Перилни препарати и омекотители - 27

• 61 829
  • 724
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Здравейте,
Искам да се включа и аз в новата тема с едно въпросче. Бях чела в предишната /ако не бъркам/ за захабени бели дрехи преди да се пуснат в пералнята да се накиснат в прах за бяло пране едно денонощие. А каква да е дозата?  Embarassed Колко прах да сложа. Имам една мъжка риза със захабена яка и един - два потника, които са пожълтели мисля да пробвам и тях да накисна. Прахът ми за бяло е Омо. Много ми харесва този прах. За тези дрехи каква доза да сложа. Благодаря предварително. Simple Smile
Ще ти трябва прахче за избелване. Омото би ти помогнало за някои петна от храна. За пожълтяло - от стоене или от дезодоранти, надали.
Иначе аз сипвам на око, когато кисна.

# 226
Омекотители почнах да ползвам след като се "зарибих" от форума. Но напоследък имам една констатация-хавлиените кърпи,след като е ползван омекотител, дори след едно избърсване, ми стоят едни такива мокри и неизсъхващи сякаш. Отбелязвам,че ги сменям често.Всеки си има собствена. Отчитам,че живеем в апартамент без централно парно и банята е неотоплявана,но сякаш кърпи без омекотител,макар и доста твърди, имат друго поведение.Дали се дължи на омекотителя?

# 227
  • Sredets/Burgas
За хавлиите и аз не използвам вече омекотител и така ми харесва повече...  Peace
Твърди са, но като се избършеш веднъж и омекват...

# 228
Здравейте,
Искам да се включа и аз в новата тема с едно въпросче. Бях чела в предишната /ако не бъркам/ за захабени бели дрехи преди да се пуснат в пералнята да се накиснат в прах за бяло пране едно денонощие. А каква да е дозата?  Embarassed Колко прах да сложа. Имам една мъжка риза със захабена яка и един - два потника, които са пожълтели мисля да пробвам и тях да накисна. Прахът ми за бяло е Омо. Много ми харесва този прах. За тези дрехи каква доза да сложа. Благодаря предварително. Simple Smile
Ще ти трябва прахче за избелване. Омото би ти помогнало за някои петна от храна. За пожълтяло - от стоене или от дезодоранти, надали.
Иначе аз сипвам на око, когато кисна.

Благодаря, ще потърся прахче. Simple Smile

# 229
По въпроса с Ленора. Аз никога не дозирам какъвто и да е омекотител. Сипвам докато не се напълни отделението на пералнята до макс. Сега се сетих за друго- твърдостта на водата. В Пазарджик водата е много варовита и нямам както казах такъв проблем. Да не би при по- мека вода да Ви се получава този проблем?

# 230
Преди Ленор беше с доза 35 мл за нормална мекота и аромат и 55 мл за силен аромат. Ако сложех 35 мл нямаше особено силен аромат и го нямаше това лигаво усещане; ако сложех 55 мл ароматът беше добре, но дрехите на пипане бяха лигави. Това е, което се случваше при мен.

# 231
  • София
И аз не купувам Ленор точно заради лигавото усещане. В София съм, дозирам по една капачка на пералня или даже малко по-малко.

# 232
L'Agent то в София сте с мека вода. Аз ръцете трудно си изплаквам от сапуна като отида на гости там, пък представям си за омекотителя.

# 233
  • София
Аз почнах да пускам и допълнително изплакване заради децата.

# 234
Аз пък слагам по сума ти прах и омекотител, за да може да се изперат, да се омекотят и ароматизират дрехите, заради скапаната ни вода. Отделно е вече, че обичам много да миришат дрехите.

# 235
По въпроса с Ленора. Аз никога не дозирам какъвто и да е омекотител. Сипвам докато не се напълни отделението на пералнята до макс. Сега се сетих за друго- твърдостта на водата. В Пазарджик водата е много варовита и нямам както казах такъв проблем. Да не би при по- мека вода да Ви се получава този проблем?

Подкрепям мнението за твърдата вода и омекотителите, при нас във Варна се води най-твърдата вода и също нямаме проблем с лигави омекотители, дрехите мноого трудно излизат омекотени Simple Smile, ако нямах сушилня, кърпите щяха да са като шкурки, Сано ползвам от много години, забелязвам, че от известно време се коментира доста,стана много актуален, но ние си го знаем доста отдавна, повечето ми познати си го ползват от много време, белия ми е любим( класика Simple Smile ), много дълготрайна миризма, но не ми омекотява въобще, та така за твърдата вода Sad ooooh! Grinning

# 236

Подкрепям мнението за твърдата вода и омекотителите, при нас във Варна се води най-твърдата вода и също нямаме проблем с лигави омекотители, дрехите мноого трудно излизат омекотени Simple Smile, ако нямах сушилня, кърпите щяха да са като шкурки, Сано ползвам от много години, забелязвам, че от известно време се коментира доста,стана много актуален, но ние си го знаем доста отдавна, повечето ми познати си го ползват от много време, белия ми е любим( класика Simple Smile ), много дълготрайна миризма, но не ми омекотява въобще, та така за твърдата вода Sad ooooh! Grinning
Е ние не сме с най- твърдата вода като Вас, може би една идея по- надолу сме, но съм съгласна с теб за кърпите като шкурка. И аз харесвам много бялото Сано, но на мен ми омекотява добре.

# 237
  • София
Аз пък Сано омекотител не съм виждала даже.

# 238
  • Варна
Ммда, с варненската вода е твърдо прането. Ако не пусна хавлиите на 60 градуса са като шкурка. Не само хавлиите всъщност. И с тениските е така.

# 239
  • София
Колкото и да сложа от вносния Ленор, все са лигави дрехите. Същото го забелязах и с Ултрасензитив омекотителя на dm, който е без аромат. Той ми прави и пяна в отделението след пране.
Та, набрала съм му на него и на синьото Сано. Купих си български Ленор - много хубав. Изобщо - минавам на родни покупки след отличните ми впечатления от ИЗИ. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт