Количка за близнаци - тема №6

• 146 896
  • 822
  •   1
Отговори
# 450
  • UK
Кошницата не се препоръчва, особено пък, за новородени и дълго време, че чак и да спят в нея  Crazy
Бритакс-а я ползвахме до 1-1.4 год. Отначало, крачетата им дори не излизаха от седалката, а после вече, децата сами, си търсеха удобството на леглото у дома, за сън  Laughing не са ни висяли отникъде а и не е кой знае, какъв проблем това.
За мен беше определящо да е Лека,  защото колкото повече порастват децата,  толкова и повече натежават,  също така е изключително маневрена. Ако трябваше сега да избирам количка -пак нея бих си избрала.

# 451
Те нашите бебета няма да стоят много в количката (кошницата), само за разходка. За новородено летния кош не е удачен... Sad

Ами една разходка продължава няколко часа, аз дори понякога ги извеждам 2 пъти на ден, защото обичат да спят в количката, така че никак не е малко времето. Моите бебета са летни и им поръчах кошове за новородено, които още ползвам. Махнах още в началото покривалата, защото правят сауна, а в жегите смъквам сенниците на сянка.
Моята педиатърка ми каза повече от час, час и половина без почивка да не ги държа в кошниците за кола. След втория месец, като укрепнат малко може и повече. Има и нещо друго - материята на тези кошници отдолу е много спарваща и моят младеж слиза от там винаги вир вода, а пелена не може да се сложи заради коланите.

# 452
Те нашите бебета няма да стоят много в количката (кошницата), само за разходка. За новородено летния кош не е удачен... Sad

Ами една разходка продължава няколко часа, аз дори понякога ги извеждам 2 пъти на ден, защото обичат да спят в количката, така че никак не е малко времето. Моите бебета са летни и им поръчах кошове за новородено, които още ползвам. Махнах още в началото покривалата, защото правят сауна, а в жегите смъквам сенниците на сянка.
Моята педиатърка ми каза повече от час, час и половина без почивка да не ги държа в кошниците за кола. След втория месец, като укрепнат малко може и повече. Има и нещо друго - материята на тези кошници отдолу е много спарваща и моят младеж слиза от там винаги вир вода, а пелена не може да се сложи заради коланите.
[/quote

+1 Все едно аз съм го писала

# 453
Аз съм доволна от бебето42,има абс всичко..не се налага да се търсят бордове и т.н.Бъгито също е ок.

# 454
  • Sofia
Оооох, момичета, изрично написах, че имам две деца! Ползвала съм висок клас колички и всичките им кошове, кошници, аксесоари. Знам колко трябва да стои във столче, знам им материите, знам изпотяването, знам и памучни постелки, които могат да се сложат през коланите, познавам кошниците Maxi Cosi, знам колко ще разхождаме нашите бебета, знам колко време ще се возят в кола....

ЗАТОВА попитах ползвалите Mountain Buggy Duet конкретно за порт-бебета и кошници с адаптори. Мен ме притеснява, че порт-бебето много бързо отеснява, колкото и дребни да се родят. Отделно, стои ли стабилно върху количката?! Произволна марка порт-бебе ли става (мисля, че то не се закрепя за шасито, а само се поставя върху летния кош  newsm78) В UK форум четох, че адапторите за столче на Бъгито не били много стабилни - кошницата се клатела.... Интересувам ме конкретен опит с Mountain Buggy и новородени, ако някой го има! С търсачката ми излезе само едно мнение в цялата тема.

