Специална ще е Коледа за нас - Декемврийчето ще гушкаме в този час!

• 39 655
  • 744
  •   1
Отговори
# 150
Дам, ние сме заварено положение.  Peace

# 151
Запис и от мене в новата тема  bouquet

Момичета, за обезщетенията за бременност и майчинство - започват да текат от 45 дневния болничен...

Би трябвало да е така, защото от службата ми казаха, че 90-те процента от основната заплата ще започна да ги получавам от декември. 45-дневният ми болничен е с начална дата 7 ноември, а през декември изплащат ноемврийските обезщетения.
Вече обясних защо не е така - 45 дневния ти е болничен, независимо, че стойността му е същата като на обезщетенията. И то болничен за бременност и раждане, не майчински обезщетения..

Иначе за завареното положение - не знам, споделих моята логика, но от НОИ ще кажат най-добре

# 152
  • Бургас
Ади, само да те поправя, че и 135 дни болнични и майчинството са 90%. Гадно е наистина, но е твърде вероятно да ги преизчислят, щом така им е по-изгодно.
Аз с миналото майчинство изкарах късмет, защото като родих /септември 2008/ платеното майчинство беше 9 месеца, а от 01.01.2009 го направиха 1г. и успях да се възползвам. Сега обаче явно ще е обратното - отвсякъде ни ощетяват.

# 153
Запис и от мене в новата тема  bouquet

Момичета, за обезщетенията за бременност и майчинство - започват да текат от 45 дневния болничен...

Би трябвало да е така, защото от службата ми казаха, че 90-те процента от основната заплата ще започна да ги получавам от декември. 45-дневният ми болничен е с начална дата 7 ноември, а през декември изплащат ноемврийските обезщетения.
Вече обясних защо не е така - 45 дневния ти е болничен, независимо, че стойността му е същата като на обезщетенията. И то болничен за бременност и раждане, не майчински обезщетения..

Напротив, отпускът за бременност и раждане е 410 дни, но 45 от тях задължително се взимат преди термина. А ако детето се роди по-рано, си взимаш остатъка до 410 след раждането.

# 154
Според мен ще бъде доизяснено със самия закон от догодина,но за мен логиката е, че щом осигурителното събитие е възникнало преди 1.01.2015 би трябвало сумата да си е една и съща...т.е заварено положение...Ох не знам дано да не сме ощетени

# 155
Момичета, нарушавам дискусията за обезщетенията за майчинство с една страхотна новина от мама Мелина 3 от Норвегия.

"Днес, 28.11 в 2.25ч. се роди нашето зимно слънчице Борис. 3910гр. 51см, нормално раждане. И двамата сме добре."

Да й е жив и здрав и да й носи много щастие.  bouquet

# 156
  • София
Честито на Мелина 3   bouquet  Да е жив и здрав Борис и много да ги радва! На Мелина бързо възстановяване!

# 157
Честит малък Борис на Мелина, жив и здрав да е Heart Eyes

# 158
Честитооооо, Мелина!   bouquet  Много здраве и бързо възстановяване  Hug

# 159
Честито на мама Мелина. Да й е жив и здрав малкия мъж.

# 160
Честит да е Борис!!! Да расте здраво, умно и смело момче! Бързо възстановяване на мама!!!
  ura  ura  ura

Ей, как се зарадвах!

# 161
Честит Борис на мама Мелина!!!   bouquet  Страхотна новина! От ФБ имаме още мами, списъка растее newsm44

Мляко с нес, не си права, http://kantora.eu/docs_new_35.html Не правиш разлика между бременност и раждане - единият фактор, гледане на дете до 2 г. (майчинство) - вторият фактор. Както и очевидно не правиш разлика между болничен и обезщетение (не е едно и също, нали...)
Както и да е, не ми се спори с теб, питай някой юрист.

# 162
Като заговорихте за помощите, да попитам за т.нар. детски от 35 лв.!?Знам, че доходът на човек от семейството трябва да е до 350 лв. бруто, но дали се взема пред вид и дохода на бащата, ако с него нямаме сключен брак, а само е припознал и дал имената си на детето?
Ако някой е запознат, да пише, защото съм сигурна, че сме много мами в подобна позиция!  bouquet

# 163
дали се взема пред вид и дохода на бащата, ако с него нямаме сключен брак, а само е припознал и дал имената си на детето?
Ако някой е запознат, да пише, защото съм сигурна, че сме много мами в подобна позиция!  bouquet[/color][/size]
Не, в тези случаи не се взема предвид  Peace

# 164
Елиас  bouquet, благодаря за бързия отговор!
И понеже винаги съм бъркала брутно с нетно, се оказва, че и така няма да получаваме детски!Поне засега...

Общи условия

Активация на акаунт