само зачестиха, но не се засилиха много. И ми пуснаха една банка окситоцин - тогава започна "шоуто". За доста кратко време получих силни и на често контракции - съответно и доста болезнени. Разкритието бавно напредваше, затова през около 1 час доктора ми "помагаше" с ръка да се увеличи разкритието. Към 2 и нещо следобяд вече имах пълно разкритие и трябваше да започна да напъвам, за да слезе бебчо надолу и да се завърти. Забавното беше, че като дойде време за напъване и акушерките ме насърчаваха с "Акай, акай, акай - все едно че акаш." След доста напъни най-накрая доктора реши, че вече ще раждам и ме преместиха в родилна зала (до преди това бях в предродилна). Преди да ме преместят, ми биха инжекция лидукаин заради предстоящата епизиотомия. И така, качиха ме на родилната маса и като дойде следващата контракция с 2 напъна и бебка излезе - като доктора здраво ми натисна корема, за да й помогне да излезе. Даже не съм и разбрала кога са ме срязали. После ме заши и така. Раждането боли, но не е толкова страшно. Пожелавам на всички мами леко раждане и едни здрави и сладки бебоци.

# 565
Хей  bouquet
и аз не съм писала отдавна тук, но то не остава и много време. Във фейсбук ми е по-лесно.
Честито на всички мами и стискам палци на всички, чакащи съкровищата си.
Ние с малките си се гледаме, те започват вече да се ослушват, да се кокорят Simple Smile Не спят през цялото време. Вчера бяхме на разходка, дано има още такива хубави дни и да излизаме по-често Simple Smile

# 566
Подкрепям Ivory за кърменето. newsm10
 Аз ще ви разкажа как се справих с кърменето на първото ми детенце, въпреки постоянните нападки, които срещах.
Кърмата ми слезе много бързо, още същия ден, когато родих, но не можех да се изцедя с помпа, а бебка не можеше да засучи правилно, защото едното ми зърно е хлътнало навътре. Да е жива и здрава една акушерка, като влезе и ме видя- гърдите ми щяха да се пръснат, боли ме, не мога да си намеря място. След като не се получи с помпата, жената ме изцеди с ръка- страшна болка, но като ме облекчи, пратихме ММ за силиконови зърна и като текна, няма спиране  Joy Joy Joy

От там в къщи на спокойствие продължихме, да, ама не Simple Smile Моята свеки, която тогава много обичаше да дава акъли и да се меси, постоянно повтаряше: "защо я храниш на 2 часа, коремчето й не си почива, ще го разшириш,кърмата не й стига, затова реве"
Аман Боже, само това й трябва на една родилка. Подлуди ме  ooooh!
Стигнах до там, че купих сухо мляко, за да угодя, да види че не от глад плаче. Резултатът беше запичане на бебе  на 20 дни, което е акало по 5-6 пъти на ден, а след даването на АМ не беше акала 2 дни и тогава вече дойде чудото. В крайна сметка всичко мина след първия месец, но е много важно майката да е спокойна Naughty И ако е възможно бабите по надалеч.
Силиконовите зърна ги ползвах доста дълго време ( на Мам) Тя сучеше от зърното, но от хлътналото все не успяваше и трябваше да го слагам, почти до последно, но не ми е пречело.

# 567
Здравейте на всички!На които не съм честитила- да са им честити бебенцата и много да ги радват!Ние сме все още 2 в 1,ходя на запис на тонове и се чувствам много добре,все едно не съм бременна  newsm78!!!
Дано се накани скоро ,хубав уикенд на всички!!!!

# 568
Ами по въпроса за кърменето - аз не знам какво да правя... - на детето определено не му стига, аз се цедя след кърмене за стимулация, но ми слезе чак на 4 ден и не е много още..Обаче педиатърката ми каза кърмене по 15-20 минути и през 2 часа и половина..Е как да ме стимулира и да му стигне кърмата, ми той за 15 минути ако има и 10 милилитра да е изпил, ще е добре..Пробвах както тя каза, но се дере от рев от глад..Налага се да дохранвам така, а иначе е през час на гърда, кърменето е по 1 час така..Не знам какво да правя - да я слушам ли докторката или да му давам по-често?  ooooh!

# 569
  • на брега на морето
Адичка, аз бих му давала по-често, колкото иска. Не бих слушала докторката. Peace Постепенно ще се регулират нещата и като имаш повече кърма-бебето само ще разреди. Но ти си знаеш. Peace Hug

Общи условия

Активация на акаунт