# 455
Мисля,че Амини беше с нея.Чакай да прочете,тя ще ти отговори.

# 456
  • София
Е хубаво имаш две деца, ама близнаци ли са?
Аз категорично ти казвам, че близнаци изобщо не е удобно да мъкнеш в кошници.
Моите кошници седяха в колата, количката с кошовете за новородени седи или разпъната в голям джип или който няма стълби я държи вкъщи и товари децата директно в количката.
Освен това близнаците обикновено се раждат под 2 кг и седяха доста превърнати в коша за кола, даже отначало им подлагах пелени, за да им стои изправен гърбът.
Моята количка е съвсем друга, кошове за кола купих от 50 лв, вместо maxi  cosi

# 457
Ааа не, аз съм с Бейби монстърс като Кити. Гугито има Маунтин бъги. Техните кошници за кола ми бяха скъпи, а и имах една от сестра ми, та не съм закрепвала на шасито. Вече са ми тежки тези кошници да пренасяне та се чудя как ще я карам  Thinking
Кокона колко тежи този бритакс  На мен и Бейби монстърса ми тежи вече, с пълнежа е 30 кила  Shocked
Миталата година на Бебемания имаше бъги с портбебета, тази година ще е през октомври; идете и пробвайте на място.

# 458
  • Sofia
Е хубаво имаш две деца, ама близнаци ли са?
Аз категорично ти казвам, че близнаци изобщо не е удобно да мъкнеш в кошници.
Моите кошници седяха в колата, количката с кошовете за новородени седи или разпъната в голям джип или който няма стълби я държи вкъщи и товари децата директно в количката.
Освен това близнаците обикновено се раждат под 2 кг и седяха доста превърнати в коша за кола, даже отначало им подлагах пелени, за да им стои изправен гърбът.
Моята количка е съвсем друга, кошове за кола купих от 50 лв, вместо maxi  cosi

Ето затова питам и благодаря за по-конкретното мнение  Peace Те и моите дребни се родиха - едното 2300 и беше като червей в кошницата. Макси Кози имат възглавнички за кръста, вместо пелената (и аз съм подлагала), а питам за тази марка, защото са доста масови, мога да намеря от приятели или на сносна цена за употребявани, пък ставали на същите адаптори за Бъгито. Иначе имам непасващи кошници и затова обмислям кое-как. Количката ще я паркираме на партера, а бебетата ще се качват на трети етаж. Сама ще може ли да ги качи двете едновременно (в случай, че мен ме няма) - ясно, че кошници/порт-бебета ще тежат, но пък не може да остави едното долу да чака  Crazy

Оф, ще го мислим... Целта е да е максимално бюджетен вариант, да е лесен, лек, удобен и за бебенцата, и за майката.
amini, благодаря за идеята - то като не е точно на моята глава, хич не съм се сетила да следя бебешките събития  ooooh!

# 459
Абсурд е да качи сама двете деца. Най-малкото трябва свободна ръка да отвори врата.

# 460
  • София
С кошниците ще й е трудно да ги качва и сваля сама.
Особено като натежат децата.
С кенгуру ще е по- удобно може би.

# 461
  • Пловдив
аз ползвах маунтин бъги, имахме и кошове за новородени, и кошници макси кози. Кошниците бяха много стабилни на адапторите, изобщо не е имало проблем с това, но не бих ги използвала за постоянно, момичетата са обяснили причини, ние ги слагахме само когато излизахме с кола и не се налагаше дълъг престой на децата в тях. Не ми се струват и удачен вариант всякакви порт бебета да се използват, децата ще са натъпкани в тях като сардели и не мисля, че ще им е комфортно. Peace

# 462
Аз ползвам количка с порт бебета, която ми много удобна и мога да си ги изкарвам сама в портбебетата. Вече сме по 6 кила и много ми е удобно, защото портбебетата обикновено са около 500 грама, т.е леки в сравнение с кошовете. Моята количка е Микадо Дует

# 463
  • Пловдив
жената пита за конкретна количка, едно е в полските колички, които са огромни, да пъхнеш порт бебе, друго е в маунтин бъги, което е супер тясно Peace

# 464
Освен това, самите кошове за кола Maxi Cosy тежат доста, а с бебетата в тях - още повече. Знам, защото мислех да купувам такива и само, като вдигнах единия в магазина, веднага се отказах. Тези кошове, според мен, са за стоене основно в колата, а не за разнасяне. Иначе са качествени - няма спор.

Общи условия

Активация на акаунт