***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 2

• 105 227
  • 738
  •   1
Отговори
# 120
  • Люлин
Сайта си е напълно китайски и няма сила, която да проследи пратка, пътуваща без тракинг номер. Подобни сайтове са само за успокоение на клиентите, продавачите ги дават, за да си мислим, че следим нещо. Задължително пусни диспута, преди да изтекат дните за защита. Ако пратката в крайна сметка пристигне, ще затвориш диспута, или ще му върнеш парите, ако вече са ти ги изплатили.

Ros@linda пак давам скрийншот какво излезе след въвеждане на тракинг кода
ето и тракинг кода S2176053

http://www.prikachi.com/images.php?images/722/7782722X.jpg

Смущава ме че близо 20 дни е в БГ митница и аз не знам.  Според тях това няма да ме оправдае май?

# 121
  • София
Попитай и в темата за проследяване на пратки от Китай, защото там са по-компетентни. Но моето мнение е, че това не е номер за проследяване и няма как да бъде отразена никъде пратка с такъв номер. БГ пощи не отразяват такива пратки и не могат да дадат информация за тях, следователно без информацията от БГ пощи статус няма как да се появи в никой проследяващ сайт.

# 122
  • Люлин
Благодаря Ros@linda за съвета и помощта.
Първо ще пусна диспут и чак тогава ще попитам в другата тема.

# 123
Здравейте на всички! Радвам се че има подобни теми които да дадат малко по голяма яснота около мистерията митница !При мен казусът е следния наложи ми се да освободя задържан телефон който бе изпратен в пощенския клон, трябваше да представя банково извлечение и извършената поръчка,дотук добре но тъй като поръчката е направена през алиекспрес където бях използвал купон за отстъпка(11ноември 10/100$ или 25/114$) и в разпечатката на поръчката бе видно,категорично ми бе заявено че по закон митници не могат да приемат по-голяма отстъпка от 6 процента!Следствие на което аз трябваше да заплатя ДДС на пълната стойност на поръчката без да се приемат документите ми като доказателство!Въпросът ми е има ли подобен закон който ни ограничава да използваме купони ,кодове за отстъпки или в краен случай ни принуждава да плащаме ДДС  на пълната стойност на поръчката! Благодаря на отзовалите се!

# 124
Elzik аз също освобождавах телефон от митницата закупен от алиекспрес и ползвах купон за отстъпка.  Телефона беше за 102 $, но с купоните ми излезе 89$. ДДС платих върху 89$

# 125
Elzik аз също освобождавах телефон от митницата закупен от алиекспрес и ползвах купон за отстъпка.  Телефона беше за 102 $, но с купоните ми излезе 89$. ДДС платих върху 89$
Благодаря ви за бързия отговор!Явно не става въпрос за закон,а е по усмотрение на митнически инспектор не разбирам само защо го правят,дори доказах на компютърът в офиса за извършената поръчка с купон,само да уточня става въпрос за Пловдив!Какво можем да направим в подобна ситуация след като сме изрядни не ми е за 10 те лева ами ми е затова че трябва да плащам ДДС на нещо което не съм похарчил!

# 126
  • Пловдив
Здравейте, получих пратка от Хонг Конг в склада на DHL-София с обявена стойност 28 долара. Обадиха ми се от куриерската фирма и обясниха,че с нот.заверено пълномощно могат те да ми освободят пратката. Разбрах обаче,че трябва да се вади ЕОРИ номер, но проблема е че не съм от София.
Въпросът ми е дали те ще могат да го направят или ще се наложи аз да си го вадя?!
Ще ми искат ли копие от мейла за стойността на поръчката?!

# 127
  • София
Да, с пълномощното, което искат да им дадеш ще могат те да извадят ЕОРИ. За всеки случай им кажи, че искаш те да го извадят, за да ти дадат правилното пълномощно, в което има изричен текст, че са упълномощени да вадят и ЕОРИ, освен да правят митническо представителство. Предполагам, че те го имат стандартно в един документ.
Ще искат задължително разпечатка от поръчката, платежно или фактура с реалната сума.

# 128
Включвам се неподготвена и непоканена, но имам проблем. Трябва да изпратя хранителни добавки на моя приятелки в Турция. Куриерските фирми ми отказаха. Превозвачите казаха, че е на риск, може да ги вземат на границата. Не знам какво да правя. Посъветвайте ме нещо. Или ако има друга тема, за която е по-подходящ въпросът ми, ще ви помоля да ме насочите.  Praynig

# 129
Включвам се неподготвена и непоканена, но имам проблем. Трябва да изпратя хранителни добавки на моя приятелки в Турция. Куриерските фирми ми отказаха. Превозвачите казаха, че е на риск, може да ги вземат на границата. Не знам какво да правя. Посъветвайте ме нещо. Или ако има друга тема, за която е по-подходящ въпросът ми, ще ви помоля да ме насочите.  Praynig

Няма да съм ти много полезна, но Тук намерих някаква стара тема (http://www.bb-team.org/forums/viewthread/64076) .... има дадена идея да се попита съответната служба http://www.customs.bg/bg/page/16 .... Може да пробваш да им се обадиш  Peace

# 130
Благодаря, Мис, ще погледна сега! Всеки съвет е от помощ и води до нещо полезно!   bouquet

# 131
Здравейте, сега видях в статуса на пратката ми, че е пратена на митница. За пръв път ми изпращат пратка там и влязох в темата, за да поразбера каква е процедурата.  Притеснява ме само, че не зная каква стойност е писал изпращача - аз ли трябва да я декларирам или те ще ми я кажат, да не се разминем в цифрите ...? И ще ми искат ли някаква разпечатка от интернет-поръчката ми, за да докажа цената й?

# 132
  • София
Да, задължително разпечатка от поръчката. Няма никакво значение колко е декларирал продавача, това не ги интересува, всички знаят, че е малко Simple Smile

# 133
Точно разпечатка от поръчката ли трябва да бъде? Не може ли да е инвойс, изпратен ми от продавача по мейла, примерно ... или пък друга поръчка Mr. Green Те как установяват, че разпечатката е точно за тази поръчка?

# 134
Точно разпечатка от поръчката ли трябва да бъде? Не може ли да е инвойс, изпратен ми от продавача по мейла, примерно ... или пък друга поръчка Mr. Green Те как установяват, че разпечатката е точно за тази поръчка?

Трябва да докажеш, че инвойсът е точно за тази поръчка. В разпечатката обикновено има и снимка на продукта, така че няма как да покажеш инвойса за евтина блузка и да се опиташ да освободиш телефона с нея - само като пример го пиша  Wink

Общи условия

Активация на акаунт