***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 2

• 105 217
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
Включвам се неподготвена и непоканена, но имам проблем. Трябва да изпратя хранителни добавки на моя приятелки в Турция. Куриерските фирми ми отказаха. Превозвачите казаха, че е на риск, може да ги вземат на границата. Не знам какво да правя. Посъветвайте ме нещо. Или ако има друга тема, за която е по-подходящ въпросът ми, ще ви помоля да ме насочите.  Praynig

Проблемът ще е по-скоро от страна на турските митници, затова са ти отказали. Точно въпрос на риск е с тях.

# 136
Да, проблемите идват от там. Посъветваха ме да ги пусна с обикновена пощенска пратка с обратна разписка. Да видим какво ще стане. Дано не създадат проблем от турска страна. Тук ми я приеха, нищо не казаха. Четох из линковете, които Мис публикува, отделно рестрикциите за пощенски пратки за различните страни - никъде не се упоменава, че е забранено изпращането на хранителни добавки като пощенска пратка. Дано всичко е наред ...  Praynig

Отделно като се замисля те си поръчват разни неща от iherb и други подобни сайтове. Защо от България да е проблем, а от САЩ да не е? Не би следвало да има разлика... Thinking

# 137
Скрит текст:
Да, проблемите идват от там. Посъветваха ме да ги пусна с обикновена пощенска пратка с обратна разписка. Да видим какво ще стане. Дано не създадат проблем от турска страна. Тук ми я приеха, нищо не казаха. Четох из линковете, които Мис публикува, отделно рестрикциите за пощенски пратки за различните страни - никъде не се упоменава, че е забранено изпращането на хранителни добавки като пощенска пратка. Дано всичко е наред ...  Praynig

Отделно като се замисля те си поръчват разни неща от iherb и други подобни сайтове. Защо от България да е проблем, а от САЩ да не е? Не би следвало да има разлика... Thinking

@steraki Пожелавам ти успех в начинанието  Praynig  .... ако не ти е проблем сподели дали е пристигнала благополучно в Турция  Peace

# 138
  • София
Здравейте!
Влитам с въпрос - имам задържана пратка на митницата, но на известието ми е написан само грамаж.
Проблемът е, че чакам доста и нямам представя коя е тази. Мога ли да получа информация по телефона даден в бележката какво е - не стига, че нито една поръчка не ми е над стойността за мито, ами и да се разкарвам няколко пъти дотам - няма да стане Crossing Arms

# 139
  • София
Не знам дали ще искат да дадат информация какво е, доста са кисели по принцип. Не може ли да си проверите по тракинг номерата кой е на митница. Аз например получавам много пратки на ден и затова всичко е вкарано и то на две места за по-добра прецизност. Веднъж ги вкарвам в Трак чекъра и втори път в един руски сайт за проследяване. И двете ми вършат различна полезна работа, затова така по два пъти въвеждам, но поне получавам инфо за всичко. Винаги знам коя пратка е на митница и то ден-два преди да получат известието в местния клон.

# 140
Скрит текст:

@steraki Пожелавам ти успех в начинанието  Praynig  .... ако не ти е проблем сподели дали е пристигнала благополучно в Турция  Peace

Разбира се! По тракинг номера пратката днес е напуснала България, така че очаквам в следващите 2-3 дни развитие.  Peace

# 141
  • София
Не знам дали ще искат да дадат информация какво е, доста са кисели по принцип. Не може ли да си проверите по тракинг номерата кой е на митница. Аз например получавам много пратки на ден и затова всичко е вкарано и то на две места за по-добра прецизност. Веднъж ги вкарвам в Трак чекъра и втори път в един руски сайт за проследяване. И двете ми вършат различна полезна работа, затова така по два пъти въвеждам, но поне получавам инфо за всичко. Винаги знам коя пратка е на митница и то ден-два преди да получат известието в местния клон.
Благодаря много за предложението, но почти всичките ми пратки са без тракинг номера.  newsm78
Аз точно затова се ядосвам, защото са някакви дребни и евтини неща, които по принцип пътуват без тракинг или с фалшив, а сега ме карат да се разправям с глупости.

П.С. И аз съм кисела откакто получих известието им, ще се спогодим Mr. Green

# 142
  • София
Досега нещо без тракинг не ми е ходило на митница, разбира се не го изключвам като възможност. Всичко се случва, но не е логично. Принципно, ако пратката е без тракинг, значи не ще да е скъпа. Рядко някой ще прати нещо скъпо така. Ако се разсъждава по този начин, не би трябвало такива пратки изобщо да се пращат на митница. Но явно не се разсъждава, а само се действа  Mr. Green

# 143
  • София
Именно - българска работа Close

# 144
здравейте, мой познат ми изпраща разни неща по пощата от щатите, казва, че ще обяви около 60 долара на пакета. ще отидат ли тези неща на митница , ще им плащам ли нещо. той ми праща подаръци .

# 145
  • София
По-добре да пише по-малко, около 50 долара, за да е под 45 евро сумата. И изпращача да е физическо лице, да не вземе да напише някоя фирма. Така ще отговори на условията за пратки до 45 евро между физически лица. Остава и митничарите да се убедят, че е така действително и няма да се дължи нищо.

