Любители на Котки Тема 90

• 57 104
  • 740
  •   1
Отговори
# 405
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Не, но тия дни точно за нея се бях сетила. Rolling Eyes Детето расте. Май трябва да е в подготвителен клас на гимназия.  newsm78 А може и да я направих с година по-голяма. Rolling Eyes Предполагам е заета с учене, а и сега са й ранните тийнейджърски години, интересите тръгват в много посоки ... Във всеки случай се надявам да е добре, че в днешно време рядко се срещат толкова свестни, задълбочени и сериозни деца на нейните години.

# 406
  • София
Не, но тия дни точно за нея се бях сетила. Rolling Eyes
Скрит текст:
Детето расте. Май трябва да е в подготвителен клас на гимназия.  newsm78 А може и да я направих с година по-голяма. Rolling Eyes Предполагам е заета с учене, а и сега са й ранните тийнейджърски години, интересите тръгват в много посоки ...
Във всеки случай се надявам да е добре, че в днешно време рядко се срещат толкова свестни, задълбочени и сериозни деца на нейните години.

Точно!!! Hug

# 407
Пууу, зор видях докато й намеря профила на Еличка!  Tired Ами днес сутринта е влизала във форума, но последно е писала в началото на учебната година - на 20-ти септември. Значи учи детето. Надявам се да не влиза друг през нейния профил. Може сега през ваканцията да се сети да драсне някой ред. Simple Smile

# 408
  • София
Oоо, само ми дайте основание да ви разказвам! Ще карам обаче на кратки постове, да не прИкаляваме)))
Скрит текст:
Скрит текст:
И така, на кратко, моята причина да ходя в Иран. Някога в далечната 1982 год. на Златни пясъци срещнах един прекрасен младеж с очи точно като на газела - огромни и толкова топло кафяви... Оказа се иранец. Влюбихме се до полуда, както се казва. Тогава единственият начин да контактуваме беше с писма, а писмата пътуваха по три месеца. Случи се така, че аз се преместих да живея на друго място, а както разбрах после, точно в същото време и той се преместил в друг град, за да започне собствен бизнес. И ето как се изгубихме един друг. Мина време, аз се омъжих, той също се оженил, но не е могъл да ме забрави. Търсил ме е по всякакъв начин, докато накрая ме откри във Фейсбук. И - взрив, фойерверки, кръвта като шампанско - и това на 52 години... Влюбени като на 16!
Предполагам, на всички ви е интересно, как стои въпроса с жените там. Облеклото е задължително прикриващо тялото: ръкави под лакътя, панталони, покриващи глезените и риза над панталоните поне до средата на бедрото. И най-главното: на главата шал. Обаче пък иранките ( много красиви, между другото) носят шаловете си като кралици...
Ето ви една снимка на една приятелка, да демонстрирам казаното до тук:

Някои от тях носят никаб (казано по нашенски - фередже) Аз се сприятелих с една дамичка, която носи никаб. Не е омъжена все още. Адски весела мацка - играе кючеци, турски, ирански, арабски. Питах я защо носи никаба, а тя ми вика: не искам мъжете да ми оглеждат тялото. Нейната по-голяма сестра не носи никаб.Ето я и нея:

Под никаба носи токчета 20 см))
Засега все още не съм ходила до някой техен исторически град, да разглеждам забележителности. Така че предстои да го правим, и ако ви е интересно- ще пиша.
Mayya,ако можеш да отидеш там - направи го, няма да съжаляваш! Това е най-безопасната страна за жените, можеш да видиш в 12 ч. през нощта сама жена да ноди по улиците с половин кило злато по нея, и не й пука от нищо...
Ох, уж щях да съм кратка...
Хайде засега толкова, после пак!
[/spoiler][/spoiler]

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 01:16 от detelistna.4etirilinka

# 409
Силвестър току-що ми изяде кашкавала от ръцете.  #Crazy Той досега кашкавал не беше ял от бебе. #Crazy

ЧетирилинкеHug много е интересно, но го сложи в спойлер! Влез да си го редактираш поста, и след като го маркираш целия, освен въвеждащото изречение, натисни бутончето вдясно от това с движещото се М. Peace

# 410
  • София
detelistna.4etirilinka, разкошна си!!! Heart Eyes Hug Hug Heart Eyes Мерси за началото на разказа. Heart Eyes

: profi, влязох в темата за да пиша специално на теб. Има един препарат Сарженор.
http://www.apteka.framar.bg/18003574/%D1%81%D0%B0%D1%80%D0%B6%D0 … 5-%D0%BC%D0%BB-20
Това са 2 незаменими киселини. Естествено, че е за човешка употреба, така че за котешка делиш на 10. При вас няма как да навреди, ще го вдигне Сиско, още повече, че не се знае какво яде и дали приема незаменимите аминокиселини. Аз съм го използвала при прекалена умора- физ.+ псих. И мъртвец вдига. В понеделник и аз ще купя и ще пиша. Късмет!!! 

# 411
 Joy Joy Joy Четирилинке, ще ме умориш. hahaha Ти и М-то си натиснала, та е станало движещо се.  thumbsup

MayyaI newsm78 това на племенницата ми го даваха дълго време по схема за да й оправят/блокират алергията. В моите представи беше анти сен. Седи в хладилник, че са някакви живи работи.  Thinking Аз ще изчакам. Няма да давам сега такова нещо. Силвестър яде само лечебната храна за котки с ХБН на Роял Канин - Ренал. Или аналогичната на Йосера - Каризмо Сеньор Ренал.  Peace

П.П. Сега погледнах, няма да е същото. На племенницата бяха капки в шишенце.

# 412
  • София

MayyaI ,  newsm78 това на племенницата ми го даваха дълго време по схема за да й оправят/блокират алергията. В моите представи беше анти сен. Седи в хладилник, че са някакви живи работи.  Thinking Аз ще изчакам. Няма да давам сега такова нещо. Силвестър яде само лечебната храна за котки с ХБН на Роял Канин - Ренал. Или аналогичната на Йосера - Каризмо Сеньор Ренал.  Peace

П.П. Сега погледнах, няма да е същото. На племенницата бяха капки в шишенце.

[/quote]
Няма как да е същото или с/у алергия. Peace
Както писах, съдържа 2 незаминнио амино киселини. Както всичко има общо с организма, но не и в частност алергия. Евентуално като придружаващо леч. , но аз не бих го използвала като такова. Има отношение към хранене и невъзможността да се резорбират / ако се приемат незаминимите АК и не могат да се усвоят/. Не ми се пише в момента повече. Embarassed

И моя снимка от сега в Дубай като арабка. Моля, не ме цитирайте, за да мога да я изтрия!
Скрит текст:
[i[/img]

Последна редакция: нд, 21 дек 2014, 16:40 от MayyaI

# 413
  • София
Хахааа, Mayya, страхотна кадъна си, пу-пу, да не са ти уроки! Има какво да научиш местните дами по отношение на сексапил в бурка! Joy Joy Joy Сериозно, карат ли европейките да слагат бурки там?Ако е така, то в Иран сме привилегировани, само един шал на косата Laughing
Profi_1, неведнъж съм казвала, че по отношение на компа съм точно обратното на компютърен корифей Laughing Laughing Ма ша са науча аз, ша видите вий!
Хайде сега да ви опиша една случка, която ме потресе там (в Иран, разбира се)
Скрит текст:
За начало ще ви кажа, че градът на моето Мило се намира в една цветуща, изумрудено зелена, безкрайно красива провинция на брега на Каспийско море. Целият е гушнат в портокалови плантации и оризови полета, заради което пролетно време, когато цъфтят портокалите, въздуха ухае на цъфнали портокали, а когато цъфти ориза, който основно е един много специален и рядък сорт, виреещ само там - ухае на някаква смесица от миризма на пудра и на ориз, безкрайно приятна... Ох, пак се отплеснах!
Та, пътуваме един ден с моето мило в града, и минаваме покрай един площад (всички площади там са организитани в кръгово движение) Гледам аз, една огромна тълпа на площада, а в средата - платформа от камион с бесилка по средата.
Разбира се, аз се втрещих... Ама как така, ще бесят някого ли, защо, нима тука се изпълняват смъртни наказания, как може в 21-и век това да се случва? И Милото почна да ми разказва.
В Иран едно от престъпленията, които се наказват със смърт, е изнасилване. Особено ако дамата е омъжена. Ако не е, има възможност да избегнеш бесилото, ако тя реши да се омъжи за теб, но пак първо ще си починеш две години в панделата, и чак после се жениш)))
Та въпреки това положение на нещата, един пръч решил все пак, че ще изнасилва. Взима една торба с инструменти, звъни на вратата на жената (специално е следял наскоро омъжени жени, и е избирал обедно време, когато съпрузите са на работа), казва - аз съм от газификацията, трябва да погледна нещо за малко, влиза вътре и прави каквото си е наумил. И така пет пъти. Жените не са посмели да се оплачат, от страх, че мъжете им ще се разведат с тях. Обаче на шестия път, тъкмо когато пръчът се вихрел, съпругът случайно се връща за нещо в къщи и го заварва "на калъп". Когато го побарала полицията, след порядъчна доза СЪВЕТВАНЕ, човекът си изпял за останалите случаи. И го осъдили на смърт, публично, за да е обица на ухото за всеки, който му е трудно да удържа атомната бомба в гащите си.
Всъщност жената там е неприкосновена - ако например трябва да арестуват жена, то мъже-полицаи не могат да го направят, трябва да са полицайки. изобщо има едно страхотно уважение към жените в обществото. Например, никога няма да чуеш мъже да говорят мръсотийки пред жена (както аз казвам, да чикиджийстват словесно) В Техеран, когато сме пътували с обществен транспорт - ооо, чакайте да ви обясня по-подробно за това, то е едно от нещата, които най-много са ме впечатлили. Значи, там има отделни вагони само за жени, за да не се ръгат в тълпата, но никой не ти пречи да се качиш във вагон за мъже. Аз винаги съм се качвала заедно с Милото. Обаче щом вляза във вагона, веднага 5-6 мъжове стават и ти предлагат да седнеш! Това и в Турция съм го видяла. Ориенталци, кВо да ги правиш. В Иран не е прието да се ръкуваш с мъж, защото не може да те пипат ей-така, разбираш ли. пипа си те само и единствено персоналният ти мъж. А иначе всички дами при среща се цАлИват по три-четири пъти, на което аз никак не мога да свикна,щото много мразя да се мляскам със всички познати. Не от хигиенни съображения, просто си мисля, че целуването е само за най-най-близки. Малко ми е прекалено (всъщност много ми е прекалено) Но Милото казва, че това е израз на голямо уважение. Ок, ще се уважаваме тогава, кВо да правиме.
Как стоят нещата с многоженството. Ако един мъж реши да се ожени втори път, без да се е развел първия, то той трябва да представи пред службите НОТАРИАЛНО заверен документ, че първата съпруга е съгласна на това. Ако има две съпруги и иска трети път, значи трябва от двете документ. Питала съм Милото, има ли случаи жената да е съгласна - оказва се, че да, ако тя например си има любовник, и иска да е сигурна, че в определени нощи ще е свободна))) Случва се например мъжът да заплаши жената, че ще се разведе с нея, и тя ако държи на брака си, се съгласява. Всъщност не повече от 10 процента от браковете са с повече от една съпруга. При женитбата мъжът трябва да изплати на бъдещата си жена откуп, който се договаря от двете  семейства. Преди този откуп се е плащал на семейството на момичето, но сега се дава само на нея, като гаранция при всички случаи на житейски несгоди, било то смърт на съпруга или пък развод, изобщо за да има тя средства за оцеляване при всички случаи. При сватба семейството на момчето купува жилище, а семейството на момичето го обзавежда. Така че една сватба е доста скъпо начинание, а като добавим и средствата за образование на детето, да имаш деца там си е скъпо удоволствие. Затова много рядко можеш да видиш многодетно семейство. Раждат по едно дете, и то след поне пет години от женитбата. Да се насладят на семейния живот сами, така да се каже. Ходят насам-натам по чужбина на екскурзии, изобщо си живеят живота с кеф. Знаете ли, досега не съм видяла иранка, която да ми изглежда нещастна, така, както тука често виждам смачкани от живота жени. Там основното занимание на жените е да си ходят на гости и да се поддържат красиви. Пластичната хирургия е в небивал разцвет, страшна мода е да си направиш мъничко, чипо носле например. И си ходят с лепенките, та да ги видят всички, че са си правили операция Laughing
Задължение на съпруга е да осигурява средствата за издръжка на семейството. Ако жената желае да работи, то парите, които изкарва, са си само за нея, мъжа не разчита на тези пари. Изобщо се счита, че мъжа не е никакъв мъж, ако разчита на парите от жена си  Grinning Мен много ме кефи тая идея, а вас? Като добавите към картинката, че там просто си няма пияници Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Изобщо безумно се кефя на живота си там
!

