***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 2

• 105 214
  • 738
  •   1
Отговори
# 150
В текста пише, че ако ги пратят с UPS и те ще заплатят дължимите мита и ДДС, а после ще си ги вземат  от теб

Цитат
f shipping via UPS, they will pay the customs fees levied by your country on your behalf and then bill you accordingly

С куриер би трябвало за седмица да дойдат, но щом имаш и доставка 168 $, то събираш 469 + 168 , умножаваш по курса на митницата и получаваш сумата в лева и начисляваш 20% ДДС на цялата сума(с доставката), отделно и мито (ако се дължи). Когато пратката е в БГ ще се свържат куриерите с теб и ще ти кажат какви са опциите, но продавача трябва да ти е пратил tracking number да следиш пратката.

Друг път проверяваяй в Европа(Англия или Германия) дали ги няма тези неща, защото като гледам сега горе-долу двойни ще ти излязат.

Order    Date           Payment Status    Fulfillment Status                         Total
#15395    Jan 09, 2015    paid                            unfulfilled                                    $637.60

Това е само номер на поръчката нямам в пощата номер с който да я следя
а и това Fulfillment Status - unfulfilled ме притеснява малко

# 151
Е ти си направил поръчката на 9-ти, все пак и там е уикенд, така че днес - утре ще я изпълнят и като я дадат на куриер ще ти пратят tracking number. Тогава ще може да я следиш и за 2-3 дена ще е в БГ.

# 152
Здравейте,
За пръв път поръчам от Алиекспрес и от чужбина въобще. Статуса му в пощата не е мръднал от събота следобяд.

Local Date and Time    Country    Location    Event Type    Extra Information   
05 Jan 2015 02:20:00    SINGAPORE    SINGAPORE SO2    Send item abroad (EDI-received) Изпращане на Изх.пратка в чужбина       
10 Jan 2015 10:57:22    BULGARIA    SOFIA LC/AO    Receive item at office of exchange (Inb) Получаване на Вх.пратка в Межд.разменна станция       
10 Jan 2015 11:40:21    BULGARIA    SOFIA LC/AO    Insert item into domestic bag Влагане на пратка във вътрешен чувал       
10 Jan 2015 14:52:26    BULGARIA    RPSM - MITNITZA SOFIA    Send item to customs (Inb) Изпращане на Вх. пратка на Митница    

Нямам опит, но ми се струва, че не е задължително да остане на митница. Един вид не е обработена още пратката.
Прав ли съм?
Принципно е декларирано на ниска сума, формално трябва да се получи в пощата.
Да звъня ли на някой, мен никой не ме е потърсил цял ден.
А от номера на пощите за рекламации на входящи пратки, не вдига никой.

# 153
  • София
Не, знам на мен за в София никога досега не ми се е случвало да отиде пратка на митница и после да решат, че трябва да ми я доставят в пощата. Винаги, когато е такъв статуса ден-два след като се появи, получавам си известие и отивам на митница.

# 154
Не, знам на мен за в София никога досега не ми се е случвало да отиде пратка на митница и после да решат, че трябва да ми я доставят в пощата. Винаги, когато е такъв статуса ден-два след като се появи, получавам си известие и отивам на митница.

Гледах някакви статуси из форумите. Уж всичко минавало през митница и от там се разпределя за поща или да остане за освобождаване. Затова си мисля, че трябва да излезе още един статус.
Иначе на email или на адрес най-често уведомяват митниците за чакаща освобождаване пратка?

# 155
  • София
Не е точно така. Всичко минава през разпределителни центрове на пощите, където има митничари. Но там не е митница, те просто работят на тези места. Те решават кое да отиде на митница и кое на поща. Щом излезе статус - Send item to customs (Inb) Изпращане на Вх. пратка на Митница    значи митничарите в разпр. център са решили да го пратят в митницата и от там няма излизане, докато не отидете да си го вземете и да платите колкото са изчислили.
Не уведомяват по имейл, а с хартиена бележка, която пускат в пощенската кутия. Пощата ви уведомява, а не митницата. Затова чакайте известие от пощальона на вашия район.

# 156
Не е точно така. Всичко минава през разпределителни центрове на пощите, където има митничари. Но там не е митница, те просто работят на тези места. Те решават кое да отиде на митница и кое на поща. Щом излезе статус - Send item to customs (Inb) Изпращане на Вх. пратка на Митница    значи митничарите в разпр. център са решили да го пратят в митницата и от там няма излизане, докато не отидете да си го вземете и да платите колкото са изчислили.
Не уведомяват по имейл, а с хартиена бележка, която пускат в пощенската кутия. Пощата ви уведомява, а не митницата. Затова чакайте известие от пощальона на вашия район.

Лошо. Обявено е на стойност 12 долара с изпращач ч.л., ама тия изроди са го задържали.
Да се откаже човек да пазарува...

