Любители на Котки Тема 90

• 57 001
  • 740
  •   1
Отговори
# 90
Изворната и минералната(която си наливаме ние) ги пие без проблем, но чешмяната само като я подуши и не я иска, мн се пристеснявам така. Общо взето от всякъде ми е притеснено сега - по цял ден спи и мързелува и си иска само в нейното легълце и ме гледа супер вторачено сякаш иска да ми каже нещо. Но може би напразно се притеснявам - поне се надявам да е така. Може би и трябва повече време да свикне с обстановката - знам ли и аз.

# 91
  • София
.... и ме гледа супер вторачено сякаш иска да ми каже нещо. Но може би напразно се притеснявам - поне се надявам да е така. Може би и трябва повече време да свикне с обстановката - знам ли и аз.

Нормално. Опознавате се. А къде е живяло преди? Зависи от характерчето на котето. Моята като дойде, веднага "обърна" на опаки цялата къща. Но иначе си беше кротка. Спеше сама, не досаждаше. И как се казва това пухче?
За водата-като не иска от чешмата, давай изворна. Много е малка за минерална. Peace Зависи и каква е минералната вода. Предполагам от нискоминералните е.

profi_1  , много благодаря за милите думи. Hug

# 92
  • София
И наш котьо като го прибрахме вкъщи поне два дена не искаше да пие вода. После почна да облизва локвичките в банята след къпане. Сега пие и от купичката си чешмяна вода, но не пропуска банята. Като влезна да се къпя той клеква на прага. Като мия чинии непрекъснато дава зор да се качи на мивката. Не знам какво точно иска: да ме спасява от водата ли, що ли newsm78

# 93
  • Варна
Може би и това се подразбира, защото големият разрез задължително го шият с обикновени конци, но все пак е добре да знаете.  
Таня, разрезите на мацките ми бяха все малки( 3-4 възелчета, около 3 см), но конците-нерезорбируеми.
Проблем може да има само ако котките решат да дърпат конците преди 10-ия ден.

Добре дошла в котешкия отбор на трицветката на Елена! Hug Красота!

# 94
Пухчето се казва Сани. Живяла е във склад за мебели и около нея е нямало постоянно хора. Още като я взех я сложих в нейното си легълце и си го хареса и само там си стои и от време на време на прозореца и като вземем да я гушкаме си стои мирно и кротко, но сама не идва при нас. Може би още е ошашавена. Сега мисля да я оставя да видим кога ще се престраши да дойде сама. Надявам се да е скоро  Simple Smile
Много Ви благодаря за съветите и помоща  Hug

# 95
  • София
 Elena_S, забравих... ooooh!
Като само се гледате Laughing, вземи я, погали я, целуни я, нека се почувства желано и обичано коте.
Също виж да я разиграеш. С някаква играчка. Моята Маци не реагира на неодушевени играчки. Но много обича да тича, хваща и играе с ластик, на който отдолу е завързан възел за да го хваща по-лесно.
Виж да не я простудиш. Аз отдавна не съм гледала малко коте, но тук момичетата споделят, че малките котета на се оправят много добре с топлообмена. Да колко месеца е така, не знам.

# 96
Момичета, записвам си въпроси, които утре да задам на ветеринаря преди кастрацията на Белла. Ето какво написах досега:
-бързодействащо ли е болкоуспокояващото?
-разрез - колко голям?
-резорбируеми конци?
-будна ли ще ни я върнат?
-следващо посещение е наложително заради антибиотици или заради болкоуспокояващи? (казаха ни да я доведем на следв. ден пак, но било по желание .. е то е ясно, че всеки ще иска да направи най-доброто за животинката, но каква е причината да идваме пак? .. не обясниха)

Записах си и да им обясня за кистата, която тя има. Друго сещате ли се? Моля, допълвайте ме, защото ми е за първи път да водя коте на операция и се тревожа ...  Praynig

