Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако котката ми постоянно е гладна?
Как мога да накарам котката си да пие вода, когато е упорита и по време на пътуване?
Как да се справим с конфликти между съжителстващи котки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако котката ми постоянно е гладна?
Ако вашата котка изглежда постоянно гладна, от съществено значение е да установите правилен график на хранене. Препоръчително е да храните котката си 2-3 пъти на ден. Опитайте с храна с по-висока енергийна стойност, като Royal Canin, и избягвайте да й давате храна между храненията, за да регулирате консумацията й. Избягвайте храни с ниска енергийна стойност, като Whiskas, тъй като те може да не задоволят нуждите й и тя остава гладна.
-
Как мога да накарам котката си да пие вода, когато е упорита и по време на пътуване?
За да осигурите на котката си достатъчно течности, опитайте да използвате кана за филтрирана вода или изворна вода. Ако котката ви не пие по време на пътуване, използвайте спринцовка или лъжица. Ако възникнат сериозни проблеми като дехидратация, консултирайте се с ветеринарен лекар за съвет и лекарства като Hydratin Alpha.
-
Как да се справим с конфликти между съжителстващи котки?
-
Какви са мерките за безопасност след кастрация на котка?
-
Какви въпроси трябва да задам на ветеринаря преди кастрацията на котка?

Факт е, че другия идва наблизо до двора, където живее Томи. И очевидно е доста силен щом успява да му направи такива рани, оскубани козини и драскотини. Това беше пролетта. Сега, Слава Богу, пострадали няма. То може и другия да е имал рани, но не съм видяла.
Също другия мъжки няма да го идентифицира като конкурентен такъв и няма да го напада.

Преди малко се прибрахме от София , защото Меги снощи ни спретна номер. Извинете ме , но после ще ви чета . Та Меги вчера около 17. 30 ч . влиза в чантата ми , където бях забравила купените от мен стафиди в треската около пазаруването ( огромна моя грешка ) и опоскала около 60 грама от тях . Претеглих останалото количество , за да съм сигурна . Веднага й мушнах половин таблетка активен въглен и харесвам не харесвам тукашните ветове , се метнахме до едната що годе свястна клиника , където ни увериха , че котенцето е в добро състояние , биха ни инжекция бусколизин и ни посъветваха да я наблюдаваме . Около 18 ч . повърна седем от стафидите , а след около час последва обилна водниста диария , без притеснителни примеси . Обаче след като сме си патили вече , сърце не трае и погнах денонощния телефон на " Добро хрумване " ( да ме прощават за прекалената ми емоционалност ) . Само да бяха казали да им я заведем и щяхме да тръгнем . Когато дежурната чу , че имаме котенце починало от неизвестна причина ( или причини ) и ме " хвърли " на диагнозата " Панлевкопения " . Та четох цяла нощ , рових из нета , гледах филми и съм успяла да заспя за около 40 мин , докато Меги не ме събуди с поредното си повръщане . Имахме общо четири повръщания и четири изхождания , като вече повръщаше и цели стафиди , плюс такива и в акото . Хубаво е , че ги изкара . На сутринта тя вече искаше да си яде редовната порция гранулки , но нищо не й дадох , а веднага я заведохме в " Добро хрумване " . Слава богу нищо притеснително - само сме дехидратирани . Изписаха ни лекарства и преди малко ги хапнахме през устата . От довечера започваме захранване само с кисело мляко , после ще прибавяме и гранулки и дано всичко да е наред . Горкото ми котенце си изпати от моята небрежност
Много съм виновна !
Радвам се, че е добре!