Любители на Котки Тема 90

• 56 517
  • 740
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Котешка екзема се лекува с Антимикоацид, Антимикобета и тинктура на Кастелани, безцветна. Маже се в точно същия порядък, както е написано. Поне десет дена. От Антимикоацида кожата някак си прегаря, образува се някаква дебела кожа, която трябва да се махне и отново да се маже мястото. Това обаче не е валидно за котето, него трябва да каже ветеринар как да го лекувате. Синът ми в казармата някога беше хванал котешка екземаот някакво коте, което прибрали и то спало на леглата им. Беше целият изринат, и по гърба имаше. С трите лекарства го изчистих идеално, не остана никаква следа по кожата.

# 496
  • Варна

Сега въпросът ми е Празимек срещу паразити в каква дозировка се дава за малко коте, 4 месечно?
Също каква доза да дам на големите? Майка ми е забравила по колко им се даваше.

Пак да питам, че ми е важно Simple Smile Blush
Освен възрастта, най-важното е колко кг е котката. Качваш се с нея на домашния кантар, после без нея и така разбираш теглото. Ако нямаш възможност да позвъниш на ветеринар, което е най-правилното, потърси инфо в интернет. Аз например намерих това:
http://petvet.bg/Consultation/obshti-vaprosi-za-otglezhdaneto-va … azimek-s-za-kotka
http://www.kotkite.com/forums/viewtopic.php?f=1&t=2633&start=15

Нямам си на идея, дали таблетката празимек е винаги една и съща откъм съдържание на активните вещества, а оттам и дозирането е много важно.

# 497
Здравейте момичета.
Имаме коте на 8 мес. Персийски екстремал, мъжко.
Взехме го 4 месеца, имаше уж тоалетни навици. Но периодически акаше извън тоалетна. Дадохме време да свикне, но той си продължаваше да ака един път в тоалетна, един път извън.Чистим редовно, сложихме 2 тоалетни. Но време от време пак правеше. А сега все по зле. Навсякъде ака и пикае, и в тоалетните си също. А днес пред нас се изпика на леглото ни.  Отчаена съм.  Интересно е че когато ходим на гости при свекърва ми, там няма проблеми. Но там сме ден-два.
Дали това е маркиране? Кастриране може би му е решение? Мъже ми е сигурен че прави на пук.😕

# 498
  • София
За екземата.
Преди години, когато взех първото си коте си лепнах нещо подобно, а на котето му оплешивяха ушите.
Представляваше кръгли петна с ръбче, а вътре кожата една такава гладка. Диаметър около 1 -1,5 см. Уморих ги с йод. Памуче натопено леко в йод го задържах върху петното за около 10-на секунди. Поне такъв спомен имам. Не става просто с намазване, трябва леко да се задържи, но не прекалено, че гори. В последствие се образува коричка, която падна и всичко беше ОК. Имах три или четири такива петна и го уморих по този начин. При брат ми се прояви различно, а може да е било и нещо друго, но беше по същото време - доста на брой големи пъпки с връх по гърба. Майка ми го води на доктор и се маза сумати ми време с някакви мазила докато му мине. Котаната нямам спомен да съм я лекувала по някакъв начин. След това не сме имали повече проблеми.

# 499
  • София
Честита Коледа!

и една съвсем прясна снимчица на която Шани гледа отекчено - демек стига ме лигави

# 500
  • София
Здравейте любителки на котки!  Hug

ЧЕСТИТА КОЛЕДА НА ВАС И ПРЕКРАСНИТЕ ВИ СЪЗДАНИЯ! Close-mas:
Да сте здрави и щастливи с цялото семейно и котешко войнство!

Не съм влизала в темата от няколко месеца, въпреки, че членувам от поне 5 години Simple Smile

Ще се реванширам с фотоси тези дни Wink

Гуш-гуш на всички! Hug

# 501
Здравейте от мен! Бих искала да се присъединя към вас?
От месец и половина си имаме нов член на семейството - "Сива" (мислим, че е женско).
Дадоха ни го и сега се учим да се гледаме. Нямаме никакъв опит с котките.
Много е игрива и много сладка. Харесваме си я.. 
Имаме известни притеснения, но ще споделя в следващия пост.
Да ви запозная и със Сива: (мисля, че не е породиста)

Скрит текст:

# 502
  • София
Катя Йозова, твойта Сива е от порода Красавица!

# 503
Ааа, има си порода-европейска късокосместа. Голям бонбон е Heart Eyes

# 504
Честита Коледа на всички! Да се живи, здрави и много щастливи и вие, и семействата ви и прекрасните ви котчици и котачета!

Альона, първо според мен трябва да го заведеш на ветеринар, защото както описваш нещата котето може да има и някакъв здравословен проблем, още повече, че персийските котенца са по-поддатливи на някои болести физиологично. Непременно го заведете, защото може просто да иска да ви каже, че нещо го боли. Възможно е и да е поведенческо - да ви прави напук. Не знам как го гледате. За разгонване - на 8 месеца е напълно възможно, но ообикновенно маркирането е само с подпишкване, а не така да си ака и пишка където свари.

Сива е от породата "кой е най-красив". Страхотна е.
Мъжът ми също изчисти много лесно екзема с йод - върху него, не върху котето. За котето не съм сигурна, но мисля, че е добре да се пробва със сребърна вода наистина.

# 505
Позволете и аз да се присъединя към вашия клуб.
От вчера и ние си имаме ново котенце. След като преди няколко месеца загубихме нашия Рижко се бях зарекла, че повече няма да стъпи нова котка у дома, че  понесохме доста тежко раздялата. Но след като видях този в ОЛХ се влюбих в него от пръв поглед  Heart Eyes и вече е у дома. Тъй като дойде от улицата изкара нощес 12 часов сън завит около тръбите за парно в банята. Дори ММ ходи да го обръща да не би да изгори  Joy
Но имам едно питане към вас. От вчера от 17 часа е у дома, а все още не ходил никъде нито по голяма, нито по малка нужда. Сигурна съм в това, защото някой от нас го следи постоянно, за да му покаже правилното място. Вярно, че до сега той беше буден само 2-3 часа и то само, за да яде, но се притеснявам това да не му вреди. Някакви съвети ?

# 506
Благодаря ви за милите думи.   Hug 

Не знам дали Сива има порода, но наистина е красавица.
Все още не сме я ваксинирали. Дадохме ѝ за обезпаразитяване - вътрешно и външно (с една капка на врата).
Очичките ѝ постоянно сълзят... капахме ѝ капки за очи, но нещо не дадоха ефект.
Храним я когато иска, а това е доста често - така ли трябва да е? 

Имате си страхотни котарачета  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 507
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Честита Коледа на всички!  lovekiss
Добре дошли на всички нови пухкавелчета!  Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes Hug Heart Eyes
Lady-B , добре завърнала се!  Hug Запретвай ръкави и мятай наред снимки на цялото котешко войнство! Grinning

Няма да се връщам поименно да проверявам кой за какъв проблем е питал, ще казвам каквото се сетя.
- Според мен коте на 4 месеца не е за празимек. Трябва при ветеринар да се заведе и той да му даде подходящо за възрастта вътрешно обезпаразитяващо.
- Течащите котешки очички се лекуват бавно. От 2-3 капвания няма да минат. Освен това се иска и ветът да е установил точно какъв е проблемът, т.е. трябва да са изписани подходящите капки. Мисля, че и в този случай е приложима сребърната вода, но не съм много сигурна.
- Всички малки котки са вечно гладни, защото сега растат и имат нужда от храна. Не ги ограничавайте, но и не прекалявайте с лакомствата.
- За първи път в дом идвайки от улицата, на ново непознато място котето ще му трябва време да се запознае с обстановката и да се отпусне. Нека тоалетната да му е наблизо, обикновено много бързо се ориентират къде, какво трябва да свършат.
- Пишкането извън тоалетната може да е признак на разгонване, т.е. първи опити за маркиране, но с акането нещата не стоят така. Едната вероятност е да не му харесва постелката в тоалетната. Ако сте на силикон сменете с естествения бентонит, или с дървените пелети. Или обратно, ако сте на бентонит, опитайте със силикон. Другата вероятност е котаракът да има здравословен проблем и да се опитва да ви подскаже това. Аз бих го завела на преглед при ветеринар, в т.ч. с направата на някакви изследвания на кръв и урина.
- За екземите - преглед при ветеринар на животното и при лекар за човека. Чак след като изписаното от тях не помогне следва да се използват съветите по форуми. Естествено сега по празниците трудно ще се намери вет на работа, или работеща ветеринарна аптека затова най-безобиден е вариантът да се пробва със сребърна вода. Поне няма да навреди. Peace

Дълъг ми стана постът, ама се налага да напиша още 2-3 реда.  Rolling Eyes Силвестърчето хич не е добре. Не знам дали ще изкара до Нова година. Sad Аз направих каквото можах да го запазя жив през последната 1 година и особено през последните 3 месеца. За съжаление ситуацията е такава, че повече няма с какво да му помогна. Онзи ден с помощта на щерките му направих и клизма, защото цял ден се опитваше да избута едно ако. Процес, който до толкова го изтощи, повръщаше при всеки напън, остана без грам сили, залиташе и от тогава отказва да яде. Освен това му се е възпалил горния венец и кърви  Cry ... не е за разправяне. Та, от 3 дни лежи на пода в средата на хола и е ставал само няколко пъти да пишка. Това място си хареса и му подложих там любимата в последния месец жилетка, сменям до него непрекъснато увито в кърпа едно шишенце с гореща вода. Отгоре съм го завила с едно рошаво елече. На 2-3 часа му мушкам в устата 1 чаена лъжичка пюрирана храна и му давам да пийне сам малко водичка. Ако превиша количествата го кара да повръща. Ще продължим така докато господ е решил.

На всички ви желая да посрещнете весела и щастлива Нова година! Peace

# 508
  • София
Момичета, благодаря за съветите за екземата, сега стискайте палци всичко да се оправи и мъжо да не реши да маха котката...че аз ще тръгвам с нея!
Утре го карам на доктор, все пак да видим да пуснем една микробиология, че да се види точно за какво иде реч...
 Confused

# 509
Профи, страшно ми стана мъчно за Силвестърчо. Правиш всичко, каквото изобщо е възможно за него и сигурна съм, че той го знае и е щастлив от това. Много прегръдки

Общи условия

Активация на акаунт