# 146
Поръчах си тези колони от САЩ, а понеже ми за първи път, искам да попитам дали ще отиде в митницата и какво мито ще ми вземат. Изобщо знае ли се с какви пари още ще ме одрънкат.
И много неща не ми станаха ясни от този текст на англ. ако някой разбира да помогне.
Това е сайта от който ги поръчах - https://checkout.shopify.com/3852149/checkouts/1c1de7e9e845a8105 … 532333.1420849022     

1x Audioengine A5+ Powered Speakers - Carbonized Bamboo for $469.00 each

Subtotal : $469.00 USD

Shipping : $168.60 USD

Total : $637.60 USD

SHIPPING TIME ESTIMATES:
Orders are processed at 5pm EST and ship the next business day in the afternoon, unless otherwise stated on the product page. Orders placed after 5pm EST will be considered as part of the following day's orders, therefore orders placed after 5pm EST on Thursday will ship on Monday.
If you have ordered an iPhone 6, iPhone 6 Plus insert, or iPad Case Compatible insert with or without a Gravitas Lightning, your order will ship complete in 2-3 weeks as stated on the product page. The Horizontal docking station will begin shipping in April for Early Adopters, and in June for the Classic Version.

CHANGES AND CANCELLATIONS:
Should you need to make changes or cancel your order, you must do so within 3 hours of placing your order. You will receive a tracking number via email when your order ships.

NOTE ON INTERNATIONAL ORDERS:
Your shipment will originate from the United States. Your country may levy a customs fee on your shipment. Many customers do not typically receive international packages and are surprised to see these charges. We cannot predict what the customs fees will be as we ship to over 50 countries. If shipping via UPS, they will pay the customs fees levied by your country on your behalf and then bill you accordingly. Failure to pay the customs fee will result in the impounding and destruction of your order. UPS does not return the packages to Henge Docks. We cannot issue you a refund if your shipment is refused.

Questions
Should you have any questions about your order, please contact orders@hengedocks.com.

# 147
Поръчах си тези колони от САЩ, а понеже ми за първи път, искам да попитам дали ще отиде в митницата и какво мито ще ми вземат. Изобщо знае ли се с какви пари още ще ме одрънкат.
И много неща не ми станаха ясни от този текст на англ. ако някой разбира да помогне.
Това е сайта от който ги поръчах - https://checkout.shopify.com/3852149/checkouts/1c1de7e9e845a8105 … 532333.1420849022    

SHIPPING TIME ESTIMATES:
Orders are processed at 5pm EST and ship the next business day in the afternoon, unless otherwise stated on the product page. Orders placed after 5pm EST will be considered as part of the following day's orders, therefore orders placed after 5pm EST on Thursday will ship on Monday.
If you have ordered an iPhone 6, iPhone 6 Plus insert, or iPad Case Compatible insert with or without a Gravitas Lightning, your order will ship complete in 2-3 weeks as stated on the product page. The Horizontal docking station will begin shipping in April for Early Adopters, and in June for the Classic Version.

Should you need to make changes or cancel your order, you must do so within 3 hours of placing your order. You will receive a tracking number via email when your order ships.

Your shipment will originate from the United States. Your country may levy a customs fee on your shipment. Many customers do not typically receive international packages and are surprised to see these charges. We cannot predict what the customs fees will be as we ship to over 50 countries. If shipping via UPS, they will pay the customs fees levied by your country on your behalf and then bill you accordingly. Failure to pay the customs fee will result in the impounding and destruction of your order. UPS does not return the packages to Henge Docks. We cannot issue you a refund if your shipment is refused.

Questions
Should you have any questions about your order, please contact orders@hengedocks.com.

Те ще ги пратят с куриер UPS, така че митницата е задължителна,  приготви 20% ДДС на цялата сума в лева по курса на митниците http://www.customs.bg/bg/page/25 .... а за митото не съм сигурен, но ако има трябва да се види и ставката. КАкто и да е ще ти излязат златни. А доставката до БГ безплатна ли е?

Ако си ги беше поръчал от Европа са ти даже и по евтини. Като гледам, че и долара гони еврото и вече е 1.70 лв курс продава на банките......

Ето един бърз линк в Амазон

http://www.amazon.de/AudioEngine-A5-Audioengine-Aktivlaustpreche … ds=Audioengine+A5

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 23:45 от bobo_13

# 148

SHIPPING TIME ESTIMATES:

Questions

Те ще ги пратят с куриер UPS, така че митницата е задължителна,  приготви 20% ДДС на цялата сума в лева по курса на митниците http://www.customs.bg/bg/page/25 .... а за митото не съм сигурен, но ако има трябва да се види и ставката. КАкто и да е ще ти излязат златни. А доставката до БГ безплатна ли е?

Ако си ги беше поръчал от Европа са ти даже и по евтини. Като гледам, че и долара гони еврото и вече е 1.70 лв курс продава на банките......

Ето един бърз линк в Амазон

http://www.amazon.de/AudioEngine-A5-Audioengine-Aktivlaustpreche … ds=Audioengine+A5

Цялата сума само за самия уред който е 774 лева ли 20те % ДДС?
Ми за транспорта 168 долара, а според теб знае ли се до колко време ще дойдат?
Предполагам също че ще се обадят. И другото е какви документи ще ми трябват?

Последна редакция: нд, 11 яну 2015, 23:56 от S3eF

# 149
В текста пише, че ако ги пратят с UPS и те ще заплатят дължимите мита и ДДС, а после ще си ги вземат  от теб

Цитат
f shipping via UPS, they will pay the customs fees levied by your country on your behalf and then bill you accordingly

С куриер би трябвало за седмица да дойдат, но щом имаш и доставка 168 $, то събираш 469 + 168 , умножаваш по курса на митницата и получаваш сумата в лева и начисляваш 20% ДДС на цялата сума(с доставката), отделно и мито (ако се дължи). Когато пратката е в БГ ще се свържат куриерите с теб и ще ти кажат какви са опциите, но продавача трябва да ти е пратил tracking number да следиш пратката.

Друг път проверяваяй в Европа(Англия или Германия) дали ги няма тези компютърни колонки, защото като гледам сега горе-долу двойни ще ти излязат.

Последна редакция: пн, 12 яну 2015, 00:23 от bobo_13

Общи условия

Активация на акаунт