Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво да правя, ако котката ми постоянно е гладна?
Как мога да накарам котката си да пие вода, когато е упорита и по време на пътуване?
Как да се справим с конфликти между съжителстващи котки?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво да правя, ако котката ми постоянно е гладна?
Ако вашата котка изглежда постоянно гладна, от съществено значение е да установите правилен график на хранене. Препоръчително е да храните котката си 2-3 пъти на ден. Опитайте с храна с по-висока енергийна стойност, като Royal Canin, и избягвайте да й давате храна между храненията, за да регулирате консумацията й. Избягвайте храни с ниска енергийна стойност, като Whiskas, тъй като те може да не задоволят нуждите й и тя остава гладна.
-
Как мога да накарам котката си да пие вода, когато е упорита и по време на пътуване?
За да осигурите на котката си достатъчно течности, опитайте да използвате кана за филтрирана вода или изворна вода. Ако котката ви не пие по време на пътуване, използвайте спринцовка или лъжица. Ако възникнат сериозни проблеми като дехидратация, консултирайте се с ветеринарен лекар за съвет и лекарства като Hydratin Alpha.
-
Как да се справим с конфликти между съжителстващи котки?
-
Какви са мерките за безопасност след кастрация на котка?
-
Какви въпроси трябва да задам на ветеринаря преди кастрацията на котка?

На колко месеца е?
и да знаеш, че имаш чудесно дете със златно сърце!

Ако продължи това поведение, де.
Поливам с белина и забравят за 3-4 дни
Води го да му махнат онези работи, че положението става все по-сложно
Иначе Риш е голям красавец 

Знам, то е като да загубиш дете.

Ама ей го, че миличкият дочака вчера "майка му" да мине да го види пътьом за час. Поговорихме си с нея. Казах й че той вече стиска уста и зъби и някак не дава да му бутам храна в устата с лъжичката. Разказах й как през нощта два пъти се напишка на мястото, където лежи защото няма сили да ходи. Ама през деня беше припълзял почти до банята за да се опита да свърши тази работа там. После даже дойде до тоалетната си и направи опит да се напъне за ако, но нямаше сили за това. Аз сама не мога да му направя клизма. А той сам просто не можа да излезе от тоалетната си. Пренесох го обратно там където си лежи. Сложила съм от двете му страни бутилки с топла вода, завивам го да му е топличко и мекичко. И се разбрахме с малката щерка, че няма да се опитвам повече да го храня и от вчера следобед му давам само водичка да си пийва. Иначе бях взела сарженор и 3 дни поред му давах по половин мл, разреден с вода с една спринцовка. Трудно ми е да преценя дали имаше ефект. Той е зле последната седмица и всеки ден съм с усещането, че е последен. Ама ето, че още си лежи и диша, та не знам дали сарженорът е помогнал да изкара тия дни или е плод на котешките 9 живота. Също така с детето преценихме, че нито аз, нито тя, можем да вземем решение да му отнеме живота. В края на януари тази година ни казаха, че едва ли му остават повече от две седмици, като ни намекнаха да си помислим за евтаназия. А ето че той изкара с нас още 7 прекрасни месеца и още 3 също прекрасни, но и труднички. Единствено гадни и тежки са тук последните десетина дни. Ама то на кого не са гадни последните дни?! Имам чувството, че той самият чака именния си ден - Свети Силвестър е на 2 януари. Ще продължа да го галя, топля и да му давам водичка докато Бог е решил. Само той може да определи дните му на тази земя.