***МИТНИЦА*** - информация, въпроси, отговори и споделяне на опит - 2

• 105 238
  • 738
  •   1
Отговори
# 195
Ами това са на определена марка, които са авсътралийски и нямат дистрибутори в Европа, но здраве да е... Тук опцията ми беше да си поръчам Filofax от UK, ама той един Filofax (вид планер) e 60 паунда и щеше да ми излезе още по-солено.

А от тях едва ли ще си поръчвам пак, защото като си направя една равносметка и нещата са им доста скъпички и вече неща като страници за планери и т.н. могат да се поръчват и Европа както казваш, а дори и да ги има в книжарниците. А и излязоха прекалено честни Grinning (че не са написали, че е подарък ахаха)

Искам само да ви кажа, че друго нещо което ми пратиха от Сингапур (пак е вид планер, да, имам проблем/пристрастяване, знам) ми дойде на вратата (в Бургас) без да бъде спирано и т.н. Ама то май си е шанс. До сега съм нямала проблеми със китайските пратки поръчани в eBay, а това специално беше поръчано от etsy.

Както и да е, не беше толкова страшно в митницата, стига да имаш доказателства и наистина да си коректен. Благодаря на всички за отговорите и помощта която ми бе оказана Heart

# 196
Абе тия Филофакс не са толкова скъпи бе в немския Амазон...има няма 45 евра

# 197
Някой с пресен сблъсък с митницата може ли да ми каже върху коя точно сума начисляват ДДС?
Получих известие за задържана пратка. Изпратих им по пощата всичко, което искаха - ф-ра от сайта, разпечатка от Пейпал плащането, разпечатка от банирането. Получих си пратката, платих каквото ми поискаха в пощата и започнах да смятам вкъщи, защото пратката ми беше поръчана от приятел. Оказва се че въпреки че съм платила Х  лева, са ми начислили ДДС върху сумата в долари по текущия курс на долара. Аз когато поръчах и платих, курса беше по-нисък.
Ако някой може да ми каже какво е правилото, за да знам занапред.
Благодаря!

# 198
  • София
Правилото е да се изчислява по курса за митнически цели, който е обявен на сайта на митниците и се сменя седмично/месечно, понякога и по-често. Смята се по този курс, който е валиден в деня на освобождаването на стоката. Няма никакво значение кога и по какъв курс е направено плащането по конкретната поръчка.

# 199
Благодаря!   bouquet
Това малко обезсмисля банковото извлечение, но щом така искат, така ще правим!

# 200
  • София
Да, ако се касае за малка сума, което в конкретната ситуация си е важно. Китайците сигурно си нямат идея, пък дори и да имат не се сещат, че при нас долара се вдигна доста и ако преди 20 долара бяха под 30 лв сега идват над таз сума и се налага да плащаме ДДС за 2-3 лв разлика.

# 201
Благодаря!   bouquet

Банковото извлечение не е заради курса на долара, а за да видят реално колко си платила и отговаря ли на сумата посочена от продавача.

# 202
Скрит текст:
Благодаря!   bouquet

Банковото извлечение не е заради курса на долара, а за да видят реално колко си платила и отговаря ли на сумата посочена от продавача.
Нали и Пейпал им пращам?
Току що прочетох, че имат празник митническите служители. Да са живи и здрави и все по-малко работа да имат  Mr. Green

# 203
Здравейте момичета, преди 2 седмици за първи път си поръчах един калъф за телефон от китайски сайт. Проследих го с номера изпратен ми от китаеца и ми показва, че на 20 януари пратката ми е кацнала в БГ. В пощата я няма още и госпожите там са доста неучтиви и не дават инфо.
Въпроса ми е може ли пратка за 3лв. да е спряна на митница и за това да се бави?  newsm78

# 204
В кой сайт проверяваш номера? Обикновено за пратки с ниска стойност дават фалшив номер, както и сайт, който генерира фалшиви статуси.
Въпроса ти по-скоро е за тази тема.

# 205
Получих известие за задържана пратка. Изпратих им по пощата всичко, което искаха - ф-ра от сайта, разпечатка от Пейпал плащането, разпечатка от банирането. Получих си пратката...
NSK, а може ли ми кажеш, колко време мина откакто им изпрати имейл и докато си взе пратката?

И мен днес ме изненадаха с известие от пощенска станция при митница София  Shocked а ние живеем във Петричко. Звънях им да питам дали може да ми я препратят до Петрич, и ми дадоха емейл, на който аз им изпратих разпечатките, и сега се чудя, колко ли време ще отнеме още Rolling Eyes Пратката ми е от САЩ, малкият половин година си събираше пари от закуски за този суичър на Майнкрафт, и сега всеки ден ме пита, кога ще пристигне. А аз пак за пръв път поръчвам нещо извън ЕС и изобщо не бях наясно, че ще има такива разправии  Sad

# 206
Да, четох в тази тема и изпробвах във всички посочени сайтове за проследяване и всички показват едно и също и за това реших, че може да е на митница.
И от пощата казаха, че номера е фалшив, но тогава защо във всички сайтове показва едно и също. Ще чакам. Дано пристигне все пак където и да е
Благодаря Simple Smile

# 207
My_Moonka, изпратих ги в понеделник, а си получих пратката в петък. Аз ги пращах по пощата с обратна разписка, но в митница Пловдив. Поне откъм бързина не мога да се оплача.
Cute*, може да са ти дали и реален номер, който е на друг клиент...

# 208
Здравейте, за първи път ми отива пратка на митница. Обадих се на посочения в известието телефон от където ми казаха да изпратя извлечение на поръчката на посочения факс. До тук добре, но факса, който е посочен нещо явно има проблем и поне 5-6 пъти не може да приеме. От митница София ми твърдят, че всичко е наред с факса, но уви нищо не се изпраща. Питах за имейл, но ми казаха, че нямат. Моля Ви за съвет или ако някой има имейл, на който е изпращал да ми помогне, за да я освободя. Факса, който ми е даден е 02/931 41 25. Изпращал ли е някой на него?  Praynig

# 209
  • София
Здравейте, имам задържана на митница пратка, днес получих известието.
Първо ми искат някакви 6лв такса (предния път бяха 3 или 5, не помня точно вече), за какво са тези пари?На бланката пише, че е цена за услуга на БГ пощи. Аз съм платила достатъчно, че да ми е безплатна доставката, защо все пак да я плащам, още повече, че не съм искала тази услуга? Те така или иначе щяха да ми донесат известие, независимо дали е задържана на митница, или е в пощенския клон.
Второ, съмнявам се, че изпращачът е обявил по-висока стойност от действителната (подозирам, че е писал и стойността на доставката, въпреки, че тя е безплатна за мен). Ще уважат ли митничарите моята разпечатка от пейпал, или ще си вземат стойността, обявена на пакета?
Трето, пратката е на мое име, но пейпал акаунтът, през който е платена, не е мой. Ще има разлика в имената. Това проблем ли ще бъде?

Общи условия

Активация на акаунт