# 414
  • София
detelistna.4etirilinka, много завладяващ и интересен разказ. Heart Eyes Hug
Скрит текст:
Естесвено, че в ОАЕ всеки ходи както си иска. Тук бях на сафари в пустинята и имаше от националните им дрехи за "фън" , да ги сложиш и да се снимаш. Wink

# 415
# 416
  • Варна
И аз към чакащите с нетърпение разказите на Детелинката за живота в Иран.  Hug От книгите, които съм чела, си представям зли брадати мъже, забулени от-до жени и т. н. А те даже обичали котките!  Heart Eyes
Еличка е на възрастта на моята дъщеря, т. е. би трябвало да учи сериозно за матурите в края на седми клас.

Да ви разправям за Магчо-че носи хвърленото топче-добре, но ако се разсея ми бута краката с лапичка да го хвърля отново.
Женя е решила напоследък всеки път като полегна, да ми легне на гърдите и да мърка. Чак се разтревожих да не ми има нещо и тя да усеща.  Crazy

# 417
Дааа, четирилинката как увлекателно раказва Crazy -
Скрит текст:
направо ми се прииска да си хвана куфара и да се местя в Иран, звучи като Рая на земята, изобщо не знаех, че така стоят нещата там, съвсем друга ситуация си представях Embarassed

И по темата - какво ви е мнението за храната Happy Cat - сюприйм и другата, дето не е сюприйм? Къде се нареждат спрямо другите марки? Нищо не разбирам от класове, състав, съотношение цена-качество... ooooh!

Леле, adelinda Shocked

# 418
Здравейте!
От много време не съм влизала в темата, нали вече нямаме котка... Сега имаме куче.

Но имам един въпрос.
До блока си храня един котарак. Много си го обичам.
През пролетта по време на разгонването един друг мъжки го беше скъсал от бой.
Сега пак от няколко дни идва да го бие.
Да не би пак да са разгонени котките по това време?
Може ли нещо да се направи, за да не се бият така?
Снощи чак ходих с кучето да го гоня другия. Какво да правя, не искам да ми пребие Томито.  Naughty

Обмислям да го заведа за кастриране, но май посред зима не е най-подходящото време.

# 419
  • София
Утро, явно другият котарак иска да превземе територията на Томи. При мъжките няма точно определен период на разгонване. По всяко време си делят териториите. Но пък в момента има и затопляне на времето.  Wink Страх ме е, че ако го кастрираш, съвсем ще му намалиш шансовете за оцеляване на улицата.  Sad Не ми се искаше да го напиша, защото съм привърженик на кастрациите, но предполагам, че истинските мъжкари ще го прогонят съвсем.

Май е вече време да се похваля, че си имам "внуче", а Мъро стана "вуйчо".  Mr. Green Да ви покажа "вуйчовото" Дейзи, с партизанско име Гълъбинка:

От съображения за сигурност все още не е вкъщи, но пък вече си има паспорт, резервиран самолетен билет и всичко останало.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт