Любители на Котки Тема 90

• 56 500
  • 740
  •   1
Отговори
# 510
# 511
  • In a surreal moment!
Профи - кураж, милата ми, ти си най-добрият стопанин, който можеше да има Силвестър. Дано Бог му спести мъките и да си отиде спокойно, когато му дойде времето.

Много красива Сива, напомня ми на моята Маша.
Поздрави на всички котачета и техните майки в темата, весели празници и хубава Нова година!

# 512
Задължения на домашната котка

1. Котката е длъжна да защитава човека от всички стайни растения.
2. Котката е длъжна да пази човека от обездвижване, като постоянно го заставя да се набира от стая в стая и се навежда да събира, разпиляни по пода дребни предмети, чехли и химикалки.
3. Котката е длъжна да придържа здраво …със зъби молива на човека, докато той се опитва да пише.
4. Котката е длъжна постоянно да прави ревизия на хладилника, дори човекът да не иска това. Ако не иска, значи крие нещо там и котката е длъжна настойчиво да търси отговор какво е то.
5. Котката е длъжна да бъде в крак с всички технически нововъведения – да помага на човека да пише във Фейсбук от лаптопа, да проверява да не е забравил някой диск в DVD-то и да тества на вкус, за какво служи всеки кабел.
6. Котката е длъжна, ежечасно да проверява през нощта, да не би под завивката на човека да е пропълзяла змия.
7. Котката е длъжна във всеки един момент да е подготвена да изнесе импровизирано цирково представление, като за целта постоянно трябва да тренира изкачване по перде, скокове от корниза към полилея и свободни полети оттам.
8. Котката трябва да помни, че човек рядко си мие ушите и носа, затова когато той заспи e длъжна да се тръшне на главата му и да опита да ги изближе до блясък.
9. Котката е длъжна да помага на човека да застила чаршафите си, като внимава под тях да не останат никакви предмети.
10. Котката знае, че сънят е загубено време, затова ако види спящ човек е длъжна да скочи, от колкото е възможно по-високо, върху корема му, а още по-добре върху главата му.
11. Котката е длъжна да прогонва лошите сънища, затова ако забележи, че човек се върти в постелята си, трябва да скочи на главата му и да пропъди с лапички кошмарите.
12. Котката е длъжна да отучи човека от вредния навик да хърка. За целта е достатъчно да навре лапичката си или пухкавата си опашка в устата на хъркащия.
13. Котката е длъжна, постоянно да напомня на човека старата пословица “Колкото по-рано ставаш, толкова повече ще ти даде Господ”. Като събужда човека в ранни зори, тя се грижи Господ да му дава повече, а по този начин и на нея.
14. Котката е длъжна да споделя с човека всичко, което притежава. Постоянно да му заделя косми за отопление на пода и уплътняване на дрехите и да му отсипва на пода, поне половината храна от паничката си.
15. Котката е длъжна постоянно да доставя радост на човека, като му пее песни. Независимо, че повечето които знае са тъжни.
16. Котката е длъжна да проверява, по каква причина човекът не е затворил шкафа и гардероба, или не е поставил добре капака на някоя кутия.
17. Котката е длъжна лично да се увери, какво има във всички торби и кутии и дали съдържанието им се чувства достатъчно комфортно там.
18. Котката е длъжна да заглушава всички странични шумове, докато човек спи, като мърка с все сила в ухото му.
19. Котката е длъжна да бърше праха и да обира всички боклуци, като прониква на труднодостъпните места в къщата.
20. Котката е длъжна да си отспи за човека и за всички негови роднини, приятели и съседи, взети заедно.

Източник: Незнайни изследователи през годините

# 513
  • София
Цитат
Задължения на домашната котка

1. Котката е длъжна да защитава човека от всички стайни растения.
Хаха, съгласна по всички точки! Обаче, само да вметна, за онези, които са новоизпечени котешки мами и сега се учат как да се гледат))) За растенията, има такива, които са страшно вредни за котките. Например дифенбахията, фикуса, коледната звезда - изобщо всички, които отделят бял сок, причиняват разязвяване на устната кухина и хранопровода. Няма да седна да изреждам всички неща, които зная, много лесно може да проверите, като гуглите ''растения, вредни за котки''. Освен това, за живеещите на висок етаж: обезопасете терасата с мрежа, ако не искате котето ви да полети от нея. Има толкова много случаи, че не си струва да се надявате, че при вас няма да се случи. Варианта с пазенето да не излезе на терасата също не става, все някога ще я изпуснете. Милиони години еволюция позволяват на котките да се катерят на високо, но ако загубят равновесие, те се вкопчват с нокти в ДЪРВОТО, на което са се покатерили. На перилата на терасата няма дърво, а метал и цимент, и двете не стават да забиеш нокти, за да се задържиш. А и някои скачат нарочно.
Всъщност, силно се надявам, че моите поучения са излишни, че всички си знаете как да пазите тези любопитни малки калпазани. На всички ви желая весело изкарване на Новата!

# 514
Профи  Hug Hug Hug много прегръдки за Сиско и за вас които сте до него ... Стана ми мъчно от това което пишеш за милата душичка ... не знам какво да кажа в такъв момент , освен ,че сте най добрите и  любвеобилни стопани за  които е можел да мечтае Сиско   Hug  Hug 

# 515
  • София
Да допълня още няколко задължения на котаците ни:
21. Да опитва храната на стопанина си в случай, че се окаже "негодна" за ядене.
22. Да проверява дали стопанина си върши тоалетните нужди на правилното място.
23. Да пази новогодишната елха от вредители.
 Mr. Green

# 516
https://www.facebook.com/video.php?v=767975803251999&set=vb.450334718349444&type=2&theater&notif_t=notify_me

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 09:35 от Тинтири-Минтири

# 517
За  котенцето, което ака където му падне ви препоръчвам да го заведете на доктор. Моето коте започна да прави така и се оказа, че има тумор в коремчето. Много се измъчи. Надявам се при вас да не е това.

# 518
Освен възрастта, най-важното е колко кг е котката. Качваш се с нея на домашния кантар, после без нея и така разбираш теглото. Ако нямаш възможност да позвъниш на ветеринар, което е най-правилното, потърси инфо в интернет. Аз например намерих това:
http://petvet.bg/Consultation/obshti-vaprosi-za-otglezhdaneto-va … azimek-s-za-kotka
http://www.kotkite.com/forums/viewtopic.php?f=1&t=2633&start=15

Нямам си на идея, дали таблетката празимек е винаги една и съща откъм съдържание на активните вещества, а оттам и дозирането е много важно.
Благодаря ти много   bouquet
А вие вашите с какво ги обезпаразитявате? Със същото ли? Simple Smile

# 519
Вчера най-накрая получих снимки от Рагито от дома и в Германия.  Hug Излгежда добре и вече ми е по-спокойно.

Профи  Hug от нас.

# 520
  • София
Ох, притеснена съм! От снощи Кара се държи много странно и съм в чуденка дали не се разгонва. Вечерта имахме гостенка, дъщеричката на една съседка и със сина ми играха с нея (разиграваха я с нейните си играчки). След това ми се стори стресирана, плашеше се от всичко, даже и от мен. Помислих, че децата нещо са я уплашили, но те казват, че не са и си е била игрива през цялото време. После отидохме за 2 часа на гости и я намерихме там, където я бяхме оставили, сякаш не беше мърдала. Не беше яла, не яде и до сутринта. Цяла нощ си спа при нас нормално, но изчака да стана, а обикновено е много активна още преди да се събудя. Станах, а тя остана в спалнята и почна да мяука - много различно протяжно мяукане. Обикновено винаги идва, където сме и ние, сега сякаш искаше, но нещо я спираше и затова мяучи, едно такова жално... Взех я и й сложих нова храна. Обикновено в този момент почва да ми се умилква около краката и да мяучи, все едно не е яла от 1 седмица, но този път не. Сложих я до храната и водата, но тя се държа все едно я е страх от тях, даваше на заден уплашено. Преместих храната до нея и тогава се сети и хапна, не много, но все пак доволно, имайки предвид, че и вечерта не беше яла. Храната беше от любимата й консерва, която винаги хапва с настървение, толкова я харесва.
После я сложих в тоалетната, отначало пак такова уплашено искаше да излиза, но се сети и се върна да си свърши работата - доста голямо количество.
Наблюдавам я, не повдига дупето, но отпреди няколко дни я забелязвам на няколко пъти да се въргаля по гръб на пода. Струва ми се, че е станала по-гальовна, но е примесено сякаш със страх. Много странно!
Извинявайте, че толкова дълго стана, но исках да опиша подробно. Познати ли са ви симптомите? Дали ще се разгонва или е нещо друго? Не ми изглежда да е болна, но се чудя дали все пак да не отидем до ветеринарката. От друга страна ме е яд, така исках да преварим първото разгонване и да я кастрираме преди това... Но пък е малка още, няма 5 месеца.
Благодаря ви предварително за съветите, всякакви ще са ми от полза!

# 521
  • София
Да добавя, седи на спалнята, все едно това е нейната крепост. Не мърда от там. Обаче като отида и я разиграя си се държи съвсем нормално - закача се, играе, хапе (може би малко по-настървено, но отново внимателно и не пуска нокти като рита със задните крачета). И издава още няколко вида нови звуци  Laughing

Яде още, почти е опукала сутрешната дажба, но не иска да пие вода...

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 11:06 от Тинтири-Минтири

# 522
  • España (Плевен)
Здравейте момичета, аз съм Катя Йозова. Вече съм си с моя профил. Бях си забравила паролата, тъй като не бях влизала отдавна. Намерих си я в един тефтер тази сутрин и много се зарадвах.

Профи, много се натъжих за Силвестърчо, а и ти си страхотна и силна жена. Желая ви здраве и повече дни заедно...  Hug
Павлина, много забавни задължения си пуснала - направо са си за първа страница.  Peace
Д.четирилинка, Благодаря за съвета. Аз тепърва се уча и ви чета с удоволствие.
Тинтири-Минтири, да не би в играта с децата да се е ударила някъде?

Ако знаете какъв сняг вали на вън. 
Скрит текст:

# 523
  • София
К А Т И, проверих - опипах навсякъде - крачета, коремче, няма реакция никъде.

Живна доста, заиграва се, тича, но още ми е различна сякаш. Дали аз се вглеждам прекалено, не знам. Още не е пила водичка. Дърпа се от купичката с вода, все едно е нещо страшно...

Скрит текст:

# 524
  • нещотърсачка НАРЦИ Love is everything
Аз не бих оставила чужди деца да си играят с котката ми без да са пред погледа ми. Освен това не познавам деца, които да си признаят какви простотии са вършили.  Peace
Все пак е възможно и да е разгонване, но това само вет може да ти го каже. За да си спокойна просто я заведи. Peace

Благодаря на всички за съчувствието и подкрепата!      bouquet 
vivili6, (ИКСенце  Hug), приятелко, благодаря ти за добрите думи, и че си се разписала в темата!  Hug Hug Hug

Покрай проблемите със Силвестърчо, не успях да ви пиша, че тия дни у нас пребиваваше и едно негово копие - Киро кьоравия. Шестмесечен пухкав разбойник приютен за коледните празници от Ev4etoP, че стопанинът му имал тежки гуляи из нашата провинция + току-що родила кучка. Кирюхата опустоши детската стая, а не спря да се пробва и в дневната. Няколко китки ми бяха ... кастрирани  hahaha, а други прекопани.  Laughing Кво да прайш, младо, силно, палаво ... сладур  Heart Eyes. И за да е картинката пълна, вчера следобед Ev4etoP прибра от съседния двор едно много красиво около 4-месечно премръзнало пухкаво сиво-бяло дългокосместо котараче, което седеше на топка и не знаеше как да се опази от нападащите го квартални котки. Зер територията си е тяхна и те си я пазят. Поради липса на друго жизнено пространство го приютихме за час-два в един кашон на терасата, който му го обзаведохме с мекичка постелка и парно отопление под формата на голяма пълна с гореща вода бутилка. Напапкано, напоено и затоплено му бе уредено по телефона тържествено посрещане в София в "Добро хрумване" и с лимузина, споделена с Кирето, отпътуваха. Единият в кашона, другият в транспортната си клетка. Съжалявам, че нямам снимки на двамата да видите за какви сладкиши става въпрос. Довечера ще разбера от Ev4etoP Бобадова какво е казала за малкия сив прелестник. Снощи разбрах, че при приемането е имал малко по-висока температура, ама не е ясно от какво. Дано да не е нещо сериозно. Котарачето е много красиво. Чисто сиво, с бяла муцунка, сив нос, бяла гушка и бели чорапчета, а косъмът е ... Crazy, това няма сресване! Толкова е рошав! Crazy Heart Eyes
Като науча нещо повече ще пиша, а може и до снимки да се докопам за да сложа тук поне линкове.

Общи условия

Активация на акаунт