# 97
  • Варна
Момичета, записвам си въпроси, които утре да задам на ветеринаря преди кастрацията на Белла. Ето какво написах досега:
-бързодействащо ли е болкоуспокояващото?
-разрез - колко голям?
-резорбируеми конци?
-будна ли ще ни я върнат?
-следващо посещение е наложително заради антибиотици или заради болкоуспокояващи? (казаха ни да я доведем на следв. ден пак, но било по желание .. е то е ясно, че всеки ще иска да направи най-доброто за животинката, но каква е причината да идваме пак? .. не обясниха)

Записах си и да им обясня за кистата, която тя има. Друго сещате ли се? Моля, допълвайте ме, защото ми е за първи път да водя коте на операция и се тревожа ...  Praynig
Какво значение има кистата, щом се махат и яйчници, и матка.
При моите три женски, кастрацията протече така: кастрация, вземане на котки излезли от упойка, малък шев(малък разрез), бито обезболяващо и антибиотик преди да ги вземем, малко притеснения заради раничката-едната си свали конците до 10-я ден, но нищо страшно. Обработване на оперативната рана у дома с дезинфектант на другите две, защото ми се сториха зачервени участъците.

# 98
При нас нямаше следващо посещение още нна следващия ден, а чак след седмица, когато махахме конците. Според мен е допълнителен стрес , изглежда, че просто искат да ви вземат парите ooooh! още повече щом казват, че е по желание. Ти си решаваш, аз не бих я завела - освен това котето не трябва да се взема на ръце, да скача на високо и  изобщо да прави движения, които биха разтворили незарастналата рана. Нека и др. момичета изкажат мнение, но аз не бих я завела Hug
От предната вечер не бива да яде и пие водичка, няколко часа след операцията също. Не бива да стои и на много топло, за да не прокърви раничката.Ние чистихме раничката с риванол-питай вета с какво да я чистиш. Не се притеснявай, че ще ближе раната-това е нормално. Само наглеждай да не дърпа конците. Може би знаеш всички тези неща, но някои ветове ги пропускат. Кураж Hug

# 99
Стейси, няма значение, аз просто искам да ги уведомя Wink Peace
addicted2U, благодаря ти много Simple Smile

# 100
  • Варна
Честно казано, при целия ми опит с кастрациите, най-важна би ми била предисторията-достатъчно здрава ли е котката за такава операция. Че излизат понякога непредвидени заболявания. А във ветеринарната медицина не е така разпространено предварителното изследване на пациента.
Така си направихме кастрация на мъжки с диафрагмална херния, без да знаем за нея, защото не се препоръчва снимка на бял дроб преди операция, както при хората. Ако беше женска, щяхме много скоро след това да си загубим любимеца.

# 101
Честно да си кажа, Белла никога не беше ходила на ветеринар преди проблемите с кистата ...
Не знам дали е здрава, но никога не е имала проблеми. Изследвания казаха, че ще направят преди операцията, но само кръвни. Т.е. ще видят бъбречната и чернодробната функция, но е това ... няма какво да искаме повече от тях.
А медицинската история няма как да я проследим, при положение, че досега не са я водили на лекар, освен един единствен път. Точно затова смятам да кажем за кистата, да имат предвид  Peace
Стискайте палци момичета, ще пиша, когато всичко мине  Praynig

# 102
  • София
Bubbly, постарай се да си осигуриш боди, което се облича на котето, за да не ближе оперативния шев! Защото ще се видиш в чудо, ако тръгне да го прави. Моята котка веднага щом излезе от упойката, започна да ближе раната и да дърпа конците. А ако сте на работа и котето остане самичко, може да го завариш вечерта с отворена рана! Вариант е яка, която е като фуния и предпазва да не стига с езика до там, но е много травмираща за животното! Желая ти успех! Hug Hug Hug

# 103
За това боди питах един лекар, той каза, че по-скоро ще се дразни на бодито, отколкото на шева и досега нямал котка, която да си е разкъсала сама шевовете. Нямам откъде да се сдобия с него, имате ли представа дали се продават?
Ще има кой да я гледа, приятелят ми си е вкъщи през цялото време, утре и аз ще съм с нея.  Praynig

# 104
  • Варна
За три женски кастрации не ми се е налагало ни боди, ни яка. Не се настройвай предварително-само ако се наложи, бъди подготвена да реагираш.

Общи условия

Активация на акаунт