Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 633
  • 744
  •   1
Отговори
# 135
Не съм го гледла това за 340 лв., ама се ядосвам, че са малко.  #Cussing out #Cussing outАз много искам да си гледам детето до край. Не ми се връща на работа и да изпусна всичко интересно, което се случва в този период на детето. newsm78 голямо чудене се чудя. Но все си казвам да се роди живо и здраво, пък после ще му мисля за работа.

# 136
Аз се ядосвам, че поредните нововъведения отново са за сметка на работещите и осигуряващите се, вместо на мангалското племе.  Twisted Evil  Twisted Evil

Dimitria Ivanova, най-обичам мъж да коментира как и защо трябва да се роди, ако ще и лекар да е. Единственото, което има значение, е твоето и на бебето здраве и сигурност.

LillyAngelova, предишното ми секцио беше преди 7.5 години и специално за инжекциите съм забравила. Сигурно не са били чак толкова много, щом не помня. Wink Днес коментирахме предстоящото второ секцио и ми обещаха, че няма да ме оставят да ме боли. А дано!

Ирайн, със затоплено олио веднъж успях да си запуша ухото, вместо да го излекувам. Наложи се да ходя на УНГ, за да го отпуши и отделно да решаваме другия проблем.

Последна редакция: чт, 27 ное 2014, 21:33 от Linofrina

# 137
Момичета, така като се замислих, направо си ни хваща тази простотия... Close Не мога да намеря по-подробна информация какво точно са имали предвид, но аз чух майчинството и майчинските...Същинското майчинство се разбира отпуск за гледане на дете до 2 г., което ще рече дните след 3-те болнични от общо 135 дни, които са за бременност и раждане..Аз така като ги смятам от 01.11. моите + 135 дни си влизам в 2015 г. като пич и всъщност ще ми изчисляват майчинските по новия начин... Close Close Close
Ако някой ме разбра какво казах... Embarassed

# 138
Здравейте, мами! Запис и от мен.

Мимченце, темата е супер   bouquet

Да се включа и аз относно тесния таз - на мен докторът ми каза преди няколко седмици, че е по-добре да не рискуваме и искаше секцио да ми прави, но честно казано след дълъг размисъл реших да пробваме първо нормално раждане и ако има проблем спешно секцио. Бебо е мъничък, в 38ма г.с. Е едва 2400-2500, така че не е като да е бебе гигант. Все пак като ида да раждам и ако кажат направо секцио, секцо ще е, но не ми се иска да е планово.

# 139
Момичета, така като се замислих, направо си ни хваща тази простотия... Close Не мога да намеря по-подробна информация какво точно са имали предвид, но аз чух майчинството и майчинските...Същинското майчинство се разбира отпуск за гледане на дете до 2 г., което ще рече дните след 3-те болнични от общо 135 дни, които са за бременност и раждане..Аз така като ги смятам от 01.11. моите + 135 дни си влизам в 2015 г. като пич и всъщност ще ми изчисляват майчинските по новия начин... Close Close Close
Ако някой ме разбра какво казах... Embarassed
Ади и аз се чудя , но според мен майчинсвото си е от 45-дневния, след като базата е 18 месеца преди 45-дневния, как така ще взимаш 135 дни една сума, после друга? не ми се струва логично. Имам познат, който е главен юрист в НОИ и утре ще му звънна да го питам.. егати сега и това ли трябва да го мислим и да се притесняваме?

# 140
Утре имам ходене до НОИ по друг повод и ще попитам.

# 141
А възможно ли е това да е само предложение, и да бъде гласувано и евентоално прието чак след месеци , и нас да не ни хване?

# 142
Привет, не сме пробвали едновременно на гърдите Simple Smile Те не се събуждат едновременно. Цедя се и с помпа, та и татето се включва. Учим се още, надявам се да имам достатъчно кърма и занапред Simple Smile Още допреборваме и жълтеничката.

newsm10

# 143
Момичета за съжаление и аз мисля, че Ади е права  Cry Cry. Според мен си ни хваща отвсякъде. На нас сега ни изчисляват болничните листа за бременност и раждане, на практика не е започнало изплащане на майчински. Утре и аз ще звъня за повече информация. Дано да се водим "заварено положение" в противен случай аз лично ще съм доста прецакана. 

# 144
Dimitria Ivanova, най-обичам мъж да коментира как и защо трябва да се роди, ако ще и лекар да е. Единственото, което има значение, е твоето и на бебето здраве и сигурност.

Това ми напомни едно изказване на ММ на една от ноемврийките. Мъжът й казал: "Боцват ти системката, доаква ти се и готово." все едно е раждал цял живот.  Laughing

# 145

Това ми напомни едно изказване на ММ на една от ноемврийките. Мъжът й казал: "Боцват ти системката, доаква ти се и готово." все едно е раждал цял живот.  Laughing

Е това вече здраво ме разсмя.  rotfImbo Не го очаквах. Толкова се притеснявам за това как ще мине раждането, че тези дни бях забравила какво е усещането да се разсмееш с глас.
Мен ме успокояват с това, че бебето не е голямо, но искам само най-доброто за него и не ми се иска да рискувам неговия живот. При едно секцио то е в по-малък риск от мен, нали? Мисля, обаче, все пак да се доверя на лекарите и да стане каквото те решат. Чела съм страшно много добри отзиви за моя лекар, та се надявам всичко да е ОК накрая. Praynig

# 146
Е, това е перфектното раждане Simple Smile Ако можеше при всички да е така  Sunglasses

# 147
Момичета, за обезщетенията за бременност и майчинство - започват да текат от 45 дневния болничен и няма да се променят до втората година. За втората година най-вероятно ще си остане 340 лв (още преди години "отвързаха" майчинството за втората година от МРЗ, и то се определя всяка година какво да е).

Опитайте дори в сайта на НОИ да си пресметнете майчинството - калкулаторът изписва, че вече е започнало изплащане на болнични и дори не дава да се калкулира Peace

Поне за това не го мислете Hug

# 148
Който ходи до НОИ да пита задължително. Но мисълта ми беше, че това, че са еднакви сумите, не значи, че се изплащат за едно и също нещо. Обяснявам - 135 дневния е БОЛНИЧЕН - 80% от заплащането. След това до 410 дни е ОБЕЗЩЕТЕНИЕ за ОТПУСК по МАЙЧИНСТВО, който просто също е 80%, но това не значи, че е болничен - това е същинското майчинство, няма как да сме в майчинство преди да сме родили някак Rolling Eyes
Това, че не можем сами да си преизчислим в сайта на НОИ не значи, че те не могат да го преизчислят  от 01.01.2015 г. Аз реално от средата на март влизам в тези дни от 135-410, т.е. майчинските ще ми ги изчислят към средата на март..Ако е влязло това, ще ми вземат 24 месеца назад. Това ми е логиката като юрист от НАП (което няма общо, в смисъл ние много не разбираме на НОИ простотиите  Laughing ) Но обезателно който пита, да сподели. Peace

# 149
Запис и от мене в новата тема  bouquet

Момичета, за обезщетенията за бременност и майчинство - започват да текат от 45 дневния болничен...

Би трябвало да е така, защото от службата ми казаха, че 90-те процента от основната заплата ще започна да ги получавам от декември. 45-дневният ми болничен е с начална дата 7 ноември, а през декември изплащат ноемврийските обезщетения.

Общи условия

Активация на акаунт