Любители на Котки Тема 90

• 57 088
  • 740
  •   1
Отговори
# 465
Ох като прочетох за стафидите и аз да попитам снощи Ахил изяде един ластик за коса.Видях, че дъвче нещо, наведох се да видя по-добре и го съзрях в устата му. Обаче избяга и преди да го хвана го глътна. Днес в акото му го нямаше. Въобще ще го изкара ли? Да не му стане нещо се притесних.

# 466
На твое място щях да се обадя да питам някой вет, защото гледах веднъж по тв как чакаха едно коте да изака един гумен ластик и накрая го срязаха. Не искам да те плаша, просто за твое успокоение да питаш лекар. Лъки като изяде една педя прежда го заведохме и тогаяа казаха, че ако е било по-дълго парче може да оплете червата Confused

# 467
  • София
pavlinaj, какво стана? Би трябвало или да го повърне или  да го изходи. Едва ли е успяла да изяде целия ластик. Стомашните киселини си знаят работата. За очистително можеш да използваш течен парафин от аптека, по 1 мл докато проходи.

***elpida***, ама защо си се притеснила така? Стафидите не са ли сушено грозде? Поправете ме ако бъркам, ама къде е мястото за притеснение?

ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ, МОМИЧЕТА!!! НА ВАС, ХОРАТА ОКОЛО ВАС И НА ЛЮБИМЦИТЕ НИ!!!

# 468
Посрещнете тази свята нощ с отворени сърца ! Живота е хубав ! Благодаря ви ,че сте така всеотдайни в грижите за животинките !  Hug Те го заслужават и ни връщат истинска и искренна любов !!! Дано има все повече такива хора !!!
Топла ,светла ,щастлива и споделена с най близките на сърцата ви Коледа !!!!

# 469
Ще трябва да се запиша...имам си котарак..или той ме има..
Казва се Мориц. На три месеца  е.
Тука-  в очакване на котешкия дядо Коледа..

С доста котешки неща не съм наясно, стана случайно придобиването му.
Очаквам да науча разни неща от вас.

# 470
MayyaI ,  да сушено грозде , но неизвестно защо стафидите са токсични за котки и повече за кучета , както ми казаха в " Добро хрумване " . Предизвикват бъбречна недостатъчност . ОСвен това , когато попаднат под въздействието на смилателните сокове се раздуват . Решила съм да тествам Меги на всякакви необичайни неща за ядене . Като за начало съм й приготвила сушени сливи  Mr. Green
  Нивиана , честито ти коте  Hug МНого да се обичате и глезите  Hug Ще помагаме със знания и опит  Hug

pavlinaj, , какво стана с ластика ? И аз нямам търпение да науча ! Дано всичко да е наред  Hug

Sway , вие как сте ? Когато котето има Т  и става въпрос за вирусна инфекция , се дава антибиотик , за да се предотвратят усложнения , най - често от дихателната система . Меги дори не беше с Т , но тъй като имаше някакви дихателни проблеми , я сложихме под антибиотична защита и се оправи . Беше малка , за да рискуваме да чакаме симптомите да се развият . Плюс това имахме и намален брой левкоцити , така че никакви компромиси !

Последна редакция: чт, 25 дек 2014, 09:54 от ***elpida***

# 471
Бъдете благословени и за това , че сте дали дом  на толкова прелестни котешки създания и се грижите за тях  Hug

# 472
Нивиана, прекрасно котаче си имаш. Ще видиш какво благословение е да си собственост на такова мило същество. Как те намери?

# 473
  • Be realistic - plan for a miracle.
Честита Коледа на всички Simple Smile

Фрея е много добре - играе си, мърка и яде. Пак си е тя Simple Smile Изпи си антибиотика (4 дни), сега я наблюдавам внимателно, но изглежда, че всичко е наред. Наистина не разбирам обаче как ще хване вирусна инфекция, при положение, че живее единствено вкъщи, навряна до топлото парно, хранеща се с качествена храна, обгрижвана, редовно обезпаразитявана, ваксинирана... Много ми е странно и дори малко плашещо  Tired че не мога да я защитя, дори с всичко, което правя  Tired

Надявам се да е добре вече, защото много, много я обичам Simple Smile

Ето я и нея... Наслаждаваща се на слънчевата Коледа Simple Smile

# 474
  • Варна
Весела Коледа!  Hug
Мила и Женя са почти постоянно в "апартаментите" им. Заради пиратките. Дори и далечен тътен да се чуе. Confused Магито само се кокори и ослушва.
Нали съм ви разправяла, че Мила ръмжи, когато има някой на площадката на етажа. През деня-ок. Обаче напоследък, след полунощ се случва. Тишина, аз си чета и внезапно Мила изскача, започва да ръмжи, прави няколко тигела и вперва напрегнат поглед към външната врата. Женя през това време вече се е скрила. Ясно е, че няма как да отворя да проверя кой е отвън-нито се хлопва врата, тихо и тъмно е, осветлението на стълбите не се включва. newsm43

# 475
Весела Коледа! У дома не е много весело, че децата са болни, но какво да се прави. С ластика никакво развитие. Вета ни му е изключен телефона, нали са празници, а покрай децата и безсънната нощ, която изкарах с тях не можах да търся телефони на друг. Не че се учудих, то и на педиатърката ни е изключен телефона.
 Ограничила съм достъпа на Ахил до две стаи, че ни е голям апартамента, за да видя ако има повръщано някъде, но не няма. в изпражненията също нищо необичайно. Той си е див до безподобие както винаги. Бяга все едно има конска муха в дупето, скача, катери се. Храни се нормално. Нищо необичайно.
От една седмица обаче започна да се качва по масата, което преди не правеше. Пробвах с портокаловите кори, но не му действат въобще. Мъжът ми много му се ядосва и ще имам проблеми определено ако не го отуча, а не знам как.
Днес идваха свекъра ми и свекървата на гости да видят децата. Тях ги вижда за пръв път и направо се ужасих. Е, не спря да ръмжи като куче и да съска.  Tired Такъв не го бях виждала.  ooooh! Като си заминаха пак си стана нашия Ахил. Ма то направо куче съм имала аз, не котка.

Да попитам за течния парафин. Да му сложа 1 мл в храната ли? Той е на гранули. И после чакам да се изходи?

Последна редакция: чт, 25 дек 2014, 16:50 от pavlinaj

# 476
  • Варна
Ма то направо куче съм имала аз, не котка.
Събрахме се. Joy Освен да налазваме кучешката тема... hahaha

За ластика- не изпадай в паника. Аз поне вече претръпнах покрай всеядната ми Женка. За наш късмет винаги излиза-аз така и разбирам за някои погълнати работи.
Гледайте да прибирате джунджурийките в шкаф, да изхвърляте в кофата за боклук разни примамливи боклуци. Оптимист съм, но ако ако котката е склонна да яде наред-строг контрол.
Не ми се иска да развалям настроението, но имахме смъртен случай в темата заради котка, погълнала металната пломба от колбас.

# 477
pavlinaj , мога да те поръветвам за храната на Ахил (ако вече не си се сетила ) - нека да е течно - кашава . Извини ме , че не знам откъде си , но съвет по телефона почти винаги можеш да получиш от някоя денонощна клиника или денонощен телефон в София . Снощи тествах Меги на ластик - отказа ми , но посегна към сушените сливи  Simple Smile Отказа ми и Аспирин-а , който любезно й предложих да подуши Simple Smile
Стейси Грей , хубаво , е да с и споделяме горчивия опит . Мен пък ме е страх от металното парче , което държи плика с хляба и гледам бързо да го изхвърля .  За пломбите на колбасите много внимаваме . Оф , не мога нищо да измисля как да обезопася хладилника и Таря да не го отваря . Нямате представа как се е ошлайфала - за 20 сек , вече е влязла вътре и даже  не се срамува от присъствието ни . Освен да си сменим хладилника , пък можем и да я взмем с нас та да определи модела под учудените погледи на продавачите  Joy

# 478
  • Варна
Добро утро, Късметка почна да рови в саксиите  ooooh! Две вече са обезопасени, но снощи ошетала един жасмин на кухненския плот  fight
Как да се справя с тази лудост?

# 479
Моята принцеса...е в гаража и ще седи там до 3ти..не я искат в къщата и ми е ужасно болно,но не съм си у нас..горкото как ми се хвърля като ходя да я виждам...
Не знам какво да правя,реве ми се Sad

Общи условия

Активация на акаунт