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 16:47 от qsenski

# 157
  • Beyond the stars
Не е точно така. Всичко минава през разпределителни центрове на пощите, където има митничари. Но там не е митница, те просто работят на тези места. Те решават кое да отиде на митница и кое на поща. Щом излезе статус - Send item to customs (Inb) Изпращане на Вх. пратка на Митница    значи митничарите в разпр. център са решили да го пратят в митницата и от там няма излизане, докато не отидете да си го вземете и да платите колкото са изчислили.

Лошо. Подготвил съм си фейк разпечатки на плащане и сума на продукт, ама да видим ще мине ли трика. Умишлено накарах китайката да го репортне на стойност 12 долара с изпращач ч.л., ама тия изроди не са се хванали.

Предполагам сте наясно,че подправянето на документи с цел избягване на плащане на ДДС е престъпление ?  Peace

# 158
Е ти си направил поръчката на 9-ти, все пак и там е уикенд, така че днес - утре ще я изпълнят и като я дадат на куриер ще ти пратят tracking number. Тогава ще може да я следиш и за 2-3 дена ще е в БГ.

Сигурен ли си?
То аз избрах евтиния и предполагам бавен транспорт, имаше и с FedEx ама струваше повече и от колоните. Искаш да ми кажеш че тези 637 долара обърнати в левове приблизително към 1050 лева ще ми вземат 20% = 210 лева + отделно други такси?
И ако може по подробно ми обясниш процедурата като ми се обадят да си ги взема от митницата какво ще ми трябва освен пари да съм максимално подготвен. Например копие на лична карта, ЕORI номер, извлечение на картата например за целия месец, или пък само за покупката и т.н?

# 159
Не знам с какъв транспорт ще дойде. То Фед Екс и УПС са все куриери.  Дължиш само ДДС, митото на техниката е 0%, но трябва да попълниш митническа декларация и да си вадиш ЕОРИ номер

Ако дойде с куриер той ще ти каже 2 варианта:

- ти сам да го направиш - отиваш в митницата с ЛК, фактурата и извлечение на плащането от банката ти или Пейпал. Плащаш 20-ина лева на някоя фирма в митницата да попълни декларацията и си вадиш ЕОРИ номера на място. В най-добрия случай ще загубиш 1-2 часа

- те да го направят - като ще ти напишат какви документи да им пратиш и ще платят всички такси, а после ще си вземат ДДС-то и някой лев за услугата(може и да е безплатно) от теб.

# 160
Не знам с какъв транспорт ще дойде. То Фед Екс и УПС са все куриери.  Дължиш само ДДС, митото на техниката е 0%, но трябва да попълниш митническа декларация и да си вадиш ЕОРИ номер

- ти сам да го направиш - отиваш в митницата с ЛК, фактурата и извлечение на плащането от банката ти или Пейпал. Плащаш 20-ина лева на някоя фирма в митницата да попълни декларацията и си вадиш ЕОРИ номера на място. В най-добрия случай ще загубиш 1-2 часа

- те да го направят - като ще ти напишат какви документи да им пратиш и ще платят всички такси, а после ще си вземат ДДС-то и някой лев за услугата(може и да е безплатно) от теб.

Много благодаря за отговорите и вниманието  Wink

# 161

Поръчах си тези колони от САЩ, а понеже ми за първи път, искам да попитам дали ще отиде в митницата и какво мито ще ми вземат. Изобщо знае ли се с какви пари още ще ме одрънкат.
Държавни такси - 20% ДДС върху  $637.60 по митн. курс /за тоя вид техника мито няма/. Освен това - комисионна за подаване на митн. декларация и евентуално за вадене на ЕОРИ номер- към митническата агенция.

Последна редакция: вт, 13 яну 2015, 08:05 от Гретел

# 162
Да кажа и аз за моята пратка до Турция, която съдържаше добавки и никой куриер не пожела да изпрати. Пуснах я по пощата, на описанието написах "лосион" и е пристигнала благополучно след около 10 дни, като се има предвид, че имаше и Новогодишни празници.

Олекна ми на сърцето, че беше много важна, а бях поела ангажимент. Не знам дал обаче е било чист късмет...

# 163

Аз си чакам ли чакам гледай те какво ми пратиха

Hi Stefan,

Thank you for your interest in Henge Docks! We have received a notification that your order may be fraudulent, so in order to protect you and ourselves we will have to cancel this order and refund you. Please feel free to place a new order using PayPal or another credit card.

If you did not place this order, or think the flag may have been raised in error you may want to contact your credit card company to speak with them directly about this issue. If you have any questions, please feel free to reply to this email.

Best,

Kristin
orders@HengeDocks.com

www.HengeDocks.com  -  Docking Stations for Apple Notebook Computers

# 164
Да кажа и аз за моята пратка до Турция, която съдържаше добавки и никой куриер не пожела да изпрати. Пуснах я по пощата, на описанието написах "лосион" и е пристигнала благополучно след около 10 дни, като се има предвид, че имаше и Новогодишни празници.

Олекна ми на сърцето, че беше много важна, а бях поела ангажимент. Не знам дал обаче е било чист късмет...

Е супер  smile3501 драмата ти приключи успешно  Peace

Общи условия

Активация на акаунт