Перилни препарати и омекотители - 27

• 61 737
  • 724
  •   1
Отговори
# 465
Преди малко се изкуших за тази Семана:
Скрит текст:
Много свежо и ненатрапчиво парфюмирано мирише.
Някой ползвал от нея?
Не съм ползвала точно тази Семана, ползвала съм и ползвам други три вида. За момента тази марка ми е фаворит сред омекотителите.

# 466
Купих си този омекотител Сано, само че 2л. от Кауфланд:  https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D … D3390%3B640%3B480
Е, хубаво, ама на мен хич не ми мирише силно, както всички пишете тук  newsm78 . Не намира разлика  в силата на миризмата с други омекотители.
Спазвай посочената на опаковката доза.

yulmana, по мои наблюдения (от пране на ръка) синтетиката много по-лесно се изпира и изплаква от памука. По всяка вероятност програмите за синтетика използват по-малко вода и със сигурност са доста по-къси като времетраене. Което може да е причината за остатъците от пяна, когато переш на такава програма друг вид материи.
Програмите за синтетика използват повече вода и са по-кратки, за да щадят дрехите.
Обикновено центрофугите са кратки, деликатни, може дори да липсват, което обяснява пяната.

# 467
 Този оцет и на мен ми е любопитен . Но в моя град няма Хит .
  Къде може да го има другаде - Кауфланд ,Била ,Пени !?
Тук има тема за оцета  http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=705964.0
Да ,явно няма центрофуга . Книжката на пералнята не я знам къде е и ако я намеря ще видя.
 Права си даже дрехите са мокри и неизцедени в барабана.
 При вълната пък са във водата.
  Аз центрофужа наред . /Нямам дрехи от много финни материи и ако има тях не пускам на големи обороти . / Благодаря Гес  bouquet

# 468
Купих си този омекотител Сано, само че 2л. от Кауфланд:  https://www.google.bg/search?q=%D1%81%D0%B0%D0%BD%D0%BE+%D0%BC%D … D3390%3B640%3B480
Е, хубаво, ама на мен хич не ми мирише силно, както всички пишете тук  newsm78 . Не намира разлика  в силата на миризмата с други омекотители.
Спазвай посочената на опаковката доза.

Ами уж я спазвам дозировката, но на следващото пране ще сложа повече пък да видим. Аз всъщност очаквах да ме лъхне по-силна миризма при самото отваряне на бутилката,, но най-вероятно съм в грешка. Flutter

# 469
Е, колко слагаш? Трябва да е 100 мл.
От бутилката не лъхва силна миризма, но върху дрехите при мен е супертрайна и силна.

# 470
Гес извинявам се ,благодаря и на теб за съвета .
 Точна коригирах написаното и ни спряха тока Grinning / После се оказа ,че съм загорила до неузнаваемост едно тенджаре и за капак  отивам да го мия -  и кисна и съм в кухнята -идва тока и се чува някъв бум и влизам крушката ми на сол Grinning  Та затова при мен не важат логични съвети случват ми се само някви пълни дивотии и  странни неща  Grinning  /

# 471
Е, колко слагаш? Трябва да е 100 мл.
От бутилката не лъхва силна миризма, но върху дрехите при мен е супертрайна и силна.
Ами 1 пълна капачка слагам. Така на око като я гледам е 100мл.

# 472
иванита, учудвам се, че казваш, че Максимата не ухае след пране. За мен това е най-силният ароматизатор за дрехи от всички, които съм ползвала до сега.

# 473
Като чета явно е до перални .
 Може ли различната твърдост на водата да е фактор - пише ли при по -твърда да се слага по -голямо количество омекотител и обратно.
  Не ползвам и няма как да погледна.

# 474
Твърдостта на водата е без значение. Ето снимка на табличката с дозировката на омекотител. Никъде нищо не се споменава за твърдостта на водата.
Скрит текст:
Така е при всеки омекотител, не само при този.

# 475
Благодаря ,то и аз мислех ,че не влияе -ама като не съм чела и не  съм сигурна.
 Странно  ми е като чета различни отзиви .
 Ще взема да купя някакъв омекотител за проба и ще видя с моята пералня как е.
 Например помня / не става въпрос за омекотител / ,че като перях с Формил - марсилски сапун  - и след изсъхване на прането дълго си ухае на него -даже миризмата беше прекалено силна за мен.
    Сега с Темата -при отваряне на пакета и първите седмици прането си ухаеше доста силно на праха .
 Тази седмица съвсем слабо.

# 476
Аз също съм забелязала разлика в трайността на омекотителя според пералнята,Сано максима го пробвах в две перални и за ръчно пране и при едната пералня Уърпул изобщо не миришеше Thinking,днес взех прах Изи за цветно пране на цена 2,90 ,на кутията пише за 10 изпирания,но ми се струва , че ме би ми стигнал за повече от 5-6 пранета,при вас как е?

# 477
10 пранета при средно твърда вода и нормално замърсени дрехи. Ако спазваш дозата, ще ти стигне за 10 пранета. Ако переш по-замърсени дрехи или водата ви е твърда и трябва да увеличиш дозата, кутията ще ти стигне за по-малко пранета. Както при всеки прах.

# 478
На препаратите за вълна и коприна/синтетика или за черни дрехи / - описаните като n-броя пранета са да програми с 2 -3кг пране и трябва да се раздели на 2.
 Водата ,ако е твърда се приспада пак известно количество и броя пранета клони към по -малко от 10 стандартни.
   На Формил за вълна и т.н. беше дозирането такова и мисля ,че това е стандарт и при другите такива препарати.

# 479
MargaritaIlcheva 35мл.,така пише на упътването за по-твърда вода.
Т`ва с перлите си е чист рекламен трик (за мен).Естествено,че като потриеш ароматизирана тъкан и то с топла длан ,ще се усети повече миризмата..

И в нашия град водата е твърда и винаги слагам повече отколкото пише на опаковката, за да има ефект. Пробвай с повече омекотител и сподели  Peace

Общи условия

Активация на акаунт