Любители на Котки Тема 90

• 57 100
  • 740
  •   1
Отговори
# 435
  • Варна
Таня, ха честита Гълъбинка! Много мекичка изглежда, прекрасна е.  Hug
Погледът ѝ на първата снимка ми напомня на Муцата на Тина. Палаво гледа някак.  hahaha
Мъро как ще разбере, че е станал вуйчо?  Mr. Green

k@li, то бузки, то очи, то козина!  Heart Eyes

Фрея да оздравява бързо, моля! Hug

# 436
  • София
  А как разбирате кога се е разгонил мъжки кот? За женските е ясно, целият блок го разбира.  Mr. Green А мъжкарите? Чувала съм, че препикават навсякъде, но съм имала мъжкар и никога не е пишкал извън сифона (там му беше мястото). Някакви други признаци има ли?

# 437
  • София

Само така ти се струва. Wink Като фурия е. Не спира и за миг и яде като за петима.  Grinning  А Мъро и да иска, и да не иска, поне една вечер ще трябва да съжителства с нея, защото полетът е много ранен и трябва да я вземем предишния ден. А как ми се иска да е тук и да ѝ се порадваме! Sad

aunt Ogg, мъжките нямат периоди на разгонване. Те са винаги готови. Просто от един момент нататък урината им започва много да мирише и започва маркирането. А ако чуе/надуши някъде женска, хуква да бяга от къщи, за да я намери. 

Тина, според мен тя е част от украсата на елхата, но е доста тежка и затова елхата пада.  Grinning

Кали, прекрасен е!  Heart Eyes

Hug  за Фрея! Да оздравява бързо!  Hug

# 438
  • София
Стейси, а честит ти котопес. Wink Има и такава станичка във ф.б. Laughing
И аз се притеснявах като ме налазваше моята... Wink

Тaня67, много, много сладка тази Дейзи /Гълъбинка/ Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Такова име. защото изяде гълъбите ли? Wink Laughing

Sway,моя вет не продава пробиотици. Виждала съм малки таблетки, колкото Вит Ц, купени от аптека. За по-лесно даване на Кот. Тези, които аз имам определено не са за Кот. В голяма капсула са. Може да се изсипе съдържанието във вода и така да се погълне евентуално от Кот. При мен не работи. Ако антибиотикът е даван НЕ през устата на Фрея за какво ти е пробиотик? Не, че е лошо да се дава по принцип. Ама след като е веднъж newsm78 Hug  Heart Eyes

k@li , много, много красота. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Чак ревност ме наляга, че си нямам такова. Wink

TINA.K  hahahaи аз слагам елхата след малко. Да видим... Wink Hug Heart Eyes

# 439
  • Варна
TINA.K  hahahaи аз слагам елхата след малко. Да видим... Wink Hug Heart Eyes
Чакаме отзиви.  Mr. Green
Аз от няколко дни не съм сваляла елхата. Мила реве, реве, сваля я аз. В първия момент и трите я налазват. После Женка ляга наблизо и гледа. Мага ляга наблизо и гледа(страх я е от Мила). Мила отива в тъмен ъгъл и...тя гледа, Магито. Не се получава играта. А и хванах Мага да яде гирлянди.

Таня, поне една вечер ще имаш честта да поомачкаш гълъбско.  Mr. Green После-по скайпа.
Въодушевих се някак- дано Мъро не се сърди много на присъствието на малката.

Майче, тя и Мила е коткопес-ръмжи също като куче.  Mr. Green Направо съм за онази страница във фейса. Joy

# 440
  • София и Морето от време на време
Е, то и наш Мърчо е или беше  newsm78 коткопес:

Едни съседи като ни бяха на гости преди около година и от малката елхичка взел едно топче и го носи на съседа да му го хвърля. А човека стои и се чуди защо му го дава  hahaha Много беше смешно, защото изведнъж пристига с топчето в уста отнякъде, качва се с предни лапи на колeнeте на съседа, пуска му топчето в скута и стои и го гледа в очите подканящо.

Ще се пробвам да го снимам по-късно и него и Чочо да ги видите и тях, че напоследак само мъненката е в кадър.

# 441
  • София

Защото обича да "каца" на рамото като гълъбче. И на цвят отговаря.  Laughing  Чакаме отзиви за елхата. Дано не припадне и вашата.  Laughing

Минават ми някакви мисли да я вземем веднага след Коледа, но на какво ли мнение ще е Мъро?  newsm78

# 442
  • София

Защото обича да "каца" на рамото като гълъбче. И на цвят отговаря.  Laughing  Чакаме отзиви за елхата. Дано не припадне и вашата.  Laughing

Минават ми някакви мисли да я вземем веднага след Коледа, но на какво ли мнение ще е Мъро?  newsm78

В началото, едва ли особено щастлив ще е Мъро. newsm78
Гълъбинка, сладка, малка. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Стейси, то и моето котопес, ръмжи; тича към вратата като се звънне. Смях... До сега всяка година имаме "изненади" с елхата. В момента изяде 200 гр топено сирене и не отразява никого. Wink

TINA, освен дружно да кандидатстваме за котопес, май нищо друго не остава. Joy
Ама ПОНЕ чехлите да носеха, ей!!! Mr. Green hahaha
А на репликите "драскаш много", чух "извинявай".
Ти чу ли го ...тогава? Wink Laughing  

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 19:50 от MayyaI

# 443
  • София
Да ви прилича на някого? Wink Heart Eyes
Скрит текст:
httpswww.facebook.comlovemeowfanpagephotosa.108765433196.92919.10578909819610152713369128197type=1&theater
Скрит текст:
нито мога да се изтрия, нито редактирам. Mr. Green

# 444
  • Варна
  А как разбирате кога се е разгонил мъжки кот? За женските е ясно, целият блок го разбира.  Mr. Green А мъжкарите? Чувала съм, че препикават навсякъде, но съм имала мъжкар и никога не е пишкал извън сифона (там му беше мястото). Някакви други признаци има ли?
Моят никога не е маркирал и преди,и след кастрацията.Всичко приключва за няколко минутки.Започва да мрявка тихичко като разгонена котка.Идва при мен,защото съм му скрила играчката-любовница още като го кастрираха.Меси,мърка,гледа ме в очите,захапва ми ръкава,намества се и започва със специфичните движения  Laughing

Аделинда,информацията ми е от специалист разбира се по повод кастриране на селски котарак.Има разлика при женски и мъжки.Не съм чувала женска да продължава да се разгонва след кастрация,но при мъжките е често  Peace

# 445
Tyzarka, моята едната се разгонва след кастрация. Операцията и я прави един и същи доктор една след друга и на едната и на другата. Едната се разгонва, другата не. Най-логичния отговор, който някой, някога успя да ми даде е, че е останала яйчникова тъкан, която си е намерила място някъде, зараснала е и е започнала да отделя хормони, факт.Разгони се 2 години след кастрацията, после пак се разгонваше, сега спря. Докато си мислех, че е уникум се оказа, че не само моята, а и при доста други котки се случва. По приюитите/общинските, за по-евтино/лесно// махат само матката примерно, а оставят яйчниците, и разгонване си има. Да ги питаш защо, чувала съм, че кучетата правили глутници при разгонени женски. Не съм слециалист, но като цяло ми се струва несериозно твърдението. Искам го написано в научна статия черно на бяло за да повярвам, за сега за мен си остава безумие твърдението, че кастрацията ще му повлияе на това да не може да се бие. Ето на, не е кастриран, а го бият.  Hug Интересно ми стана и ще потърся инфо, ако греша имам достонство да си призная.  Peace

п.п. При животните има агресия, при пазене на територия, за да са Алфа мъжкари и да могат да оплождат женски и прочее, което няма общо с това, че като е уличен и кастриран не може да се бие. Няма да се бие за женски, но от липса на тестостерон, нито ноктите ще му се притапят, нито зъбите, нито инстинкта за самосъхранение ще изчезне. Мисля, че това което са ти обяснили, грешно си го разбрала.
п.п. 2, до офиса на сестра ми имаше женска котка, която раждаше бебета, коли ги мачкаха и тн. Някой се грижел за нея, като предложих да я кастрират безплатно, излязаха със същия номер, за кастрацията на уличните. ooooh! Ражда, умираха, накрая се родили болни бебета, че най-накрая я кастрирали, е жива и здрава си е/поне последнот оинфо което имам/. Също знам за други улични и кастрирани живи, здрави. Каквото е при кучетата, същото е и при котките. Щом улични кучета се кастрират и оцеляват без проблем, то няма такъв и за котки.  Peace Ако умират от живота на улицата, то кастрацията не е причина за това.  Peace

Последна редакция: пн, 22 дек 2014, 22:38 от adelinda

# 446
  • Варна
Научни статии не съм чела,вета ми обясни така и му вярвам.При някои продължава отделянето на МАЛКО количество полови хормони от надбъбречните жлези.Ако има разгонени котки той ще продължава да се разгонва.НО тестостеронът е малко,а той е отговорен до голяма степен за агресията,за мускулната маса също.И двете са му нужни навън.Няма кой знае какво за разбиране  Laughing
Просто стават по-спокойни,по-лениви,по-добрички,а мускулната маса намалява за сметка на мастната.Това за мъжките се отнася,а женска защо се разгонва след кастрация не съм се интересувала.Моите котки не са се разгонвали.Веднага след кастрациите спряха.
Лъкито преди кастрацията беше доста агресивен като му дойде мерака.Водеше играчката при приятеля ми и директно го нападаше.Направо се заяждаше и със злоба,настървен му се нахвърляше.Когато победи спокойно започваше любовната игра с играчката.Много държеше ние да гледаме  Laughing
Сега агресия няма никаква.Играят си,но е друго и не е свързано с разгонването.

# 447
Aгресията на незадоволен мъжки я няма, и кое му е общото с оцеляването навън.? ooooh! Не е нужно да е агресивен да оцелява. Женските като нямат тестостерон, нямат муслули явно и не оцеляват.  Naughty

# 448
  • Варна
Напротив,нужно е,защото ще си ходи набит постоянно ако не е агресивен.Това няма да откаже другите да го нападат.Написах горе,че нашия нападаше сам.Това си е природа.На никой уличен няма да пука,че не напада.Те ще го нападат.И как пък ще сравняваш мускулатурата на женски и мъжки,кастирани и некастрирани?Разбира се,че тестостеронът има огромно значение.Аз спирам,защото наистина не ми се спори.Споделих какво е казал вета по въпроса.Щом за теб информацията е невярна намери по-достоверна за себе си.Може би нещо не разбираш,защото за мен всичко е логично да е точно така  Peace

# 449
Невярна, защото е разтълкувана погрешно. Не вярвам вет да застане зад твоята позиция.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт