Любители на Котки Тема 90

• 56 509
  • 740
  •   1
Отговори
# 480
  • Be realistic - plan for a miracle.
tartelette, до кога това? Ако е за няколко дни, нищо й няма Simple Smile Надявам се да не я заточите завинаги в гаража... че и през зимата баш...

# 481
  • София
Честита Коледа на всички хора с добри сърца! На всички пожелавам на първо място МИР, а и разбира се много здраве и лично щастие!
PavlinaJ, на мен ми е смешно, като си представя котарачето ти курдисано върху масата, но разбирам колко голям проблем е това за вас. Бих те посъветвала да пробваш с нещо лепящо , което да сложиш върху масата. Като се изплаши стабилно, вече ще избягва това място. Можеш също да опиташ с алуминиево фолио, ако досега му е непознато. Шумоленето му също плаши котките. Една рускиня с мъжки мейн куун беше писала как го е отучила да се качва на таблата на спалнята им, където имало нещо като перваз. Та дяволът се качвал там, и понеже е голям, при опита да се обърне в обратна посока, падал върху тях - но най-вече върху нея, и най-често с дупето върху лицето й Joy Joy Joy Жената опитала какво ли не, но нищо не помагало. Слагали балони - вместо да се уплаши, той ги пукал (докато те спят) Фолио, лепкаво тиксо, какво ли не друго - пак нищо. Докато веднъж детето им си оставило някаква играчка-хамстер,, която светка и пее някаква песен. Та юнакът котарашки докато се нахендрял горе, успял някак да я включи. Горкият, така се изплашил, че после абсолютно отказвал да влиза в спалнята повече Mr. Green
Скрит текст:
Swayна никого не бих искала да досаждам с темата за Иран. Предполагам, че си забелязала, че съфорумки бяха изявили желание да разказвам, затова го и правя. Като говориш за братовчедки - дъщерята на моя първа братовчедка съвсем наскоро се беше прибрала от Петрич горе-долу в същото състояние като твоята. И нея като я слушам, всички петричани са до един завършени идиоти. Какъв е изводът: на мъж-примат можеш да попаднеш както в джунглите на Борнео, така и в центъра на Париж или Ню Йорк. Това не значи, че всички жители на съответните места са същите. Аз говоря за това, което съм виждала със собствените си очи, а не съм чувала от разказите на обидена и унизена жена.  В Иран, в града, в който ще живея, имам приятелки полякиня и англичанка, които са там от 10 и 16 години съответно. Полякинята заедно с мъжа си държи квартален супер, а англичанката е аптекарка. И двете се изказват много мило за иранците, а и моето впечатление за тях е такова, след общо около година, прекарана там. И да, продължавам да твърдя, че в Иран има уважение към жената, защото това виждам в обществото им. Само там и в Турция мъже са ми отстъпвали място да седна в обществен транспорт. В нашата много цивилизована европейска България мъжете са ме ръгали с лакти, за да се качат преди мен в рейса. Благодаря за притеснението ти за мен (така предпочитам да тълкувам думите ти), но аз вече близо три години бавя брака си с моето Мило, за да си дам време да го преценя и да не се окаже, че съм избързала. Той е изключително мил човек, с много кротък и благ характер, с огромна обща култура, хидроинжинер, и точно като мен е огромен фен на котките. А аз не съм на 20 години, за да не мога да преценявам обективно и да се влияя от чувства. Така че, с такъв човек до себе си всяка жена и в Иран би се почувствала като в Париж. Наистина съжалявам за твоята братовчедка, но в нейния случай важи поговорката ''покрай Илия и свети Илия'' Пожелавам й да си намери добър човек, за да компенсира нещастията, които е преживяла
.

# 482
Неее...на гости сме при роднините,а те категорично отказват да е къщата...или в клетката в кухнята или в гаража...Така ще е до 3ти януари Sad
Много ми е жал,сложила съм й одеало,юрган и какво ли още не,в гаража е около 10 градуса(залепен е за къщата)Гушкам си я и току  ходя да я видя,но ми е жал...
Не искат да прави пакости,да бута елхата и да дере.......

# 483
  • Be realistic - plan for a miracle.

Не искат да прави пакости,да бута елхата и да дере.......

Те пък... да й бяха дали шанс поне. Малко гадно така, решили, че ще прави еди-какво си. И я вадят от къщи. Много гадно.

10 градуса е малко. Като човек, на който котката преди седмица вдигна 41.3 градуса температура без дори да е била на хладно,ще ти кажа, че поемаш риск. Но ти си знаеш. Ако имаш възможност, сложи й поне една духалка.

# 484
Вярно е, че домашните ни котки са изнежени, но няма да измръзне, споко. Особено щом си й сложила и топло юрганче (за др. празници заповядайте у нас - ще затворим хората в гаража, а котките ще си живеят царски пред камината)  Mr. Green

# 485
tartelette , не искам да те подкокоросвам и никак не ми се иска да те вкарвам в проблеми с родата , но бих си поискала едно легло за гаража , за да съм при котката си поне нощно време . Ние сме ходили на гости  на родата с едната котка , после с другата и не са ни правили проблем . Разбирам хората , които обичат дома им да е изрядно подреден , но пък ние сме избрали да дадем обич на едно или няколко животни . Нека перфекционистите да се опитат да разберат това !  Hug
Надявам се за твоите хора да има значение как ще си изкараш празниците , а ти ще си тъжна , заради котката . И то до трети януари Sad  Няма ли стая в къщата , някакъв килер , където котката да стои ?

# 486
  • София
Здравейте, момичета! Приемате ли нови членове към пухестата група? Simple Smile

От 3 месеца семейството ни е горда собственост на Кара Силвър. Взехме я на 2 месеца, сега е почти на 5 месеца. Представям ви я в няколко хронологични снимки откакто дойде при нас:

Скрит текст:

Много сме щастливи с Кара! Тя е много игрива, но и много независима. Ласки обича само, когато тя реши. За сметка на това е изключително внимателна при игра и никога не пуска нокти, колкото и да се е разярила. До момента нямаме почти никакви проблеми с нея, а бяхме подготвени за опустошена къща  Laughing
Много сме изненадани от звуците, които издава. С ММ си говорим, че не сме срещали до момента "говореща" котка. Наистина, издава поне 10 вида звуци, без да броим различните видове мяукане и мъркане - сумти, пръхти, пъшка, грухти... Голям смях пада и все ни изненадва с нови видове комуникация.
След месец-два ни предстои кастрация и от сега съм се зачела и запритеснявала, но предполагам е нормално. Ще съм благодарна на вашата подкрепа.
Това е от нас за сега, желая на вас и вашите прекрасни пухчета весели празници и много здраве и весели моменти!

# 487
  • София
Весели празници на всички момичета и техните пухкави любимци!

Вчера изведох малката Мейзи (която вече е цели 4кг) на снега....уж е със сибирски корени, а пък малко се държа като пустинна котка Grinning

Имам един въпрос, на приятеля ми му излезе котешка/кучещка екзема, голямо кръгло петно суха,зачервена кожа, което в средата си е по-светло (пръстеновидно оцветяване), на мен нищо ми няма, на Мейзи също. Симба (който си е в Пловдив, но напоследък на няколко пъти се видяхме) има котешко акне и леко оредяване на козинката на слепоочията... Някоя от вас сблъсквала ли се е с тази гадост и как се лекува? Покрай тези почивни дни на лекар ще можем да идем чак януари Sad

# 488
  • София
Честита Коледа на всички!   bouquet

Тинтири-минтири, добре дошла!  Hug Кара е прекрасна!  Heart Eyes

Serenity__bg, не съм се сблъсквала с такива проблеми, но пробвай със сребърна вода. Помага при лишеи, гъбички. При екзема не знам дали действа, но си мисля, че няма да навреди. Има специални уредчета за правене на сребърна вода (ако някой около теб има) или се купува в шишенце от аптеките. По принцип е нетрайно съединение и гледай добре датите.  Wink

tartelette, стана ми много мъчно за котанката! Дано все пак се размекнат сърцата им и пуснат котето на топло. Около 30-31 декември едва ли ще са 10 градусите в гаража.  Sad

# 489
  • София
Тинтири-минтири, СТОПАНКАТА на вашето семейство е просто прекрасна! Направо ви завиждам за комуникативността й! Моята Лолита е изключително тиха котка, не можеш да й чуеш гласа. А така ми се иска да ми поприказва!
Искам да ти кажа и на теб това, което повтарям на всеки, на който му предстои кастрация на женска котка: ПРЕДИ операцията си намери медицинско боди! Защото ако котката започне да дърпа със зъби конците, ще се видиш в приключение. Като нищо ще си отвори операцията. Ако си от София, можеш да потърсиш в зоомагазина до Карфур, в мола на Цариградско шосе. Там съм виждала. Разбира се, би трябвало във всеки добре зареден магазин да има.
Да ви расте здрава и щастлива Карата, и разбира се и цялото й семейство!

# 490
  • София
Благодаря ви много!

detelistna.4etirilinka, бодито вече съм го набелязала като задължителна покупка преди операцията. Така се зарадвах, че има измислен вариант, който замества медицинската яка...

Искам да попитам, напролет ли обикновено се разгонват женските? Ясно ми е, че не е правило, но искам да издебна момента, така че по възможност да избегна първото разгонване, но все пак да е достатъчно голяма и силна. Нашата ветеринарка смята, че на 6 месеца са прекалено малки, но пък по-голяма част от всичко, което изчетох препоръчва да се кастрират възможно най-рано след 6-тия месец. Ох, и аз не знам, голям страх ме тресе още от сега... За момента съм се насочила към Добро хрумване за кастрацията, защото са ми препоръчани от няколко познати. От друга страна живея на 1 минута от Свети Антим... Но пък за тях четох и не много добри отзиви. Много въпроси, много страхове, предполагам е познато на доста от вас Simple Smile

# 491
  • София
Тинтири-минтири, моята Лолка я кастрирах на 4 месеца, тогава тя беше 3,500 кг. и беше започнала да проявява признаци на предстоящо разгонване. Природата ги е създала така, че когато има достатъчно храна, те растат страшно бързо и се развиват предсрочно. А аз съм от тези, които при евентуално поколение не бих могла да дам нито едно от котетата и биха си останали завинаги мои. Затова се наложи да я кастрирам по-рано, отколкото е препоръчително. Имай предвид обаче нещо много важно: когато женска котка е кастрирана преди ПЪРВО разгонване, това я предпазва за в бъдеще от карцином на млечните жлези. Похвално е, че си осведомена за бодито, всеки, който има животинче, би трябвало да търси инфо за такива неща. Медицинската яка е много травмираща затях, а като добавиш и гадното усещане от упойката... Иначе женските се разгонват около шестия месец. Така че гледай да предвариш първото разгонване. Както ти казах, моята котка е кастрирана 4-ия месец, сега е на 5 години и няма никакъв проблем от ранното кастриране. Не се плаши от самата операция. Всъщност кастрирайки ги, ние им спестяваме тегобата на бременността и болките от самото раждане два пъти в годината. След операцията гледай да й осигуриш място, където да е необезпокоявана, защото те се чувстват много безпомощни, както са замаяни от упойката и инстинктивно търсят да се скрият. Изолирай всички тесни места, където може да се завре, търсейки да се скрие - ниски дивани, зад гардероба, и други подобни. Можеш да напъхаш смачкани вестници, за да й попречиш да се завре там. А иначе можеш да й осигуриш ''дупка'' да се скрие в нея, като постелиш мекички неща в един кашон, затваряш капака му и с макетен нож изрязваш отстрани дупка, през която може да мине без да се напъва, и го слагаш на пода. Или пък, ако е свикнала с контейнера за пренасяне, го постилаш меко, покриваш го с някаква тъкан и оставяш вратичката му отворена. Идеята е да се създаде тъмно и тясно място, така се усещат добре скрити. Нали знаеш, че когато са болни, те се крият в дупки, защото усещат, че не могат да се защитят самички. Ако имаш други животни, отдели ги в друго помещение, докато излезе от упойка. Надявам седасъм ти била полезна. И я нагушкай тая красавица от мен! Стискам палци всичко да мине безпроблемно.

# 492
  • Варна
Кара Силвър е много красива!  Heart Eyes

Мага я научих да ми дава целувка. По-скоро милувка. Опираме си носовете. Ако пусне езичето да ми оближе устата се дърпам де.  Joy

tartelette, и на мен ми стана тъжно за самотното писанче в гаража, но къщата е чужда. Не всички обичат котки или пък просто не ги търпят у дома си. Или пък имат някакво животинче(примерно куче, на което би се развалил рахата от чуждото присъствие. Ако не се намери друго решение за подслон, може да мушкаш редовно в одеалцето шише с гореща вода. Все е нещо.

# 493
За екземата...се сещам,че преди доста години майка ми беше получила от един котарак, който беше избягал от вкъщи и когато се върна явно се беше заразил и предаде и на майка ми. Доста ходи по доктори и доста мазила употреби, не изчезваше, наложи се да махнем котето и след пак мазане с някакъв крем се оправи. Ако искаш мога да я попитам да пробвате с този крем, който и е помогнал на нея или направо с алергозан.

# 494

Сега въпросът ми е Празимек срещу паразити в каква дозировка се дава за малко коте, 4 месечно?
Също каква доза да дам на големите? Майка ми е забравила по колко им се даваше.

Пак да питам, че ми е важно Simple Smile Blush

Общи условия

Активация на акаунт